Hur Gör Man Smart TV Av En Vanlig TV? Hur Gör Du En Gammal TV Till En Smart -TV Med Din Telefon?

Innehållsförteckning:

Video: Hur Gör Man Smart TV Av En Vanlig TV? Hur Gör Du En Gammal TV Till En Smart -TV Med Din Telefon?

Video: Hur Gör Man Smart TV Av En Vanlig TV? Hur Gör Du En Gammal TV Till En Smart -TV Med Din Telefon?
Video: Efter att ha lärt dig detta HEMLIGA slänger du aldrig plastflaskan! NÅGON HAR ALDRIG SÅ SÅ HÄR! 2024, Maj
Hur Gör Man Smart TV Av En Vanlig TV? Hur Gör Du En Gammal TV Till En Smart -TV Med Din Telefon?
Hur Gör Man Smart TV Av En Vanlig TV? Hur Gör Du En Gammal TV Till En Smart -TV Med Din Telefon?
Anonim

Du behöver inte köpa en dyr ny enhet för att dra full nytta av smart -TV. I den här artikeln kommer vi att berätta hur du gör en Smart TV av en vanlig gammal TV, vad du behöver för detta, hur du ansluter och konfigurerar enheten.

Bild
Bild

Välja en digitalbox på Android OS

Med dessa enheter kan du göra en "smart" TV från en vanlig TV. Fördelarna med denna lösning är det låga priset på enheten och enkel anslutning. Om det behövs är det möjligt att byta ut tillbehöret mot en kraftfullare. Vilket förresten inte går att göra på en färdig Smart TV. Det finns 2 typer av sådana digitalboxar - Smart TV Stick och Smart TV Box. Deras huvudsakliga skillnad är processorkraft. Om TV Stick bara kan spela upp video och få tillgång till Internet, är TV -boxen utrustad med mer produktiv hårdvara, du kan inte bara titta på strömmande video på den utan också köra enkla spel. Som ett resultat är priset på sådana digitalboxar högre och fodralets storlek större. Dessa enheter har alla funktioner i Android och iOS. Med deras hjälp kan du:

  • spela upp strömmande video;
  • titta på e -post;
  • surfa på internet;
  • chatta med vänner på sociala nätverk;
  • ladda ner spel och applikationer via Play Market eller App Store;
  • spela enkla spel;
  • lyssna på musik och mer.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer, vägledas du av principen om rimlig tillräcklighet, nämligen att välja nödvändig funktionalitet till lägsta kostnad

  • Smart TV -stick värt att köpa om du bara planerar att titta på filmer och använda en webbläsare. Den här enheten kör inte de flesta applikationer, särskilt resurskrävande. TV Stick är det perfekta valet för att ta reda på om du behöver en smart -TV alls. I genomsnitt kostar dessa enheter inte mer än $ 50 - $ 70.
  • Smart TV -box kan ersätta en persondator (inom rimliga gränser). Dess kapacitet är tillräcklig för att arbeta med applikationer och spela upp högkvalitativ video i 4K-upplösning. TV-boxen är ett bra val om du behöver en multifunktionell enhet för att arbeta med mediainnehåll.
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest populära TV Box -modellerna är Xiaomi Mi Box, Nvidia Shield TV och Apple TV 4 . Gadgeten från Apple är dyrare, men har också högsta prestanda. Fjärrkontrollen har ett inbyggt gyroskop, vilket gör att den kan användas som en kontroller för vardagsspel. Dessa konsoler är anslutna på ungefär samma sätt. Smart TV Stick är mycket lika i storlek som ett USB -minne.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Gör följande för att aktivera det

  1. Anslut enheten till HDMI -porten på din TV.
  2. Anslut enheten till strömförsörjningen med USB -kabeln. För att göra detta, använd uttaget på TV: n eller, om du vill lämna den ledig, använd den långa kabeln med nätadaptern från smarttelefonen, som måste anslutas till uttaget.
  3. På TV: n växlar du ingångssignaltypen till HDMI. Detta görs genom att trycka på inmatningsknappen flera gånger.
  4. Med den medföljande fjärrkontrollen konfigurerar du nödvändiga parametrar på digitalboxen.
  5. När du ansluter för första gången väljer du ett Wi-Fi-nätverk och anger lösenordet för det.
  6. Logga in på ditt konto.
  7. Ladda ner de program som krävs från App Store.
  8. Prenumerera (för utvalda enheter). Enheten är nu klar att användas.
Bild
Bild

Smart TV Box ansluts på samma sätt. Enheten installeras bredvid TV: n. Du behöver en HDMI -kabel för att ansluta den. Annars finns det inga skillnader i anslutningsmetoden. Placera bara Smart TV Box korrekt så att de omgivande föremålen inte stör normal kylning . Och det ska se harmoniskt ut i rummet.

Om du inte gillar fjärrkontrollen kan du ansluta ett vanligt tangentbord till digitalboxen. Men det är inte ett faktum att vissa applikationer med det kommer att kunna fungera korrekt, eftersom de är utformade för beröringskontroll, vilket TV: n inte har. Om din TV inte har en HDMI -kontakt, använd speciella adaptrar . Kvaliteten på den överförda bilden kan dock försämras.

För att undvika detta, köp kvalitetskablar och håll dem täta.

Bild
Bild

Hur gör man det med en telefon eller surfplatta?

Om det inte finns någon önskan att spendera pengar på köp av en digitalbox kommer en smartphone eller surfplatta att göra en vanlig TV till en "smart". Men de måste vara tillräckligt kraftfulla för att inte "frysa" när de spelar innehåll och ha ett rymligt batteri. Det finns flera sätt att ansluta din smartphone till TV: n.

  • Använda USB -kontakten.
  • Använda HDMI -porten. För att göra detta måste du köpa en speciell HDMI - USB -adapter. Sedan måste du välja HDMI -signaltyp på TV: n.
  • Använda VGA -ingång. Detta kräver också en adapter. Fördelen med denna lösning är att du kan ansluta din smartphone till alla TV -apparater och bildskärmar. Nackdelen är oförmågan att spela ljud via TV: n, och du måste ansluta högtalare till smarttelefonen.
  • Använda Wi-Fi. Lämplig endast för de TV -apparater som är utrustade med en sådan modul.
Bild
Bild
Bild
Bild

IOS smartphones och surfplattor är inte utformade för att sända video till andra enheter, så du måste ladda ner 2 applikationer från App Store, nämligen Samsung Smart TV Now och Samsung SmartView för iPad. Den första behövs för att överföra video, och den andra är att använda gadgeten som en kontrollpanel. Även om du bara kan använda en applikation, blir funktionen lägre.

Du kan också använda en billigare Android -enhet för att "uppgradera" din gamla TV . Den ansluter på liknande sätt till iOS -smartphones. Synkroniseringsproceduren kan förenklas om din gadget stöder Miracast -teknik. I det här fallet ansluter smarttelefonen trådlöst. Det säregna med att använda denna metod är direktsändningen av bilden från gadgeten till TV: n.

Det betyder att om smarttelefonen eller surfplattan laddas ur försvinner bilden.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner för att ansluta en spelkonsol eller Blu-ray

Spelkonsoler kan anslutas till nästan vilken TV som helst. Men de har en allvarlig nackdel - en hög kostnad, som kan vara $ 500 eller mer. Så det är bättre att använda specialiserade TV-lådor istället . Men om du redan äger en konsol är det inte lämpligt att köpa en extra enhet. Moderna konsoler stöder streamingtjänster, låter dig gå online, installera nödvändiga applikationer och kommunicera på sociala nätverk.

Bild
Bild

Det är enkelt att ansluta enheten. För att göra detta måste du göra följande.

  1. Anslut din konsol till din TV med en USB- eller HDMI -kabel.
  2. Anslut ström till enheten.
  3. Välj HDMI -ingångskälla på TV: n.
  4. Justera bildens klarhet och kvalitet (om det behövs). Vanligtvis görs justeringen automatiskt, men ibland sträcks bilden ut. För att åtgärda detta, ställ in önskad bildupplösning.
  5. Logga in på ditt konto och ladda ner de nödvändiga programmen (om det behövs). Enheten är nu klar att användas.
Bild
Bild

Här är de mest kända modellerna av sådana enheter

  • Sony Playstation . En populär spelkonsol som låter dig spara videor i HDD -format på en intern enhet. Ju nyare generationen, desto bredare möjligheter för dessa enheter, men desto dyrare är de.
  • Microsoft Xbox . En mindre populär modell, eftersom den kräver registrering i systemet och betalning för ett konto. Ibland behöver den uppdateras. Denna konsol har inte möjlighet att kopiera information till minnet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Set-top-boxarna styrs med kontroller eller joysticks. Men för vissa modeller kan du ansluta en mus och ett tangentbord, vilket ökar användarvänligheten avsevärt. Förutom smart -TV kommer du att kunna spela tunga moderna spel. Detta är ytterligare ett plus för detta beslut. Blu-ray-spelare är anslutna på samma sätt. De har ett antal fördelar:

  • möjligheten att ansluta externa lagringsenheter;
  • stöd för alla video- och ljudformat;
  • möjligheten att spela upp strömmande video via Wi-Fi.

Innan du köper någon enhet, se till att den kan anslutas till din TV.

Bild
Bild

Nedan kan du ta reda på hur du gör en smart -TV av vilken TV som helst med dina egna händer.

Rekommenderad: