Mikrofonhållare: Har Fästen Och Stativfästen För Studio Lavalier Och Kondensatormikrofoner

Innehållsförteckning:

Video: Mikrofonhållare: Har Fästen Och Stativfästen För Studio Lavalier Och Kondensatormikrofoner

Video: Mikrofonhållare: Har Fästen Och Stativfästen För Studio Lavalier Och Kondensatormikrofoner
Video: Посылка из Китая #24-25 Петличные микрофоны + тест и обзор возможностей (Lavalier Microphone) 2024, Maj
Mikrofonhållare: Har Fästen Och Stativfästen För Studio Lavalier Och Kondensatormikrofoner
Mikrofonhållare: Har Fästen Och Stativfästen För Studio Lavalier Och Kondensatormikrofoner
Anonim

Det är svårt att föreställa sig musikindustrin utan mikrofon. För bekväm användning under föreställningar och andra evenemang används hållare. Universella fästelement finns överallt: i konferensrum, i sändningsrum, i studior, på scener och andra lokaler. Det finns också specialställningar som är vanligare i inspelningsstudior. Låt oss prata om båda.

Särdrag

Varje typ av mikrofonhållare har sina egna egenskaper, eftersom den är utformad för specifika uppgifter. Vissa är utformade för att frigöra händerna, andra - för att dämpa vibrationer och ljud . Det finns fästelement som är utformade för att göra installationen av mikrofonen mindre märkbar.

Till exempel den sk " Knapphål " fäst med en speciell klädnypa på kläderna. Denna enkla enhet låter dig fästa mikrofonen på kläder så att den är mindre synlig utan att kompromissa med ljudöverföringen. Du kan också ansluta en mikrofon till ett musikinstrument.

Observera: klädnypor är ofta utrustade med tänder som kan repa instrumentet. Dessutom kan lavaliermikrofonen fästas på kläder med en enklare version av en klädnypa - ett klipp.

Bild
Bild
Bild
Bild

Huvudhållare är en konsol på vilken kabeln och mikrofonen på en flexibel kabel är fästa. Med det här alternativet kan du fixa utrustningen på huvudet utan att förstöra håret på programledaren för ett tv -program eller en konsert, hoppa över tandställningen under håret på baksidan av huvudet. Handsfree erbjuder många fördelar: att arbeta vid en dator, hålla en surfplatta eller gestikulera.

Universella skrivbordshållare låter dig fixa någon form av mikrofon, framgångsrikt dämpa vibrationer och frigöra användarens händer. Inom yrkesområdet används sådana fästelement i tv- och radiosändningsstudior. Ledande bloggar och kanaler på Internet använder också aktivt sådana ställningar och uppskattar alla fördelar. Vanligtvis är en studiokondensatormikrofon installerad på ett sådant fäste. i en spindelhållare.

Den senare består av två ramar som ligger en inuti den andra. Den inre ramen är upphängd med elastiska band. Detta gör att du kan isolera studiomikrofonen från främmande vibrationer och effektivt dämpa dem. I kombination med popfiltret är resultatet utmärkt ljudande, acceptabelt för sändningar och röstverkande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En slags skrivbordshållare kan övervägas fästelement med flexibel tråd … Dessa kan ses i konferensrum eller receptioner. Den flexibla sladden frigör inte bara dina händer, utan justerar också mikrofonen snabbt och enkelt så att den passar dig. Detta förändrar inte ljudkvaliteten.

Racks är mycket populära på grund av deras mångsidighet och låga pris. De är rörformade strukturer av olika konfigurationer. Det finns två huvudtyper: golvstående och bordsmodeller.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skrivbordsprover har redan nämnts ovan. Sådana ställ används inte bara i sändnings- och inspelningsstudior - du kan också se dem hos journalister under intervjuer.

Golvstativ är av två huvudtyper: vertikal och "kran ". Båda används främst på scener eller läktare, på platser där massevenemang eller föreställningar hålls, för karaoke. "Crane" är ett vertikalt stativ med en vridbar sektion och ett huvudfäste för en mikrofon.

Det här alternativet är mer mångsidigt än ett enkelt vertikalt stativ: det är snabbare och lättare att justera höjden för solistens eller artistens höjd, och det är också bekvämt att låta musiker och musikinstrument i olika positioner. Mikrofonkabeln sitter fast på stativet med speciella klämmor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Anslutning till kameran utförs med två huvudtyper av fästelement: Fäste eller form … Fäste är ett fäste som du kan fästa i ett stativuttag. Form är en öppen ram som du kan fästa ytterligare utrustning (mikrofon eller ljus) på. Även till salu kan du hitta många universella fästelement som låter dig fixa mikrofonen på kameran, inklusive stötdämpande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av fäste beror på många förhållanden: på typen av mikrofon, på arbetets art, på pris och kvalitet. Varje fästelement är utformat för sitt eget syfte och bör användas som avsett.

För det första du måste vara uppmärksam på typen av mikrofon och bekanta dig med alla fästelement som är designade för den . Till exempel, för en vanlig sångmikrofon, är ett stötdämpande fäste värdelöst. Då måste du bestämma dig för arbetets karaktär: om mikrofonen huvudsakligen används i studion vid bordet, är ett bordsställ med en stötdämpande hållare vad du behöver.

Parametrar som pris och kvalitet spelar en viktig roll. Det är ingen idé att betala för mycket för ett varumärke om räknaren "utan namn" kan göra samma jobb perfekt. Det är viktigt att uppmärksamma kvaliteten på plast och rörliga leder, om sådana finns. Rörliga leder är sårbara, särskilt om plastens kvalitet är dålig.

Rekommenderad: