Hur Ansluter Jag Min Hemmabio Till Min TV? Anslutningsregler. Hur Matar Man Ut Ljud Genom Tulpanerna? Videoinställning. Installera En Gammal Biograf Till En Ny TV

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag Min Hemmabio Till Min TV? Anslutningsregler. Hur Matar Man Ut Ljud Genom Tulpanerna? Videoinställning. Installera En Gammal Biograf Till En Ny TV

Video: Hur Ansluter Jag Min Hemmabio Till Min TV? Anslutningsregler. Hur Matar Man Ut Ljud Genom Tulpanerna? Videoinställning. Installera En Gammal Biograf Till En Ny TV
Video: Så här sätter du ihop en hemmabioanläggning 2024, Mars
Hur Ansluter Jag Min Hemmabio Till Min TV? Anslutningsregler. Hur Matar Man Ut Ljud Genom Tulpanerna? Videoinställning. Installera En Gammal Biograf Till En Ny TV
Hur Ansluter Jag Min Hemmabio Till Min TV? Anslutningsregler. Hur Matar Man Ut Ljud Genom Tulpanerna? Videoinställning. Installera En Gammal Biograf Till En Ny TV
Anonim

Tack vare hemmabio kan alla få ut det mesta av sin favoritfilm. Dessutom gör surroundljud tittaren helt nedsänkt i filmens atmosfär för att bli en del av den. Av dessa skäl ger dagens konsumenter sin preferens till hemmabio i stället för föråldrade hifi-stereon. Och viktigast av allt, du behöver inte vara ett geni för att ansluta till ett videosystem - det räcker med ett par enkla manipulationer, och en vanlig Smart-TV blir en ljud- och videospelare av hög kvalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Grundläggande anslutningsregler

Innan du ansluter din hemmabio till din TV måste du kontrollera innehållet på den köpta enheten. Frånvaron av några detaljer kommer säkert att komplicera processen med att installera strukturen . Först och främst måste du se till att du har en mottagare. Denna enhet spelar en viktig roll i alla hemmabiomodeller. Mottagaren bearbetar och återger signalen, överför bilden till TV -skärmen och högtalarna … Den andra, men inte mindre viktiga, detaljen är ljudsystemet. Oftast består den av 5 högtalare och en subwoofer - ett ljudsystemselement som ansvarar för högkvalitativ ljudåtergivning med låga frekvenser. Och det sista som också borde finnas i ett hemmabiopaket är signalkälla.

Som regel är detta en DVD -spelare som alla känner till.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha kontrollerat förekomsten av alla nödvändiga element kan du börja ansluta ljudsystemet. Det viktigaste är att följa sekvensen, annars kan du bli förvirrad . I allmänhet är det enkelt att ansluta din hemmabio till din TV. Naturligtvis kan du ta användarmanualen, där kopplingsschemat är tydligt stavat. Men inte alla sådana dokument har en detaljerad förklaring av åtgärden. Bara för sådana fall föreslås att man använder den universella metoden för att ansluta ett videosystem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ansluta en TV till en mottagare för att visa bilden på skärmen

I moderna TV -modeller finns det nödvändigtvis flera HDMI -kontakter. Med deras hjälp tillhandahålls högupplösning-en högkvalitativ högupplöst signal. För anslutning används en speciell kabel med lämpliga kontakter, som finns i hemmabiosystemet. "In" -sidan av kabeln är ansluten till ingångskontakten på TV: n, "out" -sidan av kabeln är ansluten till utgången i mottagaren.

Om TV: n inte har en HDMI -kontakt, anslut mottagaren korrekt till TV -skärmen med hjälp av en koaxialkabel och tre kontakter i olika färger, som var och en sätts in i ett däck med motsvarande färgomfång.

Europeiska hemmabiosystem har en SCART -kontakt som också ansluter TV: n till mottagaren.

Bild
Bild

Ansluta mottagaren till ett ljudsystem för att mata ut ljud till högtalarna

Flera enkla metoder kan användas för att mata ut ljud till dina hemmabiohögtalare, nämligen trådlösa och trådbundna anslutningar.

Den trådlösa versionen innebär användning av specialutrustning som möjliggör ljudsändning inom en radie av 30 meter. Denna specialutrustning är Trådlös systemsändare . Den dirigerar ljudsignalen från DVD -spelaren till mottagaren, och sedan skickas ljudet till högtalarna.

Den trådbundna anslutningen är baserad på kablar av standardtyp.

Bild
Bild

Ansluta en TV till en mottagare för att mata ut ljud till högtalare

Moderna tillverkare förbättrar ständigt utformningen av konstruktionen av tv -apparater. Och först och främst försöker de göra dem tunnare. Denna funktion påverkar emellertid negativt kvaliteten på akustiken. Och hemmabio räddar enkelt dagen.

I detta skede Det är bäst att ansluta TV: n och mottagaren via HDMI och sedan ställa in TV: n för att skicka ljud via externa högtalare.

Det är viktigt att utföra de presenterade manipulationerna i den angivna ordningen. Annars misslyckas processen med att ansluta hemmabiosystemet, vilket gör att du upprepar proceduren.

Vissa användare är säkra på det det är inte möjligt att ansluta en gammal TV till en ny hemmabio.

Och detta är den rätta tron när det gäller TV -modeller med ett stort bildrör på baksidan av strukturen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Videoinställning

Innan du börjar justera bilden på TV -skärmen måste du stänga av den automatiska installationsfunktionen, som är inbyggd i varje enhet som standard. Tack vare möjligheten att manuellt ändra parametrarna blir det möjligt att uppnå den mest realistiska bilden.

För självinställande högkvalitativ video några grundläggande parametrar måste justeras.

Bild
Bild

Gränser

Det finns pilar i hörnen på bildens högra och vänstra sida. De bör vidröra kanterna på skärmen, men bara med skarpa spetsar. Om storleken visar sig vara felaktig, minskar bildens tydlighet märkbart och bilden beskärs. För att justera gränserna måste du gå till menyn och justera sektionerna Överskanning, P-t-P, Full pixel, Original.

Bild
Bild

Ljusstyrka

En korrekt justerad parameter kännetecknas av synlighet längst ner på skärmen i alla nyanser med klart definierade konturer. Det finns totalt 32 stycken. Vid en låg ljusstyrka ökar mättnaden av gråtoner, varför de mörka delarna av bildrutorna på skärmen smälter samman till en enda massa. När inställningen för ljusstyrka ökas slås alla bildens ljusområden samman.

Bild
Bild

Kontrast

När du ställer in den mest exakta nivån för denna inställning visas en tydlig detaljering av skalaelementen. Om inställningen är felaktig visas en negativ effekt på vissa hudområden. Efter justering av denna parameter måste du kontrollera ljusstyrkan igen. Mest troligt har de installerade inställningarna fått några ändringar. Då måste du kontrollera kontrasten igen.

Bild
Bild

Färgpalettkorrigering

I det här fallet mycket Det är viktigt att hitta en mellanväg mellan de mörka och ljusa delarna av bilden … För att ställa in de naturliga nyanserna i färgpaletten är det nödvändigt att minska mättnadsindikatorn, men se till att bildens färg inte försvinner. I det exempel vi har valt är en indikator på korrekt korrigering hudens och ansiktets färg. Hitta en mellanväg mellan mörka och ljusa områden. För att ställa in en naturlig färgpalett sänk mättnaden, men undvik samtidigt att underskatta färgen.

Bild
Bild

Definition

Denna parameter kontrolleras i anslutningsområdet för 2 körfält. Det bör inte finnas några skuggor eller upplysta glorier i dessa segment. Denna definition av tydlighet justeras dock sällan. Fabriksinställningarna i detta fall har en lämplig nivå.

Detta slutför processen för att ställa in video för att titta på TV via din hemmabio

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur justerar jag ljudet?

När du har anslutit hemmabiosystemet och installerat videobilden kan du börja "designa" högkvalitativt ljud. Valet av lämpliga parametrar sker via mottagarens meny som visas på TV -skärmen. Justeringarna görs med fjärrkontrollen.

  • Först och främst utförs basjusteringen av de främre och bakre högtalarna .… Om högtalarna är små väljer du "Small" i menyn. För stora högtalare är "Large" den optimala inställningen.
  • Vid justering av centerhögtalaren rekommenderas att den ställs in på “Normal” . Och för bästa ljudkvalitet måste du ställa in parametern till "Wide".
  • Om det inte var möjligt att placera elementen i hemmabion i ett cirkulärt läge , är det nödvändigt att fördröja signalen från centerhögtalaren, eftersom den är placerad längre än de bakre eller främre elementen i ljudsystemet. Att beräkna det ideala högtalaravståndet är ganska enkelt. En ljudfördröjning på 1 millisekund motsvarar ett avstånd på 30 cm.
  • Därefter måste du justera volymen . För detta väljs prioritetsnivån på mottagaren eller på enskilda kanaler.
  • Sedan ljudet slås på och manuell justering utförs optimala parametrar.
Bild
Bild

Det finns inga särdrag för att ansluta ledningar till en hemmabio. Anslutningen kan dras ut via tulpaner eller HDMI -kabel. Samtidigt kan HDMI överföra information från bäraren så tydligt som möjligt. Men de grundläggande parametrarna skiljer sig avsevärt beroende på typ av modell och märke. Därför kan du i menyn se funktioner som inte var aktuella. I denna fråga är det nödvändigt att vägledas av instruktionsboken.

Själva anslutningsprocessen är ett mekaniskt jobb som även ett barn kan hantera

Det räcker med att sätta in ledningarna i motsvarande kontakter enligt diagrammet som bifogas användarmanualen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särskild uppmärksamhet ägnas åt sätta upp akustik … I hemmabiosystem består dessa system av 5 eller 7 högtalare. Först ansluts högtalarna till TV: n, varefter de placeras på ett acceptabelt avstånd från varandra runt omkretsen. Sedan måste du ansluta subwoofern. Detta förfarande är ganska enkelt, vilket inte kan sägas om dess manuella inställning, vilket är lämpligt att anförtro åt en professionell.

I moderna mottagarmodeller det finns automatiska akustikinställningar … För att felsöka ljudet måste hemmabioägaren ansluta en mikrofon till mottagaren och placera den i visningsområdet. I denna inställningsmetod kommer mikrofonen att fungera som ett mänskligt öra. Efter att ha startat det automatiska optimeringsläget börjar mottagaren välja de optimala ljudfrekvensalternativen som närmast matchar rumstypen. Denna process tar cirka 30 minuter.

Efter att mottagaren har utfört automatisk felsökning är det nödvändigt att utföra en testkörning. För att göra detta måste du slå på musikskivan och manuellt korrigera ljudet genom att ta bort skärfrekvenserna. Det är mycket viktigt att inte avbryta den automatiska tunern . Det är oacceptabelt att låta sista etappen ta sin kurs. Annars måste du justera om.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Kolumnplacering

Varje separat rum med sin egen layout har inga analoger. Arrangemanget av möblerna i vardagsrummet spelar en viktig roll i reproduktionen av ljudet från en hemmabio. Och för att undvika störningar måste du placera högtalarsystemet utom räckhåll för skåp eller stolar.

Helst är placeringen av ljudsystemet samma avstånd mellan högtalarna och betraktaren . Det är dock mycket svårt att uppnå motsvarande indikatorer i moderna rumslayouter. Att kunna ställa in de främre vänstra och högra högtalarna till önskat avstånd är redan en utmärkt indikator.

Helst bör de placeras på huvudnivå cirka 3 meter från det visuella området.

Bild
Bild

I vissa modeller av hemmabiosystem finns det upp till 9 element i högtalarsystemet. Dessa är den främre vänstra högtalaren, den främre högra vänster högtalaren, den främre högra högtalaren, den främre högra högtalaren, centerhögtalaren, den vänstra högtalaren, den vänstra högtalaren, den högra högtalaren, den högra högtalaren och subwoofern.

Mittkolumnen ska vända mot visningsområdet och vara på huvudnivån. Det är ett stort misstag att fastställa dess placering på golvet eller ovanför TV: n . Med detta arrangemang verkar det som om filmens skådespelare talar orden som om de befinner sig på himlen eller under jorden.

Bild
Bild
Bild
Bild

De bakre högtalarna kan installeras nära eller långt från visningsområdet . Men det bästa alternativet är lägg dem bakom åskådarområdet, precis över huvudets nivå . Avståndet bör hållas så lika som möjligt för att få det tydligaste och bästa möjliga ljudet. I det här fallet ska du inte rikta högtalarna direkt mot betraktaren - det är bäst att vrida högtalarna något åt sidan.

Att installera en subwoofer är en stor sak … Fel placering förvränger och överskattar ljudfrekvenser. Det är bäst att välja en plats för subwoofern borta från hörnen, närmare de främre högtalarna. Ovanpå subwoofern kan du sätta en krukväxt eller använda strukturen som ett soffbord.

Rekommenderad: