Jigg För Möbelgångjärn: Val Av Jigg För Att Sätta I Och Installera Gångjärn, För Att Borra Hål

Innehållsförteckning:

Jigg För Möbelgångjärn: Val Av Jigg För Att Sätta I Och Installera Gångjärn, För Att Borra Hål
Jigg För Möbelgångjärn: Val Av Jigg För Att Sätta I Och Installera Gångjärn, För Att Borra Hål
Anonim

Specialister som är engagerade i tillverkning av dörrar och möbler använder en ledare för att spara tid och producera en kvalitetsprodukt. Det används aktivt av både nybörjare och erfarna proffs. För kompetent arbete finns det olika typer av borrjiggar, bland vilka det är lätt att hitta det lämpligaste alternativet för att göra möbelgångjärn för en viss produkt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

En möbeljigg är ett speciellt mallverktyg som ofta används av specialister i små och stora företag för att markera borrpunkter på produkter och, i vissa fall, också ger en rätlinjig borrinmatning i materialet. Beroende på befälhavarens behov kan ledarna antingen vara fabrikstillverkade eller självtillverkade . Oftast ser de ut som en metallmall med ärmar för ett hål med en markering av avståndet mellan dem. Den största fördelen med att använda en möbelledare är att specialister lägger mindre tid på mätningar och markeringar för borrning.

Med hjälp av det kan du snabbt markera de nödvändiga punkterna på produktens arbetsstycken och sedan göra sin högkvalitativa anslutning med olika fästmetoder . Användningsområdet är ganska brett, men oftast används det för snabb insättning av typiska möbelgångjärn. Enheten kan variera i utseende och markeringar på mallen, beroende på dess avsedda syfte och arbetsförhållanden. Till exempel kommer en jigg för möbelgångjärn vid tillverkning av dörrar att skilja sig väsentligt i utseende från jiggen, som används för att fästa massiva möbelramar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Beroende på vilken typ av produkt du måste arbeta med kan möbelledare delas in i flera typer

  • Över huvudet . Vanligast bland knapphålsmönster. Vanligtvis ser de ut som en tallrik med markeringar, som måste fästas på den plats där du vill göra ett hål. De kan vara antingen med ytterligare fixeringsmedel eller utan dem.
  • Glidande . En jigg utan stöd, som måste flyttas för att kunna göra varje nytt hål. Mindre effektiv, lämplig för erfarna proffs.
  • Universell . Bekväm eftersom de är lämpliga för tillverkning av vilken produkt som helst på grund av möjligheten att justera avståndet mellan hålen och deras kombination.

De mest praktiska möbelledarna för gångjärn är överliggande mallar med speciella markeringar för gångjärnets mitt i standardstorlekar (26 och 35 mm).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Valbara kriterier

När du väljer en jiggmall bör du vägledas av din erfarenhet och dina behov. Så, för nybörjare som bestämmer sig för att göra möbler för sig själva eller öppna en liten produktion, rekommenderas att köpa en takledare med fullständiga markeringar för installation av gångjärn.

Erfarna hantverkare som arbetar i stora industrier, där de inte bara gör standard, utan också extraordinära möbler, bör uppmärksamma den universella typen av ledare. Med dess hjälp är det möjligt att inte bara installera gångjärnen på produktens skärm utan också att utföra annat arbete med hög kvalitet, för vilket borrning är nödvändig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökningsmetoder

Ansökningsområdet för ledare är omfattande. De används inte bara för att borra hål i olika vinklar för framtida installation av möbelfästen, utan också för montering av aluminiumfasader. På grund av olika jiggar förenklas processen med att störta vissa produkter kraftigt och blir mer automatiserad. De används inte bara för att göra möbler, utan också för att märka och installera dörrlås, sätta in fingerhandtag. Dess applikationsfunktioner kan ses på exemplet med en overheadmall för vanliga gångjärn.

  • Bestäm platsen där skärmslingan ska fästas på produktens ämne och slingans typ (storlek).
  • Placera jiggen och fixera dess position på arbetsstycket.
  • Markera borrpunkter med en markör eller penna. Viktigt: det är förbjudet att borra igenom en möbelledare av denna typ för att undvika skador på mallen.
  • Ta bort mallen och borra för gångjärnsfästena vid de markerade punkterna.
  • Installera skärmgångjärnet enligt instruktionerna.
Bild
Bild
Bild
Bild

Installationsarbete utan mall innebär en betydande tid för att mäta öglan, markera på arbetsstycket för att bestämma punkterna för skärhål, samt för den slutliga verifieringen för att undvika misstag.

Tack vare ledaren halveras tiden för installation av dörrgångjärnet. Deras användning garanterar korrekt installation av gångjärnet och ytterligare framgångsrik drift av möblerna.

Rekommenderad: