Motoblock Och Snöslunga I Ett (42 Bilder): Funktioner I Snöröjningsfästet, Skillnaderna Mellan Roterande Snöröjningsredskap Och Utrustning Med Spade

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock Och Snöslunga I Ett (42 Bilder): Funktioner I Snöröjningsfästet, Skillnaderna Mellan Roterande Snöröjningsredskap Och Utrustning Med Spade

Video: Motoblock Och Snöslunga I Ett (42 Bilder): Funktioner I Snöröjningsfästet, Skillnaderna Mellan Roterande Snöröjningsredskap Och Utrustning Med Spade
Video: Äntligen lite snöslunga! 2024, Maj
Motoblock Och Snöslunga I Ett (42 Bilder): Funktioner I Snöröjningsfästet, Skillnaderna Mellan Roterande Snöröjningsredskap Och Utrustning Med Spade
Motoblock Och Snöslunga I Ett (42 Bilder): Funktioner I Snöröjningsfästet, Skillnaderna Mellan Roterande Snöröjningsredskap Och Utrustning Med Spade
Anonim

Tillverkare har utvecklat specialutrustning för snöröjning avsedd för bakomgående traktorer. Denna teknik gör att du snabbt kan bli av med snödrivor och kräver lite lagringsutrymme. Dessutom är en sådan enhet inte för dyr, och den är lätt att använda.

Funktioner hos snöslungor, driftsprinciper, de bästa tillverkarna och tips för installation av redskap - mer om allt.

Bild
Bild

Särdrag

Snöslungan är en struktur av en motor, blad och en rotormekanism. Motorn roterar arbetsdelarna, som krossar och krattar i snön som ligger framför utrustningen. Bladen roterar snön inuti utrustningen och skjuter ut snön genom utloppsröret en kort sträcka (ca 2 meter).

Det finns strukturer i ett stycke (bakomgående traktor och snöslunga i ett) och prefabricerade tillbehör som fästs på utrustningen.

Om det finns en fråga om att göra en snöblåsare med egna händer, är det värt att använda förenklade ritningar och mekanismer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Snöröjningsutrustning har skillnader i externa designfunktioner och i driftsprinciper.

Utrustningen klassificeras enligt:

  • fodralets form;
  • enhetens verkan;
  • fästfunktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Att fixa utrustningen väljs i sin tur från modellen för den begagnade traktorn:

  • användning av en speciell dragkrok;
  • att fästa remdrivningen;
  • adapter, dragkrok;
  • genom kraftuttagsaxeln.
Bild
Bild
Bild
Bild

Modeller av redskap för en bakomliggande traktor är av flera typer

  • Spadeblad. Det ser ut som en hink med en vässad arbetsyta (kniv) i botten. Den används året runt för att jämna ut jorden, ta bort skräp, lövverk, snö och mer.
  • Gemensam borste.
  • Skruvfäste.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De flesta snöslungare använder följande metoder vid snöröjning:

  • speciella spårplattor sätts på hjulen på den bakomliggande traktorn;
  • användning av klackar vid arbete med lös snö.
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

Utrustningens drift är baserad på principen för snöplogens drift, den är indelad i typer:

  • rengöring görs genom att doppa kniven snett i snömassan;
  • användningen av en skopa, som i nedre läget förskjuter snö till sidorna av utrustningen och fångar de främre massorna, överför dem till skopans inre hålighet och inte stör utrustningens rörelse.
Bild
Bild

Roterande

En snöplog av denna typ representeras av en monterad modell fixerad på en bakomliggande traktor. Tekniken används endast på vintern, eftersom den klarar alla typer av snömassor på grund av dess design (inaktuell och nyfallet snö, is, skorpa sediment, passage genom djup snö). Huvudelementet är en rotor av en axel med lager och pumphjul.

Det finns upp till 5 blad i designen, det är möjligt att manuellt installera mer eller mindre blad baserat på behoven för att rengöra området.

Remskivan (från ett kilrem) roterar bladen när den bakomliggande traktorn rör sig.

Bild
Bild

Lagermetallnavet är fixerat på husets sidosektioner. Ett kapellrör som ligger i sidoväggen på utrustningens övre del slänger ut snö.

Roterande snöblåsare fungerar genom att suga in snö med hjälp av blad och luftflöde, som bildas genom rotationen av pumphjulen. Höjden på utsläpp av snömassor når 6 meter. Av städarens nackdelar utmärker sig bristen på förmåga att ta bort kakad snö. Bredden på den färdiga gången för roterande utrustning är en halv meter.

När du gör en roterande modell hemma används en färdig skruvmekanism, till vilken ett roterande munstycke är fäst. Bladen som sitter framför kroppen tas inte bort.

Bild
Bild

Gemensam borste

Tillbehör utanför säsongen. Klarar fallna löv, damm, snö, olika små skräp. I vissa fall kallas borsten för en roterande snöslunga, men enligt driftsprincipen är den faktiskt inte sådan.

Borstens princip:

  • i början av ytrengöringsprocessen justeras positionen för borstbladets vinkel, trycknivån på arbetsdelen;
  • den ringformade borstaxeln producerar rotationsrörelser i kontakt med ytan som ska behandlas och sveper därmed bort snö eller andra massor.

Verktygsborsten är en mild rengöringsborste och används ofta på kakel, mosaik och fler ytor. Den borstade ringhögen är tillverkad av polypropylen eller ståltråd.

Bild
Bild

Skruvrengörare

Redskapet är den kraftfullaste av alla modeller. Munstycket presenteras i en halvcirkelformad kropp, inuti vilken det finns en axel med lager, cirkulära knivar, en metallspiral eller blad, arbetsblad. I mitten finns ett munstycke anslutet till en hylsa genom vilken den avlägsnade massan passerar. Ärmen i änden är begränsad av ett visir, som låter dig justera riktningen för strålen på den utkastade snön. Den nedre delen av kroppen är utrustad med knivar för att skära skorpan och skidor, som är ansvariga för att sänka motståndet mot rörelse av utrustning på snön.

Bild
Bild

Snöslungan fungerar enligt följande:

  • lanseringen av tekniken leder till rotationen av rotormekanismen;
  • statiska knivar börjar skära snölager;
  • roterande blad fixerar snötäcket och transporterar det till pumphjulet;
  • pumphjulet krossar snön och driver den sedan ut genom munstycket.

Kastområdet är upp till 15 meter. Avståndet beror på kraften hos snöslungmotorn. Området kan också ändras genom att ändra hastigheten på skruven.

Bild
Bild

Motoblock med blad (spade)

Snöröjning utförs genom att sänka skopan i snömassan. Bredden på passagen varierar från 70 cm till 1,5 meter. Gummikuddar är fästa på sidokanterna och framkanterna på tunga skopor för att minska mekaniska skador på beläggningar av dekorativa plattor och andra lätt förstörbara material gömda under snön.

Justering av angreppsnivån för spaden är tillgänglig. Utrustningen är fäst på den bakomliggande traktorn med ett fäste.

Hemma är skopan gjord av en bit fast rör, skuren i form av en halvcylindrig, och icke-avtagbara stavar.

Bild
Bild

Kombinerad modell

Presenteras av en kombination av roterande och skruvutrustning. Rotorn är monterad ovanför skruvaxeln. För skruven är kraven på materialet underskattade, eftersom det i den kombinerade versionen bara är ansvarigt för att samla snö och dess efterföljande överföring till rotormekanismen, som slänger ut snömassorna genom munstycket. Axelrotationshastigheten reduceras, på grund av att utrustningsstörningar inträffar mindre ofta.

Den kombinerade tekniken används för att bearbeta redan skapade snömassor eller för att ladda dem i utrustning för transport. För det senare alternativet är en speciell lång ränna i form av en halvcylinder fixerad på utrustningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkarnas betyg

De mest populära är ryska märken: sökandet efter komponenter kommer inte att vara svårt på hemmamarknaden.

Betyg av företag:

  • Husqvarna;
  • "Patriot";
  • Mästare;
  • MTD;
  • Hyundai;
  • "Honnör";
  • Megalodon;
  • "Neva MB".
Bild
Bild

Husqvarna

Utrustningen är utrustad med en kraftfull motor som drivs med bensin AI-92, snöslängden är från 8 till 15 meter. Snöblåsaren klarar packade massor, våt snö, tål drift vid låga temperaturer. Funktion - minskad buller och vibrationsnivå vid användning av enheten.

Tekniken är avsedd för arbete i privata gods, i de intilliggande områdena.

Underlåtenhet att följa reglerna för användning av snöslungan leder till slitage på bensindelarna i utrustningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Patriot

Modellen är utrustad med en elektrisk start som gör att du snabbt kan starta motorn med en effekt från 0,65 till 6,5 kW. Utrustningens dimensioner möjliggör rengöring i smala gångar med en bredd på 32 cm.

Enhetens design rensar enkelt upp packad snö . Skruven är gummerad, vilket gör det lättare att arbeta med de behandlade locken, lämnar inga märken på arbetsytan. Munstycket är tillverkat av plast med möjlighet att korrigera snökastningsvinkeln.

Bild
Bild
Bild
Bild

Mästare

Maskinen monteras i USA och Kina, kvaliteten på utrustningen förblir på en hög nivå. Munstycket i form av en hink rengör territoriet för färsk och isig snö, packade snöavlagringar. En spiralskruv är placerad inuti skopan.

Utrustningen är utrustad med skyddslöpare, däck med stora djupa slitbanor, som ger utmärkt grepp på jämna och sluttande ytor. Modellen är utrustad med en kraftfull motor (upp till 12 kW), det finns en hastighetsregleringsfunktion som gör att du kan spara bensin när du rengör huset.

Bild
Bild
Bild
Bild

MTD

Denna teknik representeras av ett brett utbud av modeller avsedda för små och stora avverkningsområden, som klarar olika typer av snötäcke.

Olika designfunktioner påverkar prissättningen på snöslungor. Rotationsvinkeln för plastmunstycket når 180 grader. Växellådan är gjord av en gjuten huskonstruktion, skruven med tänder är gjord av höghållfast stål. Hjulen är utrustade med självrengörande skydd, vilket minskar risken för att utrustningen glider.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hyundai

Denna teknik är mer lämplig för rengöring av stora ytor. Det representeras av ett brett utbud av modeller och olika modifieringar.

Alla produkter klarar uppgiften att rengöra ytor även vid -30 grader. Dessutom har den utmärkt förmåga och ekonomi över hela landet.

Bild
Bild

Honnör

Det gångjärniga munstycket klarar arbete vid temperaturer från -20 till +5 grader. Används endast på plan mark och presenteras i två modeller, vars skillnader ligger i fixeringsmetoden på den bakomliggande traktorn.

Från kontrollfunktionerna presenteras möjligheten att justera räckvidd och riktning för snökastning.

Bild
Bild

Megalodon

Rysk tillverkad utrustning. Utrustad med en tandad skruv som krossar snön från kanterna till mitten och överför massan till munstycket. Körriktningen och kaststräckan är justerbar med hjälp av skärmen, höjden på snöröjningen beror på löparnas placering.

Innovationer och modifieringar:

  • kedjan ligger utanför arbetsområdet och är skyddad av ett hölje som möjliggör snabb byte;
  • skruven tillverkas med laserbearbetning, vilket förbättrar materialets kvalitet;
  • lättare kroppsvikt;
  • längre livslängd på grund av inriktningen av remskivorna.
Bild
Bild

Neva MB

Munstycket är fäst på olika modeller av motoblock baserat på utrustningens motoreffekt, vilket påverkar bristen på mångsidighet.

Samma redskap kan inte utföra alla sina funktioner på en typ av bakomliggande traktor.

  • "MB-compact" klarar nyfallet snö i små områden. För bästa resultat är användningen av klackar avgörande.
  • "MB-1" kan krossa våt och grov snö. Bäst för rengöring av medelstora områden, parkeringsplatser, trottoarer.
  • På MB-2 tar tillbehöret bort alla typer av mjuka och djupa snömassor. Mångsidig inom alla områden. Vid rengöring av asfalt eller betong är det värt att använda standardhjul vid rengöring av jordklossar.
  • "MB-23" klarar avlägsnande av alla typer av snötäck uteslutande i stora områden.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När man väljer en teknik uppstår ofta frågan om att köpa ett munstycke för en bakomliggande traktor eller en snöslunga i ett stycke. Båda alternativen har för och nackdelar. Inköp av en snöslunga föredras av människor som äger små territorier.

Anledningar till att välja:

  • utrustningen är endast avsedd för rengöring av det intilliggande området på vintern;
  • utrustningens effekt och prestanda;
  • bekväm storlek jämfört med redskap för en bakomliggande traktor.
Bild
Bild

Företräde för den monterade versionen av den bakomliggande traktorn bör ges vid landarbete på platsen under vilken säsong som helst.

Fördelar med en bakomliggande traktor:

  • möjligheten att fixa olika bilagor;
  • principen att montera en snöslunga genom en adapter;
  • användning av borstar och spadar vid rengöring av området från olika skräp;
  • prispolicy;
  • multifunktionalitet.
Bild
Bild

Men inte bara storleken på territoriet påverkar valet - det finns andra kriterier.

  • Teknikens motoreffekt … Valet av rätt effekt beror på vilken typ av snö som ska rengöras. För mjuka massor krävs svaga motorer upp till 4 liter. med., vid arbete med knaprig och frusen snötäckning, krävs en motor på mer än 10 liter. med.
  • Omvänd förmåga … Denna funktion gör det lättare att rengöra på trånga och svåråtkomliga platser.
  • Förekomsten av en elektrisk startmotor … Påverkar det slutliga priset på utrustningen, men gör det lättare att starta utrustningen. Det är önskvärt att ha en startmotor på en bakomliggande traktor med en motor på mer än 300 cm3.
  • Arbetsdelens arbetsbredd … Påverkar rengöringens kvalitet och hastighet.
  • Typ av enhet och typen av anslutning mellan axeln och växellådan.
  • Hjultyp … Crawler -typhjul är det dyraste alternativet, men de ger ett mer stabilt grepp om utrustningen med snö. Nackdelar: larvhjul kan lämna mekaniska skador på lätt smutsiga och tunna ytor, som kakel, mosaik och så vidare.
Bild
Bild

Monteringsmetoder

Snöplogen fästs på den bakomliggande traktorn med enkla metoder. Installationsproceduren tar upp till en halvtimme. Vid frekvent användning av utrustningen reduceras installationstiden till 10 minuter.

  • Koppla bort fotbrädan från den bakomliggande traktorn genom att ta bort splinten och monteringsaxeln.
  • Utrustningen placeras på en plan yta, och tillbehöret kopplas till utrustningen i ramens område. Bulten måste passa jämnt i dragspåret.
  • Dragkroken fixeras med bultar, åtdragning är minimal.
  • Sätta remmen på den bakomliggande traktorn i området för enhetens skyddskåpa. Samtidigt rör sig dragkroken längs karossstrålen fram till den bakomliggande traktorns bästa läge och redskapet. Om dragkroken är felaktigt placerad är det omöjligt att montera handtaget på drivhjulet, spännrullar.
  • Bältesspänningen är likformig.
  • Efter justering av alla element ska bultarna på dragkroken dras åt.
  • Installera om förslutningen.
Bild
Bild

Innan du utför alla procedurer är det värt att iaktta enkla säkerhetsregler för installation av utrustning

  • Ytkontroll av alla delar av enheten för brott och sprickor. Brist på igensatt skräp, grenar i utrustningens arbetsdelar.
  • Kläder bör inte vara långa för att undvika att fastna i rörliga mekanismer. Halkskydd. Förekomsten av skyddsglasögon.
  • Vid ett haveri, obegripliga situationer, ska utrustningen stängas av! Varje reparation och inspektion utförs med enheten avstängd.

Rekommenderad: