EKEN Actionkameror: Har H9R, Ultra HD 4K 25 Fps, H9 Plus Ultra HD 4K WiFi Och Andra Modeller. Vilken Lins, Video Och Andra Parametrar?

Innehållsförteckning:

Video: EKEN Actionkameror: Har H9R, Ultra HD 4K 25 Fps, H9 Plus Ultra HD 4K WiFi Och Andra Modeller. Vilken Lins, Video Och Andra Parametrar?

Video: EKEN Actionkameror: Har H9R, Ultra HD 4K 25 Fps, H9 Plus Ultra HD 4K WiFi Och Andra Modeller. Vilken Lins, Video Och Andra Parametrar?
Video: Экшен камера EKEN H9 4K 25 FPS - обновленная версия 2024, Maj
EKEN Actionkameror: Har H9R, Ultra HD 4K 25 Fps, H9 Plus Ultra HD 4K WiFi Och Andra Modeller. Vilken Lins, Video Och Andra Parametrar?
EKEN Actionkameror: Har H9R, Ultra HD 4K 25 Fps, H9 Plus Ultra HD 4K WiFi Och Andra Modeller. Vilken Lins, Video Och Andra Parametrar?
Anonim

Senast var alla videokameror stora, vilket var deras största nackdel. Det var väldigt svårt att transportera en sådan kamera, och det var ingen fråga om att skjuta i rörelse. Men idag har allt förändrats: massiva produkter har ersatts av miniatyrvideokameror som kallas actionkameror. De är så kompakta att de kan fästas på en motorcykelhjälm.

Den här artikeln kommer att beskriva i detalj funktionerna och modellutbudet för EKEN -produkter

Bild
Bild

Särdrag

Actionkameror är mycket efterfrågade bland idrottare, resenärer och användare som vill spela in under extrema förhållanden, till exempel under vattnet

Sådana kameror är särskilt populära i cykling , vilket hade en positiv effekt på onlinesändningar. Produkten är monterad på en cyklists hjälm, därför kan tittarna observera händelser från den första personen, och idrottare och operatörer behöver inte göra något för detta.

Nästan alla kameror är utrustade med stötsäkert hölje så att inspelningen inte stannar även vid kraftiga stötar, till exempel när idrottaren faller. Dessutom är många modeller skyddade mot vatten, och om tillverkaren inte tillhandahåller den här funktionen kan du alltid köpa separat vattenlåda vilket ger samma skydd mot damm och vatten.

Bild
Bild

Observera att inspelningskvaliteten på actionkameran är betydligt sämre än professionella produkter … För flera år sedan skulle många regissörer spela in filmer i full längd med dem, men idén kröntes inte med framgång, eftersom redaktörerna på grund av vissa särdrag hos fotograferingen aldrig lyckades utföra efterbehandling av materialet av hög kvalitet.

Men produkter används ofta av förare som DVR - fästet låter dig göra detta.

Bild
Bild
Bild
Bild

Många användare undrar om det är värt att köpa en sådan enhet för inspelning av bröllop och liknande fester. I det här fallet rekommenderar erfarna experter att göra ditt val till förmån för SLR eller spegelfria kameror med möjlighet att spela in video.

Det är värt att köpa en actionkamera om operatören inte har tid att ställa in enheten på länge, ställa in ISO, exponering, fokus . Dessa produkter går bokstavligen på några sekunder från avstängt tillstånd till inspelningsläge.

Många kommer inte att hålla med och hävdar att en vanlig smartphone också är lämplig för inspelning från handen - och de kommer att ha rätt, en smartphone kommer att göra, men det kräver noggrant underhåll och kommer sannolikt inte att kunna överleva det första allvarliga fallet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laguppställningen

De mest populära EKEN -actionkamerorna kommer att beskrivas nedan.

Bild
Bild
Bild
Bild

EKEN A8

Betygsättningen av vanliga modeller av detta märke bör börja med just denna representant. Kameran är placerad som budget enheten, så du bör ta hänsyn till att den inte kommer att kunna ge en högkvalitativ bild.

Tillverkaren experimenterade inte med matriser och installerade den vanliga 12 megapixel CMOS. För lite pengar får köpare möjlighet att spela in video högst 1080p.

Bild
Bild

När de pratar om modellens styrkor, noterar de först och främst batteritid utan laddning: kameran kan spela in upp till 2 timmar . Detta är ett utmärkt resultat för denna prisklass.

EKEN A8 har en videoinspelningsfunktion på 16: 9 med en 120 graders betraktningsvinkel . Dessutom har tillverkaren tillhandahållit en liten 2-tums skärm, tack vare vilken ägaren snabbt kan se alla bilder. Kameran är ansluten till en dator med en USB -kabel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Videoinspelning görs exklusivt på SD-kort , eftersom det inbyggda minnet inte räcker för fullfjädrad videoinspelning. Modellen stöder endast enheter av typen microSD … Användare kan inte ansluta kort med snabbare dataöverföringshastigheter.

Produktens vikt utan lock är endast 64 g , tack vare vilket det är bekvämt att känna inte bara i handen, utan också orsaka obehag när det installeras på huvudet eller bröstet.

Trots att modellen introducerades på marknaden 2016 fortsätter den att vara mycket efterfrågad än idag.

Bild
Bild

EKEN H5S Plus

Om budgeten tillåter, rekommenderar experter att uppmärksamma denna modell. Det kostar nästan 2 gånger mer än EKEN A8, men det skryter bra funktionalitet … Grundpaketet innehåller en kamera, vattentätt fodral, fjärrkontroll och stativfästen.

Modellen är begåvad ergonomisk design - det är bekvämt att hålla kameran med en hand, och även ett barn kan räkna ut gränssnittet.

Tillverkaren har tillhandahållit en pekskärm med en bred betraktningsvinkel. Produkten kan skjuta med hög bildhastighet per sekund . Det finns en processor här, objektivet är utrustat med optisk stabilisering.

Bild
Bild

Modellen har många positiva recensioner, men det är värt att överväga att menyn är översatt från kinesiska till ryska mycket dålig kvalitet. Men om detta inte är en betydande nackdel för dig, kan du lugnt ta det.

Bild
Bild
Bild
Bild

EKEN V8S

Bland alla actionkameror som anges i artikeln är detta är den dyraste . Modellen är perfekt för fiskare och resenärer som vill spela in sin semester till sjöss, eftersom kameran skjuter perfekt under vattnet.

Köpare noterar att om du laddar med en annan kabel än den som säljs i satsen blir enheten väldigt varm. Dessutom är batteriladdningsindikatorn extremt instabil, den kan ändra sina värden var 5: e minut. Men nackdelarna slutar där.

Modellen stöder Ultra HD 4K 25 bps inspelning . Grundkonfigurationen inkluderar en fjärrkontrollpanel. Objektivets synvinkel är 170 grader. I närvaro av en vattenlåda kommer operatören att kunna skjuta under vattnet på 30 meters djup. Undervattenskvaliteten är oöverträffad av någon annan EKEN -kamera med V8S.

Bild
Bild
Bild
Bild

EKEN H8 Plus

Modellens främsta kännetecken är närvaron av två skärmar … Det finns en liten på framsidan - på 0,95 tum, och på baksidan - en fullfjädrad LTPS. Tillverkaren föreskrev inte multitouch -funktionen, därför utförs kontrollen med mekaniska knappar på enhetens kropp.

Det finns en plats för ett minneskort, USB -utgång för laddning och HDMI för anslutning till en dator . Det är värt att notera att ingen av kontakterna har gummilock.

Tillverkaren installerade en 12,4 megapixel IMX 078 -matris från Sony, som länge har etablerat sig på marknaden. U3 -klass microSD -flashenheter med en högsta tillåten kapacitet på 64 GB och en hastighet på upp till 90 Mb / s installeras som en flyttbar lagringsenhet.

Bild
Bild

Av de särpräglade egenskaperna är time-lapse-funktion , därför kan kameran ta flera foton vid ett visst tidsintervall. Du måste dock manuellt montera videor från ett stort antal foton; tillverkaren föreskrev inte ett sådant automatiskt monteringsalternativ.

Till skillnad från sina föregångare, denna actionkamera kan styras helt från en smartphone eller surfplatta , oavsett operativsystem, görs anslutningen med Wi-Fi.

Bild
Bild
Bild
Bild

EKEN utvecklar inte programvara, så användarna måste använda sig av programvara från tredje part . För dessa ändamål är applikationen lämplig Ez ICam - den är tillgänglig på både Play Market och Apple Store. Tack vare detta program kommer ägarna att kunna använda actionkameran som en fullvärdig sökare, ladda ner och visa allt foto- och videomaterial, starta och stoppa inspelningen och ändra dess läge. Det kan dock fortfarande finnas funktionsstörningar i programmet, avståndet mellan kameran och telefonen bör inte överstiga 10 m, annars försvinner signalen eller går förlorad.

EKEN H9

H9 är välförtjänt erkänd som den bästa actionkameran av EKEN och fortsätter med EKEN H9 Plus och H9R . Det senare är det mest rekommenderade av köpare, så det kommer att beskrivas i detalj nedan.

Utformningen av EKEN H9R har många likheter med den legendariska GoPro, produkten är mycket billigare och har imponerande tekniska egenskaper … Actionkameran säljs i nästan alla kinesiska onlinebutiker, så om du vill spara pengar rekommenderas det att beställa där, men du bör vara beredd på att leveranstiden är ungefär en månad.

Bild
Bild

I grundkonfigurationen: aquabox, en uppsättning fästen, samt en fjärrkontroll för fjärrkontroll av enheten på avstånd, eller när den är fäst, till exempel, på en hjälm.

Modellen kommer att tilltala användare som inte vill konfigurera sig själva eller inte förstår det. Kameran ställer in automatiskt exponering och vitbalans . Men inskriptionen "4K" på fodralet är inte helt tillförlitlig. De tekniska specifikationerna indikerar att kameramodellen har en upplösning på 4 megapixlar, och för en fullfjädrad 4K behöver du minst 8. Därför är dessa inte "ärliga" 4K, utan programvaruinterpolering.

Baserat på ovanstående, erfarna operatörer rekommenderar att du ställer in inspelningsläget till 1080p med 60 bilder per sekund . Den direkta konkurrenten är SJ4000 -kameran och den tar bara 30 fps. Operatören kan övervaka videon under inspelning tack vare 2-tumsskärmen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Observera att om du behöver vidvinkelvideo, fungerar den här modellen inte för dig. EKEN H9 -linjen skjuter i 140 grader, vilket är mer en fördel än en nackdel. Faktum är att vidvinkelmodeller i denna prisklass sträcker bilden mycket runt videokanterna.

Hur väljer man?

Reglerna för att välja en actionkamera skiljer sig inte från reglerna för att välja en vanlig videokamera och fotokamera

  1. Först måste du studera kameramodellen och typen av matris. Och uppmärksamma även objektivets kvalitet och displayens närvaro.
  2. Glöm inte att om du får en lerig video med mycket brus under fotografering, så är efterbearbetningen maktlös här, även program kan inte förbättra kvaliteten.
  3. Om du väljer mellan budgetmodeller är det ingen mening att jämföra dem med betraktningsvinklar. Observera att ett högkvalitativt vidvinkelobjektiv inte kommer att kunna passa in i detta belopp, därför rekommenderar experter att ta en kamera med en lägre vinkel, men med tonvikt på kvalitet.
  4. Den maximala upplösningen för videoinspelning får inte överstiga matrisspecifikationerna. Videofotografering i detta format ger inga fördelar, men kvaliteten försvinner avsevärt och energiförbrukningen ökar. Om digital stabilisering är närvarande bör upplösningen vara flera gånger lägre.
  5. Förutom allt ovan är batterilivslängd, kroppsmaterial, närvaron av en fuktskyddsfunktion eller en vattenlåda i satsen av stor betydelse, eftersom produkten är avsedd för fotografering under extrema förhållanden.
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man använder?

Den stora fördelen är att kameralådan innehåller detaljerade instruktion på ansökan med en fullständig analys av alla lägen och knappar.

Många som just har börjat sin karriär som videobloggare gör samma misstag - de spelar in väldigt långa videor i en tagning. Men vilken bloggare som helst kan säga att en video på cirka 2-3 minuter kommer att få mycket fler visningar. Dessutom kommer sådant material att bli lättare att bearbeta i framtiden i en videoredigerare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte planerar att skjuta under vattnet är det inte lämpligt att bära en actionkamera i en vattenlåda . - detta påverkar ljudkvaliteten negativt. Ju mindre skakningar under inspelning, desto bättre, eftersom överdrivet brus lätt kan förstöra hela ljudspåret. Om ljudkvaliteten är av stor vikt för dig rekommenderar erfarna experter att köpa extern mikrofon , tack vare vilket ljudet kommer att skrivas i en separat fil.

Många modeller av actionkameror kan inte bara spela in video utan också ta bilder dessutom kommer dessa foton att kunna konkurrera med bilder på spegelfria kameror. Genom prövning var det möjligt att ta reda på att de bästa skotten erhålls när man skjuter på ett avstånd av 15 till 200 cm.

Rekommenderad: