Färgerna På Wellpapp För Staketet (42 Bilder): Bruna Och Chokladfärger, Rödbruna Och Andra Färger, Nyanser Enligt RAL

Innehållsförteckning:

Video: Färgerna På Wellpapp För Staketet (42 Bilder): Bruna Och Chokladfärger, Rödbruna Och Andra Färger, Nyanser Enligt RAL

Video: Färgerna På Wellpapp För Staketet (42 Bilder): Bruna Och Chokladfärger, Rödbruna Och Andra Färger, Nyanser Enligt RAL
Video: OFFSET PRINTING MULTICOLOR MACHINE / Small Scale IndustrieS 2024, Maj
Färgerna På Wellpapp För Staketet (42 Bilder): Bruna Och Chokladfärger, Rödbruna Och Andra Färger, Nyanser Enligt RAL
Färgerna På Wellpapp För Staketet (42 Bilder): Bruna Och Chokladfärger, Rödbruna Och Andra Färger, Nyanser Enligt RAL
Anonim

Ett bra staket för ett hus eller en tomt är ett staket som inte bara perfekt uppfyller sina naturliga funktioner, som att stänga in territoriet, utan också estetiska. Den korrekt valda färgen på wellpapp för staketet kommer att kunna dekorera utseendet på hela huset och platsen, därför är det mycket viktigt att inte misstas med sitt val.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

RAL nyanser palett

Ett färgat staket är mycket mer intressant, attraktivt och i slutändan vackrare än ett färglöst. Därför beställer köpare ofta wellpapp av en viss färg.

Färg är en subjektiv egenskap hos en sak . För att undvika missförstånd mellan människor i Tyskland skapades en palett med RAL -nyanser speciellt. Det är ett slags bord, där varje nyans fick sitt eget nummer. Således, när han väljer en färg enligt detta system, säger köparen inte färgens namn, eftersom alla kan kalla samma färg annorlunda, utan namnge dess nummer i tabellen.

Det finns dock andra system skapade i andra länder, men de flesta tillverkare använder RAL.

Bild
Bild
Bild
Bild

För enklare uppfattning är färgtabellen uppdelad i flera block, beroende på den allmänna färgen: gul, orange, lila, röd, blå, grön och några andra . Varje sådant block har många olika nyanser. Så följande bedömningar blir abstrakta, för i själva verket kommer varje köpare att kunna välja den lämpligaste nyansen av en eller annan färg för honom.

Bild
Bild

Så staketfärger enligt RAL -paletten är av följande typer.

Röd

Denna färg anses vara en av de mest framträdande. Allt detta beror på att en person är så ordnad - han uppfattar den röda färgen på ett speciellt sätt. Det är på grund av sådana mänskliga egenskaper, liksom på grund av särdragen i själva färgen, som det förbjudna trafikljuset är rött.

Ljusröd wellpapp är perfekt för dem som vill sticka ut från den allmänna bakgrunden . Det kommer inte att gå ihop med någonting, samtidigt som det kommer att matcha taket med samma färg perfekt. Mörkare nyanser anses vara en slags konservativ version av rött. De är inte så slående, samtidigt som de förblir lika snygga som sina ljusa motsvarigheter.

Det bör noteras att den mörka körsbärsfärgen - en av röda nyanser - är en av de mest populära bland befolkningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Grön

Grönt är perfekt för dekoration i varma områden. Saken är att en korrekt vald nyans kommer att vara mycket vackert kombinerad med en frodig krona av träd eller en gräsmatta nära staketet. På vintern finns det ingen ljus vegetation, så detta val är oönskat i kalla områden . Välj heller inte den här färgen om du vill att staketet ska smälta in i terrängen. För sådana ändamål är andra färger bättre lämpade, vilket kommer att diskuteras nedan.

Den mest populära nyansen är mörkgrön. Den blev så stor popularitet för att ju mörkare färgen är, desto mindre smuts och damm kan ses på den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Blå

Ett bra alternativ för dem som vill att staketet ska smälta in lite med miljön. Blått matchar himmelens färg, och många andra färger passar bra med det. Ett sådant val är lämpligt för dem som vill ha något som sticker ut, men samtidigt inte lika catchy som rött . Och eftersom husets fasad och tak ofta är gjorda i samma färger, så är en sådan wellpapp definitivt värd att välja.

I motsats till de färger som beskrivs ovan är den mest populära nyansen mellanblå. Möjligen för att de mörka alternativen ser lite dystra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brun

En av de mest konservativa färgerna på wellpapp. Brown sticker minst ut och ser inte dålig eller dyster ut. Detta val görs av de husägare som måste stå ut med ständigt damm från sandiga vägar eller smuts från dem i regnigt väder . På det bruna staketet kommer dessa incidenter att vara minst märkbara.

Den mest populära nyansen är choklad. Detta kan bara förklaras av grundläggande mänskliga uppfattningar - chokladnyansen är mer tilltalande för våra ögon.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vit

Det är ganska sällan man hittar människor som gör ett sådant val. Oftast går ett staket med denna färg till insidan av det inhägnade området . Det är förståeligt, den vita färgen är mycket mottaglig för alla slags föroreningar. Du måste tvätta ett sådant professionellt golv väldigt ofta. Å andra sidan kombineras alla färger med vitt, och det kommer också att se väldigt vackert ut på vintern.

Bild
Bild
Bild
Bild

Övrig

Förutom de presenterade färgerna används alternativ som gul, orange, ljus och mörkgrå, lila också perfekt i vardagen.

Så gula, lila och orange färger anses vara mycket ljusa, så för att sticka ut mot gråheten i grannhusen är de perfekta . Å andra sidan gör detta att du kan diversifiera din webbplats.

Med rätt matchning av takets, fasadens och staketets färger kommer sådana ljusa alternativ för wellpapp att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland används grå nyanser, som liksom vita också kombineras med många färger. Men på grund av sin mörkare färg blir de inte så mycket smutsiga, och inte heller så iögonfallande som ljusa vita.

I de sällsynta fallen används också flerfärgade staket. Dessa är som regel staket av wellpapp, på vilka någon form av ritning appliceras. Vanligtvis kan det beställas och professionella konstnärer kommer att rita vacker konst. Ingen förbjuder dock att visa din talang och att själv applicera en teckning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialsimuleringsalternativ

Ett annat alternativ för en wellpapp för ett staket kan vara en imitation av olika material. Ett sådant staket kommer att vara mindre monolitiskt och mer intressant. Sådana staket låter dig också använda en stil som skulle vara mycket dyr när du använder naturresurser . Och med tanke på att hus ofta byggs av samma material, är wellpapp perfekt för den allmänna omgivningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under tegelstenen

Det bästa valet för dem som har ett tegelhus på platsen. Det viktigaste här är att välja rätt nyans. Det ska inte gå ihop med huset, utan tvärtom komplettera det. Å andra sidan är denna typ inte särskilt populär, för att göra ett staket av riktiga tegelstenar kommer inte att vara påfallande dyrt, men det kommer att se mer självsäkert och elegant ut.

Ändå fortsätter professionellt golv för tegel att köpas aktivt, eftersom det inte kräver några allvarliga ansträngningar, som är fallet med naturmaterial.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under stenen

Denna typ har vunnit sin popularitet för ett relativt lågt pris för en riktig sten. Ett stengärde ser väldigt pålitligt och elegant ut, men kostnaden är ganska hög . Däck är ett bra substitut för det. Färgen kan också vara annorlunda, eftersom även äkta stenar har skillnader i den.

Ibland kan du se hur människor kombinerar två typer av staket - sten och tegel . På grund av att tegelstenar inte är särskilt dyra ersätts endast sten med wellpapp. Det finns olika alternativ för deras delning. Du kan göra hela staketet av tegel och mantla foten med ett professionellt ark. Du kan göra ett staket av wellpapp och lägga tegelpelare mellan dess ark.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under trädet

Trä är ett mycket vackert naturmaterial. Det tenderar dock att ruttna. För att göra ett staket av hög kvalitet av sådant material är det dessutom värt att försöka. Därför är träliknande terrass nu en mycket populär produkt. Tillverkare gör som regel sitt jobb bra, så på avstånd är det nästan omöjligt att förstå vad staketet faktiskt är gjort av . För att komma närmare blir det tydligt att inte trä, utan metall användes vid tillverkningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tidigare var valet av träfärg litet - mörkt och ljust. Men idag är butikerna fyllda med en mängd olika färgalternativ. Således kommer alla köpare att kunna välja exakt den färg som passar just hans webbplats.

Hur väljer man ett färgschema?

För att korrekt bestämma färgen på wellpapp för staketet bör man utgå från de allmänna urvalsreglerna.

Så, staketets färg bestäms främst av huset, det vill säga av fasaden och taket . Som regel kombineras dessa två komponenter alltid med varandra, så i det här fallet kan vi prata om en kombination av wellpapp med huset som helhet. Mörka färger används ofta i sin konstruktion och dekoration, så neutrala färger, till exempel brun, mörk röd, mörkgrå och choklad, ser bättre ut med dem.

En annan bra kombination av wellpapp och ett hus blir om huset är av sten, tegel eller trä och wellpapp är målat i sin imitation . Dessutom förbjuder ingen att mantla huset från att imitera lakan - den allmänna följen kommer inte att förändras från detta. En av de mest populära är ett profilerat ark under ett träd, eftersom det ser mer vanligt och bekant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att installera specifika grindar för webbplatsen, bör du också ta hänsyn till detta faktum när du väljer staketets färg. Dessutom är det bättre att försöka göra så att själva staketet är tvåfärgat. Dvs med hänsyn till husets och portens färg skulle det vara bra att välja 2 material: från en för att göra huvuddelen och från den andra - kolumner eller bara en fot.

En annan urvalsparameter är storleken på tomten . Här kommer uppfattningen om rymden att förändras från valet av staketets färg. Så, för att visuellt förstora territoriet inuti webbplatsen, används ljusa färger, till exempel beige, ljusgrå och bara vit. Tvärtom, om webbplatsen har en tillräckligt stor yta och du vill få den att se ut visuellt mindre, används mörka färger: brun, mörkgrå. I allmänhet kan detta inte återspeglas på något sätt i det första kriteriet, eftersom du kan beställa wellpapp, som på utsidan kommer att vara en färg, och på insidan - en annan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är också viktigt att bestämma vilka färger du vill ha mest: konservativ och lugn eller aggressiv och catchy . Ibland kommer detta att spela en avgörande roll. Till exempel i fall där husets färg är sådan att både ett mörkt och ett ljust staket passar det.

Ibland har människor en önskan att göra ett staket i en sådan färg att det blir en liten sammanslagning med naturen. I det här fallet är det bästa alternativet blått eller i vissa fall grönt. Men blått är mer praktiskt, för för en grön wellpapp är det bättre att några växter planteras inuti och nära platsen.

Om du inte vill abstrahera från någonting är en utmärkt lösning att göra ett staket av flerfärgat wellpapp. Vilken konst som helst kan tillämpas.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer är det viktigt att komma ihåg att ljus wellpapp måste tvättas oftare än mörkt . Så här är det värt att utgå från tillgången på ledig tid och viljan att spendera det på att upprätthålla ett bra utseende av staketet. Det är dock värt att notera att även om ljusalternativen är mer krävande för sig själva, ser de i de flesta fall bättre ut än de mörka.

Idag har alla köpare ett omfattande urval av profilerade arkfärger. För att göra rätt val bör du bekanta dig med de viktigaste, populära färgerna för staketet. Efter det, efter råd, måste du analysera din situation och köpa material av önskad färg.

Rekommenderad: