Hitachi Geringssåg: Egenskaper Hos Feed Pull Geringssågar För Trä Och Metall. Urvalstips

Innehållsförteckning:

Video: Hitachi Geringssåg: Egenskaper Hos Feed Pull Geringssågar För Trä Och Metall. Urvalstips

Video: Hitachi Geringssåg: Egenskaper Hos Feed Pull Geringssågar För Trä Och Metall. Urvalstips
Video: Evolution kap- och gersåg - sågar alla typer av material 2024, Maj
Hitachi Geringssåg: Egenskaper Hos Feed Pull Geringssågar För Trä Och Metall. Urvalstips
Hitachi Geringssåg: Egenskaper Hos Feed Pull Geringssågar För Trä Och Metall. Urvalstips
Anonim

En geringssåg i konstruktion är utformad för att göra släta snitt i olika vinklar i trä- och metallmaterial. Trots att det här verktyget inte ofta används hemma är det svårt att klara sig utan det vid lossning och trimning av trädelar, särskilt över fibrerna. Om du bestämmer dig för att köpa en geringssåg, var uppmärksam på Hitachi Power Tools, som har levererats till hemmamarknaden i många år.

Särdrag

Cirkelsågar och sticksågar är direkta analoger av verktyget i fråga. För att ta reda på deras skillnader och funktioner måste du känna till strukturen för varje instrument. I allmänhet består en tvärsnitt med en broach av en skärskiva, en säng, ett handtag och en växellåda, samt ytterligare delar som underlättar arbetet.

Cirkulärer är utrustade med en motor, en plattform och en skiva, som är täckt av ett skyddande lock, och hela strukturen styrs av ett handtag. Vid första anblicken är de lika, men skillnaden från slutet är i skärningens riktning. Den cirkulära maskinen för metall fungerar längs en längsgående linje i förhållande till snittet, och trimningen är fixerad på sängen och rör sig som en pendel, så att du kan klippa i en vinkel.

Med en elektrisk sticksåg är alla de viktigaste arbetsdelarna, inklusive elmotorn, gömda under kroppen.

Bild
Bild

Dess sågblad skär igenom materialet genom att fram och tillbaka skjuta verktyget framåt för hand, medan geringssågen har ett manuellt justerbart sågblad.

För en detaljerad övervägande av funktionerna kan tre huvudtyper av trimning särskiljas

  1. Fast apparat , som ligger på en fast säng för säkerhet och en stabil arbetsprocess. Det används vanligtvis vid trimning och blomning av träbaserade material.
  2. Handverktyg , används vanligtvis hemma, bra för korta, vinklade snitt.
  3. Hybridapparater utrustad med ett speciellt bord, ett sågblad och, viktigast av allt, en spaltkniv. Denna typ av geringssåg används också i hemverkstäder, men har tyvärr en kortare livslängd jämfört med andra typer av sågar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Hitachi geringssågen är tillverkad i flera sorter, som skiljer sig åt i egenskaper och syfte. Flera populära modeller av detta företag som levereras till hemmamarknaden beskrivs nedan.

C10FCE2

De viktigaste kännetecknen för detta bordsågverktyg för trä är:

  • motoreffekt 1520 W;
  • skärskivans storlek - 255 mm;
  • skärs när du vrider horisontellt och vertikalt 45 respektive 52 grader.
Bild
Bild
Bild
Bild

Som ytterligare information indikerar de vanligtvis en relativt lätt vikt - nästan 12 kilo, och en lista med saker som ingår i satsen vid köp.

C10FCH2

Denna modell liknar den föregående när det gäller vikt, kraft, bladdiameter och skärvinklar. Det skiljer sig bara i frånvaro av en laserpekare för skärets riktning. därför Om du vill spara lite pengar utan att kompromissa med kvaliteten är Hitachi C10FCH2 det perfekta alternativet för dig.

Bild
Bild

C10FSB

Denna version skiljer sig åt i mindre effekt (1090 W) och tomgångshastighet (3800 rpm), men mer vikt - nästan 20 kilo. Denna modell är dock utrustad med en överbelastningsskyddsmekanism och en extra skärm.

Bild
Bild
Bild
Bild

C10FSH

Modellen, liksom den föregående, väger 19,5 kilo, men har redan en pekare av lasertyp. Och den största fördelen är den elektroniska typen av kontroll och smidig start.

Alla Hitachi -modeller gör ett utmärkt jobb med att trimma trä- och metallprodukter. I skickliga händer gör sågar korrekta snitt, det viktigaste är att följa säkerhetsreglerna, då kommer arbetsprocessen inte att överskuggas av skada.

Rekommenderad: