Genius -högtalare: En översikt över Modeller För Dator Och Bärbara Högtalare

Innehållsförteckning:

Video: Genius -högtalare: En översikt över Modeller För Dator Och Bärbara Högtalare

Video: Genius -högtalare: En översikt över Modeller För Dator Och Bärbara Högtalare
Video: The Groucho Marx Show: American Television Quiz Show - Door / Food Episodes 2024, Maj
Genius -högtalare: En översikt över Modeller För Dator Och Bärbara Högtalare
Genius -högtalare: En översikt över Modeller För Dator Och Bärbara Högtalare
Anonim

Genius -högtalare har vunnit en solid plats bland högtalarmärkena från olika märken. Uppmärksamhet bör dock ägnas inte bara åt tillverkarens funktioner utan också till de viktigaste urvalskriterierna. Det är också bra att överväga en översikt över modellerna innan du fattar ett slutligt beslut.

Särdrag

På tal om Genius -högtalare måste jag genast betona att företaget traditionellt arbetar inom segmentet billiga enheter. Trots detta uppfyller dess produkter även de strängaste tekniska kraven och säkerhetsstandarderna. Under de senaste åren har mer avancerade akustiska system från Genius kommit in på marknaden . De hör redan till mitten, och delvis till den högsta prisklassen. Företagets produkter kommer säkert att tilltala dem som vill "bara lyssna på högkvalitativt ljud".

Genius handelspolitik är ganska enkel. Hon tar med nya modeller på marknaden ungefär en gång om året. Och detta görs omedelbart i stora samlingar, vilket gör att du kan utöka urvalet till det maximala.

En av de relativt nya innovationerna är utseendet på rundade pelare. Men ändå föredrar en betydande del av publiken konstruktioner av ett tidstestat format som är välkänt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Genom att välja datorhögtalare kan du vara uppmärksam på ändringen SP-HF160 Trä . En bekväm och lättanvänd produkt brukar målas i en uttalad brun färg. Ljudfrekvensen i systemet kan variera från 160 till 18000 Hz. Högtalarnas känslighet når 80 dB. Det finns också ett alternativ med svarta färger, vilket blir ett bra komplement till alla rum.

Den totala uteffekten är 4 W. Det verkar bara obetydligt - i själva verket är ljudet högt och ganska klart. Om det behövs kan du använda ljudingången. Högtalarna har en skärm som på ett tillförlitligt sätt stoppar effekten av magnetfältet. En vanlig USB -kabel används för strömförsörjning.

Andra egenskaper är följande:

  • låga och höga frekvenser kan inte justeras;
  • det finns ingen tuner;
  • du kan ansluta hörlurar via universaljacket;
  • volymkontroll utförs med hjälp av ett externt kontrollelement;
  • högtalarstorlek 51 mm;
  • pelardjup 84 mm.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Högtalare kan också användas för en dator SP-U115 2x0,75 … Det är en kompakt USB -enhet. Line-in tillhandahålls. Uppspelningsfrekvensen varierar från 0,2 till 18 kHz. Den akustiska effekten når 3 W. De tekniska parametrarna är följande:

  • standard universal hörlursuttag;
  • drivs via USB -port;
  • mått 70x111x70 mm;
  • signal-brus-förhållande 80 dB.
Bild
Bild
Bild
Bild

Utbudet av Genius inkluderar naturligtvis bärbar akustik. Ett bra exempel är SP-906BT . En rund produkt med en tjocklek på 46 mm har en diameter på 80 mm. Detta är mindre än måtten på en vanlig hockeypuck - som kommer att tilltala alla som ständigt reser och rör sig. Små dimensioner stör inte att uppnå utmärkt ljud och djup bas.

Ingenjörer har försökt förbättra ljudkvaliteten vid både låga och höga frekvenser. Det finns ingen anledning att oroa sig för luckor i frekvensområdet. Tillverkaren hävdar att på en enda laddning kommer högtalaren att spela cirka 200 genomsnittliga låtar, eller cirka 10 timmar i rad. Du behöver inte vara begränsad till Bluetooth -anslutning - anslutning via minijack är också tillgänglig. Leveranssetet innehåller en speciell karbinhake för upphängning.

Samtidigt är en Bluetooth -anslutning möjlig på ett avstånd av upp till 10 m. Dataväxlingskursen är också mycket högre än tidigare. En mycket känslig mikrofon är inbyggd i kolumnen. Därför är det inte svårt att besvara det oväntat mottagna samtalet. Tillverkaren fokuserar också på utmärkt ljudrealism.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan vara uppmärksam på SP-920BT . Högtalarna i denna modell, tack vare en noggrant utvald uppsättning mikrokretsar, kan överföra och ta emot information via Bluetooth 4.0 -protokollet inom en radie av 30 m. Tempot för att upprätta kontakt och efterföljande datautbyte kommer att överraska positivt. Setet innehåller inte bara vanliga högtalare, utan också en subwoofer.

En dedikerad AUX -ingång låter dig "bara plugga och spela". En knapp finns för att besvara telefonsamtal. Standardmått - 98x99x99 mm. Att ladda enheten tar från 2, 5 till 4 timmar.

När den är fulladdad fungerar den i upp till 8 timmar i rad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Först och främst, när du väljer, måste du förstå körningsformatet. Mono -format betyder bara en ljudgenerator. Volymen kanske kommer att visa sig vara normal, men det är verkligen inte nödvändigt att räkna med saftigt och surroundljud. Stereomodeller kan visa mycket bättre resultat även vid låga volymer . Men enheter i kategori 2.1 tillåter även erfarna musikälskare att uppleva verkligt nöje.

Effekten är av stor betydelse. Oavsett hur mycket marknadsförare övertygar om att det är rent sekundärt till sin natur och ljudkvalitet, så är det inte det. Endast en ganska hög signal tillåter att något uppskattas. Och bara behovet av att ständigt lyssna på dina favoritlåtar, till radiosändningar är extremt irriterande. Ljudkvaliteten beror direkt på högtalarens storlek; små högtalare kan helt enkelt inte leverera betydande effekt.

Helst bör frekvensområdet ligga mellan 20 och 20 000 Hz . Ju närmare det praktiska intervallet är, desto bättre blir resultatet. Det är också viktigt att se hur många band som finns i varje högtalare. Den extra bandbredden förbättrar omedelbart arbetets kvalitet. Och den sista av de relevanta parametrarna är kapaciteten på det inbyggda batteriet (för bärbara modeller). För stationära högtalare kommer ett viktigt plus att vara strömförsörjning via USB.

Rekommenderad: