Dragkrok För "Neva" Bakomliggande Traktor: Valet Av En Universalkopplare För "Neva MB-2" Walk-behind Traktor, Storleken På Den Bakre Dragkroksvredet. Kopplingsf

Innehållsförteckning:

Video: Dragkrok För "Neva" Bakomliggande Traktor: Valet Av En Universalkopplare För "Neva MB-2" Walk-behind Traktor, Storleken På Den Bakre Dragkroksvredet. Kopplingsf

Video: Dragkrok För
Video: Brohawk - 3 Point Linkage Kit 2024, Maj
Dragkrok För "Neva" Bakomliggande Traktor: Valet Av En Universalkopplare För "Neva MB-2" Walk-behind Traktor, Storleken På Den Bakre Dragkroksvredet. Kopplingsf
Dragkrok För "Neva" Bakomliggande Traktor: Valet Av En Universalkopplare För "Neva MB-2" Walk-behind Traktor, Storleken På Den Bakre Dragkroksvredet. Kopplingsf
Anonim

Den bakomliggande traktorn kan kallas en universell och helt enkelt ersättbar enhet för ägare till små och medelstora tomter, som fungerar som en ersättning för stora traktorer. Med dess hjälp utförs bearbetning av åkermark, plantering och skörd, flyttning av saker och borttagning av snö samt klippningsarbete.

Den mest populära är Neva MB-2 walk-behind-traktorn, producerad av Krasny Oktyabr-fabriken i nästan 40 år. För ett effektivt och varierat arbete behöver denna teknik helt enkelt en sådan enhet som ett drag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Typer och funktioner hos kopplingsanordningar

Kopplingsanordningen är ett element av hållbar metall som är utformad för att fästa ytterligare utrustning på jordbruksmaskiner. I allmänhet består dragkroken av ett stativ, ett kopplingshus med en skruv och ett handtag, fästen och stift, och dessa element fästs ihop med bultar och muttrar.

Det finns flera typer av kopplingsanordningar för bakomgående traktorer

  • APM -dragkroken används vid odling av marken med en plog eller kullar och skörd med grävare. I detta fall utförs dragkroken för Neva walk-behind traktor med endast tre bultförband.
  • På grund av sin konstruktion kan den universella dragkroken höja den bakomliggande traktorn så att plogen eller kullaren kommer in i jorden vinkelrätt. Dessutom kan du med dess hjälp fästa inte en, utan två eller till och med tre baldakiner. Den universella dragkroken är utrustad med en justeringsmekanism för lutningsvinkel i alla plan.
  • Kopplingsanordning "MK" skapades exklusivt för odling av sådd mark med motorblock "Krot" och "ON".
  • Hemmagjorda kopplingar av olika utföranden används i fall där originalenheter inte kan köpas av någon anledning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudegenskaper för universalkopplingar

Det mångsidiga dragverktyget har vanligtvis en bultad konstruktion för fastspänning och fästs på taket med en speciell adapter.

De huvudsakliga egenskaperna hos sådana kopplingar inkluderar:

  • storleken på häftklammern på den bakomliggande traktorn och dragkroken;
  • metod för att installera häftklamret (inåt eller utåt);
  • erforderligt antal stift för fixering (vanligtvis 1-3 st.);
  • behovet av att använda distansbultar;
  • Korrigering av gripvinklar i olika lägen;
  • massa.
Bild
Bild
Bild
Bild

Valet av universalfäste för "Neva" bakomliggande traktor

Vanligtvis, när du köper universalkopplingar i specialaffärer, finns det inga problem med valet, eftersom säljare och konsulter alltid kommer att hjälpa till. I vissa fall är det dock inte tillräckligt att veta namnet och modellen på din bakomliggande traktor. I sådana situationer är det nödvändigt att ta mätningar och fotografera utsikten över dragkroken på dina jordbruksmaskiner.

Det finns alternativ där den främre hållaren på enheten är baserad på en bussning, vars storlek på kungstången också kan variera. Annars görs fästningen med hålen på de två fästena. Dessutom bör du i båda fallen uppmärksamma storleken på stödbultarna och längden mellan dem.

När du väljer en universell dragkrok till "Neva MB-2" bör du komma ihåg att det finns delade och helstycke. Dessutom är den första typen den mest fördelaktiga, eftersom dess bakre del kan lossas och axelns position i rymden kan justeras.

Detta praktiska uttrycks i möjligheten att ansluta tre skjul på en gång och högre produktivitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Guide för montering av dragkrok på "Neva MB-2" bakomliggande traktor

Placera fästelementet på dragkroken ordentligt på dragkroken på den bakomliggande traktorn och anslut dem sedan med hjälp av stiften som medföljer jordbruksutrustningen. Om mekanismen har en bultad anslutning, fixera sedan båda fästena med distansbultar … Installationen av verktyget på dragkroken utförs enligt instruktionerna, som beskrivs nedan.

Rikta in dragstiftet med stången på verktygsställets fäste. Vänligen notera att ändytan på den infällbara axeln får inte korsa fästet vid montering av dragkroken med verktygsaxeln … Skjut dragaxeln till fästaxeln och fäst dem tillsammans med skruvar.

Placera den gängade axeln i hålet på dragramen och fäst sedan med skruven. Montera gängan för bulten på dragkrokens yta och på verktygsstativet. Säkra dem med bultar och muttrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under förinstallationen, skruva fast spåren så att verktygsstativet är vertikalt och, genom att arbeta med handtaget, uppnå en liten lutningsvinkel på andra sidan.

Starta Neva MB-2 walk-behind-traktorn och se till att den går korrekt med baldakinen, vid behov justera positionen, först stoppa den walk-behind-traktorn.

Glöm inte att dra åt alla typer av anslutningar innan du startar verktyget, och efter att du stannat, rengör och smörj dem vid behov.

Sammanfattningsvis kan vi dra slutsatsen att ingen bakomliggande traktor kan utföra hela dess funktioner utan en koppling. Detta oersättliga metallelement har många sorter, men de håller alla pålitligt utrustningen tillsammans med de skjul du behöver.

Rekommenderad: