Hemprojektorer: En översikt över LED- Och Laserhemmabioprojektorer. Hur Väljer Man Den Bästa För Att Titta På Film?

Innehållsförteckning:

Video: Hemprojektorer: En översikt över LED- Och Laserhemmabioprojektorer. Hur Väljer Man Den Bästa För Att Titta På Film?

Video: Hemprojektorer: En översikt över LED- Och Laserhemmabioprojektorer. Hur Väljer Man Den Bästa För Att Titta På Film?
Video: The best projectors you can buy in 2021, and how to choose 2024, Maj
Hemprojektorer: En översikt över LED- Och Laserhemmabioprojektorer. Hur Väljer Man Den Bästa För Att Titta På Film?
Hemprojektorer: En översikt över LED- Och Laserhemmabioprojektorer. Hur Väljer Man Den Bästa För Att Titta På Film?
Anonim

Högkvalitativa projektorer som överför en bra bild produceras av många kända tillverkare. Denna teknik presenteras i ett brett spektrum och är mycket funktionell. Många användare vill köpa en bra projektor till sitt hem så att det lyser upp hushållets fritid. I den här artikeln kommer vi att titta på hur du kan välja rätt enhet för placering och användning hemma.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

En högkvalitativ och multifunktionell projektor idag förvånar ingen. Sådana anordningar har använts under mycket lång tid. Moderna enheter görs dock uppdaterade och förbättrade. De har fått många fler intressanta och användbara funktioner, och bilden de återger kan förvåna med utmärkt kvalitet.

Hemprojektorer finns i det bredaste sortimentet . Varje konsument kan själv välja den optimala modellen som uppfyller alla hans önskemål och önskemål.

Sådana enheter blir mer och mer populära för varje år och fylls på med nya intressanta exemplar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Efterfrågan på hemprojektorer är ganska förklarlig med de många positiva egenskaper som finns i dem

  1. De flesta projektorer för hemmabruk har optimala mått . De är inte gjorda för stora och skrymmande. Bland dem kan du hitta kompakta alternativ som inte kräver mycket ledigt utrymme för placering i rummet.
  2. Med hjälp av en högkvalitativ och väl vald projektor, användare kan välja bort att använda en stor och skrymmande TV … Detta gäller särskilt de enheter som kan visa bilder i hög 4K -kvalitet.
  3. Moderna modeller av hemmaprojektorer produceras av många välkända märken . Märkesvaror kan skryta inte bara med mångsidighet, utan också oklanderlig byggkvalitet. Tack vare detta säljs höghållfasta, pålitliga och hållbara enheter.
  4. Om tidigare bara de projektorer såldes som visade en inte mycket högkvalitativ bild, kan du idag hitta modeller på rea som kan överföra bild i mycket hög kvalitet . Naturligtvis är många av dessa enheter dyra, men deras utmärkta prestanda är värt pengarna.
  5. Hemprojektorer såldes idag skiljer sig åt i elementär kontroll och anslutning . Varje användare kan lära sig att använda denna typ av teknik. Om några frågor uppstår kan ägaren titta i bruksanvisningen och hitta all information han behöver där.
  6. Om så önskas kan hemprojektorn transporteras någonstans, om det behövs .… Till exempel brukar människor ofta transportera sådana enheter om de behöver dem vid presentationer eller andra liknande evenemang.
  7. En projektor av hög kvalitet som överför en klar och rik bild, kan göras till en del av en hemmabio . Då kommer den tekniska kombinationen att visa sig vara mer intressant och original.
  8. Hemprojektorer finns i rikaste sortimentet … Till salu hittar du enheter med olika tekniska egenskaper, funktioner och designprestanda. Detta innebär att det inte kommer att vara svårt att hitta det perfekta alternativet, även om en mycket kräsen konsument vill köpa utrustningen.
  9. Det är omöjligt att inte nämna om den attraktiva designen av moderna modeller hemprojektorer. Många märken ägnar tillräcklig uppmärksamhet åt deras produkters utseende. Tack vare detta kan du i butiker träffa många vackra enheter som kan bli en verklig höjdpunkt i heminredningen, särskilt om den är designad i modern stil.
  10. Dagens hemprojektorer är enkla synkroniseras med andra enheter . Många enheter kompletteras med olika strömkontakter. Dessutom är projektorer ofta utrustade med inbyggda trådlösa moduler och högtalare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En hemmaprojektor är en enhet som inte bara har fördelar utan också nackdelar. Låt oss bekanta sig med deras lista.

  1. Om du vill köpa en högkvalitativ modell som återger bilder i 4K-kvalitet, måste konsumenten förbereda en imponerande mängd. Många köpare skräms av de för höga priserna för de flesta märkesenheter som kan läsa det angivna videofilformatet.
  2. Det finns många mycket dyra enheter till salu. Men den "onda" prislappen är inte deras enda nackdel. I händelse av haverier eller byte av vissa delar till sådan utrustning måste du återigen spendera mycket pengar. Denna egenskap hos en sådan teknik måste beaktas innan du köper.
  3. Många hemprojektorer saknar kontrastnivåer. Detta kan göra att bilden verkar tråkig, mindre levande och mindre mättad.
  4. Vissa projektormodeller är känsliga för damm.
  5. Moderna LCD -projektorer har en distinkt pixelseparation av bilder. På grund av detta lider kvaliteten på den återgivna bilden oundvikligen, särskilt om visning utförs med nära brännvidd.
  6. Om vi talar om de mest populära DLP-projektorerna, då borde användaren veta här att det är nödvändigt att uppnå tillräcklig dimning för dem. Dessutom är dessa enheter ganska bullriga och kan i vissa situationer framkalla den så kallade regnbågseffekten.
Bild
Bild

Först efter att ha vägt alla för- och nackdelar med hemprojektorer ska du shoppa efter dem.

Typer och deras enhet

Hemprojektorer är olika. Varje modell av sådan multimediautrustning har sina egna egenskaper. Låt oss bekanta oss med dem.

LED

LED -projektorer av hög kvalitet är utbredda idag. Denna teknik produceras av många välkända företag. Sådana projektorer skiljer sig från andra modeller genom att de speciella ljusstrålare används . I befintliga standardversioner är lysdioder i 3 färger anslutna till kollimatorerna: blå, grön och röd. Förutom de angivna skalorna använder många av de ledande tillverkarna dessutom gult och blått.

På grund av en sådan uppdatering blir färgåtergivningen mycket bättre och ljusflödet ökar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Enkla projektorer från förr använde en special lätt hjul … Detta element finns inte i LED -modeller. Istället levereras deras design med dikroiska speglar, uppsamlingslins och böjning … Ljusströmmen omdirigeras till linsen genom ett speciellt mikrospegel DMD-chip. Ljuskanalerna börjar "vända" så ofta att det mänskliga ögat inte kan ta upp frekvensen.

Denna LED -bioprojektor har låg strömförbrukning . Vanligtvis produceras dessa produkter i små storlekar. Det finns många mini LED -projektorer till salu. Sådana enheter kan vara ganska överkomliga, vilket gjorde dem till en av de mest populära.

Bild
Bild
Bild
Bild

Laser

Moderna laserprojektorer för hemmabruk kan skryta med bra bildkvalitet. Kärnan i dessa enheter är projicering av fullfärgsbilder på skärmen.

Kärnan i apparaten ligger i det faktum att en laserprojektor för projicering av en bild har den första laserresonatorn.

han utrustad med ett aktivt medium i form av ett organiskt färgämne för att generera blått laserljus. Den andra sändaren innehåller de nödvändiga komponenterna för den gröna färgen och den tredje för det röda området. I det nödvändiga ögonblicket kombineras alla listade strålar med special dikroiska speglar . Utgången är en laserstråle.

Bild
Bild
Bild
Bild

Den totala strålen träffar galvanometrar (fungerar som 2 kontrollspeglar). Så här kommer grafiken fram.

Laserprojektorer visar bilder med djupare, rikare och rikare paletter … Bildens ljusstyrka och detalj är också av hög kvalitet. Som ett resultat är den överförda bilden naturlig, med smidiga övergångar. Det är laserenheter som är bäst på att överföra bilder i högkvalitativa format, till exempel Full HD.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tillverkare

Utbudet av kvalitetshemprojektorer är stort. Sådana enheter tillverkas av många välkända märken. Låt oss bekanta oss med några av dem.

Epson … Den japanska tillverkaren gör utmärkta hemprojektorer med lång livslängd. I varumärkets sortiment hittar du utmärkta enheter med flera digitala zoomlägen, snabb distorsionskorrigering, utmärkta nivåer av ljusstyrka och färgmättnad. De flesta enheter styrs med en fjärrkontroll.

Bild
Bild
Bild
Bild

LG . Bra hemprojektorer har detta världsberömda märke att erbjuda. LG: s arsenal innehåller enheter av hög kvalitet som kan läsa nästan alla kända filformat. Det finns enheter med möjlighet att justera trapetsformen horisontellt och vertikalt. En utmärkt modell kan köpas med en inbyggd TV-tuner så att TV: n kan ses direkt "på väggen".

Bild
Bild
Bild
Bild

BenQ . Det är en populär och välkänd tillverkare som tillverkar utrustning av oklanderlig kvalitet och lång livslängd. Märket producerar många olika modeller av hemprojektorer till olika prispunkter. BenQ -produkter kännetecknas inte bara av praktisk och hållbarhet, utan också av en mycket attraktiv modern design som många användare gillar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Acer . Högkvalitativa hemprojektorer erbjuds av denna kända tillverkare. Sortimentet hos Acer har många olika enheter med olika tekniska egenskaper och externa parametrar. Många exempel kompletteras med anständiga högtalare som ger bra ljud. Det är sant att inte alla enheter av detta märke stöder trådlösa nätverk (Wi-Fi, Bluetooth).

Bild
Bild
Bild
Bild

Sony . Om du letar efter en verkligt högkvalitativ hemvideoprojektor som kommer att förvåna dig med sin bild- och ljudkvalitet, bör du titta närmare på produkterna från denna kända japanska tillverkare. Sonys utrustning kännetecknas av oöverträffad kvalitet, bra tekniska parametrar och snygg, genomtänkt design. Man bör dock inte förvänta sig låg kostnad från moderna multifunktionella projektorer av detta märke. Priset på vissa modeller kan chockera många konsumenter. Till exempel kostar en Sony VPL-VW870ES-enhet 1 899 000 rubel i de flesta butiker.

Bild
Bild
Bild
Bild

Alla . En kinesisk tillverkare tillverkar olika typer av hemmaprojektorer. Företagets sortiment innehåller budgetenheter som är avsedda för konsumenter som vill fylla på sin hemmabio med en projektor, men inte är redo att betala för mycket för det. Även billiga enheter från en kinesisk tillverkare är utrustade med en TV -tuner, kortläsare, USB -kontakt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Optoma . Kvalitet och praktiska hemprojektorer produceras av detta märke från Storbritannien. Optoma -produkter tillverkas i Kina, men detta påverkar inte deras höga kvalitet. Produkterna från detta märke är kända för den rika utrustningen för de tillverkade produkterna, deras tillförlitlighet och hållbarhet. Många av enheterna är bra, inte bara för att titta på filmer hemma, utan också för att göra intressanta och levande presentationer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nec . Denna kända japanska tillverkare producerar högkvalitativa projektorer av olika slag. Bland dem kan du hitta mycket bra hemalternativ. Märkets apparater tillverkas i Kina. Många enheter är kompakta och lätta. De flesta Nec-enheter kan leverera rika bilder med hög kontrast som kunderna kommer att älska. Det är sant att utrustningen från denna japanska tillverkare ofta är mycket dyr.

Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en hemmaprojektor är det absolut nödvändigt att endast hänvisa till märkesvaror, eftersom de är konstruerade för en lång livslängd och görs "samvetsgrant".

Valbara kriterier

En hemmaprojektor, liksom all annan multimediautrustning, måste väljas noggrant och noggrant. Det finns en hel lista med kriterier som en konsument bör lita på när han väljer den bästa enheten för att titta på sina favoritfilmer i en lägenhet eller hemma. Låt oss överväga var och en av dem.

Ljusstyrka

Bildkvaliteten på en stor skärm påverkas av ljusstyrkan. I detta fall avses intensiteten av ljusflödet, vilket ges av tekniken. Denna parameter återspeglas i lumen.

Baserat på belysningsgraden i rummet kan den angivna indikatorn vara följande:

  • från 600 till 800 enheter - dessa värden är lämpliga för ett inte särskilt stort rum, där absolut dimning tillhandahålls;
  • 1000-1800 enheter - lämplig för miljöer där det bara finns delvis belysning;
  • 2000-3000 enheter - perfekta indikatorer för drift av utrustning i dagsljus;
  • 3000 enheter eller mer - värden lämpliga för arbete i bra dagsljus och för utrymmen som inte är mer än 100 kvadratmeter. m;
  • 5000 enheter och mer - en projektor med sådana indikatorer är lämplig för arbete i starkt ljus i stora och rymliga hallar;
  • 10 000 och mer - sådana parametrar finns av professionella typer av projektorer som används för konserthus eller arenor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

En viktig roll vid valet av en projektor spelas av upplösningen av de återgivna bilderna. … Ju högre indikatorn är, desto tydligare visas bilden på en stor skärm.

Men man ska inte sträva efter alltför stora värden heller, eftersom bildens kvalitetsegenskaper också beror på upplösningen av signalen som levereras för bilden till själva enheten.

En normal upplösning på 800x600 p gör att du kan visa en förlustfri DVD -bild i kvalitet. Det finns också högre upplösningar, nämligen:

  • 1280x800 p - HD;
  • 1920x1080 - Full HD (det tydligaste och mest detaljerade högkvalitativa formatet).
Bild
Bild
Bild
Bild

Kontrast

En annan viktig parameter att tänka på när du väljer den perfekta hemprojektormodellen. TILL Kontrast är egenskapen för den enhet som övervägs för att visa de täta svartvita färgerna på en bred skärm till maximalt . Medelvärden mellan 800: 1 och 1000: 1 anses vara bäst.

Alla andra möjliga parametrar liknar varandra. Skillnaderna mellan dem visar sig vara obetydliga.

Bild
Bild
Bild
Bild

Bildkvalitet

Bildkvalitet är ett av de viktigaste kriterierna för att välja den bästa hemprojektormodellen. Köparen bör överväga både ljusstyrka och kontrast, men det är inte allt. Du bör vara uppmärksam på andra parametrar:

  • vitbalans - färgtemperatur;
  • färgomfång - bestämmer hur mättade färger projektorn kan visa;
  • gamma - mörka objekt i sändningsbilden ska inte vara alltför svarta, varje färg ska visas perfekt korrekt, utan förvrängning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Teknologi

När du väljer den bästa typen av hemprojektor måste du ta hänsyn till den teknik som används i den. Många egenskaper hos multimediaenheten beror på den här funktionen. Låt oss överväga vilken bildmoduleringsteknik som används i moderna projektorer.

  • LCD (flytande kristall) . De arbetar uteslutande på ljuset. Kan visa fullfärgsbilder med utmärkta ljusstyrkor. Men deras kontrast är dålig. Modeller med denna teknik är dammbeständiga. Bilden är ofta fragmenterad i pixlar.
  • DLP . Enheter med denna teknik är bland de mest populära. Producera skarpa bilder utan pixeleffekter och djupa svarta. Det är sant att dessa kopior ska fungera i tystnad och mörker, vilket många användare tillskriver deras allvarliga brister.
  • LCoS . Sådana anordningar är baserade på flytande kristaller, men deras funktion utförs i reflektion. Tekniker som använder denna teknik kan glädja användare med rika färger, utmärkta kontrastnivåer, släta bilder utan några defekter. Men vi måste ta hänsyn till att sådana enheter är ganska dyra, vilket också påverkar särdragen i deras drift.

Rekommenderad: