"Amerikansk" För Uppvärmda Handdukstorkar: Kantiga, Koniska, Raka Och Excentriska. Anslutning Av En Adapter Med En Ventil För 3/4, 32 Och 1 Tum

Innehållsförteckning:

Video: "Amerikansk" För Uppvärmda Handdukstorkar: Kantiga, Koniska, Raka Och Excentriska. Anslutning Av En Adapter Med En Ventil För 3/4, 32 Och 1 Tum

Video:
Video: Gör-det-själv byte av handdukstork 2024, April
"Amerikansk" För Uppvärmda Handdukstorkar: Kantiga, Koniska, Raka Och Excentriska. Anslutning Av En Adapter Med En Ventil För 3/4, 32 Och 1 Tum
"Amerikansk" För Uppvärmda Handdukstorkar: Kantiga, Koniska, Raka Och Excentriska. Anslutning Av En Adapter Med En Ventil För 3/4, 32 Och 1 Tum
Anonim

För installation av en vatten- eller kombinerad handdukstork kan du inte klara dig utan olika anslutningselement. De enklaste att installera och mest pålitliga är amerikanska kvinnor med avstängningsventiler. Detta är inte bara en tätning, utan en del med vilken du kan utföra en högkvalitativ tätning av 2 rör. Denna koppling kan användas när den installeras på metall, armerad plast eller propenrör.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Enhet

American inkluderar en anslutningsbeslag, en fackmutter och en oljetätning (polyuretan, paronit eller gummipackning). Faktum är att detta är en koppling med krage och mutter . Tack vare denna konstruktion kan du snabbt ansluta rören genom att vrida muttern med ventilen och vid behov demontera kopplingen.

Adaptern är konstruerad för vätskans temperatur i värmesystemet eller varmvattenförsörjningen vid 120 grader . Beroende på typ kan beslag tål olika tryck: gränsvärdena anges av tillverkaren på förpackningen för produkten. Denna information måste beaktas när du väljer en amerikansk kvinna.

Beslagets yta är delvis belagd med nickel - det förhindrar korrosion på delen och förbättrar dess estetiska egenskaper . Du måste arbeta försiktigt med en amerikansk kvinna för att inte skada beläggningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ytskrapor leder till gradvis rostning av produkten, vilket snabbt kan försämras.

Funktioner

Amerikansk är en universell koppling, vars huvudsakliga uppgift är att helt stänga av vattnet eller annat kylmedel som går till spolen. Sådana kranar används i stor utsträckning i värme- och vattenförsörjningssystem . Användningen av amerikanska kvinnor är bekväm: utan en sådan kran, vid reparation av spolen (vid läckage) eller byte av den, kommer det att vara nödvändigt att koppla bort hela grenen, på grund av vilken hela golvet kommer att vara " avstängd "från vattenförsörjningssystemet. Efter att ha installerat en amerikan kan du dra åt muttern och stänga av vattentillförseln till den uppvärmda handduksstången.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Amerikanen har ett antal betydande fördelar jämfört med andra typer av beslag

  1. Enkel och snabb installation - inga specialkunskaper eller professionella verktyg krävs för arbete. Du kan installera armaturen med egna händer utan hjälp av hyrda rörmokare.
  2. Minskar risken för att förstöra väggbeklädnaden: amerikanen behöver inte roteras, till skillnad från vanliga gängade beslag räcker det att dra åt den med en skiftnyckel.
  3. Att få en högkvalitativ anslutning - enligt tillverkares uttalanden och att döma av kundrecensioner kan sådana beslag stå i ett dussin år utan läckage.
  4. Möjligheten att snabbt ta isär den uppvärmda handduksstången utan att behöva stänga av stigaren helt.
  5. Kompakta mått (i motsats till den klassiska kopplingen).
  6. Möjlighet till upprepad montering och demontering.
  7. Stort sortiment av delar med olika konfigurationer.
Bild
Bild
Bild
Bild

Denna enhet har inga nackdelar. Vissa köpare klagar över den höga kostnaden för beslaget jämfört med andra typer av beslag. Den amerikanska kvinnans tillförlitlighet och hållbarhet motiverar dock kostnaden.

Räckvidd

Valet av amerikanska kvinnor är omfattande: produkter skiljer sig åt i konfiguration, tillverkningsmaterial, storlek och andra parametrar.

Beslag finns med 2 typer av fästelement

  1. Konisk . Sådana beslag ger maximal täthet i anslutningen utan användning av gummipackningar. De är immuna mot temperaturfluktuationer i systemet. För att eliminera förekomsten av läckor rekommenderar experter att använda FUM -tejp vid installation av koniska amerikanska kvinnor.
  2. Platt (cylindrisk) . De säkerställer täthet med hjälp av en packning och en fackmutter, vilket skapar en slips. Med tiden minskar tätningen och kan, på grund av en formändring, låta vatten passera igenom - detta är den största nackdelen med alternativ med en platt typ av redskap.
Bild
Bild
Bild
Bild

Amerikanska kvinnor kan vara hörn . De är konstruerade för att ansluta rör i en specifik vinkel. Det finns lösningar till salu som är böjda i olika vinklar: 45, 60, 90 och 135 grader. De ger en smidig övergång från en riktning till en annan. Tack vare fackmuttern passar skarvarna tätt mot varandra (utan användning av en extra packning). Straight American är avsedd för installation av raka rör.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkningsmaterial

VVS -beslag är tillverkade av olika material som är hållbara, tåliga mot temperaturförändringar och rost

  1. Rostfritt stål . Stålbeslag är de mest hållbara, de är pålitliga och hållbara, de är inte rädda för exponering för hög luftfuktighet. De behåller sin presentation under hela användningsperioden. Stålbeslag är efterfrågade på grund av deras låga kostnad.
  2. Deras järn är förzinkat . Mest billiga beslag. De lockar rörmokare och gör-det-själv-användare för sin kostnad. Galvaniserade amerikanska kvinnor är kortlivade: efter ungefär ett års drift börjar zinkbeläggningen minska, på grund av vilket järnet utsätts för fukt och blir täckt av rost. Korrosion förstör anslutningens estetik och kan leda till läckage, därför måste kopplingen bytas vid det första tecknet på rost.
  3. Mässing . Legeringen kännetecknas av god hållfasthet, elasticitet, motståndskraft mot höga temperaturer och inertitet mot vätskor med aggressiv kemisk sammansättning. Tack vare dessa egenskaper är amerikanska kvinnor av mässing pålitliga, säkra att använda och hållbara. För att förbättra de estetiska kvaliteterna krommar många tillverkare eller applicerar pigment på dem med en pulvermetod. Nackdelarna med amerikanska mässingkvinnor är deras höga pris och mörkning av rålegeringen under drift.
  4. Tillverkad av koppar . Efterfrågan på kopparamerikanska kvinnor är begränsad på grund av deras höga pris. Valet till förmån för detta material ges i fallet när det är nödvändigt att ansluta 2 rör från samma metall. Koppar ser vackert ut, men bara för första gången: efter cirka sex månader kan beslaget mörkna och bli täckt med en grön patina. Dessutom påverkar elektrolytisk korrosion ofta denna icke-järnhaltiga metall.
  5. Tillverkad av plast . För produktion av amerikanska kvinnor används inte polypropen i sin rena form. Plast är ömtåligt, så det kommer inte att kunna säkerställa tillförlitligheten för anslutning av rör och VVS -utrustning. Plast används tillsammans med metallgängade skär, som är mer hållbara.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en amerikansk kvinna måste du ta hänsyn till vilket kylvätska excentern är avsedd för, vilket högsta tryck och temperatur materialet är konstruerat för.

Montering

Anslutning av en uppvärmd handdukstork med beslag med dimensioner 3, 4, 3, 2, 1 (d = 32 mm) tum och andra dimensioner utförs med samma teknik. För att slutföra arbetet behöver du:

  • klipp trådar i rörändarna (minst 7 varv);
  • välj en passning av lämplig storlek;
  • linda anslutningspunkten på röret med FUM -tejp, skruva fast kopplingen med en utvändig gänga;
  • sätt på fackmuttern på amerikanen med sidan och skruva fast den tills den optimala trycket i tätningen uppnås.

Under installationsarbetet kan du inte använda en gasnyckel; för dessa ändamål anses en justerbar skiftnyckel vara mer lämplig.

Rekommenderad: