Gör-det-själv-fräs Från En Borr: Hur Man Gör En Fräs? Funktioner Av Hemlagad Design

Innehållsförteckning:

Video: Gör-det-själv-fräs Från En Borr: Hur Man Gör En Fräs? Funktioner Av Hemlagad Design

Video: Gör-det-själv-fräs Från En Borr: Hur Man Gör En Fräs? Funktioner Av Hemlagad Design
Video: Göra en skylt (Del 1) - Craft a sign (Part 1) 2024, Mars
Gör-det-själv-fräs Från En Borr: Hur Man Gör En Fräs? Funktioner Av Hemlagad Design
Gör-det-själv-fräs Från En Borr: Hur Man Gör En Fräs? Funktioner Av Hemlagad Design
Anonim

Det mycket höga priset på fabriksutrustning fylls på av hantverkare genom att skapa hemlagad utrustning. Ett exempel på detta är en träfräs som är tillverkad av en elektrisk borr med egna händer, vilket nästan inte kostar något. Du behöver bara köpa en uppsättning skär för maskinen.

Struktur och syfte

Med enkla ord kan fräsanordningens struktur beskrivas enligt följande: enhetens elektriska motor ger rotation till axeln på vilken fräsen befinner sig (ett specialiserat munstycke).

När du installerar en manuell enhet placeras skäret i en speciell chuck, kam eller hylsa

Armaturens huvuduppgift är bearbetning av plast, järn, trä, glas, keramik eller organiskt glas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ett exempel är förberedelse av tekniska hål för ett dörrlås i en träplåt.

Dessutom kan det bearbeta kanterna på delar eller skärtrådar, fräshålrum och spår.

Rotation tillhandahålls av en elmotor som drivs från ett växelströmsnät . En mängd olika munstycken kan användas baserat på det material som behöver bearbetas.

Det enklaste materialet för fräsning är trä, därför kommer fräsar för bearbetning i allmänhet att vara särskilt vanliga och billiga. För metaller med olika styrka och seghet bör munstycken användas som skiljer sig åt i egenskaper beroende på egenskaperna hos det material som fräsas.

Naturligtvis är fräsar för metaller eller trä inte lämpliga för bearbetning av keramik eller glas; för sådana material måste du välja ett skärverktyg med olika parametrar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Material och verktyg

För att montera armaturen, du behöver följande material och verktyg:

  • en motor som drivs från elnätet;
  • elektrisk sticksåg (i avsaknad av en handsåg);
  • borra;
  • skruvar, låsmuttrar, självgängande skruvar, klämmor;
  • fräs;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • patron;
  • 4 block av trä;
  • snabbklämmor;
  • Spånskiva - för basen av enheten.

Du behöver inte vara specialist för att använda dessa verktyg. Kontrollera elektriska verktygs prestanda på förhand och oroa dig för att säkerhetsföreskrifterna följs.

Bild
Bild
Bild
Bild

Att sätta ihop basen

Det första steget är att tänka på skrivbordets struktur och routerns layout på den. Du kan inte hänga på locket, men köp det i en specialbutik, bara det är relativt dyrt. För att göra det själv, använd ritningarna. Ett bord av god kvalitet garanterar komfort och gör det möjligt att påskynda arbetet med en fräs. Grunden är en platta av stark plast eller spånskiva med en tjocklek på minst 12 centimeter. Plast är inte rädd för fukt, men det är lättare och snabbare att göra ett lock av spånskiva.

Locket passar på guiderna . Ge möjlighet att justera dem för att justera bordets position så att den passar dig. Tänk också på att området runt arbetsområdet måste vara inhägnat. Detta är av stor betydelse när du arbetar med en handrouter. Dessutom krävs en spännanordning för arbetsstyckena.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man skapar ett justeringslyft och monterar en borr

Skär en liten panel ur spånskivan och gör 4 stödstänger för den. Materialen som används måste vara av hög kvalitet och starka. Skär ett halvcirkelformat hål på bordsskivan med en elektrisk hugg eller en sticksåg. Gör spår för tryckarket och hållarna. Fäst panelen på motorn med hjälp av bultar eller speciella fästelement. Routern måste fixeras på bordet med hjälp av lagersammansättningar . För att öka kvaliteten på fixeringen av den elektriska borrmaskinen i vertikalt läge måste du lägga till ett träblock i den övre delen av stället. Han kommer att spela rollen som ett stopp för en elektrisk borr. I det sista steget att skapa en router, slipa alla sina träytor med sandpapper. Arbetsområdet måste vara på en solid och hållbar grund.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enhetsdrift

Att göra en fräs från en elektrisk borr är enkelt; Ändå är det nödvändigt att förstå principen för sådan utrustning. Jag måste säga att det är ganska enkelt. Grundkomponenten är en motor som, när den roterar, ger denna rotation till en axel av ett tufft material. Ett munstycke sätts på detta element - en skärare. Den bearbetar delarna placerade på maskinbädden. Det bör noteras att när vi pratar om en manuell enhet kommer arbetsstycket att vara fixerat inte på axeln, utan i chucken. Baserat på materialet som bearbetas, ändras också skäret. Speciellt om mässing behöver bearbetas. För att arbeta med glas måste du köpa en förstklassig hårdmetallskärare.

Bild
Bild

Applikationsfunktioner

Naturligtvis räcker det inte med att bara montera en router från en elektrisk borr - du måste sköta den ordentligt för att den ska fungera länge. Experterna ger flera rekommendationer enligt följande.

  • Alla träytor behöver inte bara slipas noggrant med en smörjduk, utan också behandlas med en skyddande beläggning för att öka förmågan att motstå olika negativa påverkan utifrån.
  • Enhetens styrsystem bör noggrant utarbetas så att det är extremt bekvämt.
  • Vissa tillägg kan göras, till exempel ett system för rengöring av arbetsområdet från flis. Till exempel, installera ett litet munstycke som du kan fästa på en slang från en enkel dammsugare.
Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och brister i en elektrisk borrskärare

En självtillverkad design har uppenbara fördelar, nyckel bland vilka är följande:

  • en hemmagjord maskin kostar en storleksordning billigare än en fabrik;
  • en fräs från en elektrisk borr gör det möjligt att arbeta med ytor av olika slag;
  • montera enheten är ganska lätt att göra, räknas inte det ögonblick då den elektriska ledningen är installerad;
  • enkel användning;
  • enkel underhåll.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns få betydande brister i hemlagad utrustning. De viktigaste bristerna inkluderar följande punkter.

  • En manuell router tillverkad av skrotmaterial är inte hållbar.
  • Delfarten är för långsam.
  • En elmotors resurser från en gammal hushållsapparat räcker inte för att fungera med svåra material och ytor, i synnerhet metall. Denna defekt kan elimineras. För detta är det lämpligt att ta en höghastighetsmotor från en borrmaskin. Detta gör att du kan justera antalet varv för olika material.
Bild
Bild

Så med enkla tips kan du montera en router från en vanlig elektrisk borrmaskin. Justera elementen noggrant och använd endast material av hög kvalitet. Försök inte att dra nytta av elektriska borrar, kom ihåg: när enheten förlorar sin relevans kan du demontera maskinen och använda den för sitt verkliga syfte. Ta dig tid att kasta ut bordet och hissen - de kan också demonteras och kompakt lagras i en låda tills nästa gång.

Rekommenderad: