Yellow Decembrist (16 Bilder): Blommans Egenskaper, Sorter Och Regler För Vård Av Dem

Innehållsförteckning:

Video: Yellow Decembrist (16 Bilder): Blommans Egenskaper, Sorter Och Regler För Vård Av Dem

Video: Yellow Decembrist (16 Bilder): Blommans Egenskaper, Sorter Och Regler För Vård Av Dem
Video: Successionsrätt - Övningsuppgift - Bodelning och fördelning av kvarlåtenskap (Uppgift 1) 2024, Maj
Yellow Decembrist (16 Bilder): Blommans Egenskaper, Sorter Och Regler För Vård Av Dem
Yellow Decembrist (16 Bilder): Blommans Egenskaper, Sorter Och Regler För Vård Av Dem
Anonim

Decembrist är en ovanlig krukväxt som är populär bland nybörjare. Kravet på en blomma förklaras av dess opretentiöshet. Även en amatör kan hantera anläggningsunderhåll hemma. Kulturen har flera namn, bland annat namnen på Schlumberger eller jul, och gula sorter anses vara de mest opretentiösa underarterna.

Bild
Bild

Beskrivning

Schlumbergers gula Decembrist tillhör skogens epifytiska kaktusar. Anläggningen kännetecknas av förmågan att absorbera användbara element och vatten från luften. Kulturen växer upp till 40 cm. Grenarna bildar enade delar, vars längd är 4–7 cm . Buskformen ger odlaren möjlighet att behålla sorten i hängande behållare. Groddarna kännetecknas av en ljusgrön färg, de har en tät struktur och en tandad topp.

Växten tar emot ytterligare ämnen på grund av villi som täcker skotten. Blommorna har en gyllene nyans, kronbladen är blanka som siden, ståndarna är djupt rosa.

Bild
Bild

Växtperioden börjar i mars och slutar i september. Vid denna tidpunkt väntar provet på god luftcirkulation, det kommer att kännas mer bekvämt i halvskugga . Den första viloperioden varar från september till oktober. Under denna period rekommenderas att sänka temperaturen och minska vattningsfrekvensen.

För att lägga knopparna smidigare rekommenderar erfarna trädgårdsmästare att vattna kulturen med te under denna period.

Under Decembristens blomningstid måste du återfukta och matas väl . Blommans varaktighet - 1-1, 5 månader. Ju bättre häktningsvillkor, desto längre varar denna period. Blommans överflöd bestäms också av vårdens riktighet. Ultravioletta strålar vid denna tidpunkt skrämmer inte Decembrist, eftersom de inte brinner, men solljus är mycket viktigt, därför rekommenderas att hålla den blommande växten på fönsterbrädan. Från februari till andra halvan av mars börjar den andra viloperioden. Vattningen måste minskas igen, det är nödvändigt att skapa delvis skuggiga förhållanden.

Bild
Bild

Vård

Blomman behöver måttlig fukt. Under perioden med aktiv tillväxt och blomning krävs regelbunden vattning med sedimenterat vatten vid en temperatur på + 18-20 grader. Den rekommenderade vattningsfrekvensen är en gång var tredje dag. Det är bäst att återfukta växten i små portioner. Under vilande period är det tillräckligt att vattna kulturen var 7-10 dagar, men det är viktigt för odlaren att vänta tills jorden torkar ut . Glöm inte på sommaren spraya växten varje dag.

Bild
Bild

Temperaturen som är gynnsam för hela utvecklingen av Decembrist är + 20-24 grader under dagen och + 15-18 grader på natten . Under viloperioden känns blomman bekväm vid en temperatur på + 10-18 grader. En kortvarig minskning av lufttemperaturen med 5-8 grader är tillåten.

Belysning är viktigt. Den gula Decembrist föredrar diffust ljus, så när du väljer en plats för en kruka, försök att undvika områden där direkta ultravioletta strålar faller. Under den första viloperioden är det lämpligt att minska dagsljuset, denna manipulation gör att du kan uppnå frodig blomning. För att förbättra tillväxten av unga stjälkar under de varmare månaderna bör växten placeras på en balkong i ett skuggat område. Ge skydd mot drag.

Bild
Bild

Under växtsäsongen, mata blomman med kvävehaltiga blandningar, men delen ska vara hälften av vad som anges på förpackningen.

För närvarande räcker det med ett par förband per månad eller ännu mindre ofta. Som förberedelse för blomning behöver växten fosfor-kaliumgödselmedel. Till exempel kommer äggskal att göra. För att förbereda blandningen blötläggs skalet i vatten under en dag och kulturen vattnas med den resulterande kompositionen. För närvarande räcker det också med ytterligare två förband per månad. När det gäller utfodring är det viktigt att inte överdriva det.

Bild
Bild

Av skadedjur älskar skalinsekter, spindelmider och mjölkfiskar mest av allt att äta på den gula Decembristen. Det rekommenderas att använda Fitoverm och Aktara preparat för att bekämpa dessa insekter . Svampar som oftare infekterar kulturen - fusarium, senblåsa, brunröta - elimineras med "Fitosporin" eller "Quadris ".

För att förebygga sjukdomar och skadedjur är det viktigt att observera måttlig vattning, för att undvika att hålla sig i kylan och under förhållanden med låg luftfuktighet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Beskärning och reproduktion

För att bilda en estetisk krona skärs huvudskotten i 2-3 segment varje år på våren. Detta förfarande är avsett att göra den framtida blomningen mer frodig och riklig. Glöm inte att ta bort skadade grenar . Om friska starka segment bevaras efter beskärning är de lämpliga för reproduktion. Försök att plantera skott i behållare med 2-3 bitar, häll över "Kornevin" och lägg på en varm plats vid en temperatur på + 22-25 grader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Överföra

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt växttransplantation. Ett vuxet exemplar måste transplanteras vart 2-3 år. För att göra detta, förbered en jordblandning med tillsats av sand, en sådan komposition kommer att förhindra fuktstagnation. För odling av en gul Decembrist är ett substrat för kaktusar lämpligt.

Om du vill göra jorden själv, använd sedan följande recept: kombinera gräsjord (2 timmar), sand (1 timme), lövjord (1 timme), perlit (1 timme), torv (1 timme).

Bild
Bild

Var vänlig och uppmärksamma att nästa transplantation innebär användning av en kruka som är 2-3 cm bredare än den föregående . Det är viktigt att organisera kvalitet dränering.

Själva transplantationen utförs omlastningsmetod … Rotsystemet rensas inte från gammal jord; när en blomma planteras i en ny behållare fylls tomrummen helt enkelt med förnyad jord.

Rekommenderad: