Vit Tegelvägg (64 Foton): Tegel I Kökets Inre, Väggpanel För Att Imitera Tegeldekoration

Innehållsförteckning:

Video: Vit Tegelvägg (64 Foton): Tegel I Kökets Inre, Väggpanel För Att Imitera Tegeldekoration

Video: Vit Tegelvägg (64 Foton): Tegel I Kökets Inre, Väggpanel För Att Imitera Tegeldekoration
Video: Lundgrens Woodwork 2024, Maj
Vit Tegelvägg (64 Foton): Tegel I Kökets Inre, Väggpanel För Att Imitera Tegeldekoration
Vit Tegelvägg (64 Foton): Tegel I Kökets Inre, Väggpanel För Att Imitera Tegeldekoration
Anonim

Snövita tegelväggar ser harmoniska ut i många stilistiska riktningar. Sådana komponenter uppdaterar inte bara atmosfären, utan gör den också mer original. Denna intressanta design kan utföras med både naturliga och konstgjorda material. Idag ska vi titta närmare på en sådan designlösning och analysera hur den ser ut i olika lokaler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Riktigt tegel

Vita tegelväggar är en trend de senaste åren. Sådana komponenter kan ofta ses i de mest oväntade stilistiska ensemblerna. De passar perfekt in i många miljöer, vilket gör dem mer intressanta, samtidigt som de betonar individualiteten i hemmet som helhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vita väggar av naturliga tegel ser särskilt fashionabla och attraktiva ut. Sådana alternativ kan säkert hänföras till klassikerna i genren. Många användare gör det lättare - de använder en befintlig tegelvägg i rummet och slutför inte dess dekoration med dekorativa trim. För att använda en sådan detalj som en dekorativ notering av interiören räcker det bara att täcka den med ett primerlager och en transparent akrylförening.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Naturligtvis, om en enkel vit färg inte passar dig, kan en sådan vägg enkelt målas om i någon annan nyans som passar miljön.

Ofta ser ofärdiga vita tegelväggar grova ut, särskilt om de är gamla. Var inte rädd för sådana detaljer - de kommer att se fantastiska ut i många stilar. Till exempel kan det vara ett vansinnigt populärt loft idag, där du helt enkelt inte kan klara dig utan tegelväggar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Liknande dekorativa element kan också vara gjorda av motstående eller dekorativa tegelstenar. Sådana mönster kan klassificeras som förenklade. Den största fördelen med dessa alternativ är att de är tunnare och lättare än konstruktioner gjorda av fullvärdiga naturliga vita tegelstenar. Dessutom tar dekorativa tegelstenar mycket mindre ledigt utrymme, vilket är särskilt användbart när det gäller att ordna ett litet rum där varje centimeter räknas. Som regel installeras denna typ av tegel, med pålitligt kakellim.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom används en speciell injekteringsbruk, med hjälp av vilka sömmarna som återstår från läggningen gnids.

I de flesta fall behandlas installationen av dekorativa tegelverk vid utrustning av rum som ett sovrum eller vardagsrum. Det är värt att notera att installationen av dessa delar är mindre mödosam och tar väldigt lite ledig tid. Det viktigaste är att agera så försiktigt som möjligt och inte rusa.

Bild
Bild
Bild
Bild

Imitation

Många ägare vägrar numera att installera naturliga eller dekorativa tegelstenar på väggarna i sina hem. Detta beror på att det idag finns ett stort antal alternativ som inte bara har ett överkomligt pris, utan också är lättare att installera. Låt oss lära känna dem bättre.

Bild
Bild

Klinkerplattor

Vackra klinkerplattor gjorda för att matcha färgade eller snövit murverk är mycket populära bland moderna konsumenter. Den största fördelen med en sådan designlösning är att den tar minst ett ledigt utrymme i rummet, vilket är mycket viktigt om ditt hem inte har en stor yta.

Idag kan du i specialaffärer hitta ett stort antal olika klinkerplattor, som har olika former, storlekar och färger. I det här fallet är basen färdig enligt principen för ett standard kakelmaterial, med snygga sömmar. Sådana alternativ är idealiska för köket, eftersom de inte är rädda för fukt eller exponering för höga temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Textur tapeter

Attraktiva texturerade tapeter som imiterar snövit tegel är mycket efterfrågade. Sådana produkter är så trovärdiga att de inte ger sig av direkt, och många förvirrar dem med riktiga vita tegelstenar. Skillnaden kan bara märkas vid närmare granskning.

Texturerad tegelliknande tapeter är en idealisk lösning om du utrustar ett litet hus där det helt enkelt inte finns plats för naturliga eller dekorativa tegelstenar . I rymliga rum ser dessa dukar också organiska ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att sådana typer av tapeter vanligtvis har en hög klass av slitstyrka och lätt tolererar regelbunden våtrengöring.

Texturerat kitt

Inte mindre populär är imitationen av en tegelvägg, skapad tack vare en texturerad kittblandning. För att organisera en så spektakulär dekoration måste du fylla på med ett startkitt av hög kvalitet, samt ett lämpligt kakellim. Dessa komponenter blandas i ett förhållande 50: 50.

Bild
Bild
Bild
Bild

I olika rum

Den snygga vita tegelväggen är en fantastisk dekoration som ser bra ut i en mängd olika rum. Detta kan inte bara vara ett vardagsrum eller sovrum, utan också ett kök eller till och med ett badrum. Låt oss ta en titt på hur denna detalj ser ut i olika inställningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

I vardagsrummet

En hall är idealisk för att placera en vit tegelvägg. Detta gäller särskilt för rum med en icke-standardiserad layout. Under sådana omständigheter rekommenderar designers att markera en av väggarna i rummet för en tegelsten, vilket gör det accent. Dessutom har den här basen kanske inte en helt plan yta. Hyllor, nischer eller urtag kan finnas på den. I detta fall kommer tegelstenen att betona individualiteten i interiören, liksom den icke-triviala smaken hos husägarna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om ett standard rektangulärt vardagsrum, rekommenderas det att utrusta en tegelvägg bakom det viktigaste dekorativa elementet i interiören. På så sätt kommer du både att dekorera situationen och göra den komplett.

Längs den vita tegelväggen kan du säkert organisera ett rekreationsområde. Om det finns en så gedigen detalj som en öppen spis i hallen, kan den säkert placeras nära en tegelvägg - i en enda tandem ser dessa komponenter oemotståndliga och mycket rika ut.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I sovrummet

En underbar vit tegelvägg kommer att se bra ut i ett sovrum. En sådan detalj, trots en lite oförskämd bild, kommer att göra ett sådant rum varmare, bekvämare och mer gästvänligt för ägarna. Det viktigaste är att slå den vita tegelstenen med lämpliga textildetaljer - kuddar, en matta, en filt . Andra dekorativa tillskott kommer organiskt att se ut mot en snövit bakgrund, till exempel olika paneler, speglar eller väggbelysningsarmaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Många som är trötta på traditionella designlösningar vänder sig till en sådan design för sovrum idag.

På köket

Många ägare undrar om vita tegelväggar är lämpliga för köket. Svaret är enkelt - naturligtvis, ja. I en sådan miljö tillämpas denna designtouch för följande ändamål.

  • Installera förklädet . Det är ingen hemlighet att ett köksförkläde ständigt utsätts för negativ yttre påverkan. Det är därför, för dess förberedelse, är det nödvändigt att välja material som inte är rädda för värme eller fukt. Dessa krav uppfylls av snygga plattor, varifrån spektakulära imitationer av vitt tegel erhålls.
  • Rumsindelning . I många fall kräver köket kompetent zonering. För att avgränsa matsalen kan du vända dig till den vita tegelväggen och betona med hjälp av den ljusa designen av individuella dekorationer i interiören.
  • Installation av en ö eller en bardisk . Naturligtvis menas i detta fall kök med tillräcklig yta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I hallen

En entré är ett visitkort för alla hem, eftersom det är det allra första rummet som värdar och deras gäster kommer in när de går in i ett hus eller lägenhet. Det är därför detta utrymme är så viktigt att ordna korrekt. Om du dekorerar korridoren med vitt tegel, kommer det att verka mycket bredare och rymligare. Mot bakgrund av en sådan dekoration kommer olika vägglampor, "krydda" med levande gröna växter i små krukor, att se harmoniskt ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

I olika inredningsstilar

Som tidigare nämnts ser vita tegelväggar harmoniska ut i många stilar. Låt oss överväga de mest framgångsrika riktningarna där sådana komponenter passar särskilt organiskt.

Loft

"Loft" loftstil är otroligt populär idag och finns i många hem. Det ser harmoniskt ut i både små och rymliga vardagsrum. Sådana interiörensembler kännetecknas av oförskämd prestanda och en blandning av olika stilnoter. Interiörer i loftstil kan kompletteras med takbjälkar i trä, pelare och naturligtvis tegelväggar.

Tegelverk i en sådan miljö kan vara antingen vitt eller grått, brunt eller rött - det finns många alternativ. Mot bakgrund av en sådan finish (naturstenar används ofta) placeras ofta möbler i klassisk eller till och med retrostil.

Bild
Bild
Bild
Bild

Resten av elementen kan utformas i olika riktningar, upp till steampunklampor.

Land

Harmoniskt snövit tegelväggar ser ut i en rustik lantlig stil. I sådana miljöer rekommenderas att ha ytbehandlingar gjorda av naturliga råvaror. Många ägare ordnar hus på landet på detta sätt.

Interiörer i lantlig stil visar sig vara mysiga och välkomnande om de har ett modernt tillskott i form av lätt tegel. Denna finish ser särskilt imponerande ut i kombination med träelement, utan vilka det är svårt att föreställa sig en rustik ensemble.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism

Idag är trenden en så återhållsam men fashionabel stil som minimalism. Sådana miljöer domineras vanligtvis av klassiska och måttliga färger, utspädda med olika ljusa accenter. I många fall är minimalistiska interiörer dekorerade med tegel (det kan vara både naturligt och imiterat). När du väljer lämpliga väggpaneler för tegel eller riktiga stenar är det mycket viktigt att tänka på det de ska överlappa med resten av tonerna i en okomplicerad inredning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grunge

Grungariktningen är en kombination av flera stilar. Tack vare stilmixen i sådana miljöer kan du säkert använda en mängd olika (och till och med avantgarde) detaljer. I grungestilen ser vita tegelväggar med mörka fogar och sömmar spektakulära ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan finishen göras med en imitation av åldrande - murverket kan slita eller till och med skadas på vissa platser.

Högteknologisk

Hi-tech är en modern stil med en övervägande av återhållsamma färger, liksom material som plast, metall och glas. Vita tegelväggar ser bra ut i sådana interiörer.

Högteknologiska möbler kompletteras inte ofta med naturliga murverk. Istället väljer de ofta brickor som imiterar en riktig snövit sten. Mot bakgrund av denna finish ser kontrasterande möbler i grått eller svart utspätt med glas- eller kromelement bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Resultatet är högteknologiska och progressiva ensembler som är långt ifrån klassiker eller land.

Klassisk

Märkligt nog kan vita tegelstenar också finnas i en klassisk inredning. Tack vare en sådan dekoration kommer det att vara möjligt att föra in aristokratins anteckningar, karakteristiska för slott från den avlägsna medeltiden.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Intressanta designidéer

Vita tegelväggar ser snygga, fräscha och inbjudande ut. Baser med en sådan finish blir ofta accent och lockar mest uppmärksamhet.

Det kan till exempel vara ett ljust vardagsrum med vita väggar och ett tak. I en sådan miljö kan en vägg färdigställas med imiterad tegel eller natursten. En klocka och små karikatyrmålningar med svarta linjer ska hängas på den. Tvärtom kan du sätta upp en mjuk brun hörnsoffa, som kommer att se fantastisk ut i kombination med brungul parkett.

Bild
Bild

En tegelsten kan användas för att dekorera en vägg med ett fönster i ett rum. Om resten av väggarna är täckta med tapeter, bör stenen kombineras med dem. Det kan till exempel vara abstrakta dukar med ränder i olika nyanser av lila. I denna miljö finns det plats för ljusa möbler, ljusgolv, levande växter och krombord.

Bild
Bild

Rött tegel ser bra ut i kombination med rött. Till exempel kan du hänga en dekorativ skarlet / vinrött duk på en sådan vägg och sätta en grå soffa framför med dekorativa kuddar i en korall / orange nyans. Du får en ljus och fashionabel ensemble.

Rekommenderad: