Svart Zamioculcas (11 Foton): Beskrivning Av "dollarsträdet" Med Svarta Blad, Vård Av "Raven" -sorten

Innehållsförteckning:

Video: Svart Zamioculcas (11 Foton): Beskrivning Av "dollarsträdet" Med Svarta Blad, Vård Av "Raven" -sorten

Video: Svart Zamioculcas (11 Foton): Beskrivning Av
Video: 10 GREAT INDOOR PLANTS FOR YOUR HOME | THE PLANT LADY LIFESTYLE 2024, Maj
Svart Zamioculcas (11 Foton): Beskrivning Av "dollarsträdet" Med Svarta Blad, Vård Av "Raven" -sorten
Svart Zamioculcas (11 Foton): Beskrivning Av "dollarsträdet" Med Svarta Blad, Vård Av "Raven" -sorten
Anonim

Pengaträdet, dollarsträdet, "kvinnlig lycka", "celibatblomma" - allt detta är zamiokulkas. Den ovanliga stilige mannen för länge sedan fick förmånen hos ryska amatörblomstrare, men till en början dök han upp i nederländska plantskolor. Därefter användes blomman för att dekorera lägenheter och kontor. Växten har giftig nektar, men den avger inte giftiga ångor, så du kan hålla den hemma utan problem.

Zamioculcas hjälper till att dekorera sovrummet, vardagsrummet, matsalen. Och vilken version att välja är redan ett individuellt beslut för alla.

Bild
Bild

Särdrag

Växten är perfekt för att dekorera alla interiörer. Pittoreskt och dekorativt, det har karisma och personlighet. Liknande och besläktade växter är monstera och dieffenbachia. Den huvudsakliga och karakteristiska skillnaden för zamiokulkas är glansiga spetsiga ovala blad, som är fästa på stammen symmetriskt på båda sidor.

Nu kan du i alla blomsterbutiker köpa den sort och typ som du gillar. Det finns mer än tjugo typer av zamiokulkas. Men vi vill presentera dig för den mest ovanliga av dess sorter, som lockar amatörblomstrare med sin atypiska färg. Vi pratar om en extravagant och minnesvärd svart zamiokulkas, "Black Crow" eller "Ravena".

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning av sorten

Zamioculcas Black får sitt namn från att blad och stjälkar är nästan svarta i färg. De är så mörka att de ser onaturliga ut. Men de börjar mörkna först när de blir äldre. Inledningsvis har en ung zamioculcas en ljus ljusgrön färg . Dess andra namn - "Korp" (från den engelska korpen - "korpen") - växten fick för likheten av sticklingar och blad med utbredda vingar av en korp.

Det är en sällsynt art och finns inte alltid i butiker. Hemorten för denna exotiska växt är Madagaskar.

Blomman växer upp till en och en halv meter i höjd. Blommar väldigt sällan , men om det blommade, kan du gratulera - du såg om och vårdades korrekt. Vilken typ av vård behöver svarta zamiokulcor?

Bild
Bild
Bild
Bild

Vård

Växten kräver ingen särskild vård alls. Att odla ett träd är väldigt enkelt. Van vid svåra naturförhållanden och livsmiljöer, han växer bra i vilken jord som helst … Han behöver inte ett individuellt tillvägagångssätt.

Luftfuktighet spelar inte heller någon speciell roll.

Bild
Bild

Vattning

Att vattna zamiokulkas påverkar kraftigt blommans hälsa. Det rekommenderas att fukta jorden jämnt runt växten och sedan tömma överflödig vätska från pannan. Det behöver inte vattnas rikligt – det kan skada snarare än gynna.

Svart zamioculcas "Raven" är en av de växter som, även under torrsäsong, kan använda reserverna av vätska som ackumulerats tidigare. Undvik stillastående vatten. Växten tål lättare torka än överflödig fukt . Det finns ingen anledning att spraya bladen med vatten heller.

För att bibehålla sin glansiga glans rekommenderas det att bara torka dem då och då med en fuktig bomullstrasa.

Bild
Bild

Belysning

Denna växt föredrar den skuggiga sidan, eftersom solens strålar kan orsaka brännskador på bladen och som ett resultat kan lövverk falla av.

Perfekt plats - fönsterbrädan på norra sidan av lägenheten.

Det är bäst att plantera och förvara en sådan växt i ett rum med god luftventilation. Det kan vara en loggia, balkong, vind, veranda . Det viktigaste är att göra allt som rekommenderas av experter och amatörer som är engagerade i odlingen av denna exotiska stiliga man. I allmänhet är zamioculcas en opretentiös växt, men som alla andra behöver den omsorg och kärlek.

Rekommenderad: