Bosch Geringssågar: Beskrivning Av PCM 8S Genomgående Geringssåg, Egenskaper Hos Professionella Och Kombinationssågar

Innehållsförteckning:

Video: Bosch Geringssågar: Beskrivning Av PCM 8S Genomgående Geringssåg, Egenskaper Hos Professionella Och Kombinationssågar

Video: Bosch Geringssågar: Beskrivning Av PCM 8S Genomgående Geringssåg, Egenskaper Hos Professionella Och Kombinationssågar
Video: Обзор торцовочной пилы Bosch PCM 8 S 0603B02000 2024, Maj
Bosch Geringssågar: Beskrivning Av PCM 8S Genomgående Geringssåg, Egenskaper Hos Professionella Och Kombinationssågar
Bosch Geringssågar: Beskrivning Av PCM 8S Genomgående Geringssåg, Egenskaper Hos Professionella Och Kombinationssågar
Anonim

Geringssågen används för att skära stora arbetsstycken. Arbetet kan utföras både i rät vinkel och i godtycklig vinkel. Bland de stora sortimenten som finns att sälja intar Bosch-produkter en speciell plats, eftersom de har etablerat sig som ett pålitligt och högkvalitativt verktyg.

Bild
Bild
Bild
Bild

allmän beskrivning

Bosch geringssågar används för att skära inte bara trä utan även profiler, rör av plast eller tunn metall. På grund av säkerhetsåtgärder och driftsregler kan geringssågar inte användas i vikt - arbetet kan bara startas efter att verktyget har installerats på en fast bas.

Produkter av detta märke säljs i ett brett sortiment , vilket gör att användaren kan välja en enhet med en överkomlig kostnad och nödvändig funktionalitet. Varje modell är utrustad med en dammsamlare och ett skyddshölje som skyddar användaren från oavsiktlig skivflygning.

I dyrare modeller finns en laserbelysning av snittlinjen, vilket är extremt nödvändigt i avsaknad av en tidigare applicerad kontur. Lasern står nära spindeln, så nära arbetsskivan som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Driftsprincip

Principen för geringssågar är ganska enkel. Strukturen monteras på en horisontell arbetsbänk, på vilken skivspelaren är monterad. En pendel är fäst på baksidan med hjälp av ett gångjärn, på vilken en cirkelsåg står.

Arbetsstycket, som bearbetas, matas längs den ledning som finns i strukturen, vinkeln väljs med hjälp av en skivspelare . Om detta är en kombinerad modell, förutom de angivna elementen, är ett gångjärn installerat. På grund av det är det möjligt att rotera spaken i förhållande till den befintliga horisontella axeln.

Bild
Bild

Användningsområde

Uppgiften som en sådan såg måste utföra är ett smidigt och exakt snitt. Ett sådant verktyg används vid efterbehandling, till exempel en dörrbeklädnad. Det är i tillverkningen av möbler som sådana enheter har hittat sin tillämpning, men användningsområdet är inte begränsat till detta.

Snickare arbetar ofta med geringssågar . Om en speciell med slipande dammning och tillräcklig hållfasthet används som skärskiva kan sågen enkelt skära icke-järnhaltiga metall- och polymerprodukter.

Bild
Bild

Egenskaper

Trots att alla Bosch -sågar har samma kvalitet och tillförlitlighet skiljer de sig från varandra när man tar hänsyn till modellernas tekniska egenskaper. Det är värt att börja välja ett sådant verktyg genom att bestämma önskad effekt och storlek på skärskivan. I det här fallet är det värt att överväga vilket material du måste arbeta med. Ju kraftigare sågen, desto större kan skivan installeras i diameter, och följaktligen kan arbetsstycken med större tjocklek, till exempel en stång eller en stock, bearbetas.

Det bör förstås att en ökning av parametrarna för den aktuella egenskapen leder till en ökning av produktens kostnad .dessutom ökar strukturens vikt också. Så om det är tänkt att använda verktyget i vardagen, kommer det att finnas tillräckligt med effekt på 1,5 kW med en skärelementdiameter på 25 cm.

Bild
Bild

Den andra, inte mindre viktiga parametern är skärbredden, som bestäms av diametern på den installerade skärskivan. Snittets renhet beror direkt på en sådan indikator som antalet varv, därför bör detta beaktas när du väljer en modell från Bosch. Ju högre varvtal, desto bättre skärs materialet. Den optimala indikatorn anses vara från 4000 till 5000 varv / min.

Bild
Bild

När det gäller motorn inuti, erbjuder tillverkaren modeller med en asynkron och en kollektorenhet . Det första alternativet är hållbart och kräver sällan underhåll. Det installeras oftare på de modeller som förväntas användas konstant.

Samlaren är billigare, därför är priset på en såg med i satsen lägre, men dess borstar slits snabbt, vilket är den största nackdelen. Icke-professionella sågar är utrustade med sådana motorer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sist men inte minst är indikatorn som köparen bör ta hänsyn till typ av växellåda: växel eller rem . Om du vill att verktyget ska tillfredsställa med tillförlitlighet, är det bättre att välja en modell med växellåda, eftersom den klarar en ökad belastning. Den enda nackdelen är bruset som enheten avger. Bältet kräver konstant avstämning, men sågen är tystare med det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Om vi i allmänhet tar alla modeller som tillverkaren erbjuder, då de kan delas in i två stora grupper:

  • professionell;
  • för hushållsbruk.

Ur designens synvinkel är det ingen skillnad på dem, men om vi pratar om kapacitet är de första mer kraftfulla och pålitliga. Inhemska modeller är inte konstruerade för att klara tung belastning under drift, så de är gjorda av billigare och hållbara material.

I professionella sågar matchas varje detalj perfekt. Noggrannhet är det första en tillverkare uppmärksammar. Det finns inga fel i arbetet som är tillåtna vid användning av icke-professionell utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den andra klassificeringen av sågar:

  • vanlig;
  • kombinerad.

Den vanliga klippkvaliteten är mycket bättre, men de kombinerade har förmågan att arbeta i olika vinklar och i valfri position.

Genomföringssåggen kan enkelt användas på metall eller trä. Vid utformningen av ett sådant verktyg är motorn placerad till höger om skivan, men det finns moderna modeller där den står på baksidan, vilket avsevärt förbättrar betraktningsvinkeln under drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller

Bosch PCM 8S -serien skiljer sig i effekt på 1, 2 kW. Ett sådant verktygs vertikala snitt är 12 cm, medan vinkeln kan ligga i intervallet från 45 till 85 grader. Djupet förblir oförändrat på 6 centimeter. Som med de flesta andra modeller innehåller designen en behållare för uppsamling av damm. Om det behövs kan användaren fästa den på dammsugaren. Som ett extra alternativ - en laserpekare som visar skivans rörelseriktning. I genomsnitt är kostnaden för en sådan enhet 13 tusen rubel.

Bild
Bild

En produkt för proffs bör definitivt noteras Bosch GCM 8 SJL Professional 0601B19100 … Detta är en såg, vars vikt är 17,3 kg, verktygets dimensioner är 91 * 46 * 41 cm. Ljudnivån under drift är 112 dB. Sagen drivs med ett vanligt 220 V. nätverk. Det finns ett broachingssystem och en laser i designen, vilket förenklar arbetet med verktyget kraftigt. Fördelarna inkluderar närvaron av en mjuk start och en rotationsvinkel på 60 grader. Verktygets lutning är 47 grader och nedsänkningsdjupet på skivan är 7 cm, detta är exakt skärelementets diameter.

Bild
Bild

Om du behöver ett professionellt verktyg av hög kvalitet, var uppmärksam på det Bosch GCM 12 GDL 0.601. B23.600 värt 65 tusen rubel. Detta pris beror på närvaron av en kraftfull motor i designen. Det huvudsakliga användningsområdet är stationär sågning av arbetsstycken.

En skiva med en diameter på 30,5 cm är installerad på sågen, och för användarens bekvämlighet tillhandahålls en dubbelstrålelaser som ett trevligt tillägg. Verktygets effekt är 2000 W, i en vinkel på 90 grader, den maximala klippbredden ökar till 34, 1 cm. Sågen kan flyttas i ett horisontellt plan, men det ger ingen hastighetsreglering och det finns ingen belysning av arbetsytan. Operatören kan justera nedsänkningsdjupet för bladet. Verktygsmått i centimeter - 67,3 * 82,2 * 68,6. Sågbordet måste vara starkt för att klara lasten. Produkten levereras med en dammpåse och insatsplatta.

Rekommenderad: