Hus-hyddor (61 Bilder): Projekt. Hur Man Bygger Ett Hus Med Egna Händer Enligt En Ritning Med Dimensioner? Huslayouter, Ramhus 6 X 9 Kvm. M Och Andra Alternativ

Innehållsförteckning:

Video: Hus-hyddor (61 Bilder): Projekt. Hur Man Bygger Ett Hus Med Egna Händer Enligt En Ritning Med Dimensioner? Huslayouter, Ramhus 6 X 9 Kvm. M Och Andra Alternativ

Video: Hus-hyddor (61 Bilder): Projekt. Hur Man Bygger Ett Hus Med Egna Händer Enligt En Ritning Med Dimensioner? Huslayouter, Ramhus 6 X 9 Kvm. M Och Andra Alternativ
Video: 01 Villa Linköping (importera bild & trace) 2024, April
Hus-hyddor (61 Bilder): Projekt. Hur Man Bygger Ett Hus Med Egna Händer Enligt En Ritning Med Dimensioner? Huslayouter, Ramhus 6 X 9 Kvm. M Och Andra Alternativ
Hus-hyddor (61 Bilder): Projekt. Hur Man Bygger Ett Hus Med Egna Händer Enligt En Ritning Med Dimensioner? Huslayouter, Ramhus 6 X 9 Kvm. M Och Andra Alternativ
Anonim

Ett hyddahus är en struktur med ett gaveltak, som utgår från grundlinjen . Formen på ett sådant hus liknar bokstaven A, för vilken det fick sitt andra namn - det A -formade huset. Denna stil av byggnaden lämnar ingen likgiltig. Han antingen verkligen gillar eller orsakar negativa känslor. Numera blir sådana byggnader mer och mer populära. Moderna möjligheter för extern och intern dekoration gör det möjligt att förverkliga de mest ovanliga fantasierna och skapa ditt eget unika hus för själen.

Fördelar och nackdelar

En huskoja, eller, som det ibland kallas på grund av takets bisarra form, A-hus (hustält, triangulärt hus), är inte svårt att bygga. Det finns inga släta väggar i en sådan byggnad. Istället finns det ett brant gaveltak . Sådana projekt är populära i förortsbyggande. De ursprungliga lanthusen började uppföras redan på 70 -talet av förra seklet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De tappade sin popularitet ett tag. Och de senaste åren har de blivit mycket populära och fashionabla igen.

Denna byggkonstruktionsteknik har både fördelar och nackdelar.

Fördelarna med att använda denna konstruktionsteknik inkluderar:

  • ovanligt, fantastiskt utseende;
  • en betydande minskning av materialkostnaderna för byggandet av en bostad;
  • kräver inte en stor yta för huset;
  • enkel insamling;
  • du kan bygga ett tvåvåningshus.
Bild
Bild

Nackdelarna med en sådan byggnad inkluderar:

  • lutande väggar;
  • om huset är två våningar är det ganska svårt att hitta en plats för trappan och värmesystemet;
  • byggnadens känslighet för vindbelastning (vindkraft);
  • under konstruktion måste skarvade balkar användas - spärren är för stora i längd, så solida är inte lämpliga.
Bild
Bild

Projektöversikt

Dessa hus är lämpliga för en liten familj på 2-3 personer . De används både för permanent uppehållstillstånd och för säsongsboende. Du kan bygga en sådan modulstruktur själv utan att anlita anställda. Detta sparar betydligt budgeten. Ett kojahus är ett ramhus. Den är monterad av triangulära ramar. Utformningen av sådana hus har varit känd länge.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast tas mått på 6 x 9 m som grund. Höjd - upp till 9 m. Detta är standardalternativet. Dessutom finns det många projekt av hyddor i andra storlekar: 6x6, 8x8, 4x4, 5x5 m, samt 7 x 9, 6 x 8 m. Priset på en sådan bostad beror inte bara på dess storlek utan också på det virke som används. Om en bar av naturlig fukt används, och inte en kammartorkning, blir kostnaden lägre.

Bild
Bild

Hus-hyddor från SIP-paneler är fortfarande ganska sällsynta. Dessa kan köpas från ett specialiserat byggföretag. Sådana strukturer uppfanns i USA.

De gör hyddor och hus med en förlängning . Detta bidrar till att öka sitt användbara område. Tillbyggnaden kan rymma ett badrum eller till och med ett kök. Huset med ett panoramahus på dammen, bland träden, ser intressant ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att använda stugan som ett extra pensionat är det viktigt att vara uppmärksam på storleken på huvudrummet. I den kan du träffa vänner, fira högtider. Det skulle vara trevligt att få det gjort med en bastu. Layouten för en sådan struktur bör innehålla följande lokaler: en hall, ett tvättrum direkt, ett ångrum, ett tekniskt rum, ett sovrum . Den senare placeras vanligtvis på andra våningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vinterstugan är annorlunda genom att du behöver sköta uppvärmningen. En enkel värmare räcker inte. Dessutom måste väggarna isoleras ytterligare.

Bild
Bild

Värt att notera är också den svenska versionen av triangulära huset .… Den har en extra ingång på taket. Du kommer dit genom balkongen och trappan.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns projekt med garage. Detta är ett mycket bekvämt alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan struktur är ofta utrustad med en terrass. Ser väldigt romantiskt ut. Denna lösning ökar utrymmet och funktionaliteten i hemmet. Ett värmesystem kan installeras där. Ibland görs ett sommarkök på terrassen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Oavsett om en person kommer att bygga bostäder på egen hand eller i sina planer att beställa byggandet av ett hus på en nyckelfärdig basis, det är nödvändigt att i förväg välja ett lämpligt alternativ för dig själv: en liten hydda med en standardmodifiering eller en "utökad version ".

Bild
Bild
Bild
Bild

Hus på landet

Du kan bygga en modern lantstuga själv . Arealmässigt kan det vara ganska litet. Till exempel om huset endast används på sommaren. Och även om tomten i landet är liten i området. Denna struktur är ett bra alternativ till standardversionen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du planerar att bygga ett hus på områden med en sluttning eller bara med dålig jord kan du enkelt lösa detta problem. För att göra detta måste du göra en källare för att höja huset.

En byggnad i en våning kommer inte att innebära betydande finansiella investeringar i byggmaterial. Ingen fyllning eller foundation krävs.

Eftersom taket på ett sådant hus är högt över marken kan det göras två våningar. Ett bra alternativ för att installera en trappa i en tvåvånings sommarstuga ligger utanför byggnaden . Valet kan också stoppas vid spiraltrappan. Man måste bara tänka på att det är osäkert för spädbarn och äldre. Om huset är två våningar, är det lämpligt att göra 2 ingångar till lokalerna.

Bild
Bild

För permanent uppehållstillstånd

Om du planerar att bygga ett hus för användning året runt måste du sköta uppvärmningen . Vanligtvis installerar de en spis-spis eller öppen spis. Om byggnaden är utformad för att leva under hela året, bör du ägna särskild uppmärksamhet åt värmeisoleringsarbetet. Huset ska vara bekvämt att leva även i kallt väder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stegen måste placeras korrekt . Utrymmet i ett sådant hus är begränsat. Därför ska det inte ta mycket plats. Husets andra våning har vanligtvis ett sovrum. Du kan också göra panoramafönster där.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om det behövs kan husets storlek och antalet rum i det ändras. Till exempel utrusta ett barnrum - och till och med göra en liten balkong.

Hur man bygger med egna händer?

För att bygga ett hus i form av en hydda med egna händer måste du följa tydliga regler . Steg-för-steg-instruktioner för uppförandet av en A-formad byggnad hjälper även en person som inte har något att göra med byggandet av olika byggnader. Att bygga ett tälthus är mycket enklare och snabbare än ett konventionellt hus med väggar. När du planerar placeringen av en bostad är det värt att överväga placeringen av fruktträd och andra grönområden på platsen. Huset ska inte störa rötterna och skapa skugga för grönsaksplanteringar och buskar.

Träning

Det viktigaste är att noggrant förbereda sig för att bygga ett hus . Det är nödvändigt att utveckla ett projekt och inte avvika från det under byggnadsarbetet. Först och främst gör de nödvändiga ritningar. De beräknar mängden nödvändigt material så att de under byggprocessen inte slösar bort tid och inte köper saknade material, särskilt om konstruktionen utförs på kort tid.

Bild
Bild
Bild
Bild

fundament

Fundamentet är tillverkat av en hög eller pelartyp . Innan det måste du utföra arbete för att förbereda platsen för konstruktion. För att göra detta, vid behov, riva upp gamla stubbar, sortera bort skräpet på platsen. Och först efter det börjar de lägga det framtida huset. Högtypen av fundament är mycket mer pålitlig. Den är lämplig för ett fullvärdigt lanthus. Om det finns en materiell möjlighet, kan plattfundamentet hällas. Detta skapar varma golv.

Grunden för huset måste vara pålitlig … För att göra livet tryggare bör elementen i marken täckas med vattentätande material. Alla delar som kommer ut ur fundamentet måste tas bort från slitsarna i takmaterialet och fyllas med het bitumen. Bärande bärare är installerade ovanför vattentätningen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Runt omkretsen är det nödvändigt att göra en blindyta ca 70 cm bred. Fundamentet med en blindyta ska vara cirka 25-40 cm hög.

Ram

När fundamentet är klart kan du börja bygga ramblocken . I enlighet med den planerade höjden markeras lutande block. Bjälkarna är arrangerade i form av bokstaven A, vinkeln bildas med hjälp av en ås. Mellanrummen jämnas ut, bultarna dras åt ordentligt. Stängerna installeras med jämna mellanrum från sidorna till mitten. De är betade, vertikaliteten kontrolleras med en lod, strålarna fixeras med rekvisita. De tillfälliga stöden avlägsnas när vindbandet är fixerade på toppen av strukturen.

Bild
Bild

Lagergolv i ett tvåvåningshus är gjorda enligt samma schema.

För byggandet av ett hus används en isolerad ram. Det är önskvärt att förbehandla det med en komposition som skyddar mot vätskeexponering.

OSB -plattor används ofta för ramen. Detta gör att du kan göra strukturen mer stabil, förenklar installationsarbetet. För att rummet ska få ventilation är det bra att göra ett luftgap.

Bild
Bild

Därefter börjar de avsluta procedurer: fasadbeklädnad och internt arbete. Installera fönster, dörrar, golv.

Bild
Bild

Plankor med standardlängd (6 m) som används för konstruktion måste vanligtvis skarvas.

Du kan också köpa en ram som redan är förberedd för konstruktion.

Tak

Taket kan tillverkas av olika material. För detta är skiffer, bitumenplåt, metallplattor, profilerad plåt lämpliga. För att taket ska vara starkt och tillåta fukt att passera mindre täcks det med takmaterial innan taket installeras.

  • Tak av metall - inte det mest lämpliga materialet. Om det regnar blir ljudet av droppar som träffar metall för irriterande.
  • Taket är vanligtvis den bästa lösningen. från wellpapp … Dess fördelar är hållbarhet, enkel installation. Även om det finns ett minus - det blir väldigt varmt i solen.
  • Skiffer - ganska lätt material. Det är hållbart och billigt. Men det kan gå sönder under transporten.
  • Bitumenark liknar skiffer. Dess fördelar är i olika färger i materialet, enkel installation.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snölasten på takets tak är mycket liten . Snön kommer att glida ner som en släde från en kulle, från ett brant tak. Detta är fördelen med denna typ av byggnad.

Bild
Bild

Vid konstruktion av tak måste 3 lager isolering installeras. Detta är vindskydd, hydro och värmeisolering.

Inredningsalternativ

För att strukturen ska glädja ögat, inte bara utanför, utan också inuti, måste du noga överväga designen . Den ovanliga konstruktionsformen för sådana hus kräver en ovanlig inredning. Rekommenderade stilar är loft, Provence, skandinavisk och minimalism. Användningen av naturliga trämöbler kommer att vara mycket relevant. Hon kommer att betona funktionerna i det A-formade huset. Du kan också utrusta rummet i retrostil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftast ligger ett vardagsrum-kök och ett badrum på bottenvåningen. Och på andra våningen utrustar de ett sovrum. Du kan göra en studio på bottenvåningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att det ska bli ljust inuti huset måste du tänka på vad fönstren blir. Oftast är de gjorda av panorama- eller glasmålningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Erfarna byggare rekommenderar att göra flera dörröppningar. En extra utgång är bekväm, och tack vare det kommer det inte att vara så varmt i huset på sommaren.

Det är bättre att beställa möbler för ett sådant hus individuellt ., eftersom standardskåp, hyllor, köksapparater inte är utformade för hyddans funktioner. Snåla inte med designertjänster. Detta hjälper till att undvika misstag i husets inredning. Specialisten kommer också att berätta vilka möbelalternativ du ska välja.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Sådana hus ser väldigt intressanta och attraktiva ut . Bilder hjälper dig att välja rätt hus för dig själv, få idéer för konstruktion och arrangemang av interiören. Huset ska inte bara vara starkt och vackert på utsidan, utan också mysigt på insidan.

För byggnadens utsida är det bättre att välja ljusa färger - varma nyanser av brunt i kombination med vitt. Detsamma gäller rummets inredning: färgen på väggarna, golvet, taket och möblerna. Ljusa färger ökar utrymmet visuellt.

Bild
Bild

Hus i mörka nyanser passar inte alla, men de ser snygga och strikta ut. Trots närvaron av två våningar kommer det fortfarande att finnas lite utrymme i ett sådant hus, så det rekommenderas inte att överbelasta det med möbler.

Takets ovanliga form, i kombination med panoramafönster, ökar inte bara byggnadens storlek visuellt utan utökar också ytan på första våningen.

Bild
Bild

Med hjälp av fotot kan du välja det alternativ som passar dig. Vackra exempel på stughus hjälper till att förverkliga fantasier och på kortast möjliga tid bygga ett litet drömhus för rekreation på sommaren i landet, och möjligen till och med för en längre vistelse.

Rekommenderad: