Elektrisk Stationär Ugn: Att Välja En Liten Bärbar Konvektionsugn För Bakning På Landet Och Hemma

Innehållsförteckning:

Video: Elektrisk Stationär Ugn: Att Välja En Liten Bärbar Konvektionsugn För Bakning På Landet Och Hemma

Video: Elektrisk Stationär Ugn: Att Välja En Liten Bärbar Konvektionsugn För Bakning På Landet Och Hemma
Video: Convection vs. conventional ovens explained 2024, Maj
Elektrisk Stationär Ugn: Att Välja En Liten Bärbar Konvektionsugn För Bakning På Landet Och Hemma
Elektrisk Stationär Ugn: Att Välja En Liten Bärbar Konvektionsugn För Bakning På Landet Och Hemma
Anonim

En elektrisk skrivbordsugn blir i många situationer en verklig räddning för sina användare. Kompakthet och rörlighet, uppfyllande av de grundläggande nödvändiga funktionerna, möjligheten att köpa en modell med brännare överst - allt detta förklarar populariteten hos denna typ av teknik.

Fördelar och nackdelar

En elektrisk bordsugn erbjuder många fördelar, varav den viktigaste är bärbarhet. Den bärbara enheten är lätt att flytta runt i lägenheten, till exempel genom att ändra kökets design, och när du flyttar är det tillräckligt att helt enkelt ladda den i en personbil. Var noga med att nämna enkel installation: kontakten sitter i uttaget - och ugnen är klar att användas. På grund av sin lilla storlek passar ugnen bra även i ett litet kök, och när den inte används flyttar den till en loggia eller till ett skafferi. Naturligtvis är en stationär ugn en mer miljövänlig enhet än en gasol.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vissa prover är utrustade med brännare ovanpå, vilket gör att du kan använda ugnen också som spis. Ett sådant beslut kommer i hög grad att hjälpa en ung familj utan extra pengar eller boende i en gemensam lägenhet. Andra enheter har också en spott, vilket förenklar förfarandet för att förbereda fjäderfä kraftigt.

Ett ganska brett spektrum av möjliga temperaturer gör det möjligt att implementera en mängd olika recept med alla möjliga ingredienser. Det inre utrymmet värms upp jämnt till önskat tillstånd.

Bordsugnen är ofta utrustad med ett automatiskt avstängningssystem för att förenkla hela tillagningsprocessen.

Bild
Bild

När det gäller nackdelarna finns de också i den elektriska ugnen. Den viktigaste anses vara energiförbrukning, särskilt vid frekvent användning . Om modellen förbrukar en liten mängd energi, måste maten troligtvis tillagas under mycket längre tid, vilket kommer att öka energiförbrukningen som ett resultat. Ugnens ytterväggar värms upp snabbt och starkt, så det är lätt att bli bränd under användning. För vissa användare är beroende av el också en nackdel, eftersom om det stängs av blir det omöjligt att använda ugnen.

Det är också värt att nämna att inte alla modeller har inredningsbelysning och andra användbara funktioner. Om du vill montera en bordsskivmodell i en köksenhet måste du dessutom tänka på ett brandsäkerhetssystem eller på annat sätt ge kyla till väggarna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Funktionella egenskaper

En vanlig stationär elektrisk ugn är ansvarig för att laga mat vid en inställd temperatur under en viss tidsperiod. Temperaturen väljs genom att trycka på knapparna, flytta spakarna eller använda sensorer, och tillagningstiden bestäms genom att ställa in timern. Det moderna bärbara och kompakta bakskåpet har dock ett antal andra funktioner. Till exempel kan en separat enhet med konvektion skapa cirkulation inuti arbetsutrymmet och därmed göra uppvärmningen jämnare. Grillen gör det möjligt att tillaga kött och grönsaker på ett ovanligt sätt.

Den lilla spetten förbättrar kvaliteten på köttet eller fjäderfäet som tillagas genom att det stekas jämnt. Dess start utförs tack vare närvaron av en autonom elmotor. Slutligen gör mikrovågsfunktionen det möjligt att snabbt värma upp färdigmat och tina upp mat som tagits ur frysen. Den elektroniska enheten skapar ett unikt tillfälle att fixa parametrarna för att arbeta med en viss maträtt i ugnens minne, vilket innebär att det i framtiden kommer att förenkla förberedelseprocessen avsevärt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ytterligare funktioner

Inte alla bordsugnar har ytterligare funktioner, så du bör vara beredd på att de mest multifunktionella modellerna kommer att visa sig vara de dyraste. Bakande älskare kommer att uppskatta tillägget av guider. Sådana detaljer förenklar avlägsnandet av den färdiga maträtten från arbetsområdet, vilket gör processen helt säker. En bordsugn kan ha en kokningskontroll, vilket är oumbärligt när du lagar flytande måltider. Braising och simmering lägen utökar också utbudet av matlagningsmöjligheter. Den gångjärniga dörren gör ugnen enkel att använda.

Hällen, som redan har nämnts ovan, låter dig använda ugnen som en vanlig spis.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Valet av en elektrisk ugn på bordsskivan är till stor del baserad på dess tekniska egenskaper. Det viktigaste är kraften i den köpta ugnen, eftersom det beror på om det kommer att vara möjligt att ansluta den till nätverket, samt hur mycket el som krävs för att driva enheten. Även om elektriska skåp kan ha olika kapacitet anses enheter med indikatorer från 2 till 3,5 kilowatt vara de mest lämpliga . Det är denna effekt som gör att du kan använda ett vanligt elnät och värma kammaren till en temperatur som gör att du kan laga mat. Energiklassen avgör enhetens förmåga att fungera effektivt med el.

För att förstå vilken klass en viss modell har är det tillräckligt att titta på färg- och bokstavsbeteckningen, som anges på instrumentpanelen, liksom i dess tekniska pass. Den mest energieffektiva klassen kallas "A", som i sin tur har graderingar. En indikator som dimensionerna på en elektrisk ugn är också viktig. De mest kompakta modellerna är mer lämpliga för sommarstugor - de tar liten plats, men kan inte användas regelbundet.

För hemmabruk är det bättre att ta större enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betyg av de bästa

Det finns ett stort antal kompakta elektriska ugnar på marknaden idag. De mest populära är Scarlett, Maxwell, Steba, Simfer och andra.

Kitfort KT-1703 är en mycket ovanlig multifunktionell modell som kombinerar inte bara själva ugnen utan också en spis med två brännare. De roterande delarna som justerar enheten placeras på sidan. De är gjorda av värmeisolerande material, så de överhettas inte under drift och orsakar inte obehag.

Den högsta möjliga temperaturen är 230 grader. Modellen har avfrostning, konvektion, bakning och grillning. Den medföljande spetten gör det enkelt att förbereda fjäderfäet. Ugnens volym är 30 liter och den maximala timern är 120 minuter. Denna modell, enligt användarrecensioner, har inga nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Sinbo SMO 3672 har en betydande volym på upp till 46 liter, vilket gör att du kan laga mer än tre kilo kött samtidigt. Värme riktas till mat både underifrån och uppifrån. Temperaturen ställs in från 50 till 320 grader med hjälp av vridspakarna. Timern är försedd med en ljusindikator. Modellen förbrukar 1500 watt, vilket är ganska lågt för ett stationärt elskåp.

Tre huvudsakliga driftsätt gör att du kan utföra alla nödvändiga funktioner. Som en trevlig bonus har modellen ett bakplåt och galler. Det finns inga speciella nackdelar med denna modell.

Bild
Bild
Bild
Bild

Smile TKO 2403 anses vara den minsta typen av ugn, men den utför samtidigt flera funktioner. Denna enhet används som brödrost, mikrovågsugn och konventionell ugn. Skåpets volym är bara 8 liter, men i princip kommer detta att räcka för en person . Tre värmelägen gör att du kan behandla mat på olika sätt genom att kombinera grillning, bakning och stekning. Enheten är utrustad med både en bakplåt och en speciell plåt för fallande smulor. Timern kan bara ställas in i en kvart. Ugnen är mycket lätt att rengöra - använd bara ett tvättmedel och en servett . Nackdelen med denna modell är dess låga effekt - bara 800 watt.

Bild
Bild

Endever Danko 4010 är ganska kompakt, men möjliggör många recept. Timern går i exakt två timmar och signalerar slutet av tillagningen med ljud och färg. Det finns tre huvudvärmemetoder tillgängliga: topp, botten och kombinerad. I ugnen är det möjligt att justera temperaturregimen från 60 till 230 grader. Värmeelement är tillverkade av rostfritt stål.

Kammaren har en volym på 32 liter och är lätt att rengöra. Effekten är 1750 watt. Med mätarkabeln kan du placera den kompakta enheten på den mest praktiska platsen. Setet innehåller ett galler och ett bakplåt. Denna modell har inga nackdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Steba KB 27 U. 3 är utrustad med en konvektionsfunktion, en nedre och övre grill som kan fungera både separat och samtidigt. Ugnens volym är liten - bara 20 liter, vilket räcker till exempel för att baka rätter med en diameter på 28 centimeter. Den gångjärniga dörren gör rengöringen av utrustningen mycket enklare. Värmebeständigt dubbelglas ger dubbelt så effektiv ugn . Möjliga temperaturer varierar från 100 till 250 grader.

Enheten styrs med hjälp av vridspakarna. Timern körs i en timme. Konvektorn påskyndar tillagningen genom att fördela den uppvärmda luften jämnt. Enhetens effekt är 1500 W.

Bild
Bild
Bild
Bild

Gefest PNS 420 K 19 har ett par brännare med olika diametrar. I ett litet kök är detta ett stort plus, eftersom det låter dig använda jämna redskap av valfri storlek samtidigt. Ugnens förbrukning är 2 kilowatt per timme, även om både ugnen och spisen är i drift. De justerbara fötterna gör enheten ännu bekvämare. Ugnens insida är belagd med ett non-stick-ämne.

Den enda nackdelen med modellen kan kallas en liten volym - bara 18 liter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Simfer M 4577 har en volym på 45 liter. Denna indikator är ganska stor - även en hel kyckling eller kanin kan bakas i en sådan ugn. Ett par värmeelement upptill och nedtill fungerar både separat och tillsammans. Konvektorn fördelar värmen jämnt, så att du kan få produkter av hög kvalitet. Den inbyggda fläkten, non-stickytan och timern är bland de enastående fördelarna med denna modell . Setet innehåller ett par bakplåtar, ett galler och rätter för rengöring av smulor.

Bild
Bild

Galaxy GL2618 är både en ugn och en elektrisk spis. Värmeisoleringsmaterialet i de flesta delar förhindrar att enheten överhettas. Ugnens volym är 30 liter och temperaturen varierar från 100 till 250 grader. Motljuset gör arbetet mer bekvämt. Enhetens effekt är 1500 W och den är utrustad med tre grundläggande driftslägen.

Rekommenderad: