Quaril Bath: Fördelar Och Nackdelar Med Sten, Kundrecensioner Av Villeroy Boch -modellen

Innehållsförteckning:

Video: Quaril Bath: Fördelar Och Nackdelar Med Sten, Kundrecensioner Av Villeroy Boch -modellen

Video: Quaril Bath: Fördelar Och Nackdelar Med Sten, Kundrecensioner Av Villeroy Boch -modellen
Video: Посуда от Villeroy & Boch 🇩🇪 2024, April
Quaril Bath: Fördelar Och Nackdelar Med Sten, Kundrecensioner Av Villeroy Boch -modellen
Quaril Bath: Fördelar Och Nackdelar Med Sten, Kundrecensioner Av Villeroy Boch -modellen
Anonim

För inte så länge sedan var sortimentet av badprodukter begränsat till några alternativ för bad. VVS -tillverkare erbjöd bad av gjutjärn, stål, och lite senare såldes akrylprodukter.

Idag har situationen på VVS -marknaden förändrats dramatiskt . Innovativa metoder för modern produktion i kombination med designers fantasi har gett världen många nya lösningar. Bland dem finns stenbad, vars egenskaper och fördelar vittnar om produktens höga kvalitet.

Bild
Bild

Vad det är?

Kvaril är en ny generation material som används för tillverkning av badkar och duschkar. Det är en kombination av sand och akryl.

Strukturen på det innovativa materialet ser ut så här: en kvartspartikel (ett sandkorn) finns i ett runt akrylskal, och mellan dem är allt fyllt med akryl- och hjälpföroreningar. Sand används för att ge slutprodukten mer stelhet, akryl - för elasticitet påverkar orenheter i sin tur produktens färg och struktur.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Quaril-bad kan kallas det bästa i alla avseenden, deras fördelar är obestridliga, men som alla andra konstgjorda produkter har dessa produkter sina för- och nackdelar.

Fördelarna med kvarilovy bad inkluderar flera egenskaper

  • Låg vikt. Tillagningen är tyngre än akryl, men den är flera gånger lättare än gjutjärn och stål. I allmänhet är ett sådant badkar lätt att lyfta och flytta till önskad plats på egen hand.
  • Utmärkt värmeledningsförmåga. Quaralbadet värms upp snabbt och upprätthåller en behaglig temperatur under lång tid, medan vattnet i badtanken också svalnar långsamt, vilket gör att det inte är nödvändigt att regelbundet hälla varmt vatten.
  • Motståndskraftig mot kemiska rengöringsmedel. Quaril -bad reagerar inte ens på de starkaste kemiska tvättmedlen.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Stort sortiment av former och färger. Quaril bad är ett riktigt konstverk. Idag är det svårt att hitta två exakt samma modeller.
  • Lång livslängd och UV -beständighet.
  • Motståndskraftig mot skador. Quaril är en slags konstgjord sten, men dess egenskaper liknar naturliga. Materialet är mycket hållbart, det är svårt att bryta det och det är lika problematiskt att lämna repor även med ett slipande rengöringsmedel.
  • Perfekt plan yta utan minsta grovhet, men samtidigt halkfri.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Antikorrosions- och antibakteriella egenskaper är överlägsna alla andra badmaterial.
  • Enkel installation. Installationen av ett stenbad kan utföras av en person utan erfarenhet och kompetens. Inget tegel svarv eller kuddar krävs. Det räcker med att sätta produkten på benen, justera dem i nivå och ansluta dem till vattenförsörjnings- och avloppssystemet.
  • Enkel vård. På stenens yta kvarstår inte smuts och fett, tvättat bort från människokroppen.
  • Utmärkt ljudisolering. Hygienproduktens yta absorberar ljudet av rinnande vatten.
Bild
Bild

Brister

Ett kvartsbad, även om det har många positiva egenskaper, har också nackdelar.

  • Högt pris. Jämfört med gjutjärn, stål och akryl kostar ett stenbadkar mycket mer.
  • Begränsat val på grund av tillverkningsprocessens karaktär. Trots det stora utbudet av färger, former och storlekar görs quarianbad genom gjutning i färdiga former. Detta ögonblick gör valet av former fortfarande begränsat.
  • Produktens särart. När det gäller kvaril är detta kriterium negativt. För närvarande är endast badkar och duschbrickor tillverkade av sten, vilket är anledningen till att stenbruksbad fortfarande är en unik sanitetsprodukt. Det är ganska svårt att hitta ett handfat och en toalett som liknar det i stil och färg.
  • Trots vårdens enkelhet är det bättre att inte använda aggressiva rengöringsprodukter som innehåller slipande komponenter. Om du överdriver det kan du skada behållarens yta.
  • Materialet i kvaril tolererar inte påverkan av höga temperaturer, därför kan badet deformeras om du häller för ofta vatten från en kvaril i badrummet, som är nära temperaturen till kokande vatten.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

Standardhöjden på alla badkar är 65-70 cm; en vuxen och ett barn kan lika enkelt passa i en sådan behållare. På 50-60 cm djup kan du bekvämt hålla huvudet ovanför vattnet. När det gäller längd ligger valet i intervallet 150-180 cm och beror på personens höjd. För att göra badupplevelsen så trevlig som möjligt bör huvudet vila på en speciell sida.

Modern tillverkning av badkar erbjuder storlekar som är klassiska för denna typ av produkt:

  • längd: 150, 170, 180 cm;
  • bredd: 70, 75, 80, 85 cm;
  • höjd: 40, 60, 65 cm.

De mest populära modellerna bland badkar i sten är produkter med måtten 170x70 cm, 180x80, 170x75 cm.

Bild
Bild

Sortimentet av stenbad består av olika modifieringar med olika design och parametrar, storleken på produkterna skiljer sig också åt. Och alla dessa fördelar betalar den höga kostnaden för produkten.

På begäran av kunder kan bad kompletteras med stödhandtag , ben, halkskydd, hydro- eller luftmassagesystem. Behållare av quarian är utrustade med hög funktionalitet, så efterfrågan på dem ökar dagligen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Subtiliteter i installationen

Som regel säljs kvartsbad utan överloppshål, och i vissa modeller finns det inte ens ett dräneringshål. Detta görs medvetet av tillverkarna, så att befälhavaren själv kan välja det mest framgångsrika alternativet för anslutning till avloppssystemet.

Alla nödvändiga hål borras med en diamantkrona med önskad diameter . Om du behöver klippa in räcken eller installera kranar används samma borrmetod. Det är bättre att lämna ett sådant noggrant och ansvarsfullt arbete på en professionell axel. Som redan nämnts kräver inte stenbrädbad några extra stöd under installationen. Ramen i detta fall spelar rollen som dekoration.

Inbyggda badkar modeller har speciella stödben, vridning som, du kan justera höjden på strukturen.

Bild
Bild

Installationstekniken skiljer sig inte mycket från installationen av akryl- och stålprodukter:

  • lägg badet på en bas som tidigare tagits bort från damm och smuts;
  • med hjälp av byggnadens (vatten) nivå, rikta in det övre planet på behållaren i ett horisontellt läge;
  • installera kranar för tillförsel av kallt och varmt vatten på den valda sidan;
  • installera avloppsöverflödet och anslut badkaret till avloppsröret med hjälp av de plastadaptrar som ingår i satsen.
  • alla anslutningar kontrolleras för läckor - för detta fylls badet med vatten och lämnas ensamt i flera timmar, om det finns en läcka måste det elimineras;
  • badets framsida (om det finns ett sådant behov eller så som designern avsåg) är täckt med en dekorativ panel eller dekorerad med kakel.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

tips och tricks

Bad är opretentiösa när de lämnar stenbrottet. Men för att produkten ska fungera bra i många år måste du följa tillverkarens rekommendationer.

Bild
Bild

Vad ska jag göra om det kraschar?

Quarilens yta är så stark att det är nästan omöjligt att skada den: något tappat föremål kommer inte att göra någon skada. Efter flera års drift kan badet dock behöva renoveras om det inte underhålls korrekt. Om det av någon anledning uppstår sprickor och flis på materialet, är det översta lagret trasigt, så kan all skada repareras med dina egna händer.

Reparationsalternativet beror på typen av skada

  • Ytpolering . Den används vid ränder, gulhet, nötning och mindre repor. Förfarandet utförs med tre typer av polermedel: silver (tar bort fläckar), slipmedel (tar bort repor) och vax (gör produkten blank).
  • Ytbehandling med ett speciellt reduktionsmedel . Det används när det finns sprickor och flis på badmaterialet. Reduktionsmedelsblandningen säljs i hårdvaru- och VVS -butiker. Innan den appliceras måste behållaren tvättas väl och torkas.
  • Restaurering eller restaurering . Det används vid en genombruten produkt. Eftersom det är nästan omöjligt att bryta igenom kvaril, är det värt att tänka på produktens äkthet i händelse av sådan skada. Om badkaret är trasigt är det första steget att återställa det yttre lagret. För dessa ändamål används ett förstärkningssats. Det är bättre att överlåta detta förfarande till professionella mästare. Efter förstärkning appliceras en reduktionsmedelsblandning på badtankens yta och får torka.

Det finns specialkit till salu som kan användas för att reparera ett stenbrädbad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ska man ta hand om det ordentligt?

Quaril ytor är resistenta mot hushållskemikalier. Detta betyder dock inte att aggressiva medel kan användas för att rengöra dem. Krämiga rengöringsmedel klarar enkelt sin uppgift utan att skada VVS -produkten. För underhåll är det tillräckligt att skölja badkaret flera gånger i veckan med ett icke-slipande rengöringsmedel. Placken och skalan som har dykt upp kan enkelt tas bort med bordsvinäger eller specialämnen. Sortimentet av det senare är ganska stort, och alla kan enkelt välja det bästa alternativet.

Huvudregeln som alla ägare till badkar i stenar måste komma ihåg är regelbunden vård . Efter varje bad, skölj behållaren med varmt vatten och torka den med en mjuk trasa. Sådana enkla manipulationer kommer att förlänga badrumets livslängd avsevärt och förhindra obehagliga konsekvenser.

Det är viktigt att inte använda hårda borstar under rengöringen. Förutom att de förstör det översta lagret av materialet, är de också värdelösa, eftersom smuts inte dröjer bra på en slät quare, vilket innebär att för att ta bort det är det tillräckligt att använda en mjuk trasa eller svamp.

Bild
Bild

Tillverkare och recensioner

Tekniken för produktion av kvaril utvecklades av ett tyskt företag Villeroy & Boch … Följaktligen har kvartsbad, som ett nytt fenomen på sanitetsmarknaden, ännu inte blivit utbredd. Varumärket Villeroy & Boch började introducera en ny produktionsriktning för bara några år sedan, men hittills har leveranser av sanitetsartiklar redan etablerats i 100 länder i världen.

Tyska quaryl bad serie Villeroy Boch Oberon säljs på marknaden kan ha aero- och hydraulsystem. Hydromassage vattenstrålar har en avslappnande effekt, återställer utmärkt hälsa och kondition. En egenskap hos produkterna från detta märke är beläggningen av badytan med antiseptisk emalj, vars struktur är berikad med silverjoner. För att skapa en speciell typ av beläggning används tekniken Acivecare.

Villeroy & Boch -produkterna är kända för sin utmärkta kvalitet, vilket framgår av hög efterfrågan och positiva kundrecensioner. Alla produkter är garanterade under en period av 10 år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hög kvalitet kan dock inte vara billig. Quaril badpriser varierar från 800 till 5000 euro. Inhemska tillverkare har ännu inte tillhandahållit ett värdigt alternativ till produkterna från det tyska märket. Den höga kostnaden för kvarilbad har lett till att det finns väldigt få recensioner för dessa produkter. De flesta kommentarer är positiva. Ägarna till nyskapade produkter noterar att badens utseende, trots den långa driftstiden, inte försämras med åren. Glansen bleknar inte, och rengöring är ett nöje, eftersom det inte kräver ansträngning.

Användarna är glada över ytan, som värms upp nästan omedelbart till optimal temperatur . Och designen genomtänkt till minsta detalj lämnar ingen likgiltig köpare. Många lockas av det faktum att nästan varje modell har ett system med vatten- och luftmassage.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ägarna pekar inte bara på badtankarnas yttre attraktivitet, men också på att det är trevligt att vara i sådana enheter. Badet värms upp snabbt och ytan svalnar inte på länge. Sortimentet representeras av både enkel- och dubbelbad.

Det finns också negativa recensioner . Alla godkänner inte den höga kostnaden för kvarilbad, även om de förstår att det är förknippat med hög kvalitet. Även negativa uttalanden hänvisar till attityden. Inte alla lyckas sätta badrummet på egen hand, så du måste söka hjälp av proffs, vilket leder till ytterligare ekonomiska kostnader. Men i allmänhet noterar ägarna till kvarilprodukter att badkaret av detta material är väldigt vackert, praktiskt och bekvämt. Kvaril har trots sin unga ålder redan överträffat allt befintligt material.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

10 bilder

Rekommenderad: