Framkamera: Vad är Det? Vad Ska Jag Göra Om Den Bakre Kameran Inte Fungerar På Min Telefon? Var Finns Den På Smarttelefonen?

Innehållsförteckning:

Video: Framkamera: Vad är Det? Vad Ska Jag Göra Om Den Bakre Kameran Inte Fungerar På Min Telefon? Var Finns Den På Smarttelefonen?

Video: Framkamera: Vad är Det? Vad Ska Jag Göra Om Den Bakre Kameran Inte Fungerar På Min Telefon? Var Finns Den På Smarttelefonen?
Video: An Honor Smartphone!!? Are They REALLY Back?! : Honor 50 Unboxing & First Impressions 2024, Maj
Framkamera: Vad är Det? Vad Ska Jag Göra Om Den Bakre Kameran Inte Fungerar På Min Telefon? Var Finns Den På Smarttelefonen?
Framkamera: Vad är Det? Vad Ska Jag Göra Om Den Bakre Kameran Inte Fungerar På Min Telefon? Var Finns Den På Smarttelefonen?
Anonim

Många älskare av högkvalitativa selfies och de som funderar på att köpa en mobil enhet för första gången vill veta vad en främre kamera är, var den sitter i telefonen. Detta verktyg är verkligen användbart för att skapa porträtt och gruppbilder, helt oumbärligt för videochattar. Hur det fungerar, var det slås på, vad man ska göra om den bakre kameran inte fungerar på telefonen, bör du lära dig mer detaljerat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vad det är?

De flesta smartphones idag har inte ett verktyg för att ta bilder och videor, utan två samtidigt. Huvudet eller baksidan sitter på bakpanelen. Den främre kameran syntes inte direkt i telefonen och betraktades som ett extra element som inte förtjänade särskild uppmärksamhet. Det är alltid på samma sida som skärmen, kan helt döljas under glas eller ha ett pop-up zoomobjektiv. Faktiskt, främre medel placerade "vända" mot användaren.

Det är ganska enkelt att hitta den främre kameran . Det ser ut som ett litet kikhål i toppen av fodralet, bredvid de trådlösa kommunikationsmodulerna och sensorerna. Ursprungligen användes de främre kamerorna uteslutande för att ringa videosamtal och hade en indikator på högst 0,3 megapixlar.

Med ökningen av populariteten för sociala medier och selfies har de fått mycket mer uppmärksamhet. Moderna modifieringar av detta verktyg i en smartphone kan verkligen mycket.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Viktigaste egenskaperna

Under det allmänna konceptet med en främre kamera finns det många alternativ för layouten av detta element i en smartphone. Den kan vara ganska liten, se nästan ut som en prick på frontpanelen, eller märkbar, 5-10 mm i diameter. På sistone har utskjutbara kameror blivit ganska populära - dessa används av Honor -märket.

Bild
Bild
Bild
Bild

I moderna enheter med en ramlös skärm är kameran placerad under skärmen. Det döljs av genomskinligt glas - detta minskar risken för repor i linsens titthål. Underskärmskameran kan vara dubbel eller enkel-det första alternativet är vidvinkel, vilket ger en större bild . En intressant lösning kan betraktas som en multifunktionell modell från Samsung, där baklinsen har en rotationsfunktion, den kan riktas mot användaren eller bort från honom.

Det finns så kallade selfifoner, i vilka främre kameror är installerade, som är överlägsna i kraft än de bakre . Deras prestanda istället för 0, 3-5 megapixlar kan nå 24 megapixlar. Sådan utrustning är inriktad specifikt på att skapa selfies av hög kvalitet, rapportering och livesändningar på sociala nätverk.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bland de viktiga egenskaperna hos objektiv på frontpanelen på en smartphone är:

  • upplösning - ju högre den är, desto tydligare blir bilderna;
  • bländare eller bländarstorlek;
  • betraktningsvinkel;
  • autofokus;
  • sensor - kan vara färg, monokrom;
  • stöd för videoinspelning (4K 60FPS anses vara det bästa);
  • närvaron av en digital och optisk stabiliseringsmodul;
  • ID -funktion för att känna igen ägarens ansikte.

De flesta framåtvända kameror i smartphones i samma klass har liknande egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

Jämförelse med huvudkameran

Skillnaden mellan framsidan och huvudkamerorna på en smartphone är verkligen betydande. De viktigaste skillnaderna ligger i vissa detaljer.

  1. Matriskänslighet . I bakre kameror är den 2-3 gånger högre, vilket avsevärt ökar detaljerna och klarheten i bilder.
  2. Förekomsten av ett utbrott . De är fortfarande sällsynta i frontal avbildningsinstrument. På baksidan finns blixten även i billiga modeller av smartphones och surfplattor.
  3. Minskat bländarförhållande . För bra selfies eller videokonferenser med den främre kameran måste du använda riktningsljus.
  4. Närvaron av autofokus . Det används sällan i den främre versionen, eftersom avståndet till motiv för fotografering visar sig vara mycket mindre.
  5. Avancerade funktioner . Bakre kameror har alltid betydligt fler av dem - från leendetektering till zoom. Även om utdragbara linser redan finns i den främre versionen.

Alla dessa punkter bör beaktas när du väljer ett verktyg för att skapa ögonblicksbilder. Det är ganska svårt att jämföra funktionaliteten hos två kameror i en smartphone, eftersom de står inför helt andra uppgifter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man slår på?

Beroende på typ av mobil utrustning aktiveras frontkamera på olika sätt. Vid aktivering av videokommunikationsmodulen styrs denna process vanligtvis automatiskt, men om funktionen tidigare var inaktiverad måste den aktiveras manuellt från skärmen.

När du skapar selfies på Android kommer proceduren också att vara ganska specifik. För att slå på den främre kameran behöver du:

  1. låsa upp skärmen;
  2. öppna programmet "Kamera" genom ikonen i listan över program eller på skrivbordet;
  3. hitta ikonen som är ansvarig för att byta kamera - det ser ut som en kamera omgiven av 2 pilar;
  4. klicka på den, välj en bra vinkel, ta en bild.

Om du måste aktivera det främre fotoläget i iPhone X och andra Apple -enheter måste du fortsätta på ett liknande sätt. Efter att programmet har öppnats visar enheten automatiskt bilden på skärmen. Du kan ta en bild genom att trycka på avtryckaren. Om du håller fingret på det kan du ta en serie bilder. Ikonen för linsbyte finns här längst ned till höger på displayen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

För att välja en smartphone med en främre kamera korrekt, bör fokus inte ligga på antalet megapixlar. Bland de viktigaste kriterierna finns ett antal egenskaper.

  1. Bländarvärde . Det kan vara annorlunda - från f / 1.6 till f / 2.2. Det senare alternativet bländare eller bländare är väl lämpad för att skapa högkvalitativa foton i dagsljus. För övervägande nattfotografering bör du föredra en kamera med f / 2.0.
  2. Kvaliteten på objektivet som används . Den ska inte ha uppenbara snedvridningar och förbli rund.
  3. Främre kameramodul ingår . Det är nödvändigt för att få bokeh -effekten när du tar selfies.
  4. Fokustyp . Det kan vara kontrasterande, det billigaste i prestanda, vilket inte ger möjlighet att få högkvalitativa bilder när intervallet ändras. Aktivt fokus fungerar bättre, dess fasalternativ är bra för dagtagning och video i rörelse. Det mest exakta alternativet är laser, men dess räckvidd är begränsad till en räckvidd på 3-5 m.
  5. Förekomsten av bildstabilisatorer . De är viktiga för reportagefotografering, realtidskreation av video. Optisk stabilisering är markerad med förkortningen OIS, elektronisk stabilisering - EIS. Om du har ett val bör du föredra det första alternativet.
  6. Alternativ . Den medföljande LED-blixt, zoomobjektiv, autofokus hjälper dig att skapa foton av hög kvalitet under alla förhållanden.

Med dessa grundläggande parametrar i åtanke är det lätt att hitta rätt framåtvänd smartphone för dina vardagliga porträttbilder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga driftsproblem

Om den främre kameran inte fungerar korrekt kan det finnas många orsaker till problemen. Till exempel, på Apple- och icke-Apple-enheter kan omslag med metalldelar störa OIS-prestanda . Om det är svårt att fokusera tar du bort de externa tillbehören och försöker igen. Skyddsfilm eller smuts som inte har tagits bort kan blockera blixten eller till och med hela linsögat. I det här fallet kommer du inte heller att kunna ta bilder av hög kvalitet.

När den främre kameran på din telefon inte slås på, visar en svart skärm eller ett stängt objektiv, är orsaken troligen en programvarufel . Om omstart inte hjälper måste enheten skickas för reparation.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom kan andra situationer särskiljas i listan över vanligt förekommande störningar

  1. Kameran vänder bilden . Om detta händer är smarttelefonen som standard inställd på lämpligt läge. När kameran speglar behöver du bara stänga av den. För det framåtvända alternativet kan det inaktiveras med en enkel tryckning. Operationen kommer att avslutas med motsvarande inskription på skärmen.
  2. Kameran snedvrider ansiktet . Detta händer när man använder ett vidvinkelobjektiv. Ju närmare motivet är till kameran, desto mer märkbar blir obalansen.
  3. Bilden är grumlig . När det gäller främre kameror kan orsaken till suddighet av ramen vara linsskiftet i kroppen, förekomsten av repor och nötningar på den. Ibland blir linsen kornig och smutsig, i denna situation hjälper rengöring till att rätta till situationen. Först rengörs linsområdet med en mjuk borste, sedan med en bomullspinne eller speciella mikrofiberkuddar.

Alla dessa problem i arbetet är ofta lätta att eliminera. Om komplexa kränkningar identifieras måste du kontakta servicecentret.

Rekommenderad: