Handtvättmaskiner: Vilken är Den Bästa Tvättmaskinen För Kläder Utan El? Hur Fungerar Handmodeller?

Innehållsförteckning:

Video: Handtvättmaskiner: Vilken är Den Bästa Tvättmaskinen För Kläder Utan El? Hur Fungerar Handmodeller?

Video: Handtvättmaskiner: Vilken är Den Bästa Tvättmaskinen För Kläder Utan El? Hur Fungerar Handmodeller?
Video: Whirlpool AWE6100 Tvättmaskin 2024, Maj
Handtvättmaskiner: Vilken är Den Bästa Tvättmaskinen För Kläder Utan El? Hur Fungerar Handmodeller?
Handtvättmaskiner: Vilken är Den Bästa Tvättmaskinen För Kläder Utan El? Hur Fungerar Handmodeller?
Anonim

Det verkar bara som att handtvättmaskiner är ett minne blott, har blivit en anakronism. I verkligheten har de en mycket relevant nisch, och i vissa fall är de ännu mer populära än automatisk teknik. Du behöver bara förstå hur handtvättmaskiner fungerar och också lära dig att välja de bästa modellerna korrekt från dem.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Den största fördelen med en handhållen tvättmaskin är det faktum att den kan drivas utan el. Därför kan du säkert ta den med dig till en mängd olika platser:

  • till lanthuset;
  • till ett lanthus;
  • på en vandring i några dagar eller en kort resa;
  • på en lång resa med bil.

Konsumenter och experter noterar att en handhållen enhet är mer kompakt än ett automatiskt system. Det finns trots allt ingen automatisering i det, det finns färre olika sensorer och liknande delar som komplicerar och gör enheten tyngre. Det finns ingen anledning att ansluta till kommunikation, vilket vanligtvis kräver inbjudan av specialister. Det är också värt att notera att en manuell maskin avsevärt kan spara vatten jämfört med en "automatisk" maskin.

Dessutom används vattnet i trumman omedelbart varmt, det är inte nödvändigt att ytterligare värma upp det i maskinen.

Bild
Bild

Det finns också andra fördelar:

  • ganska snabb tvätt;
  • möjligheten att lägga till tvätt under arbetet utan problem;
  • bekvämt pris (även de enklaste automatbilarna är mycket dyrare);
  • noggrann hantering av tyg;
  • uteslutning av vibrationer.

Naturligtvis fanns det några nackdelar. Handhållna tvättmaskiner är högre än sina automatiska motsvarigheter. De kan inte garantera samma höga kvalitet på tvättstädning, och programmen är mycket mindre. Att hälla vatten, skölja kläder och snurra dem kräver betydande ansträngning, dessutom läggs mycket tid åt allt detta. Reparationen av manuell utrustning är ganska komplicerad, belastningen inuti linne är liten och det fungerar inte att lämna apparaten utan uppsikt under tvätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionsprincip

I manuella maskiner fungerar inte elmotorn, eftersom den helt enkelt inte finns. Men tvätt görs ändå, och ganska bra … Virveln som bildas i vattnet ansvarar för att ta bort smuts. Det skapas av blad anslutna till en manuellt roterad spak. Det finns separata versioner som kan skölja och till och med vrida ut tvätten.

Den fysiska driftsprincipen är den så kallade luftbubblaeffekten . Maskinens arbetskammare under tvätt är tillgänglig utan begränsningar. Därför finns det ingen anledning att frukta att tvätten fastnar någonstans, den kan alltid tas bort. Experter rekommenderar att tvätta med handtvättsprodukter.

Viktigt: det är opraktiskt att använda pulver som bildar rikligt med skum.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Ett stort antal människor gjorde rimligen ett val till förmån för en kinesiskt tillverkad Wonderwash-maskin. Inuti last upp till 2, 2 kg linne. För att tvätta det måste du använda 3 liter varmt vatten. Om så önskas kan Wonderwash anslutas till vattenförsörjningen, även om detta inte krävs. Vakuumfläckborttagning fungerar mycket bra. Handtagets rotationssystem har fått ett officiellt patent. Du måste vrida handtaget högst 3 minuter, minst 1 minut. Fyrkantstativets mått är 30, 5x0, 30, 5 cm. Ett fat placeras ovanpå, vars lock är hermetiskt stängt.

Andra parametrar:

  • höjd - 40, 64 cm;
  • utmärkt dammsugning av tyg;
  • egen vikt - 3 kg;
  • vattenavloppsslang medföljer.
Bild
Bild

Ett trevligt alternativ är YIREGO Drumi -modellen . Detta är en kanadensisk utveckling som sattes igång av fotenheten (pedalen). Under tvätten kommer cirka 5 liter vatten att förbrukas. Detta räcker för att rengöra 2, 2 kg tvätt. En tveklös fördel är närvaron av en centrifugeringsfunktion, som inte är så vanlig för manuella maskiner.

Cirka 2 minuter är avsedda för tvätt, ytterligare 2 för sköljning. Torkningen är klar efter exakt 1 minut. Tillverkaren lovar att vattenförbrukningen reduceras med 80% jämfört med digitala enheter. Konsumtionen av tvättmedel kommer att minska på samma sätt. Mått - 39x60x36 cm.

Bild
Bild

Att välja en handtvättmaskin för resor och turism, det är värt att ge företräde åt Scrubba -produkten … Designad av en erfaren australiensisk resenär, är denna modell idealisk för utomhusbruk. Från sidan liknar enheten en förseglad påse, har en korrugerad eller finnad yta inuti. Denna handhållna tvättmaskin kräver lite vatten och ett lämpligt pulver. Smutsiga kläder läggs i en påse, vatten och tvättmedel hälls och skrynklas sedan i flera minuter i händerna. Samtidigt tar finnar eller spår på påsens inre yta bort smuts.

De som vill tvätta kläder från vilket tyg som helst i landet kan köpa modell "Agat SM-2 " … Linneinsatsens vikt i den är upp till 2 kg. Det är inte nödvändigt att ansluta maskinen till vattenförsörjningen. En extra slang finns för att tömma avloppsvattnet. Det finns ett sköljläge som omedelbart lyfter modellen till en ny nivå.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det är värt att titta närmare på Tvättstuga tvättmaskin … Enheten manövreras med en pedal. Det kommer att vara möjligt att inte bara tvätta, utan också att vrida ut tvätten helt. Högst 5 liter vatten krävs för tvätt. Allt är ordnat enligt samma schema som en vanlig salladsfräs.

Utseendet på Miljövänlig tvättmaskin Skonsam diskmaskin … Deklarerade möjligheten att rengöra 12 T-shirts eller 8 lätta klänningar för kvinnor i en cykel. Vattenförbrukningen för tvätt är 9-10 gånger mindre än för automatiska enheter med samma kapacitet. Tvättcykeln tar cirka 5 minuter (inklusive centrifugering). Du behöver inte hantera valet av några program eller ytterligare funktioner och alternativ.

Rekommenderad: