Reflektorer För Handdukstorkar: 3/4 ", 32 Mm Och 40 Mm, 45 Och 50 Mm. Avtagbar Reflektor, Djup Stor Diameter, Dekorativ Och Andra

Innehållsförteckning:

Video: Reflektorer För Handdukstorkar: 3/4 ", 32 Mm Och 40 Mm, 45 Och 50 Mm. Avtagbar Reflektor, Djup Stor Diameter, Dekorativ Och Andra

Video: Reflektorer För Handdukstorkar: 3/4
Video: Heating Style Smart Thermostatic Towel Rail Element - What is a Dual fuel Towel Rail? 2024, April
Reflektorer För Handdukstorkar: 3/4 ", 32 Mm Och 40 Mm, 45 Och 50 Mm. Avtagbar Reflektor, Djup Stor Diameter, Dekorativ Och Andra
Reflektorer För Handdukstorkar: 3/4 ", 32 Mm Och 40 Mm, 45 Och 50 Mm. Avtagbar Reflektor, Djup Stor Diameter, Dekorativ Och Andra
Anonim

Uppvärmda handdukstorkreflektorer med en ytterstorlek på 4 och större döljer övergångarna mellan väggen och torktumlaren. De ser vackra ut och ger badrummet ett färdigt utseende. Endelad och delad reflektor lämplig för anslutningar med diametrar på 32 mm och 40 mm, 45 och 50 mm med flera.

Bild
Bild

Vad det är?

Den uppvärmda handduksstången reglerar mikroklimatet i badrummet, torkar sängkläder, kläder och handdukar. Det är ett ihåligt rör med varmt vatten som rinner inuti det . Den ansluts till rör som är inbyggda i väggen.

Därför bildas en övergång vid den punkt där röret lämnar väggen. Det förstör utseendet på rummet. Det kan täckas med cement eller tätningsmedel, men det finns en mer effektiv lösning - installera en reflektor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Reflektorn för en vattenuppvärmd handdukstork är en dekorativ remsa som sätts på anslutningsnippeln och löser flera problem

  • Dekorerar rummet . Reflektorer döljer slarviga VVS -anslutningar som sticker ut starkt mot plattans bakgrund.
  • Lossar beslag . När den robusta dynan pressas ordentligt mot väggen finns det en annan stödpunkt för torktumlaren. Det blir mer pålitligt och håller stora och tunga handdukar.
  • Skyddar anslutningen . Torrare monteringsgängor rostar inte av konstant fukt, därför är risken för läckage utesluten.

Så reflektorer har många användbara egenskaper. Deras sortiment är mycket brett, och de passar alla modeller av handdukstorkar. Låt oss prata om sorterna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Reflektorer ingår ofta i torktumlare. Men de kanske inte passar in i badrumsinredningen eller passar på armaturerna. Då måste kopparna köpas separat, men kolla först deras typer.

Bild
Bild

Den största skillnaden är konstruktion

  • Modeller i ett stycke är en ring som sätts på torktumlaren före installationen . Sådana vyer kallas också djupa, eftersom deras kontaktpunkt med väggen förlängs med flera centimeter. Det kan vara svårt att placera dem. På grund av det stora överhänget är det svårt att nå torktumlaren med en skiftnyckel, eftersom huset stör installationen. Men om du gör allt rätt får du en vacker och hållbar anslutning.
  • Med teleskopiska kan du justera koppens höjd . Nackdelen är att priset på sådana modeller är dubbelt så mycket som på enkla modeller i ett stycke. Justeringsområdet är ganska brett - 15-20 mm. Därför är sådana flänsar det bästa sättet att dölja installationsfel. Med till exempel förstoringsglas kan du visuellt släta ut ojämna väggar.
  • Avtagbara används för rent dekorativa ändamål . De hålls från att öppnas med en spärr. Nackdelen är att du måste dölja spåret, för det syns tydligt på de blanka reflektorerna. Vänd den om möjligt mot väggen. Men sådana modeller är mycket enkla att installera. Fällbara produkter köps oftare, för för lite pengar kan du skapa en unik design av rummet. Lek bara med reflektorernas former.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Reflektorer i form är:

  • standardrunda;
  • oval;
  • fyrkant.

De senare är väl lämpade för moderna interiörer, de ser naturliga ut mot bakgrund av kakel och nya modeller av VVS.

Men de runda ger inte upp sina positioner, de är universella och finns överallt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och det är inte allt. Dekorativa koppar finns i platta cylindriska och konformade. Det är dags att leta efter det perfekta alternativet. Dessutom skiljer de sig åt i material.

  • Plast . De är lätta att ta på och av och är det billigaste alternativet. Produkter tolererar hushållskemikalier bra, men ytan täcks snabbt av repor och målar av. Även billigare modeller kan deformeras från temperatur och lukta obehagligt.
  • Zink . De är lite dyrare, men de saknar dessa nackdelar.
  • Stål förkromad eller förnicklad . De motstår värme bättre, men tål inte rengöring bra. Efter flera rengöringar blir ytan grumlig, repor och nötningar uppstår. De kan också rosta.
  • Tillverkad av rostfritt stål . De är inte rädda för korrosion, de tjänar 15 år eller mer. De motstår bra med hushållskemikalier. De kan också justeras för att passa genom att såga av botten. Utseendet påverkas inte av detta.
  • Brons, mässing, koppar . De är installerade på elitutrustning, en uppsättning reflektorer kostar mer än 3000 rubel. Inte överraskande är brons en dyr metall, medaljer är gjorda av den.

Om glänsande modeller inte fungerar för dig, välj reflektorer i diskret svart eller ljusvitt. Allt är upp till dig.

Huvudsaken är att storlekarna passar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

Kuddens anslutningsdiameter beror på storleken på rören på vilka den uppvärmda handduksskenan är fäst:

  • för 0,5 "rör bör reflektorns innerdiameter vara 1,9 cm;
  • för 3/4 '' - 25 mm;
  • för 1 tum rör - 32 mm (dessa rör är de vanligaste);
  • för 1 1/4 '' (1,25 '') - 40 mm;
  • det finns andra storlekar - 45 mm, 50 mm och mer.

Överläggen bör helt dölja övergångarna mellan väggen och den uppvärmda handduksstången. Därför är det bättre att välja reflektorer med stor diameter.

Men det här fungerar inte alltid, eftersom designen kommer att bli visuellt besvärlig.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Reflektorernas yttre dimensioner är:

  • 45 mm;
  • 50 mm;
  • 55 mm;
  • 60 mm;
  • 70 mm eller mer.
Bild
Bild

Ytterdiametern har en rent dekorativ funktion och spelar ingen stor praktisk roll. Till skillnad från tjocklek.

  • Den dekorativa koppen måste helt täcka tråden som ansluter torken.
  • Samtidigt, i vissa modeller av uppvärmda handdukstorkar, är avståndet från väggen till böjningen bara 4-6 cm. Därför kan problem uppstå med installationen, särskilt om det är ett stycke.

Om problem uppstår kan höjden på dynan minskas. För att göra detta, klipp av den nedre delen med en hacksåg och slipa snittet med sandpapper. Detta kan endast göras med brons- och rostfria reflektorer.

Och för att inte lida så mycket är det bättre att omedelbart välja en lämplig modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Val

När du köper, var uppmärksam på några punkter

  • Det viktigaste är att dynan ska sitta tätt på röret . Först då kommer den att ha skyddsfunktioner och anslutningen förseglas. För detta ändamål har vissa reflektorer en gummiring inuti.
  • Var uppmärksam på vikten av flänsen . Handdukstorkreflektorer av hög kvalitet har tjocka väggar. Om produkten är lätt minskas styrkan. Det kommer inte att vara länge.
  • Välj ett material . Stål är starkare än zink och koppen kommer att fungera som en extra stödpunkt. Plast är rent dekorativt och billigt, men sådana omslag måste bytas varje år. De böjer sig med temperaturen.

Välj färg och form på fodren efter din smak.

Och ägna mer uppmärksamhet åt designen, eftersom endelade och delade reflektorer installeras på olika sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Installation

De gamla reflexerna i ett stycke måste tas bort före installationen. För att inte ta bort hela uppvärmd handdukstork, arbeta enligt denna teknik.

  1. Applicera ett tjockt fett på rören, använd en skruvmejsel för att flytta de gamla dynorna till ett bekvämt läge.
  2. Täck över de lösa delarna av slangen med trasor eller gummikuddar. Gamla cykelkameror kommer att göra.
  3. Såg den gamla koppen med en metallsåg eller dremel. När mindre än 1 mm väggtjocklek återstår, försök att bryta den. Om det inte fungerar, fortsätt klippa. Du kan behöva göra 2 diametralt motsatta snitt.
  4. Demontera den gamla delen.

Stäng luckorna mellan väggen och vattenutloppsanslutningarna innan du installerar den nya reflektorn. Detta kan göras med cementbruk, kitt eller tätningsmedel.

Oroa dig inte för estetik, dessa platser kommer ändå att dölja dekorativa element.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det enklaste sättet är att installera delade koppar. Det behöver inte ens verktyg. Eller som en sista utväg behöver du en platt skruvmejsel.

Arbeta i denna ordning

  1. Sprid överdelarnas ändar till sidorna. Avståndet bör vara tillräckligt för att reflektorn ska glida över röret. Men böj den inte för långt, annars kommer delen att spricka.
  2. Skjut flänsen på röret. Släpp inte hållaren, annars kan flänsens kanter repa beslagets yta.
  3. Håll reflexen öppen och skjut den mot väggen.
  4. Släpp sedan delen. Om den är i rätt läge, säkra spärren tills den klickar på plats. Detta kan kräva en skruvmejsel.
Bild
Bild

Det är svårare att installera solida reflektorer. De placeras på den uppvärmda handduksstången före installationen och kommer att störa installationen.

  1. Applicera ett lager tjockt fett på torktumlarens utloppsrör. Detta för att förhindra repor när du flyttar reflektorn.
  2. Skjut kopparna upp till kurvan på den uppvärmda handduksstången. Installera enheten.
  3. Skjut sedan kuddarna till arbetsläget. Ta bort fettet med en ren, mjuk trasa. Men var försiktig - de hårda fibrerna kommer att skada rörens beläggning.

I framtiden kommer det att bli svårt att byta sådana reflektorer, eftersom du måste ta bort den uppvärmda handduksstången. Du kan dock alltid leverera delade modeller.

Badrummet har nu ett komplett utseende. Det återstår bara att hålla denna skönhet ren.

Torka av dina reflektorer regelbundet med en ren, torr trasa så att de ser vackra ut i många år framöver.

Rekommenderad: