TV -mottagare För Telefoner: Modeller För Smartphones På Android Och Andra System Med Och Utan Internet, Valet Av En Mobiltelefonmottagare

Innehållsförteckning:

Video: TV -mottagare För Telefoner: Modeller För Smartphones På Android Och Andra System Med Och Utan Internet, Valet Av En Mobiltelefonmottagare

Video: TV -mottagare För Telefoner: Modeller För Smartphones På Android Och Andra System Med Och Utan Internet, Valet Av En Mobiltelefonmottagare
Video: From Behind The Wheel | Mustang Mach-E 2024, Maj
TV -mottagare För Telefoner: Modeller För Smartphones På Android Och Andra System Med Och Utan Internet, Valet Av En Mobiltelefonmottagare
TV -mottagare För Telefoner: Modeller För Smartphones På Android Och Andra System Med Och Utan Internet, Valet Av En Mobiltelefonmottagare
Anonim

För närvarande släpps vissa modeller av smartphones med en funktion som låter dig sända olika TV -kanaler till dem. Detta alternativ tillhandahålls av speciella TV -mottagare. Idag kommer vi att prata om huvuddragen i sådana enheter och deras typer.

Särdrag

TV -mottagare kan enkelt hämta TV -signaler vid vissa frekvenser.

Med dessa små enheter kan mobiltelefonen fungera som en miniatyr -tv utan att det behövs internet.

Bild
Bild

Med dessa tuners kan du sända program inte bara på smartphones . Tidigare användes de också för vissa modeller av tryckknappstelefoner (till exempel Nokia N92, släppt 2005) - de senare var utrustade med små antenner som kunde sticka ut något. Efter utseendet på Android -operativsystemet, som är installerat i de flesta smarttelefonmodeller, försvann behovet av sådana antenner, men denna funktion har blivit ännu mer populär bland användare.

Bild
Bild

I moderna smarttelefonmodeller är antennerna gömda i insidan av fodralet.

För närvarande finns det inte så många sådana mobiltelefoner på marknaden, främst sådana smartphones tillverkade i Kina.

Vyer

Idag kan utvecklare erbjuda konsumenter olika typer av TV -mottagare för smartphones som gör att de kan sända program utan tillgång till Internet. Sådana anordningar kan delas in i två stora grupper.

Analog . Dessa modeller kan ta emot och behandla inkommande data från traditionell tv -sändning. Dessa typer av mottagare tar emot signaler som kommer från TV -torn samt satellit- och kabelsystem. Analoga vyer gör dem till en ny signal som är tillgänglig för dina tekniska enheter.

Bild
Bild

Digital . Dessa tuners anses vara de mest populära bland mobiltelefonanvändare. De är en enhet som kan ta emot och bearbeta digitala signaler. Modeller av denna typ faller i flera olika kategorier beroende på vilket format de kan stödja. Så det är värt att markera de tuners som stöder SDTV-, EDTV-, HDTV -upplösningar. Men samtidigt stöds de två första alternativen praktiskt taget inte i Ryssland, så en HDTV -enhet kommer att vara det bästa alternativet.

Bild
Bild

Dessutom kan alla TV -mottagare för mobiltelefoner ytterligare indelas i två stora kategorier beroende på vilken metod de använder för att ansluta till enheten

Inre . Dessa typer är expansionskort, de installeras direkt inuti den tekniska enheten. Interna tuners anses vara ett budgetalternativ. Men för att installera dem måste du öppna smartphonefodralet för att sätta in en sådan produkt på rätt plats, och inte alla användare kan utföra denna procedur på egen hand.

Bild
Bild

Extern . Dessa sorter anses vara ett mer bekvämt alternativ, eftersom du inte behöver öppna telefonväskan för att installera dem, men kostnaden kommer att vara högre jämfört med det första provet. Externa USB -mottagare ser ut som flash -enheter. De kan när som helst anslutas till och kopplas från enheten.

Bild
Bild

Populära modeller

Numera kan du i nästan vilken elektronikbutik som helst hitta olika typer av TV -mottagare för smartphones. De mest populära modellerna av sådana enheter inkluderar flera kopior.

AVerTV Mobile 510 . Modellen är tillverkad i en liten blister, inuti vilken det finns själva tunern och två små antenner (en av dem är teleskopisk för mobil användning, och den andra är på en tråd, den är avsedd för stationär användning). Denna modell är en miniatyr svart rektangulär struktur med en totalvikt på endast cirka 8 gram. På ena sidan av produkten finns en speciell kontakt för anslutning till en smartphone, på den andra - du kan hitta en kontakt för antennen. För att komma igång bör endast en antenn (teleskopisk) sättas in i enheten. Det andra elementet på tråden fästs med den medföljande infästningen (oftast är det en sugkopp eller klädnypa). Den kan fästas fast på nästan vilken yta som helst. Denna modell kan ta emot de signaler som krävs i DVB-T / T2, HDTV-format. Dessutom kan den skanna TV -sändningar och spela in TV -sändningar efter behov.

Bild
Bild
Bild
Bild

PAD TV PT 360 . Med denna TV -tuner för din telefon kan du titta på kanaler som sänds i en viss region (cirka 20 olika kanaler, inklusive flera radiostationer). Enheten ser ut som en vanlig USB -flashminne, den är miniatyr i storlek, så det är bekvämt att ta den med dig på långa resor. Det finns 3 antenner i en uppsättning tillsammans med tunern. En av dem är ett glidsystem, en liten sugkopp är fäst vid den längst ner. Denna produktantenn kan fästas på vilken yta som helst och installeras ofta i maskiner. Alla andra element är anslutna direkt till smarttelefonen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Lunas TV-1 . En sådan enhet är en miniatyrenhet som kan fungera tack vare ett litiumbatteri. Designen är utrustad med en tunn infällbar antenn. Modellen gör det möjligt att titta på TV -program i bra kvalitet på ett avstånd av cirka 30 meter. Produkten möjliggör anslutning av flera olika tekniska enheter samtidigt. Denna tuner laddas vanligtvis med en konventionell laddare, som har en mikro -USB -kontakt. En full laddning varar minst 4 timmar kontinuerlig drift.

Bild
Bild
Bild
Bild

Telefoner med inbyggda TV-mottagare

I elektronikbutiker idag kan du hitta modeller av mobiltelefoner som redan är utrustade med en tuner för sändningsprogram. Dessa exempel inkluderar ett antal varianter av smartphones.

Texet TM-607 TV . Denna modell är utrustad med en högkvalitativ och hållbar skärm (diagonalen är 3,5 tum) och en processor med hög effekt. Denna telefon levereras med en liten infällbar antenn. Enhetens interna minne är 128 MB, mängden RAM är 64 MB.

Bild
Bild

Alcatel Tribe 3041 . Mobiltelefoner tillverkade i Frankrike med inbyggda tuners har den längsta livslängden, med en skärmstorlek på 3,5 tum. Det inbyggda minnet är 128 MB. Dessa smartphones finns i en mängd olika färger.

Bild
Bild

LG Optimus VU . Den koreanska smarttelefonen med inbyggd TV-tuner är utrustad med en högkvalitativ display med en diagonal på 5 tum. Kamera 8 megapixlar. RAM -minnet är 1 GB, internminnet är 26,5 GB.

Bild
Bild
Bild
Bild

ZTE Leo M1 . Denna kinesiska modell tillhör de mest budgetalternativ. Det ger möjlighet att använda 2 SIM -kort samtidigt. Provet kommer med en analog tuner, som gör det möjligt att titta på TV -program i hög kvalitet. I det här fallet kommer ett speciellt headset att fungera som mottagarantenn, som säljs tillsammans med själva telefonen i en uppsättning. Själva visningen utförs med ett program som måste laddas ner till enheten i förväg.

Bild
Bild
Bild
Bild

ZenFone Go . Modellen är utrustad med en inbyggd tuner som kan hantera de flesta TV-sändningsformaten. För visning, anslut först den medföljande antennen till enheten. Det är en speciell hörlursadapter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalskriterier

Innan du köper en TV -tuner för din mobiltelefon, var uppmärksam på några viktiga urvalsregler. Så bestäm omedelbart vilken typ du behöver. Externa prover anses vara de mest praktiska att använda, men priset blir mycket högre jämfört med interna.

Och när du väljer, tänk på hur många enheter tunern kommer att användas till. Oftast i butiken finns det prover beräknade för endast en enhet. Men det finns också separata modeller som du kan ansluta flera tekniska enheter till samtidigt (Lunas TV-1).

Bild
Bild

När du köper en telefon med en inbyggd TV-tuner, titta på värdet av smarttelefonens diagonal.

Om du med jämna mellanrum tittar på TV -kanaler på din telefon är det bättre att välja en modell med en större diagonal . Vid användning av sådana anordningar för vanliga resor kan mindre prover med en liten massa tas.

Rekommenderad: