Hur Ansluter Jag En Projektor Till En Bärbar Dator? Kabelanslutning Av Videoprojektorn Och Via Wi-Fi, Eventuella Problem Och Eliminering Av Dem

Innehållsförteckning:

Video: Hur Ansluter Jag En Projektor Till En Bärbar Dator? Kabelanslutning Av Videoprojektorn Och Via Wi-Fi, Eventuella Problem Och Eliminering Av Dem

Video: Hur Ansluter Jag En Projektor Till En Bärbar Dator? Kabelanslutning Av Videoprojektorn Och Via Wi-Fi, Eventuella Problem Och Eliminering Av Dem
Video: How to connect a projector with an HDMI cable- No signal solution- Not working solved 2024, Maj
Hur Ansluter Jag En Projektor Till En Bärbar Dator? Kabelanslutning Av Videoprojektorn Och Via Wi-Fi, Eventuella Problem Och Eliminering Av Dem
Hur Ansluter Jag En Projektor Till En Bärbar Dator? Kabelanslutning Av Videoprojektorn Och Via Wi-Fi, Eventuella Problem Och Eliminering Av Dem
Anonim

Genom att kombinera funktionerna hos en bärbar dator och en projektor kan du självständigt designa en biograf för att se dina favoritfilmer, tecknade serier och tv -serier. Och även den stora skärmen kan användas under spelningen och njuta av spelet på en ny nivå. Det finns flera sätt att skapa digitala utrustningsanslutningar.

Kabeldragning

Synkronisering med ledningar anses vara det enklaste, mest effektiva och pålitliga. Närvaron av en kabel garanterar i de flesta fall en stabil anslutning och minimerar antalet tekniska fel. Med trådbunden synkronisering fryser videoprojektorn sällan och signalen beror inte på internethastigheten.

För att ansluta projektorn till din bärbara dator är det första steget att noggrant inspektera utrustningen för förekomst av identiska kontakter … För enkel och snabb synkronisering använder tillverkarna standardportar. Allt beror dock på funktionerna i varje modell och utgivningsdatum.

Bild
Bild

Även om kontakterna inte matchar kan du lösa problemet med en speciell adapter.

Bild
Bild

Idag används följande portar oftast för att ansluta utrustning:

  • VGA.
  • USB.
  • HDMI.

Oavsett användarens val utförs parning nästan av samma schema med vissa särdrag.

Bild
Bild
Bild
Bild

Synkronisering via VGA

Tillverkare började använda denna kontakt tidigare än andra alternativ, medan den fortfarande är populär och relevant. Det finns oftast på äldre modeller.

Bild
Bild

Om du använder denna port för att ansluta utrustning måste du mata ut ljud separat med en extra kabel.

Bild
Bild

VGA är lätt att identifiera genom sitt utseende. Detta är liten blå kontakt … På sidorna placerar tillverkarna två skruvuttag för en säker passform. Kabelpluggen som används för anslutning har samma färg.

Bild
Bild

För att upprätta en anslutning behöver du anslut fysiskt den bärbara datorn och projektorn med lämplig kabel (utrustningen måste vara avstängd). Sedan ska du slå på projektorn och sedan den bärbara datorn. Datorn ska automatiskt hitta hårdvaran den använder. För att slutföra synkroniseringen installeras en drivrutin på datorn och den nödvändiga källan anges i bildutmatningsinställningarna.

Bild
Bild

Använda USB -porten

Detta alternativ är vanligare på moderna projektormodeller. Den största fördelen med denna anslutning är att USB -kontakten kan hittas på vilken bärbar dator som helst, och om den är tillgänglig på projektorn kan du utföra direkt synkronisering utan att använda adaptrar och adaptrar. Du kan hitta en USB -kabel i alla digitala elektronikbutiker. De är billiga och finns i ett stort utbud.

Bild
Bild

Som brist försämring av videosignalkvaliteten kan noteras. Förändringen i upplösningen på filmen beror på det smala utrymmet i överföringskabeln.

Synkroniseringsprocessen liknar den som beskrivs ovan. För att göra detta måste du ansluta utrustningen med en kabel, slå på utrustningen och installera en speciell drivrutin.

Bild
Bild

HDMI -parning

HDMI -kontakt Är en av huvuddragen i modern digital teknik. Att använda denna port för att ansluta utrustning är ett bekvämt och praktiskt alternativ som bevarar bildkvaliteten så mycket som möjligt.

Bild
Bild

Synkroniseringsprocessen är inte särskilt komplex. De viktigaste parningsförhållandena är energilös utrustning . Om hårdvaran slås på när den är ansluten kan det orsaka funktionsstörningar och fel.

Bild
Bild

Med det här alternativet, med en kabel, kan du överföra inte bara video utan också en ljudsignal. Om det finns en lämplig kontakt rekommenderar experter att välja det här alternativet.

Kvaliteten på den överförda bilden påverkas av kvaliteten på kabeln som används. Därför rekommenderas det inte att använda en billig sladd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur man ansluter via Wi-Fi

Allt fler moderna användare väljer den trådlösa anslutningsmetoden. Den största fördelen med detta alternativ är inga kablar.

Detta är mycket användbart när utrustning placeras under vissa förhållanden:

  • ett litet rum där det inte finns plats för många sladdar;
  • rummet som används innebär inte användning av kablar;
  • det är brådskande att synkronisera utrustning, och en lämplig kabel finns inte till hands;
  • den trådlösa metoden är utmärkt för att organisera ett utomhusevenemang.
Bild
Bild

När du använder detta parningsalternativ fungerar projektorn som en Wi-Fi-hotspot. Moderna modeller är utrustade med en special adapter , tillåter direkt anslutning.

Bild
Bild

Följ enkla steg för att ansluta:

  1. Vi slår på den bärbara datorn och går till inställningarna.
  2. I avsnittet "System" måste du hitta utrustning utrustad med en trådlös modul och välja den för synkronisering. Du kan också hitta projektorn via aktivitetsfältet.
  3. Efter några sekunder utför tekniken installationen och bilden sänds genom den nya utrustningen.

Som främsta fördelarna Detta alternativ noteras inte bara för rörlighet och praktiska egenskaper, utan också för möjligheten att sända videor och olika bilder från Internet utan att först ladda ner.

Obs! Om det uppstår problem under anslutningen, läs noggrant igenom bruksanvisningen för den utrustning du använder.

Bild
Bild
Bild
Bild

Möjliga svårigheter

När parning utförs kan alla användare stöta på olika svårigheter. Även erfarna användare som har arbetat med utrustningen i flera år kan uppleva problem . Med ett kompetent tillvägagångssätt kan de flesta problemen korrigeras på egen hand utan hjälp av servicecenter.

Dålig bildkvalitet eller ingen signal

Om projektorn under sändningen visar meddelandet “Ingen signal” istället för önskad bild, eller om bilden på skärmen inte är tydlig, kan du använda en av lösningarna på problemet:

Först måste du försöka justera avståndet mellan projektorn och skärmen . Och även vinkeln påverkar tydligheten. När utrustningen är 1, 6 m från skärmen måste den placeras diagonalt 42 tum.

Det är nödvändigt att utföra justeringen i ett mörkt rum för att bättre kunna utvärdera resultatet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Andra alternativet - ändra inställningarna på den bärbara datorn. Klicka på skrivbordet med höger musknapp, välj alternativet "Skärmupplösning" i menyn som öppnas. Ändra inställningarna och spara ändringen. Försök igen med hjälp av olika parametrar om det behövs.

Bild
Bild

Kabelanslutningsfel

Vid anslutning av utrustning med VGA- eller HDMI -kablar vissa användare står inför det faktum att den bärbara datorn inte ser den nya hårdvaran.

I det här fallet måste du följa en rad steg:

  1. Först och främst, kontrollera hur täta pluggarna är i uttagen. Om kontakterna börjar spela måste de repareras. Det rekommenderas att du regelbundet inspekterar och rengör portarna.
  2. Om du använder en gammal dator för att ansluta kanske den inte har tillräckliga specifikationer för att synkronisera med projektorn. I det här fallet måste du försöka igen med kraftfullare utrustning.
  3. En vanlig omstart hjälper till att åtgärda kraschen, särskilt om datorn har körts länge innan den synkroniseras. Koppla ur hårdvaran, starta om och para sedan från början.
  4. Möjligheten till fabriksfel ska inte uteslutas. Om du nyligen köpte en bärbar dator eller projektor bör du kontrollera att den fungerar med annan utrustning. Innan garantiperiodens utgång är butiken skyldig att byta ut produkten eller utföra en gratis reparation.
Bild
Bild

Vanliga fel och anslutningsproblem

Även utrustning av högsta kvalitet förfaller. Med äldre teknik är störningar vanliga. Normalt slitage kan resultera i både förlust av bildkvalitet och fullständig förlust av signal.

Bild
Bild

När du väljer en trådbunden parningsmetod är det viktigt att användbarheten av inte bara digital teknik, utan också kablar . Förvara snören snyggt vikta när de inte används. Det är lämpligt att använda lock, särskilt vid transport. Även om tråden ser intakt ut på utsidan kan den skadas på insidan. Testa kabeln på annan utrustning om möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig del av framgångsrik synkronisering är programvara . För att arbeta med ytterligare utrustning som ansluts till en bärbar dator måste du använda drivrutiner. Detta är ett speciellt program som kan laddas ner helt gratis.

Du hittar den senaste drivrutinen på webbplatsen för tillverkaren av den utrustning som används.

Bild
Bild

En annan vanlig orsak till misslyckande är virus som angriper datorns operativsystem . Operativsystemsproblem kan påverka parningsprocessen avsevärt. I vissa fall ser den bärbara datorn helt enkelt inte den nya hårdvaran. För att undvika problem måste du regelbundet kontrollera systemet med ett antivirusprogram. Experter rekommenderar att du regelbundet installerar om operativsystemet.

Bild
Bild

När du använder en batteridriven projektor, kom ihåg att kontrollera laddningsnivån . En låg indikator påverkar utrustningens prestanda negativt och blir ofta orsaken till fel.

Bild
Bild

För att utrustningen ska fungera länge och utan avbrott är det nödvändigt att observera driftsförhållanden och korrekt förvaring . Annars blir även högsta kvalitet och dyraste utrustning snabbt oanvändbar.

Rekommenderad: