Mediaspelare: Bra Nätverkshårddiskmediaspelare För TV, Stationära Och Andra Modeller. Vad är Det Och Vad är Det För?

Innehållsförteckning:

Video: Mediaspelare: Bra Nätverkshårddiskmediaspelare För TV, Stationära Och Andra Modeller. Vad är Det Och Vad är Det För?

Video: Mediaspelare: Bra Nätverkshårddiskmediaspelare För TV, Stationära Och Andra Modeller. Vad är Det Och Vad är Det För?
Video: BEST PLAYER OF 2021? Zidoo Z9X 4K Dolby Vision Media Player Review 2024, Maj
Mediaspelare: Bra Nätverkshårddiskmediaspelare För TV, Stationära Och Andra Modeller. Vad är Det Och Vad är Det För?
Mediaspelare: Bra Nätverkshårddiskmediaspelare För TV, Stationära Och Andra Modeller. Vad är Det Och Vad är Det För?
Anonim

Nya produkter dyker upp på gadgetmarknaden varje dag. När filerna kunde skrivas till disketter dök CD-skivor upp, sedan DVD-skivor och DVD-RW-skivor. Numera används flash -enheter och externa hårddiskar oftast, eftersom det är bekvämt och låter dig få plats med en enorm mängd information på en liten enhet. Med moderniseringen av informationsbärare förändrades också enheterna för deras reproduktion. Till exempel har stora CD- och DVD -spelare ersatt kompakta mediaspelare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och varför behövs det?

Mediaspelaren är utformad för att spela upp filer - ljud, video eller foto. Ju bättre mediaspelarmodell, desto mer varierande filformat stöder den. Om gadgeten är en av de bästa i sin kategori behöver du inte tänka på om filen har ett lämpligt format, du behöver bara välja och starta en film, musik eller titta på ett fotoalbum.

Mediaspelaren är mycket bekvämare än någon annan liknande enhet, vare sig det är en DVD -spelare eller en BluRay -spelare

Bild
Bild
Bild
Bild

Dess fördelar ligger i följande faktorer

  • Påfyllningen av mediesamlingen är nu många gånger snabbare, enklare och, viktigare, mer budget. Du kan lägga till digitala foton, filmer och tv -program samt din favoritmusik i minnet.
  • Det blir mycket lättare och bekvämare att katalogisera och därför söka efter önskad fil. Istället för ett stort antal DVD -skivor som tar mycket plats kan hela samlingen få plats på ett par hårddiskar, särskilt eftersom de är tillgängliga med olika mängder minne - 1 terabyte, 2 terabyte och mer. Detta är tillräckligt för att rymma en imponerande samling fotografier, musik och filmer. På en skiva kan du katalogisera fotografier, på den andra - musik, på den tredje - filmerna, på den fjärde - serien.
  • Med förbehåll för säkerhetsåtgärder (tappa inte, slå inte, översvämma inte med vatten), hårddiskar lagras under mycket lång tid. Jämfört med CD -skivor och DVD -skivor, som kan skadas av en enkel repa, är en hårddisk i ett robust fodral mycket mer pålitlig.
  • Att starta filer blir också ett mer bekvämt förfarande - du behöver inte byta skiva, sätt in dem i spelaren, vänta på att ladda. Hela processen styrs med standardknappar på fjärrkontrollen.

Den universella mediaspelaren är betydligt tystare än en stationär dator, bärbar dator eller DVD -spelare. Det är mer kompakt, det har två eller tre ledningar, det är lätt att slå på och av det, och det är också lätt att använda det.

Tack vare ett enkelt och intuitivt gränssnitt kan vem som helst hantera det - både en pensionär, långt ifrån datorer och ett barn.

Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Att ansluta till och med den mest grundläggande mediaspelaren till en TV gör det till ett komplett multimediasystem. Respektive, en vanlig TV förvandlas till en Smart TV, vilket ger fler möjligheter att titta på och lyssna på filer . Men även en "smart" TV, efter att ha anslutit en mediaspelare till den, blir ännu smartare - tack vare en uppsättning funktioner som den förvärvar som ett resultat av symbios.

Varje mediaspelare (om vi talar om moderna modeller) har en internetanslutning . Det kan antingen vara trådbundet (med en standard Ethernet-port) eller trådlöst med Wi-Fi-teknik. Via Internet kan du uppdatera mediaspelarens mjukvarusystem, fixa fel och lägga till nya funktioner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om enheten stöder onlinetjänster är möjligheterna ännu större:

  • inte bara visning, utan också nedladdning av videoklipp, filmer, tv -program, foton, serier från foto- och videotjänster;
  • tillgång till internetradiostationer, online -TV -kanaler;
  • tittar på sociala nätverk;
  • ladda ner foto-, ljud- och videofiler tack vare nedladdningshanteraren.

Vissa spelarmodeller kräver installation av specialprogram.

Bild
Bild
Bild
Bild

Moderna modeller av mediaspelare har en standarduppsättning av portar - LAN, HDMI, USB, samt en Wi -Fi -modul . Nästan 90% av produkterna är utrustade med en sammansatt anslutning (den så kallade tulpanen) och en kortläsare. Trots att kvaliteten på signalöverföring via en sammansatt anslutning inte är lika hög som digital, men även en CRT -TV kan anslutas till en sådan enhet.

Nästan hälften av mediaspelarna har en optisk ljudutgång. Med tanke på de tätt packade portarna och kablarna kan den här porten vara till nytta eftersom den är immun mot störningar. Cirka 25% av produkterna tillverkas med möjlighet att ansluta en koaxialkabel, vilket innebär mark -tv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Översikt av arter

De två huvudgrupperna som alla mediaspelare är indelade i är stationära och bärbara. Båda kategorierna har sina fans och motståndare. I själva verket är detta ett subjektivt val, eftersom "fyllningen" inte beror på enhetens rörlighet. De flesta mediaspelare är universella - de kan anslutas till en TV eller datorskärm, de har en inbyggd webbläsare som du kan bläddra i sociala nätverk eller titta på Internetmedia.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Det finns ett stort antal mediaspelare på marknaden - från miniatyrspelare, som vanligtvis kallas HDMI -pinnar, till fullvärdiga stationära strukturer. Priset varierar beroende på storlek och funktion. Låt oss bo på de mest populära och högkvalitativa i var och en av pris- och storlekskategorierna, det här är inte ett betyg i ordets fulla bemärkelse, utan snarare en recension.

Bild
Bild
Bild
Bild

Upvel UM-502TV

Avser minispelare, den är så liten att du inte kan se den på grund av TV-fodralet. Denna design har sin egen olägenhet - om kontakterna i TV: n är riktade mot väggen, och den själv hänger på den, eller om kontakterna är monterade i sidled, och det inte finns tillräckligt med utrymme för att installera enheten . Dessutom måste TV -mottagaren ha en ledig USB -port för att ansluta mottagaren. En trådlös fjärrkontroll fungerar från den. Men den här enheten levereras inte med en mottagare eller en fjärrkontroll. De måste köpas i tillägg. Om fjärrkontrollen inte köps kan mediaspelaren styras via en smartphone eller surfplatta.

När, om TV: n har en extra oanvänd USB -port är det möjligt att driva spelaren från den . Om det inte finns någon sådan port behöver du ett gratis 220 volt -uttag så att spelaren kan drivas från den medföljande nätadaptern. HDMI -minnet som diskuteras har operativsystemet Android 4. Det stöder inte alla filformat. Om du installerar en programvaruspelare kan du utöka spektrat lite.

Användare noterar att enheten har få funktioner till det önskade priset, men det hindrar inte att den förblir väldigt populär i sitt marknadssegment.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

IconBIT XDS1003DW

Den har inte bara ett stort antal funktioner, utan också en snygg design - en kombination av guld och effekten "svart glas". Ett sådant fall kommer att kräva särskild vård - du kan bara torka av det med en mikrofiberduk . Annars förlorar glansen snabbt sitt utseende. Produktens patchpanel är standard, den har alla vanliga portar samt en Wi-Fi-modul. På sidan av enheten finns två USB -portar, en kortplats för en kortläsare, USB 3.0, med vilken du kan ansluta en spelare och en dator, och spelaren kommer att fungera som en lagringsenhet i förhållande till datorn.

Och här hårddiskplatsen sitter obekvämt - i enhetens botten, och själva hårddisken ingår inte i paketet . Mest troligt antas en engångsinstallation av en hårddisk. Korrelationen "pris-kvalitet" för den här enheten är inte dålig, det finns många funktioner, gränssnittet är tydligt och snabbt (inklusive nätverk), en bekväm kontrollpanel. Av nackdelarna kan det noteras att inte alla typer av mediefiler stöds.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dune HD

Representant för lyxmediaspelare, både i kvalitet och pris (i genomsnitt varierar kostnaden runt 17 000 rubel). Processorn på enheten har hög effekt, och programvaran är en av de mest stabila och funktionella . Spelaren stöder nästan alla kända typer av mediefiler, inklusive Blu-ray 3D och FLAC, som är mycket sällsynta. Det finns plats för en intern hårddisk (som en bärbar dator) för att lagra innehåll lokalt. Själva hårddisken ingår inte.

Internetåtkomst är möjlig via en trådbunden anslutning (i alla modeller) och trådlös (inte i alla ändringar) . Spelaren kan fungera som en extern lagringsenhet, för vilken en port med en USB 3.0 -kontakt är installerad. Användare noterar att mediaspelaren överför data mycket snabbt, oavsett om den överförs via Internet eller via en dator. Programvaran är genomtänkt och stabil. Den största nackdelen med produkten är dess höga pris, men den ensam, tillsammans med en TV -mottagare, kan skapa en modern hemmabio. Det finns inga analoger för det, om vi talar om uppsättningen funktioner och funktioner, på marknaden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dune HD Base 3D

En annan "Dune" är inte en nyhet, men den tappar inte sin relevans på grund av det unika med vissa parametrar. Detta är själva "toppen", vars kvalitet är tveksam. Inuti enheten finns ett fack för installation av en vanlig multi-TB-hårddisk . Själva enheten ingår inte. Men även utan det har produkten de bredaste möjligheterna, eftersom den har möjligheter för både trådbundna och trådlösa anslutningar till Internet, eftersom det finns både ett Ethernet-nätverkskort och en Wi-Fi-modul.

Enheten fungerar mycket snabbt. Spelarens programvara är helt original, mestadels inhemsk . Det fungerar utan avbrott, ett bekvämt och intuitivt gränssnitt gör det möjligt att anpassa även TV -skrivbordet. Enheten kan synkroniseras med både en smartphone och en surfplatta. Ljudet återges i HD -format, videon kan också visas i 3D -format. En av enhetens "superkrafter" är avkodning, vars kvalitet bringas till det absoluta. Detta gör det möjligt att titta på filmer i samma kvalitet som på bio. Om det höga priset inte är ett hinder, kommer en sådan mediaspelare att vara ett utmärkt köp.

Bild
Bild

Hur väljer man?

Först och främst måste du svara på frågan, en stationär eller mobil enhet krävs. Valet beror vidare på uppsättningen funktioner som är nödvändiga för driften av gadgeten. Ju fler filformat spelaren måste stödja, ju mer "sofistikerad" "fyllningen" behövs, desto dyrare kommer det att kosta.

Gränssnitt

Gränssnittets bekvämlighet är en av de viktigaste parametrarna som avgör valet av en gadget. Ingen vill fördjupa sig i komplexiteten i menyerna och ikonerna som visas när enheten slås på länge. … Det är därför enkelhet är vad de flesta användare förväntar sig av ett mediaspelargränssnitt . Alla vill slå på den och genast förstå var de ska trycka för att se en film eller lyssna på musik. Ändå finns det inget som heter "olika gränssnitt" nu. Det är bäst att välja en mediaspelare som ska anslutas till en TV som har en HDMI -port och stöd för HD Ready och högre upplösningar.

Om gadgeten är utrustad med en digital kontakt blir videosignalkvaliteten hög och det blir lättare att mata ut flerkanaligt ljud till hemmabioprojektorn. Om digitalboxen är gjord på grundval av Cortex ARM-kretsuppsättningen är ljudrenheten inte perfekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Format som stöds

De flesta moderna mediaspelare stöder en standarduppsättning av format. För foton är det jpeg, för ljud - wma, mp3, wav, aac. Videofiler kan läsas i BD-ISO, DVD-ISO, MKV, WOV, MP4, MPEG, AVI, DivX, Xvid, TS, VC-1-format.

Om du behöver stödja fler filer bör du undersöka vilka modeller som erbjuder detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrollera

Alla mediaspelare kan villkorligt delas in i två grupper - de som kan styras med fjärrkontrollen, och de som, förutom fjärrkontrollen, kan styras från andra enheter - en smartphone, surfplatta. Naturligtvis kan kostnaden för den senare vara något högre, men för dem som brinner för och stöder tanken på ett "smart hem" är detta ett utmärkt alternativ för att kombinera kontrollen av alla apparater i huset med hjälp av en enhet - en telefon eller en surfplatta.

Detta kan göras med hjälp av speciella applikationer, som beror på märket och modellen för mediaspelaren och smarttelefonen . Du kan till och med styra den med en röstsignal, du behöver bara konfigurera prylarna ordentligt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Service support

För dem som planerar att titta på inte bara filerna som laddas ner till enheten, utan även onlinemedier med mediaspelaren, är det mycket viktigt vilka internettjänster enheten stöder. Först och främst är det naturligtvis Youtube, Netflix, Hulu, Ivi, Okko, Google play och andra. Det är bäst att ta reda på det innan du köper enheten.

4K Ultra HD är upplösningen för en stationär mediaspelare som ger en "bild" av hög kvalitet på TV-skärmen . Det är dock nödvändigt att inte bara ta hänsyn till upplösningen utan även närvaron av HDMI 2.0 -gränssnittet, först då kan bildkvaliteten med den utökade räckviddsteknologin - HDR - uppnås.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

Bruksanvisningen för mediaspelaren ingår alltid i produkten, vanligtvis på 4 språk (eller fler). Den innehåller både allmän information om enheten, dess komponenter, fullständighet, driftsprincipen och de funktioner som den utför, samt information om hur du ansluter den, konfigurerar den för att fungera och säkerställer maximal effektivitet.

Du måste ansluta mediaspelaren exakt i den sekvens som beskrivs i instruktionerna . Förutom verbala instruktioner finns det diagram och illustrationer som visuellt visar de åtgärder som användaren måste vidta för att ansluta och använda enheten korrekt. Det visar också det resultat som användaren bör uppnå om han utförde alla åtgärder korrekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Manualen innehåller alltid information om säkerhet vid installation och användning, om hur man undviker skador och problem, samt hur man löser dessa problem.

Om satsen innehåller en fjärrkontroll innehåller instruktionerna en detaljerad beskrivning av alla dess knappar . Det finns nödvändigtvis information om hur du konfigurerar gränssnittet och alla grundläggande funktioner på enheten - från att visa filer till hur du inaktiverar automatisk körning. Detaljerad verbal och visuell vägledning för installation och visning finns för varje filtyp. Arbetet med Internetmedia beskrivs också i ett av avsnitten.

Rekommenderad: