Cinder Block Vikt: Hur Mycket Väger 1 Kub, Massstandarden För 1 Bit Av En Fyllig Produkt Som Mäter 400x200x200

Innehållsförteckning:

Video: Cinder Block Vikt: Hur Mycket Väger 1 Kub, Massstandarden För 1 Bit Av En Fyllig Produkt Som Mäter 400x200x200

Video: Cinder Block Vikt: Hur Mycket Väger 1 Kub, Massstandarden För 1 Bit Av En Fyllig Produkt Som Mäter 400x200x200
Video: Shed build with concrete block 1 - first steps 2024, Maj
Cinder Block Vikt: Hur Mycket Väger 1 Kub, Massstandarden För 1 Bit Av En Fyllig Produkt Som Mäter 400x200x200
Cinder Block Vikt: Hur Mycket Väger 1 Kub, Massstandarden För 1 Bit Av En Fyllig Produkt Som Mäter 400x200x200
Anonim

Sedan antiken har byggmaterial försökt minska kostnaderna och förenkla användningen. Men förutom finansiella och geometriska indikatorer, styrka och värmeledningsförmåga måste du också veta den totala massan. Endast genom det kan man bedöma tillämpningen av vissa produkter i ett visst fall, om de optimala alternativen för att utföra uppgifter.

Bild
Bild

Varför behöver du veta vikten?

Det självklara svaret - "för korrekt beräkning av grunden" - uttömmer inte hela problemets djup. Det är viktigt att komma ihåg att svårigheten hos en struktur är omvänt proportionell mot dess styrka. Och även med den fullständiga materialidentiteten, med högkvalitativt utförande, är skillnaden fortfarande mycket stor för att uppnå resultatet. Så när man använder den klassiska typen av blockblock (faktiskt bestående av metallurgiskt slagg) bestäms svårighetsgraden av storleken på dess partiklar. När man huvudsakligen använder grov slagg blir strukturen lättare, blir mindre stark, men mer ekonomisk när det gäller värmekonsumtion.

Bild
Bild

Liten slagg manifesteras följaktligen inte bara genom att produkten blir tyngre . Det bidrar till dess ökade styrka. Men samtidigt försämras de termiska egenskaperna. Tillsatsen av kvartssand istället för en del av de fina slaggpartiklarna, som praktiseras i vissa fall, ökar strukturens hållfasthet, eftersom de maximala belastningarna är koncentrerade på det grova fyllmedlet. Naturligtvis påverkar denna teknik oundvikligen svårighetsgraden av den design som används.

Bild
Bild

Sammansättning och egenskaper

Bland de konstgjorda byggstenarna kännetecknas flisblock genom att de en gång gjordes endast med slaggfyllning, därav namnet. Men idag har denna design blivit mycket mer mångsidig i sina parametrar.

Så vid tillverkning av kvarnblock, fyllmedel som:

  • grus;
  • krossad granit;
  • krossat glas;
  • krossat tegel;
  • betong;
  • expanderad lera;
  • vulkanisk aska och ett antal andra ämnen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med att använda block är:

  • lång driftstid;
  • flamhållfasthet;
  • relativt svag värmeledningsförmåga;
  • snabb konstruktion;
  • möjligheten att erhålla delar under hantverksmässiga förhållanden;
  • ett brett spektrum av geometriska lösningar.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men vi får inte glömma att cinder block nästan inte släcker buller och lätt dränks i vatten. Värmeledningsförmågan hos fasta strukturer är inte alltid tillfredsställande. Sådana element är dåligt lämpade för att dra rörledningar och kabelledningar.

Därför används de för det mesta:

  • för garage;
  • för sommarkök;
  • för andra tilläggsstrukturer;
  • som efterbehandling och dekorativt material.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Massbetyg

Tillverkningen av lindningsblock för konstruktion av specifika anläggningar är utbredd; de är ofta gjorda för hand. Därför kan storleken på 1 stycke vara väldigt olika beroende på behovet. En inofficiell standard, det vill säga slaggblock som anses vara universella har en storlek på 39 cm i längd, 18, 8 cm i höjd och 19 cm i bredd. Men massan påverkas inte bara av det upptagna utrymmet, det finns en viktig skillnad mellan fylliga och tomma block inuti.

Tomrum skapas avsiktligt eftersom de tillåter dig att:

  • minska vikten av den färdiga strukturen;
  • minska värmeförlust;
  • spara material;
  • samtidigt som strukturernas styrka hålls på en anständig nivå.
Bild
Bild

Vissa block har ett par fyrkantiga hålrum, vilket innebär att luft står för 40% av blockvolymen. Denna indikator är minst av allt (28%) när ett antal platser placeras inuti. Om du skapar fyra luckor i form av en rektangel eller 2 eller 3 cirkulära luckor står tomrummen för 30%. Ett block av konventionellt standardstorlek, tillverkat i en industriell miljö, väger från 12 till 28 kg. Följaktligen når den specifika vikten 49-100 kg per 1 kvm. m.

Bild
Bild

Du kan mer exakt bestämma egenskaperna om du tar hänsyn till det använda materialet och användningsområdet . Så, massiva cinder block är utformade för att bilda fundament, de kan också användas i bärande väggar och i källare. Ihåliga strukturer används för att konstruera väggar inuti hus och skiljeväggar. Det finns motstående produkter som duplicerar utseendet på olika material och är avsedda för dekoration. Skiljeväggar är mycket lätta (både generellt och i termer av en kub), är billiga och skapar en minimal belastning på basen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Rivna block har samma ytutseende som trasiga tegelstenar. Sådana produkter behövs mest för dekorativa ändamål. Dekorerande pelare, staket och pediment bildas av färgade delar, som läggs till med krita eller krossat tegel. När det gäller storleken är ovanstående mått 39x19x18, 8 cm typiska endast för vanliga strukturer. För tre fjärdedelar block är normen en andel av 29x19x18, 8 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Halvtypsblocket har två sidor om 19 cm vardera och skiljeväggarna skiljer sig i längder på 59 eller 39 cm och en bredd på 9 cm. Konstruktionerna avsedda för skorstenen har två sidor på 39 cm vardera. En stor- Storlek block 400x200x200 mm har den största vikten - 26 kg vid användning av expanderad lerbetong. Om blocket 20x20x40 cm är tillverkat av sandcement ökar dess vikt till 29 kg. Det är oacceptabelt att använda slaggblock, som skiljer sig i längd och bredd från typiska dimensioner med mer än 3 mm.

Bild
Bild

För avvikelse i höjd tillhandahålls en mindre stel barriär - 4 mm . Men det är också omöjligt att använda block av någon storlek i konstruktion som har betongskal djupare än 0,4 cm, samt utväxter och spår över 0,2 cm. Den högsta tillåtna spånivån på ytter- och innerkanterna är högst 0,5 cm med en längd av 0, 5 m. Det är viktigt att ta hänsyn till alla dessa omständigheter - tillsammans med massan - när man väljer cinderblock och skaffar dem oberoende.

Bild
Bild

Situationen är kategoriskt oacceptabel när kvalitén sänks i ett försök att hålla dimensionernas och svårighetsgradens överensstämmelse till varje pris.

Kostnaden för färdiga block bestäms inte bara av deras massa (närmare bestämt antalet hålrum och formatet på dessa hålrum). Specifika tekniska parametrar beaktas, liksom tillverkarens popularitet och transportens avstånd. Genom att veta den exakta sammansättningen och dess inverkan på strukturernas svårighetsgrad kan du beställa de mest lämpliga produkterna och övervaka att de uppfyller kraven.

Bild
Bild

Viktigt: när det används vid tillverkning av masugnsslagg, rekommenderas det inte att använda block vid konstruktion av bostadslokaler och platser för djurhållning.

Det enda området för deras användning är sekundära uthus. Det krävs att ta hänsyn till att även de tyngsta och mest hållbara produkterna är sköra. Vid lossning, lagring och användning ska de skyddas mot fall och kraftiga stötar. Sömmarna ska göras så tunna som möjligt. Deras överdrivna tjocklek öppnar en bekväm väg för frost.

Rekommenderad: