Hur Blandar Man Betong I En Betongblandare Korrekt? Hur Använder Jag En Betongblandare? Hur Laddar Man Lösningen? Hur Lång Tid Tar Det Att Röra Om Blandningen?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Blandar Man Betong I En Betongblandare Korrekt? Hur Använder Jag En Betongblandare? Hur Laddar Man Lösningen? Hur Lång Tid Tar Det Att Röra Om Blandningen?

Video: Hur Blandar Man Betong I En Betongblandare Korrekt? Hur Använder Jag En Betongblandare? Hur Laddar Man Lösningen? Hur Lång Tid Tar Det Att Röra Om Blandningen?
Video: Automatic concrete mixer truck 2024, Maj
Hur Blandar Man Betong I En Betongblandare Korrekt? Hur Använder Jag En Betongblandare? Hur Laddar Man Lösningen? Hur Lång Tid Tar Det Att Röra Om Blandningen?
Hur Blandar Man Betong I En Betongblandare Korrekt? Hur Använder Jag En Betongblandare? Hur Laddar Man Lösningen? Hur Lång Tid Tar Det Att Röra Om Blandningen?
Anonim

Vid reparations- och byggarbeten blir det nödvändigt att bygga monolitiska strukturer. En industriell metod möjliggör blandning av betong med en mixer installerad på maskinen, eller med betydligt mindre enheter. Fördelen med blandningen som transporteras är att betongens märke och egenskaper förhandlas fram när man beställer denna tjänst direkt till företaget. Kundens personliga deltagande i deras förberedelser krävs inte. Men vägarnas skick och kapaciteten hos broar och övergångar mellan anläggningen och anläggningen tillåter inte alltid användning av ett massivt fordon med en mixer. Följaktligen köps eller hyrs mindre enheter för sina egna behov.

Bild
Bild

Installationsregler för betongblandare

Standarderna för industribyggande fastställs i projektet. För privata hus är följande villkor uppfyllda:

Blandaren installeras mitt i ett perfekt plant område . Du bör kontrollera ytan i förväg, rengöra den från stenar, träbitar, släta ut gropar, bucklor, stötar. Annars kommer betydande vibrationer i driftsanläggningen att välta den tillsammans med innehållet. Denna utveckling av händelser medför skador på delar (hus, blad), det är farligt för arbetare.

Bild
Bild

När du använder den elektriska enheten är det nödvändigt att kontrollera ledningens skick , kablar, switchar, transformatorer, koppla bort alla sidokretsar, eftersom processens energiintensitet kan orsaka plötsliga spänningsfall i nätverket. Helst är din egen kabel från transformatorstationen, utrustad med ett relä, önskvärd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förekomsten av tillfartsvägar kontrolleras för en handskottkärra till arbetsplatsen, samt säkra ställningar, stegar, ramper.

Bild
Bild

Det är viktigt att organisera ett förvaringsutrymme för en mobil mixer, för en stationär för att samla en beläggning under nederbörd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blanda proportioner

Industriell konstruktion innebär användning av betongblandare, vid tillverkning av vilka statliga standarder strikt följs. Vanliga medborgare tvingas självständigt verifiera komponenternas parametrar för att bilda strukturella element i sin egen struktur . Företräde ges till användning av betong för en monolitisk grund, väggar med ökad värmeisolering, starka armerade pelare och stöd. Beräkningen av mekaniskt anslutna ingredienser börjar med bestämningen av sekvensen för installation av strukturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Därefter väljs en blandningsapparat. Baserat på trummans kapacitet, välj massan av material som hälls i den: det är mindre än två tredjedelar av volymen. Det tomma utrymmet inuti förhindrar överbelastning av motorn och möjliggör jämn blandning av hög kvalitet.

Behållarens vanligaste volym, l Ungefär är det nödvändigt att ladda (kg) Utnämning
Vid 125 30 För tillverkning av lättbetongisolerande värmeblandning.
Vid 140 40
Vid 160 58 Kolonner, källare, fundament, block, monolitiska väggar i 1-, 2-vånings byggnader, detaljer om bakgårdshus.
180 76
Bild
Bild

För att starta hydrering av Portlandcement räcker det med 27% vatten från den totala mängden cement, men denna komposition kan inte göras av plast. Ultrahög mättnad leder till minskad styrka. Den optimala mängden ger ett förhållande av 50-70% fukt. Härdning (hydrering) av betong tar upp till en halvtimme, kristallisering inom 15-20 dagar, krympning i ungefär en dag. Ingrediensernas torra tillstånd för slutprodukten så nära som möjligt till de märken som anges av GOST. Fuktinnehållet i proportionerna av fyllmedel som anges i tabellen bör ha en nollpunkt.

NS.- sand

Shch. - krossad sten

Cement 1 kg. Betongbetyg
M100 M200 M300
NS. SCH. NS. SCH. NS. SCH.
kg.
M-400 4, 6 2, 7 4, 9 3, 8
M-500 5, 8 8, 1 3, 1 5, 6 2, 7 4, 7

Tillsatser för att ge viskositet är kalkpulver, gips, vattenglas, moderna lim . Vissa byggare tillsätter salt för snabb inställning under den kalla årstiden. Detta bör inte göras, eftersom många års övning har visat att byggnaden blir ömtålig, urholkas av nederbörd och inte tål den planerade livslängden.

Bild
Bild

Beställning av komponentladdning

Tänk på investeringssekvensen i en betongblandare:

siktad sand med cement läggs först, sedan läggs de fasta fraktionerna försiktigt ovanpå, allt fylls med vätska, så sannolikheten för skador på bunkern av stenar minskar

Bild
Bild

i skruvbehållaren matas alla tidigare beredda komponenter växelvis i fraktioner, vilket säkerställer styrka, frostbeständighet, obetydlig krympning (tekniskt liknar fabriksmetoden)

Bild
Bild

Blandningsfunktioner

En betongblandare är en ganska dyr utrustning. Om det redan finns på gården och sedan utför en ny typ av aktivitet är det extremt sällsynt att de skaffar sig något annat.

Det enda undantaget kan vara kapitalintensiva och energikrävande efterbehandlingsalternativ, när den minsta kränkning av tekniken påverkar beläggningens kvalitet. Det visar sig att lösningen för att montera noderna är ordentligt förberedd med en enhet och komplexa färgade sammansatta suspensioner - med en annan.

För att blanda cement med ett poröst fyllmedel (slagg, expanderad lera, pimpsten) med låg specifik vikt, används tyngdkraftsblandare (det är kroppen som roterar). För vad blanda betong i en liten betongblandare . Efter det, för att förhindra skiktning i lätta och tunga fraktioner, är det nödvändigt att leverera hela massan så snabbt som möjligt och lägga den i formen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I maskiner med tvångsdrivning roterar bladen inuti. För att säkerställa deras säkerhet tar de granit- och basaltspån med minsta diameter. Blandningar framställda på detta sätt används i nya byggnader för gjutning av lagerenheter, basramar, stöd. Om du använder en billig stor sten slutar trasiga delar att fungera. I sådana situationer erbjuder experter en separat stylingteknik:

  • i horisontell formning läggs ett fyllmedel som hälls med en färdig cementuppslamning;
  • formerna utsätts för vibrationer tills de sätter sig;
  • beredskapen för råvaror för gjutning kontrolleras genom att dra ett spår på klumpen - om kanterna långsamt börjar stängas uppnås den nödvändiga balansen;
  • torka och montera produkten;
  • trumman rengörs från rester över natten, sköljs noggrant.

Innan du häller i mixern lägger sig mekaniska föroreningar i vattnet i minst en dag. Filtreras genom flera lager av säckväv. Det är mest praktiskt att tillsätta vätska i portioner så att tillförlitligheten inte äventyras vid våta ingredienser.

Bild
Bild

Hur lång tid tar det att röra lösningen?

Höghållfasta egenskaper hos elastiska föreningar säkerställs genom noggrann blandning i minst 2-5 minuter. Processen kompletteras med vibrationer. En stationär vibrator är installerad i skålen, vilket säkerställer homogenitet, styvhet, vidhäftning i syntesen.

Bild
Bild

För isotermiska alternativ med naturliga spröda oorganiska fyllmedel reduceras tiden till 1,5 minuter . Detta görs så att fraktionen inte slits ner i mjöl och inte tappar porositet. Rullning av lätta kvaliteter med slagg eller syntetiska porösa material utförs inom 6 minuter. Ribbade småstenar med vassa kanter bearbetas i maskinskålen under samma period.

Bild
Bild

Hur lossar man lösningen korrekt?

Hela massan från omrörningsbehållaren hälls i vagnen, överförs helt till arbetsytan, där objektets plats hälls. Med tanke på att blandarens arbete tar upp till 10 minuter placeras en behållare i närheten, i vilken lösningen hälls. Om en matris fastnar i mixerkroppen blir det svårt att ta bort den.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Delarna lagras inte och överförs till de tidigare gjorda ramarna . När slangen är installerad för förflyttning, överförs den gradvis från en formning till nästa. Det rekommenderas att bygga övergångar, transportband, pneumatik för smidig rörelse av blandningen till platsen för viken.

Bild
Bild

Rörare upp till 280 liter har spakar för manuell vältning . Vippas över av ratt, handtag. Över 300 liter laddas med speciella justerbara skopor (rörliga balar). Bekväma och säkra leveransvägar kan inte ignoreras. Tilldela det erforderliga antalet brädor, brädor av låg kvalitet, varefter de samlar skogar, ramper för fotgängare för arbetare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sammanfattningsvis kan vi lägga till att liknande fixer gjordes i Mesopotamien, forntida Rom. Halvöns territorium var rikt på naturliga mineraler. En empiriskt erhållen komposition liknande cement lades mellan kullerstenarna i väggar, vägar, broar som har överlevt till denna dag.

En utbredd modern version baserad på Portlandcement (uppfinnaren Joseph Aspdin, 1824) patenterades av I. Johnson sommaren 1844 . Förstärkningen uppfanns av den franska trädgårdsmästaren Monier Joseph, som förstärkte blomkrukorna med metallstavar redan på 1800 -talet. Våra landsmän i Sovjetunionen utvecklade frostbeständiga trender för att bygga anläggningar på vintern, efter att ha byggt de största hydraulstrukturerna i början av 1900 -talet, till exempel "Dneproges" - 1924.

Rekommenderad: