Actionkamera Monopoder: Selfiepinnar, Monopodstativ, Monopodflottor Och Andra Typer

Innehållsförteckning:

Video: Actionkamera Monopoder: Selfiepinnar, Monopodstativ, Monopodflottor Och Andra Typer

Video: Actionkamera Monopoder: Selfiepinnar, Monopodstativ, Monopodflottor Och Andra Typer
Video: Selfie Stick for Action Camera TELESIN. Монопод для Экшен Камеры. Распаковка. Обзор. 2024, Maj
Actionkamera Monopoder: Selfiepinnar, Monopodstativ, Monopodflottor Och Andra Typer
Actionkamera Monopoder: Selfiepinnar, Monopodstativ, Monopodflottor Och Andra Typer
Anonim

Actionkameror är extremt populära i dagens värld. De låter dig ta videor och foton under de mest ovanliga och extrema stunderna i livet. Många ägare till den här enheten har funderat på att köpa minst en gång monopod . Detta tillbehör kallas också en selfie -stick, det låter dig använda kameran med maximal komfort.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

Action kamera monopod består av från ett handtag med knappar för kontroll och infästning för enheten. Japanerna uppfann det redan 1995 . Sedan fanns tillbehöret med i listan över de mest värdelösa prylarna. Under årens lopp har människor uppskattat selfiepinnen.

Faktiskt, monopod är en typ av stativ . Det är sant att det bara finns ett stöd, och inte tre, som i de klassiska alternativen. Monopoden är mobil, vilket är dess främsta fördel. Vissa modeller kan till och med bildstabilisera.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad används det till?

Action kamera monopod låter dig göra video från ovanliga vinklar utan hjälp . Och även avståndet gör det möjligt att ta emot fler personer i ramen eller fånga en stor händelse.

Monopods-flyter placeras på vattenytan för att filma undervattensvärlden. Med ett ord, tillbehöret ökar avsevärt möjligheterna för ägaren av actionkameran.

Bild
Bild

Olika sorter

Med ett monopodstativ kan du ta högkvalitativa videor med en actionkamera i maximal komfort. Det finns flera typer av tillbehör.

  1. Teleskopisk monopod … Det är det vanligaste. Fungerar enligt principen om en vikpinne. Längden kan variera från 20 till 100 centimeter. Vid utfällning kan handtaget låsas i önskat läge. Längre modeller kan byggas ut till flera meter och har en högre kostnad.
  2. Monopod float … Den flytande enheten låter dig skjuta i vatten. Som standard ser det ut som ett gummerat handtag utan möjlighet att förlängas. Denna monopod blir inte våt, den stannar alltid på vattenytan. Setet innehåller vanligtvis själva actionkameran och ett remfäste. Den senare läggs på handen så att monopoden inte av misstag glider ut. Fler intressanta modeller ser ut som vanliga flottörer och har ett levande färgschema.
  3. Genomskinlig monopod . Vanligtvis flyter också sådana modeller, men det är inte nödvändigt. Handtaget är helt transparent. En sådan monopod förstör inte ramen, även om den hamnar i den. Tillbehör av denna typ är lätta. Om modellen flyter kan den sänkas ner till stora djup. I allmänhet var det ursprungligen ett transparent tillbehör och uppfanns för användning i vatten.
  4. Multifunktionell monopod . Används vanligtvis av proffs. Har många funktioner och klockor och visselpipor. I det vanliga livet behövs det helt enkelt inte. Det bör noteras att sådana modeller är särskilt dyra.
Bild
Bild

Tillverkare

Monopods tillverkas av många företag. När du väljer bör du fokusera enbart på dina behov. Här är några populära tillverkare.

Xiaomi … Ett välkänt varumärke, bekant för många. Av särskilt intresse är Xiaomi Yi -monopoden. Den är kompakt och lätt, vilket gör den perfekt för resor. Teleskophandtaget utökar dina fotograferingsalternativ. Aluminium som huvudmaterial garanterar styrka och tillförlitlighet med låg vikt. Inget behov av att använda adaptrar eftersom monopoden är kompatibel med olika kameror. Tillverkaren använder dock skumgummi av låg kvalitet i handtaget. Säkerhetskabeln är inte heller säkert fastsatt, det finns risk för brott. Stativuttag är gjorda av plast, så de går sönder snabbt.

Bild
Bild

Pov -stolpe … Företaget erbjuder en utmärkt monopod som finns i två storlekar. Det finns halkfria handtag. Att vika och fälla ut monopoden är ganska enkelt. Fixeringen med önskad längd är tillförlitlig. Själva kroppen är hållbar och hållbar. Modellen är inte rädd för fukt. För vissa kameror måste du köpa adaptrar. Du kommer inte att kunna montera monopoden på ett stativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

AC Prof . Handtaget består av tre vikbara delar. Den multifunktionella monopoden är praktiskt taget utanför ramen tack vare sin smarta design. Förlängningssladden har ett fack för förvaring av små delar. Det kan lösgöras helt med bara handtaget. Det är möjligt att installera det i form av ett vanligt stativ - ett standardstativ är dolt i handtaget. Monopoden är helt plast, vilket betyder att den inte är särskilt pålitlig. Maxlängden är 50 cm och är inte alltid tillräcklig.

Bild
Bild
Bild
Bild

Yunteng C-188 … Tillverkaren erbjuder användarna en modell med maximal användbarhet. När den fälls ut når monopoden 123 cm, vilket är mycket bekvämt. Handtaget är tillverkat av gummi och själva kroppen är tillverkad av hållbar metall. Hållaren är elastisk, det finns två fästelement. Beläggningen är inte rädd för mekanisk påfrestning. Med lutningshuvudet kan du experimentera med skjutvinkeln. Med hjälp av en spegel av förkromad plast kan du följa ramen. I saltvatten oxiderar några noder i monopoden, och detta bör beaktas. Säkerhetskabeln är inte tillförlitlig, en adapter krävs.

Bild
Bild

Yottafun . Märket erbjuder användarna en monopod med en fjärrkontroll som fungerar upp till 100 cm från kameran. Fjärrkontrollen kan fixeras med ett klipp, som också ingår i uppsättningen. Handtaget är av gummi, halkfritt. Den förtjockade metallen gör modellen särskilt hållbar. Fjärrkontrollen låter dig styra fyra kameror samtidigt, vilket är bekvämt i många situationer. Monopoden är inte rädd för fukt, vilket utökar användningsmöjligheterna. Det är värt att notera att på grund av fjärrkontrollen är nedsänkning i vatten bara 3 meter tillgängligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

En monopod för en actionkamera bör förenkla användningen, göra videoinspelningen så bekväm som möjligt. De viktigaste urvalskriterierna inkluderar flera punkter.

  1. Kompakthet … Teleskopmonopoden är praktiskt taget universell. Det är lätt att bära med sig. Ett annat alternativ bör väljas endast om en specifik fotografering ska göras.
  2. Bekväm , om selfiepinnen kan anslutas, om det behövs, inte bara till en actionkamera, utan också till en smartphone eller kamera.
  3. Pålitlighet … Actionkameran används i extrema situationer och monopoden måste kunna motstå dem.
  4. Pris … Här borde alla fokusera på sin egen budget. Detta kriterium är dock viktigt. Om du vill spendera mindre bör du begränsa dig till den universella funktionaliteten.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ytterligare nyanser som kan vara viktiga för vissa användare. Så, alla monopoder kan inte användas med ett vanligt stativ , det är värt att fråga om detta i förväg om det behövs. Det finns modeller som endast är utformade för specifika actionkameror … Andra kan anslutas, men med en extra adapter. Se tips om hur du väljer rätt monopod.

Rekommenderad: