TV-Box: Vilken Android TV Box Ska Du Välja? Aptoide TV Och Andra Program. Vad Det är? Recension Av De Bästa Mediaspelarna

Innehållsförteckning:

Video: TV-Box: Vilken Android TV Box Ska Du Välja? Aptoide TV Och Andra Program. Vad Det är? Recension Av De Bästa Mediaspelarna

Video: TV-Box: Vilken Android TV Box Ska Du Välja? Aptoide TV Och Andra Program. Vad Det är? Recension Av De Bästa Mediaspelarna
Video: В ЧЕМ РАЗНИЦА МЕЖДУ АНДРОИД ТВ И ЧИСТЫМ АНДРОИДОМ В СМАРТ ТВ БОКСАХ!!! ПРОСТЫМИ СЛОВАМИ 2024, Maj
TV-Box: Vilken Android TV Box Ska Du Välja? Aptoide TV Och Andra Program. Vad Det är? Recension Av De Bästa Mediaspelarna
TV-Box: Vilken Android TV Box Ska Du Välja? Aptoide TV Och Andra Program. Vad Det är? Recension Av De Bästa Mediaspelarna
Anonim

Med TV-Boxens tillkomst blir det ännu svårare att bestämma vilken Android-digitalbox du ska välja för din TV. Vad det är och hur det används kan förstås från namnet, och en översikt över de bästa mediaspelarna gör att du kan förstå utbudet av modeller på marknaden. Men installationen av ytterligare programvara hjälper till att göra digitalboxen riktigt produktiv och effektiv: Aptoide TV och andra program specifikt för Android-operativsystemet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad är det och vad är det för?

Tillkomsten av TV-Box set-top-boxar för tv gjorde det möjligt att utrusta alla funktioner i Android-operativsystemet, även TV-apparater där det inte ursprungligen fanns. I det här fallet är processorn installerad i en extern enhet, visuellt lite urskiljbar från en spelbox eller TV -mottagare. För en TV utan Smart TV är ett sådant tillägg det enda sättet att utöka funktionaliteten. Ett sådant kit fungerar från ett trådbundet hemnätverk eller Wi-Fi, ansluts via HDMI-ingång eller andra kanaler.

Bland de möjligheter som erbjuds av TV-Box är:

  • titta på digital -TV;
  • sändning av strömmande video;
  • lyssnar på musik;
  • lansering av spel på TV -skärmen;
  • användning av webbläsarfunktioner;
  • kommunikation i sociala nätverk och budbärare;
  • genomföra videokommunikationssessioner;
  • visa dokument, brev i e-post.
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera anledningar till att användare måste köpa en extra digitalbox.

Först och främst är detta relevant för ägare av Smart TV med andra operativsystem. Ibland är detta det enda sättet att installera en utökad uppsättning program med Play Store för detta . Dessutom innebär vissa moderna TV -apparater inte alls att det finns "smarta" funktioner, medan alla andra komponenter i dem är helt förenliga med de tekniska kraven för att installera ett inbäddat operativsystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

TV-lådor med Android OS installerat på dem har ett ganska stort antal fördelar och nackdelar. Här är de mest uppenbara fördelarna.

  1. Tillgång till en utökad uppsättning applikationer . De kan installeras både från flash -enheter och från andra externa källor, samt direkt från marknaden. Inbäddade operativsystem begränsar ofta avsevärt det tillgängliga programvaran och avbryter alla program som inte är anpassade för användning på en tv -skärm.
  2. Standardiserat gränssnitt . Det beror enbart på Android -versionen, men skrivbordet är så enkelt och bekvämt att använda som möjligt. Det välkända utseendet på applikationer och utformningen av menyn gör det enkelt att förstå enhetens inställningar och andra viktiga parametrar.
  3. Möjligheten att växla mellan skärmar . Genom att minimera ett fönster kan du titta på ett annat program eller en film, starta spelet och sedan återgå till det föregående. Detta är bekvämt, låter dig öka komforten genom att använda de nya funktionerna på TV: n.
  4. Enkel anslutning . Du kan använda olika sätt att kommunicera med TV: n, från VGA och AV-out till HDMI.
  5. Regelbunden version av operativsystemsuppdateringar . Set-top-rutan kontrollerar automatiskt data, startar själva uppgraderingsprocessen, håller sig relevant så länge som möjligt och sparar användaren från nya utgifter.
  6. Toppmodern hårdvara . TV-boxen drivs av en 2 eller 4-kärnig processor, som låter dig köra innehåll i nätverket utan att bromsa eller frysa.
  7. Attraktivt pris . Den initiala kostnaden för en digitalbox med Smart TV inuti är cirka 3000 rubel. Dyrare versioner är också ganska överkomliga för de flesta användare.
Bild
Bild
Bild
Bild

En relativ nackdel med enheten är behovet av att använda en extra uppsättning ledningar, och själva set-top-boxen måste placeras, vilket ger den en plats i utrymmet bredvid TV: n.

Jämfört med en annan lösning - pinnar, det ser ganska skrymmande ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa modellerna

Att välja en bra mediaspelare med smarta funktioner i TV -boxformatet är inte lätt - det finns dussintals applikationer på marknaden i olika priskategorier. Och ändå finns det en lösning. När det gäller kombinationen av kostnad och kvalitet, en uppsättning funktioner, förtjänar följande modeller den största uppmärksamheten.

Beelink GT1 Mini . En modell som är mindre än en mobiltelefon. Inuti finns en imponerande fyrkärnig processor, 4 GB RAM och 64 GB flashminne. Denna digitalbox har stöd för Miracast, DLNA, Wi-Fi-modul och trådbunden LAN-anslutning, tillverkaren är förinstallerad med Android 8.1 med Google Assistant och en röststyrningsmikrofon i fjärrkontrollfodralet.

Bild
Bild
Bild
Bild

NVIDIA Shield TV . En funktionsrik och kraftfull lösning för den passionerade spelaren. Till salu finns kit med en gamepad och en fjärrkontroll, alla har en egen högpresterande NVIDIA Tegra X1-processor, 3 GB RAM-minne räcker för spel med grafik. Trådlös kommunikation implementeras i form av dual-band Wi-Fi.

Bild
Bild
Bild
Bild

Minix Neo U9-H . En av de bästa kinesiska TV-boxarna på marknaden, set-top-boxen är monterad med hög kvalitet, ny firmware släpps regelbundet för den. Modellen är känd för sin snabba dual-band Wi-Fi-anslutning, Gigabit Ethernet, 4K-stöd, HDR 10. Innehåller 2 GB RAM och 16 GB blixt. Android -operativsystem i version 7.1, tidiga modeller som används 6.1, de säljs fortfarande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Xiaomi Mi TV -box . Den mest kontroversiella men populära set-top-boxen med en fyrkärnig processor och Android TV-operativsystem, speciellt inriktad på smart-tv-användning. Detta begränsar valet av applikationer något, men det gör det möjligt att använda telefonen som fjärrkontroll. Bland bristerna - en liten mängd minne (endast 2 GB RAM, ytterligare 8 GB), brist på portar för en trådbunden anslutning. Bland fördelarna är designen, det marknadsförda varumärket och 4K -stöd.

Bild
Bild
Bild
Bild

iconBIT Movie Smart TV . Enkel TV -låda med minimal funktionalitet. Trådbundna och trådlösa anslutningar stöds, operativsystemet Android 4.4 begränsar kraftigt valet av applikationer, det finns också lite minne, 1 GB RAM och 8 GB internt. Fördelarna med modellen inkluderar en praktisk universell fjärrkontroll och 4 USB -portar på fodralet för att ansluta kringutrustning samtidigt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilket prefix ska du välja?

Valet av en TV-box-typ digitalbox beror till stor del på vilken typ av resultat användaren vill få. Nästan vilken modell som helst är lämplig för digital -tv, medan det för att lansera spel är värt att köpa specialiserade versioner med en kraftfull "fyllning". De viktigaste urvalskriterierna inkluderar också följande punkter.

  1. Processortyp . Om set-top-boxen behövs för att titta på TV-program och videoinnehåll, räcker det med en tvåkärnig version. För att strömma video med bra hastighet, köra spel och surfa på Internet är det bättre att ha en TV-boxmodell med en fyrkärnig eller åtta kärnig processor till hands.
  2. Minne . För att installera applikationer och lagra nödvändig data kräver uppdatering av operativsystemet mycket ledigt utrymme. Det är optimalt om RAM-minnet är minst 2-4 GB med flashminne i intervallet 16 GB. Sådana indikatorer visas främst av modeller av topptillverkare, budgetalternativ har mycket mindre minnesstorlekar.
  3. Utförande alternativ . Alla kompakta modeller av digitalboxar är indelade i "pinnar" och "lådor". Det andra alternativet är mer bekant, på sin kropp finns ytterligare kontakter, kortplatser för minneskort, du kan ansluta en webbkamera eller ett tangentbord, installera en Bluetooth -adapter för trådlös kommunikation med speltillbehör.
  4. Roträttigheter . Som standard har de flesta kinesiska set-top-boxar dem ur lådan. Detta gör det enkelt att byta firmware eller avinstallera förinstallerade program, vilket frigör diskutrymme.
  5. Kompatibel med TV . Se till att varje enhet har rätt anslutningstyp. För moderna TV -apparater är detta HDMI, för äldre modeller AV, RCA - en "tulpan" krävs på digitalboxen.
  6. Internetanslutningsmetod . Alla TV-boxar är inte utrustade med en Wi-Fi-modul, det är bättre att kontrollera dess närvaro dessutom innan du köper. Om anslutningen bara är ansluten är det värt att se till att ingången av den önskade typen finns på enhetens kropp.
  7. Operativsystemversion . De flesta tillverkare av programvara för att titta på IP -TV är inriktade på Android 7.0 och högre. På digitalboxar med föråldrat operativsystem kommer det att vara svårt att installera vissa applikationer eller så fungerar de inte korrekt på grund av ofullständig kompatibilitet.
  8. En uppsättning alternativ . Bland de användbara tilläggen finns närvaron av en Bluetooth-modul, Chromecast-stöd, röststyrning, 4K videosändning.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Med tanke på alla dessa rekommendationer kan du enkelt lösa problemet med att välja en lämplig TV-box för visning

Hur ansluter jag?

När du köper en TV -box behöver du inte oroa dig för anslutningssvårigheterna. De flesta av dessa enheter stöder flera typer av anslutningar samtidigt. Bland dem finns HDMI, som finns i nästan alla moderna TV -apparater. Genom denna port visas en bild på skärmen, en ljudsignal passerar, det finns ingen anledning att använda flera ledningar samtidigt. Om den finns på TV: n och på digitalboxen kommer anslutningsproceduren att vara följande.

  1. Hitta den i digitalboxen eller köp en HDMI-kabel separat.
  2. Anslut dem en TV och en TV-box.
  3. Anslut enheter till nätverket.
  4. I TV -inställningarna väljer du HDMI som källa.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Fortsätt med inställningen medan du väntar på att TV-box-skärmsläckaren ska laddas . När du slår på den för första gången måste du välja källan till internetanslutningen och sedan vänta på uppdatering och fullständig laddning av operativsystemet. Om TV: n tillhör ett föråldrat modellintervall kan du göra anslutningen med hjälp av AV-utgången från digitalboxen och RCA ("tulpan") på själva TV: n.

Följaktligen behöver du en liknande kabel . Om digitalboxen har utgångar för "tulpanen" kan tråden vara av RCA-RCA-typ. I avsaknad av analoga kontakter på TV-boxen ska du inte heller förtvivla.

Det finns HDMI-AV-adaptrar som fritt kan köpas i en profilbutik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skillnaden mellan anslutningen och det som utförs i närvaro av en modern TV är valet av signalkälla. I menyn måste du klicka på AV -objektet, eftersom detta är ingången som ska användas för att sända bild och ljud. Att ansluta en TV-box innebär också att man upprättar en internetanslutning. Det kan utföras via följande kanaler.

  1. Internetkabel från din ISP . För att ansluta den måste digitalboxen ha en LAN-port.
  2. Router . I det här fallet används LAN på enheten som distribuerar Internet. En trådbunden LAN -anslutning upprättas med routern. Ethernet väljs i STB -menyn på TV -skärmen.
  3. Wi-Fi . Ett hemnätverk kan representeras av både en mobil åtkomstpunkt och en router med en lämplig trådlös modul. Det önskade alternativet väljs i STB -menyn. När åtkomstpunkten hittas, anges ett lösenord, en anslutning skapas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är bra om TV-boxen stöder flera anslutningsmetoder. Wi-Fi-signalhastigheten vid sändning av högupplöst video kanske inte är tillräcklig.

Hur man använder?

Som standard innehåller TV-box-paketet huvudkroppen, infraröd fjärrkontroll, kablar. Detta är tillräckligt för att ansluta. Men när du använder enheten kan det uppstå ett antal svårigheter som enkelt kan elimineras på egen hand. Följande tips kommer att vara till hjälp när du löser sådana problem när du startar och använder TV -lådor.

  1. Det går inte att uppdatera program . Oftast händer detta när du först lanserar Play Market. I vissa fall behöver du bara vänta på uppdateringen av systemtjänster, kontrollera tidens och datumets relevans. Om detta inte hjälper måste programmet avinstalleras och installeras om. Ibland är felet relaterat till inkompatibiliteten hos externa kringutrustning; när du laddar ner och uppdaterar applikationer är det bättre att stänga av onödiga enheter.
  2. Kan inte ställa in . När den slås på för första gången stöter många användare på svårigheten att välja parametrar. Det första du ska göra är att välja typ av nätverksanslutning (kabel eller trådlös). Ställ sedan in ljudutgången. I avsaknad av DTS, Dolby Digital -system, välj PCM.
  3. Bromsning, felmeddelanden visas . Det visas när det finns för många kommandon. Du kan starta om din enhet. Om sådana "symtom" uppstår när du sätter på det för första gången, är det bara att vänta på installation och nedladdning av alla uppdateringar och ibland förbättringar av firmware.
  4. Marknaden har inte nödvändiga applikationer för att titta på TV och video, webbläsare, sociala nätverk . Du kan installera dem på en flash -enhet efter att du har laddat ner dem som APK -filer. Det finns också en annan lösning. Du behöver bara installera ett program - Aptoide TV, som är en alternativ applikationsbutik, och sedan ladda ner nödvändiga program. Det är bara viktigt att ange i inställningarna att installation från okända källor är tillåten.
  5. Jag kan inte sända video från skärmen via min surfplatta / telefon . Om Chromecast inte är tillgänglig på enheter kommer du inte att kunna ansluta trådlöst. Om du har en så behöver du bara koppla ihop den.
  6. Inte tillräckligt med minne . Precis som andra Android-enheter måste TV-box regelbundet rensa cachade data. Dessutom kan du snart upptäcka att det tar slut på utrymme för applikationer när du väljer en budgetbox med en liten mängd minne. En extern enhet hjälper till att lösa problemet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan dessutom ansluta kringutrustning till TV-boxen på Android. Dessa inkluderar en mus som eliminerar behovet av en pekplatta, ett externt tangentbord och en spelkontroll. Anslutningen upprättas med en USB-port och kabel eller trådlöst, via Bluetooth, Wi-Fi.

Granska översikt

Med tillkomsten av TV-boxen på Android-operativsystemet har de många fans. Enligt användarna har sådana set-top-boxar helt löst problemet med att utrusta TV-apparater med moderna funktioner som inte har ett förinstallerat operativsystem . Alla modeller uppfyller dock inte förväntningarna. Den största andelen besvikelse kommer från produkter från kinesiska webbplatser. Det är de som får lejonparten av kritik för brister. Det visar sig ofta vara en oläslig meny, en svag Wi-Fi-antenn är installerad, som inte kan ta emot en tillräckligt tillförlitlig signal.

När det gäller TV -lådor med tillverkarstöd och officiellt installerade Google -tjänster är det ganska bra här . Köpare noterar ett brett urval av modeller, rekommenderar att du väljer alternativ i mellanklass. Den enkla anslutningen, tillgängligheten av anpassningsalternativ med byte av fast programvara noteras. De flesta märken släpper regelbundet uppdateringar för sina digitalboxar, dessutom är detta en riktig lösning för att titta på Internet-TV där det finns problem med att ta emot digitala eller satellitkanaler.

Bild
Bild
Bild
Bild

De vanligaste klagomålen om TV-box-drift är relaterade till långvarig påslagning, svårigheter med att uppdatera applikationer och installera program. Dessutom körs applikationer i många fall i bakgrunden, överbelastar digitalboxen och leder till kraschar. Ju fler funktioner som finns, desto svårare blir det att förstå källorna till problem.

Rekommenderad: