Tegel M-150 (37 Bilder): Egenskaper Hos En Massiv Keramisk Enkel Vanlig Tegelsten, Standardstorlekar M-150. Vad Betyder Varumärke?

Innehållsförteckning:

Video: Tegel M-150 (37 Bilder): Egenskaper Hos En Massiv Keramisk Enkel Vanlig Tegelsten, Standardstorlekar M-150. Vad Betyder Varumärke?

Video: Tegel M-150 (37 Bilder): Egenskaper Hos En Massiv Keramisk Enkel Vanlig Tegelsten, Standardstorlekar M-150. Vad Betyder Varumärke?
Video: MURARE 3 TIPS OCH TRICKS 6 TEGELSTENAR SOM MURARKLOSSAR 2024, Maj
Tegel M-150 (37 Bilder): Egenskaper Hos En Massiv Keramisk Enkel Vanlig Tegelsten, Standardstorlekar M-150. Vad Betyder Varumärke?
Tegel M-150 (37 Bilder): Egenskaper Hos En Massiv Keramisk Enkel Vanlig Tegelsten, Standardstorlekar M-150. Vad Betyder Varumärke?
Anonim

Keramik M150 används ofta i lågkonstruktion, men få människor förstår vad som är den största skillnaden mellan detta märke och många andra. I vår artikel kommer vi att berätta om funktionerna i detta material och anvisningarna för dess användning.

Vad betyder?

Tegel av märket med M-150 index tål en belastning på upp till 150 kg / cm2 (vilket är vad numret i dess beteckning betyder), därför kan det användas för en mängd olika typer av byggnadsarbeten: för byggande av köpcentrum, bostadshus och lagringsanläggningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Materialet erbjuds i två huvudversioner - ihåliga och fasta, det behåller värmen väl, har ökad hållfasthet och har exceptionellt motståndskraft mot låga temperaturer.

Ett massivt block av typ M150 används ofta för att ordna fundament, källare och socklar, men inte för tunga byggnader . Detta är ett ganska starkt byggmaterial som tål vikten av plattor och massiva golv väl.

I vardagen tas ett sådant byggmaterial för att dekorera eldstäder och spisar med olika modifieringar. Block m150 är idealiskt för konstruktion av en grill, med ett ord, det är lämpligt för absolut alla föremål där fast bränsle inte krävs, i detta fall är det bättre att föredra eldfasta eller eldfasta tegelstenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hult tegelblock M150 är optimalt för installation av skiljeväggar i hus och beklädnad av ytterväggar-fasader, och tack vare hålrummen är det lätt, men behåller samtidigt exceptionell densitet och goda värmeisoleringsegenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av dess prestandaegenskaper tål materialet starkt yttre tryck. Som regel produceras sådana block i en enda storlek, men de kan vara både en och en halv, samt dubbla, vilket gör det möjligt att uppnå betydande besparingar under konstruktionen.

Tegel av märket M150 kan vara allmän konstruktion, vänd eller speciell. Det är mycket starkare än produkterna i serien M75, M100 och M125.

Det är anmärkningsvärt att läggningen av ett sådant tegel är enkelt att göra med egna händer, vilket avsevärt minskar den totala kostnaden för att bygga byggnader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan köpa tegel m150 absolut var som helst vid försäljning av bygg- och efterbehandlingsmaterial, eftersom detta är ett ganska vanligt byggmaterial.

Fördelar och nackdelar

M150 -blocket har utmärkta fysiska och tekniska parametrar och en exceptionellt estetisk design, men listan över fördelar slutar inte där. Murverk av detta material kräver inga ytterligare typer av efterbehandlingar, därför ser det ofta inte sämre ut än murverk av dyrt fasadmaterial, därför används det ofta för utomhusbearbetning.

Det är mycket viktigt att en sådan tegelsten har förmågan att motstå negativa yttre påverkan . Den tål temperaturfluktuationer, extrema frost, långvarig direkt exponering för solljus, samt påverkan av nederbörd och "närhet" till grundvatten.

Denna tegel är tillverkad av naturliga råvaror, därför har den en hög grad av miljösäkerhet, den innehåller inte och avger inte skadliga och giftiga ämnen, inklusive strålning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förresten, M150 -produkten är skyldig sin stora popularitet till en betydande fördel som skiljer den från alla andra typer av byggprodukter - dess vikt varierar från 2,5 till 3,5 kg. Tack vare denna lilla massa kan teglet enkelt flyttas över olika golv för alla typer av byggnadsarbeten.

Av de viktigaste egenskaperna hos tegel är det nödvändigt att lyfta fram dess höga värmeisoleringsegenskaper, därför håller vintern kvar inne i byggnaden och på sommaren tränger varm luft inte in från utsidan, vilket ger svalhet och ett gynnsamt mikroklimat i huset.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

M150 -block kännetecknas av god ljudabsorption, därför är användningen optimal i de situationer där maximal ljudisolering ska säkerställas.

Bland nackdelarna med tegel kan man nämna sannolikheten för utblåsning på ytan, liksom en något högre kostnad i jämförelse med silikatstenar.

Dessutom finns det några nyanser av att använda murbruk, eftersom tegelstenen inte kommer att kunna ge den nödvändiga tillförlitligheten och styrkan för strukturen om en murbruk av otillräcklig kvalitet används under läggningen. Så när tegel används för att bygga utomhusanläggningar är det bättre att använda en cementförening. Men för huset är kalksten mer lämplig. För beklädnad används speciella torra blandningar, som kan köpas i vilken järnaffär som helst.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Alla tegelstenar av märket M150 tillverkas i två huvudversioner: bearbetningssten och tegelsten. Skillnaden är att den första tillhör den korpulenta, och den andra innehåller tomrum, en sådan indelning beror på materialets struktur och dess fysiska och tekniska egenskaper. Massiva block har inga tomrum, men har samtidigt ett något grovt utseende, de används oftast för källare och källare, liksom bärande väggar och tak, som utsätts för en stor belastning.

Ihåliga tegelstenar är lättare i vikt, dessa block utmärks av ökat motstånd mot låga temperaturer på grund av närvaron av ledigt utrymme fyllt med luft, väggar i bostadshus och bruksstrukturer är överallt uppförda från sådana tegelstenar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Facing block M150 har ett idealiskt utseende, därför används det i stor utsträckning för fasader, såväl som pelare och alla slags dekorativa staket.

Numera producerar industrin M150 -produkter i olika storlekar och former, de vanligaste är singlar, och till och med en och en halv och dubbel.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom erbjuds produkten i flera nyanser, tack vare vilken den används i ett ganska stort konstruktionssegment. Modeller med halm, samt röda, bruna, bruna nyanser är i den största efterfrågan. Nyligen har produktionen av produkter av mer ädla nyanser behärskats - utsökt elfenben, ädel terrakotta, aristokratisk frost och choklad.

Parametrarna för M150 -enheterna som levereras till marknaden beror direkt på deras modifiering . Den mest köpta anses vara en enda tegelsten med parametrar 250x120x65 mm, som används för konstruktion av huvudväggar och stödinstallationer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnad från andra märken

Ett kännetecken för tegelprodukter är produktens märke, som bestäms på grund av flera tester för hållfasthet vid kompression och böjning, samt för frostbeständighet. Styrka -parametern betecknas konventionellt med bokstaven M, liksom med siffror - dekrypteringar, som visar vilken typ av belastning per 1 cm2 den tål, ju större varumärket, desto starkare tegel.

Det finns 8 frimärken installerade

Detta är M med indikatorer från 75 till 300.

De mest populära är märkena av blocken M-75, liksom M-100, M-125, M-150 och M-200.

Populariteten för M75 beror på dess exceptionella fysiska och tekniska funktioner och yttre design. Materialet är mycket ekonomiskt, vilket i hög grad minskar kostnaden för hela konstruktionen.

  • M150 utmärks av sin styrka, därför används den oftare för konstruktion av skiljeväggar, bärande väggar, staket och källare.
  • M100 tillhör ganska populära sorter av rött tegel, det är optimalt för installation av bärande och yttre väggar, men du bör inte ta det för beklädnad.
  • M125 är också lämplig för murade väggar, och den används också för installation av pelare, inre pelare och olika låga byggnader.
Bild
Bild
Bild
Bild

Produkterna M125 och M150 är de mest köpta vid konstruktion av låga bostadshus, de är nästan identiska i sina operativa egenskaper, men den enda skillnaden är att M125-teglet tål en belastning på 125 kg per kvadratcentimeter och M150 - 150 kg.

Att markera tegelstenar med beteckningen SUR, till exempel SUR-150/35, betyder att framför dig finns ett silikatblock tillverkat med tillsats av mjukgörare och konstgjorda tillsatser som förbättrar de tekniska parametrarna för råvaror.

Tillverkningsmetoder

Keramiskt tegel M150 tillverkas på två huvudsakliga sätt: med hjälp av plastgjutning och pressning, vilket i sin tur skiljer sig åt torrt och halvtorrt.

Den första metoden är mer vanlig och kostnadseffektiv . I det här fallet används lera, i strukturen av vilken 30% sand ingår - en sådan struktur förhindrar sannolikheten för krympning av den torkade färdiga produkten. De beredda råvarorna bearbetas med ånga och blandas noggrant till en homogen massa, varefter en rå stång bildas, vanligtvis är den 15% mer än den färdiga produkten, eftersom överflödig fukt avlägsnas under torkningsprocessen. Teknisk eldning utförs i en ugn vid en temperatur av 1000 grader Celsius.

När man använder pressmetoden visar sig teglet vara jämnare, men dess frostbeständighet ligger betydligt efter det man får genom att skjuta. Råvaran i detta fall är lera med en fukthalt på 8 till 12%, under bearbetningen krossas den helt till pulverform och pressas under högt tryck. I slutskedet utförs ugnsbränning.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ansökan

När man planerar byggnadsarbeten uppstår ofta frågan om vilken typ av M150 -tegelstenar man ska välja. Allt är enkelt här: lösningen beror helt på det funktionella syftet med den framtida strukturen. Till exempel är ett vanligt ihåligt block idealiskt för inre skiljeväggar och väggar, det är litet i storlek, därför kan du spara ledigt utrymme i rummet, dessutom har det bra ljudisolering, och därför kommer rumens invånare att skyddas på ett tillförlitligt sätt mot yttre buller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tonad tegelsten kan vara det bästa alternativet för att dekorera fasaden på ett bostadshus. Staket kan också göras av dessa tegelstenar - de ser helt enkelt lyxiga ut och tack vare en bred färgpalett kan de betona de mest originella designidéerna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dubbel tegel M150 är mycket hållbar, dessutom skiljer det sig i en reducerad indikator på värmeledningsförmåga, i detta avseende uppstår behovet av det ofta när man installerar varma väggar, det är särskilt populärt i byggnader med låga bostäder. Och även produkten används ofta för att bilda innerväggar i rum med ett rymligt område - detta beror på dess lilla bredd och goda ljudabsorbering.

Rekommenderad: