Sony 4K -kameror: Granskning Av Professionella Videokameror För Blogg Och Mer. Hur Väljer Man Den Bästa Modellen?

Innehållsförteckning:

Video: Sony 4K -kameror: Granskning Av Professionella Videokameror För Blogg Och Mer. Hur Väljer Man Den Bästa Modellen?

Video: Sony 4K -kameror: Granskning Av Professionella Videokameror För Blogg Och Mer. Hur Väljer Man Den Bästa Modellen?
Video: Top Ten Best Professional 4K Camcorders - 2021 2024, April
Sony 4K -kameror: Granskning Av Professionella Videokameror För Blogg Och Mer. Hur Väljer Man Den Bästa Modellen?
Sony 4K -kameror: Granskning Av Professionella Videokameror För Blogg Och Mer. Hur Väljer Man Den Bästa Modellen?
Anonim

Idag är det svårt att hitta en familj där det aldrig skulle finnas något sådant som en videokamera. Alla vill fånga de värdefulla stunderna i livet som kan ses i framtiden, och den nämnda enheten hjälper till med detta. Men tidigare sköt sådana enheter i inte särskilt bra kvalitet.

Allt förändrades när 4K -kameror kom. De gör det möjligt att spela in högkvalitativ video, som sedan bekvämt kan ses på moderna TV-apparater. I den här artikeln kommer vi att överväga videokameror från en välkänd tillverkare - Sony.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En funktion hos 4K -kameror är möjligheten att spela in videor i 4K -format. Detta avser upplösningen i digital video som överträffar inspelning i Full HD, som har 1920 x 1080 pixlar . I vårt fall kommer standarden i pixlar att vara 3840 x 2160, det vill säga exakt 2 gånger mer. På grund av att den horisontella upplösningen närmar sig 4000 pixlar fick formatet sitt namn - 4K.

Det säregna med en sådan bild med högsta definition är att det är möjligt att visa innehåll bokstavligen i minsta detalj. Det vill säga, om du behöver överväga en liten bult eller hår, kan detta göras utan stora svårigheter. Och sådana möjligheter tillhandahålls inte, till exempel, i Full HD -video.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellöversikt

Här är en kort översikt över de mest intressanta modellerna av 4K -kameror från denna tillverkare, som kan kallas de bästa när det gäller pris och kvalitet - dessa är Sony FDR-AX100E, Sony FDR-AX53, Sony FDR-AX700 och Sony FDR-AX33.

Sony FDR-AX700

Den första modellen från ovannämnda tillverkare värd att prata om är Sony FDR-AX700. Enligt representanterna för detta märke är detta inte bara en bra kamera. Dom är prata om den här modellen som en videokamera, en enhet för professionell fotografering av högsta kvalitet . Och i allmänhet är det så, om du tittar på egenskaperna hos den här enheten. Modellen är lätt och kompakt - minikameran väger mindre än ett kilo.

Bild
Bild
Bild
Bild

Samtidigt kan den spela in videor i 4K 30 fps eller Full HD med 120 fps. Och även Sony FDR-AX700 är utrustad med 198x digital zoom och 12x optik. Naturligtvis kan du ställa in fotograferingsparametrarna manuellt.

Hjärtat i denna Sony -modell är 14,2 MP CMOS -sensorn , som fungerar tillsammans med ett objektiv av fast typ med en brännvidd på 9,3 till 111,6 mm. Dessutom kan filter med en diameter på 62 mm installeras här. Modellen är också utrustad med en mekanisk bildstabilisator, som eliminerar skakningseffekten om en person håller kameran i sina händer.

Separat noterar vi närvaron av en 3,5-tums LCD-pekskärm med en avancerad sökare.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sony FDR-AX53

En annan modell av tillverkaren som övervägs från Japan har FDR-AX53-index. Det är en 4K -videoinspelningsenhet med en upplösning på 3840 x 2160 pixlar. Utrustad med en Wi-Fi-modul, samt en bildstabilisator för bättre bildkvalitet . Närvaron av ett vidvinkelobjektiv möjliggör utmärkt grupp- och panoramafotografering. En 8, 29-megapixel CMOS-sensor är installerad här. Sony FDR-AX53 har en 250x digital zoom samt en 20x optisk zoom. Denna kameramodell är utrustad med en optisk bildstabilisator. Det finns också en 3-tums LCD-pekskärm, samt en färgsökare.

Enheten kan spela in videor i 4K och HD med 30 bilder per sekund, och i Full HD kommer 60 fps att finnas . Förutom Wi-Fi är NFC tillgängligt från de trådlösa gränssnitten. Och även den här videokameran är utrustad med USB- och HDMI -kontakter för dataöverföring och anslutning till olika typer av utrustning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Denna enhet väger bara 635 gram, och den här modellen kan också beskrivas som en professionell kamera med inte särskilt stora dimensioner. Separat bör det noteras att tillverkaren utrustade denna modell med Balanced Optical SteadyShot -teknik . Dess väsen ligger i användningen av intelligent automatisk fokusering, vilket gör det möjligt att ge den tydligaste bilden i fotograferingsprocessen när du rör dig och reducerar effekten till att skaka hand vid fotografering.

Bild
Bild

Sony FDR-AX33

Den tredje kameramodellen som förtjänar uppmärksamhet hos blivande köpare är Sony FDR-AX33. Denna modell från tillverkaren med samma namn är en minikamera som kan spela in video i ultrahög upplösning . Trots att den här modellen är bland amatörerna och kan användas, till exempel, för en blogg eller hemmafotografering, kommer professionella operatörer också att uppskatta det.

Med tanke på att en högpresterande modern processor är installerad här kan du utföra smidig fotografering i 4K-format . Och det är när enheten väger 600 gram. Mittpunkten i denna Sony kameramodell är en 8,29 megapixel CMOS-sensor med en fysisk storlek på 1 / 2,3. Det fungerar i kombination med ett fast objektiv som har en brännvidd på 3,8-38 mm och en f / 1,8-f / 3,4 bländare. Om vi pratar om zoomen är det optiska 10x och det digitala 120x.

Separat bör det sägas om närvaron av inte bara automatiska driftslägen utan även om det behövs kan fokus och exponering ställas in manuellt. Dessutom har den beskrivna modellen en 3-tums LCD-pekskärm med elektronisk sökare med mekanisk elektronisk bildstabilisering.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Sony FDR-AX100E

Den senaste kameramodellen från Sony som presenteras är Sony FDR-AX100E. Det är en annan lösning som kommer att uppskattas inte bara av fans av amatörfotografering, utan också av proffs. Modellen har bra funktionalitet och låter dig spela in video i UHD 4K -format med en upplösning på 3840 x 2160 pixlar . Och det är också möjligt att spela in video i Full HD -format. Hjärtat i denna modell är en 14,2 megapixel CMOS -sensor. Det finns 2 typer av zoom - 12x optisk och 160x digital. Denna kameramodell är utrustad med en optisk bildstabilisator.

Om vi pratar om displayen, är den gjord på grundval av flytande kristaller och är beröringskänslig . Dessutom är den utrustad med en färgsökare. Från olika gränssnitt är modellen utrustad med NFC, HDMI, Wi-Fi, USB-ut, AV-ut, mikrofon in och hörlursuttag.

Dessutom stöder denna kameramodell inspelningsformatet XAVC S, vilket anses vara det mest moderna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

För att välja en 4K -videokamera som passar dina intressen bäst bör du vara uppmärksam på följande kriterier:

  • inspelningsstandard;
  • Skanningstyp;
  • matris typ;
  • lins;
  • ljud;
  • databärare;
  • autonomi;
  • skärm;
  • ytterligare funktioner.

Om vi pratar om det första kriteriet, så är enheter av bästa kvalitet de som tillåter inspelning i AVCHD -format. Den bästa lösningen skulle vara modeller som är utrustade med en progressiv skanning. Idag är CMOS-matriser vanligare, och modeller med matriser av CBC-typ anses fortfarande vara extremt dyra.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du bestämmer ett bra objektiv bör du lita på tre egenskaper: bländare, zoom och synvinkel. När det gäller lagringsmedia för videokameran kan det antingen vara en hårddisk eller ett minneskort. Båda alternativen har sina fördelar och nackdelar, och varje användare bestämmer själv vilket alternativ som passar bäst för hans behov.

När vi talar om sådana kriterier som ytterligare funktioner, förstår vi att vi talar om olika trådlösa gränssnitt som Wi-Fi, Bluetooth, fotograferingslägen, nattfotografering, bildstabilisering, och så vidare.

Autonomi är mycket viktigt - ju större batterikapacitet, desto bättre. Och om vi pratar om parametrarna för en bra display, så är detta en LED eller Amoled -matris, hög upplösning och en bra diagonal.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användarmanual

När du använder enheten bör du inte försumma instruktionerna som ingår i satsen, eftersom det är i den som alla nödvändiga regler för användning av en viss modell av en 4K -videokamera samlas in. Dessutom, här kan du också ta reda på vad som exakt behövs vid ett visst fel, samt hur du åtgärdar detta eller det fenomenet i enhetens funktion.

Separat bör det tilläggas att det är här som information om fotograferingslägen och deras funktioner samlas in, vilket gör det möjligt att göra arbetet med en 4K -videokamera från Sony riktigt effektivt och av hög kvalitet.

Rekommenderad: