Konstruktion Bock: Funktioner I Hopfällbara Trä- Och Aluminiummodeller, Valet Av En Universell Konstruktion Bock För Snickeri Arbete

Innehållsförteckning:

Video: Konstruktion Bock: Funktioner I Hopfällbara Trä- Och Aluminiummodeller, Valet Av En Universell Konstruktion Bock För Snickeri Arbete

Video: Konstruktion Bock: Funktioner I Hopfällbara Trä- Och Aluminiummodeller, Valet Av En Universell Konstruktion Bock För Snickeri Arbete
Video: How to make Sawhorses Episode 1 | Paul Sellers 2024, April
Konstruktion Bock: Funktioner I Hopfällbara Trä- Och Aluminiummodeller, Valet Av En Universell Konstruktion Bock För Snickeri Arbete
Konstruktion Bock: Funktioner I Hopfällbara Trä- Och Aluminiummodeller, Valet Av En Universell Konstruktion Bock För Snickeri Arbete
Anonim

Bygg- och renoveringsarbete underlättas kraftigt av armaturer som bockar och ställningar. Dessa hjälpstrukturer kännetecknas av styrka, stabilitet, vilket gör att de kan motstå tunga belastningar.

Karakteristisk

En konstruktionsbock är en speciell universell typ av armatur som används både i byggnadsarbete och i hemmet. På ett annat sätt kallas de ställningar. Enheternas huvudsakliga tillämpningsområde är konstruktions- och reparationsarbeten på låga höjder. Strukturen består av en ram som innehåller två stöd och en tvärstång mellan dem.

Denna funktion säkerställer konstruktion getternas styrka och soliditet.

Bild
Bild

Det vanligaste tillverkningsmaterialet är rörformad metall .bestående av en legering av aluminium samt trä. Vissa modeller tål belastningar på upp till ett halvt ton. Driften sker i par, en arbetsplattform installeras mellan getterna där personen befinner sig. Däcket har också gott om plats för arbetsutrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelarna med dessa strukturer för att utföra många arbeten inkluderar följande:

  • tål tung belastning;
  • enkel användning;
  • ingen störning under arbetet.

Nackdelarna med en byggget inkluderar bristen på inbyggda anordningar för arbetarens säkerhet, därför kan obehagliga situationer i samband med fall eller skador uppstå om de används felaktigt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Olika sorter

Tack vare moderna möjligheter och teknik i butiker kan du köpa byggnadsställningar av olika slag. Dessa strukturer kan ha olika storlekar, monteringsmetod, produktionsmaterial och även utrustas med olika tillägg. Den första typen anses vara vanliga byggnadsställningar. De produceras som avföring, men med en mer avancerad teknik. Denna typ av konstruktion tillhör vikning, eftersom den kan demonteras i separata element . I detta fall anses arbetsgolvet vara den största delen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna versioner av byggbockar har däck som kan installeras på olika höjder . Detta blev möjligt på grund av funktionerna i sidoväggarna, som ser ut som trappor. Vanligtvis väger dessa enheter mycket, eftersom de är utformade för flera personers arbete samtidigt. Dimensionerna på denna design är betydande. En professionell konstruktion get har följande dimensioner: 150 (200) cm - bredd och 180 cm - höjd. Detta designalternativ är idealiskt för arbete på stora föremål, men för en lägenhet anses det vara ganska krångligt. Ofta ingår en stege, en propp, hjul med proppar i paketet till en byggget.

Bild
Bild

Den andra typen är transformatorn . Det är den perfekta läxanordningen och är ganska kompakt när den monteras. De viktigaste egenskaperna hos denna typ av konstruktion get är låg vikt, praktiska, användarvänlighet och transport. På grund av designfunktionerna kan detta alternativ användas inte bara på en helt plan yta, utan också när det är sluttande och även på trappsteg. Sådana ställningar används ofta som ett alternativ till trappor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Transformatorställningarna har en höjd av högst 100 cm, en bredd på 50 cm. Vid utfällning är dimensionerna högst 160 cm, och när de är vikta kommer bocken lätt att passa in i en bilstam. Enligt tillverkningsmaterialet är bygggetter indelade i aluminium, trä och kombinerade. Även till salu hittar du målningsställningar med måtten 50 x 100 cm.

Fällbara snickerbockar är mycket populära, som kännetecknas av en stabil position, som ger punkter för att stödja arbetsstyckena.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av konstruktion getter bör tas med särskild försiktighet, eftersom arbetstagarens säkerhet och procedurens kvalitet beror på deras kvalitet. Trästrukturer är ett billigt alternativ, men samtidigt är de inte lika hållbara och har stor vikt. Den mest populära är metallbocken, eftersom den är mer pålitlig och har en lång livslängd. Metallstrukturer kan också vara mobila, denna egenskap påverkar kostnaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

När konsumenten har bestämt sig för tillverkningsmaterialet kan du gå vidare till designfunktionerna . Om byggandet av en ny byggnad är planerad, är det värt att ge företräde åt det stationära alternativet. Sådana getter transporteras knappast från plats till plats, därför används de endast för långsiktigt arbete. Ramversionen är lämplig för konstruktion och installation av vilken komplexitet som helst. Dessa enheter är lätta och enkla att installera. Men om byggnaden har en komplex geometri, är det bättre att vägra detta alternativ.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det mest populära alternativet enligt konsumentrecensioner är pin konstruktion getter. De består av ett ställ, tvärstång, slipsar, skor, anslutningsnoder. Denna typ har en enkel produktionsteknik och en okomplicerad typ av design.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man det själv?

Det mest praktiska och billiga alternativet för en byggget, som kan göras med dina egna händer, är en vikbar trä. Den tar minst ett utrymme och kan också användas när du arbetar på landet i en lägenhet. Det första att bestämma med är höjden på benen, det är lika med höjden på en person minus 10-12 cm. Du kan godtyckligt bestämma antalet distanser och stångsektionen.

Ramens övre ändar kan anslutas med gångjärn . För att fixa benen, överväg en propp. Ett par stycken spärrband tas, sedan fixeras på distanserna längst ner. Avståndet bör göras på ett sådant sätt att strukturens stabilitet bibehålls. För att fixa elementen med varandra kan du ta spikar och sedan böja dem på baksidan. Men för att enheten ska kännetecknas av praktisk och tillförlitlighet är det värt att använda självgängande skruvar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nästa steg är att förbereda webbplatsen, vars dimensioner bör väljas enligt dina preferenser . Den måste kunna tåla från 150 till 170 kilo, och dess mått måste väljas på ett sådant sätt att enheten enkelt kan passera genom dörröppningen. Webbplatsens ungefärliga bredd bör vara 0,7 meter. För att skaffa en högkvalitativ byggget måste du förbereda högst 150 centimeter kantad bräda.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Detaljerad monteringsanvisning

  • Märkning görs på benen, och det överflödiga trädet skärs i en vinkel på båda sidor. I det här fallet, glöm inte parallelliteten hos nedskärningarna.
  • Med ett ben som exempel är det värt att göra resten.
  • En kontroll görs för att se om de övre ändarna har en vinkel på 90 grader.
  • Framtida distanser är markerade med vinklar på 80 grader i ena änden och 100 grader i den andra.
  • Efter att ha förberett ämnena är det värt att klippa en plats för toppskivan på dem.
  • Benen måste anslutas i form av sax, varefter rotationsaxlarna måste borras i dem. I det senare är det värt att inte dra åt bultarna helt så att benen kan öppna och stänga.
  • Distanser görs mellan de förberedda benen. Du bör ha två distanser på den breda sidan, en på den smala sidan. Ett slipsband måste fästas på dem från undersidan.
  • När ett stöd är klart kan du börja montera det andra.
Bild
Bild

Många bygg- och reparationsarbeten är relaterade till höjd, eftersom arbetaren hela tiden måste sträcka ut sig. En stege och en trappstege begränsar handlingsfriheten, men en byggget är en helt annan sak.

Denna enhet bidrar till placeringen av inte bara en person, utan också hans lager.

Rekommenderad: