Konfigurera En TV-låda: Hur Man Ansluter På Android Till En TV Och Ställer In En Digitalbox Från Grunden För Att Titta På TV?

Innehållsförteckning:

Video: Konfigurera En TV-låda: Hur Man Ansluter På Android Till En TV Och Ställer In En Digitalbox Från Grunden För Att Titta På TV?

Video: Konfigurera En TV-låda: Hur Man Ansluter På Android Till En TV Och Ställer In En Digitalbox Från Grunden För Att Titta På TV?
Video: How to Setup & Use Any Android Smart TV Box with any LED TV (Easy) 2024, Maj
Konfigurera En TV-låda: Hur Man Ansluter På Android Till En TV Och Ställer In En Digitalbox Från Grunden För Att Titta På TV?
Konfigurera En TV-låda: Hur Man Ansluter På Android Till En TV Och Ställer In En Digitalbox Från Grunden För Att Titta På TV?
Anonim

Från det ögonblick som smart-TV-mottagare uppträdde på den digitala marknaden började de snabbt vinna popularitet. Kompakta enheter kombinerar framgångsrikt mångsidighet, enkel användning och överkomliga kostnader.

Nästan alla ägare av dessa enheter ställer sig först en fråga angående installation och användning. Trots att gadgeten kan utföra många uppgifter samtidigt är det väldigt enkelt och enkelt att använda det.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur fungerar det?

TV -boxen ansluts till en vanlig TV, och efter en snabb installation har användaren tillgång till många kanaler. Detta är konsolernas huvudsyfte.

Andra möjligheter för "smart" utrustning:

  • användning av olika program;
  • besök på webbplatser;
  • uppspelning av musik, video och andra filer i digitala medier;
  • nedladdning av filmer från World Wide Web;
  • tillgång till online -biografer.
Bild
Bild
Bild
Bild

En TV -box är en miniatyrdator. Under set-top-boxen finns ett grafikkort, en hårddisk, RAM-platser, en processor och annan hårdvara som krävs för arbete.

För att använda IPTV fullt ut behöver användaren följande:

  • en bilaga av vilken modell som helst, oavsett konfiguration och tekniska egenskaper;
  • speciell applikation (du måste installera den på gadgeten);
  • spellista med en lista med kanaler (de måste överföras till programmet).

Efter synkronisering av enheten med TV: n utför set -top -boxen uppgifterna för datorsystemenheten och TV: n - bildskärmen.

Bild
Bild

Hur ansluter man till tv?

För att titta på tv-kanaler för olika ämnen måste boxen vara ansluten till en digitalbox. Det rekommenderas starkt att använda den ursprungliga strömförsörjningen under drift. Som regel kommer den med en smart enhet. I detta fall ökar utrustningens livslängd.

Steg-för-steg-anslutningsinstruktionerna är följande

Först måste du ansluta lådan till prefixet med en kabel. En AV- och HDMI -sladd används. Det första alternativet används när du behöver synkronisera med en föråldrad TV. Den andra metoden väljs oftast för moderna modeller. Att använda HDMI -kontakten har många fördelar jämfört med den som beskrivs ovan - på grund av överföring av högkvalitativ bild och ljud.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att notera att kablarna som följer med satsen inte kan skryta med utmärkt prestanda. För att maximera utrustningens kapacitet rekommenderas att köpa den guldpläterade versionen.

Efter att den fysiska anslutningen har gjorts slås den använda utrustningen på. Sedan måste användaren välja vissa parametrar och utföra en specifik åtgärd.

Om du använder en mottagare är det lämpligt att använda följande schema för att para ihop den

  • Multimediaspelaren är ansluten till mottagaren och i sin tur till TV: n. För arbete används en HDMI -kabel.
  • Om du använder en luftmus för att styra enheten måste en speciell USB-sensor sättas in i motsvarande kontakt på set-top-boxen.
Bild
Bild
Bild
Bild

Språkval

För att ställa in gränssnittsspråket måste du klicka på genvägen "Inställningar" på skrivbordet. Nästa nödvändiga post kallas "Fler inställningar". Därefter öppnas de avancerade inställningarna för utrustningen inför användaren. Dra ner fönstret lite och hitta avsnittet "Språk och inmatning ". Det önskade läget är "Språk". Klicka på den och välj önskat språk.

Obs! Vissa modeller av TV -lådor säljs redan med ett ryskt gränssnitt. Vid byte av språk kan vissa etiketter och kommandon finnas kvar på engelska.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur ställer jag in datum och tid?

Som regel finns det ett separat objekt för dessa inställningar. Hitta rätt avsnitt i rutan inställningar och ställ in de alternativ du vill ha. Aktivera alternativet "Använd datum och tid för nätverket." Välj också formatet "24 timmar".

Om datumet eller tiden är felaktig kan utrustningen fungera fel . Detta leder till fel när du besöker World Wide Web.

Felet påverkar vissa program.

Bild
Bild

Internet anslutning

Att installera en TV-box från grunden innebär att du ansluter digitalboxen till World Wide Web. Parningsprocessen är följande.

  • Gå till avsnittet som ansvarar för Wi-Fi-inställningar. I listan som visas hittar du namnet på routern du använder (avsnittet "Tillgängliga nätverk").
  • Välj ditt nätverk och ange lösenordet om det behövs.
  • Om processen slutfördes framgångsrikt kommer ett meddelande att visas på skärmen som meddelar användaren. Vanligtvis är detta ett litet fönster märkt "Ansluten".
Bild
Bild
Bild
Bild

Obs: Ibland är det nödvändigt att utföra ytterligare inställningar för routern. Detta är nödvändigt när TV -boxen inte kan anslutas till Internet.

Om du inte kan ansluta måste du göra följande

  • Öppna inställningarna för routern du använder. Det obligatoriska avsnittet är "W-Fi".
  • Klicka på "Nästa". Det obligatoriska avsnittet är "Grundinställningar". I fönstret som visas, ställ in den 13: e eller 9: e kanalen, om "Auto" -läget är valt.
  • Det är önskvärt att ställa in det maximala antalet klienter till 3 eller fler.

Hårdvaran måste startas om för att inställningarna ska träda i kraft. Det rekommenderas också att ansluta utrustningen igen.

Bild
Bild

Installera applikationer

De flesta moderna TV -lådor körs på Android -operativsystemet. Denna version av operativsystemet är bekant för många användare. Många olika program har utvecklats för denna plattform och är tillgängliga för nedladdning när som helst.

Det finns många alternativ för att installera program. Du kan ladda ner programvara från ett USB -minne eller andra digitala medier. För att göra detta måste installationsfilen laddas ner till en minnesbärare, anslutas till digitalboxen och laddas ner.

Ett annat alternativ är att använda ett tredjeparts Apk -installationsprogram. Processen kommer att se ut så här.

  • Överför programmet till ett USB -minne eller minneskort. Anslut bäraren till lådan.
  • Kör Apk -installationsprogrammet. I menyn som öppnas använder du bockarna för att markera de program du behöver.
  • För att starta installationen, välj kommandot "installera".
  • Installationsprocessen körs automatiskt, utan användarintervention. Så snart arbetet är klart kommer programmet att meddela om slutet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan applikationer meddelas via en speciell Google Play -tjänst. Det är plattformen där alla befintliga applikationer som utvecklats för Android -operativsystemet samlas in. En internetuppkoppling krävs för att komma åt tjänsten.

Se steg-för-steg-instruktionerna för att lära dig hur du konfigurerar en TV-box.

Rekommenderad: