Köksdesign 9 Kvm M Med En Soffa (36 Bilder): Layouten På Rummet Och Arrangemanget Av Möbler. Funktioner Av Det Inre Av Köket 9 Kvadratmeter

Innehållsförteckning:

Video: Köksdesign 9 Kvm M Med En Soffa (36 Bilder): Layouten På Rummet Och Arrangemanget Av Möbler. Funktioner Av Det Inre Av Köket 9 Kvadratmeter

Video: Köksdesign 9 Kvm M Med En Soffa (36 Bilder): Layouten På Rummet Och Arrangemanget Av Möbler. Funktioner Av Det Inre Av Köket 9 Kvadratmeter
Video: Tips från inredningsdesignern när du ska renovera köket 2024, Maj
Köksdesign 9 Kvm M Med En Soffa (36 Bilder): Layouten På Rummet Och Arrangemanget Av Möbler. Funktioner Av Det Inre Av Köket 9 Kvadratmeter
Köksdesign 9 Kvm M Med En Soffa (36 Bilder): Layouten På Rummet Och Arrangemanget Av Möbler. Funktioner Av Det Inre Av Köket 9 Kvadratmeter
Anonim

Panelbyggnader i flera våningar, byggda på 1970-talet och senare, i vissa fall utrustade med kök med en yta på 9 kvm. m. Men den ursprungliga designen och de renoveringar som en gång gjordes är föråldrade för länge sedan. Det är dags att ompröva detta problem och göra om ditt hem på ett modernt sätt.

Bild
Bild

Särdrag

I det 9 meter långa köket är det enkelt att organisera både arbets- och matplatser i enlighet med dina behov. Den enkla tillgängligheten för varje punkt kommer att förenkla beredningen av alla slags maträtter. Extra rörelser kommer att uteslutas. Dessutom kommer det att finnas mycket ledigt utrymme. Men bara på ett villkor - allt kommer att göras så korrekt och exakt som möjligt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur allt kan göras

Köket är 9 kvm. m. det är möjligt att placera:

  • headset;
  • Metod;
  • matplats för 3 eller 4 personer.

Ibland är det praktiskt att utöka rummet genom att slå samman:

  • med förråd;
  • loggior;
  • vardagsrum;
  • korridorer.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en kökslayout måste du först och främst uppmärksamma rummets arkitektoniska egenskaper. Av dessa upptar en speciell plats platsen för fönster- och dörröppningar, teknisk kommunikation.

När du väljer möbler, var noga med att ta hänsyn till dess dimensioner. Det är väldigt dåligt om headsetet eller en del av det inte passar väggarna i storlek. Det är ännu värre om höjden och andra anatomiska egenskaper hos ägarna inte beaktas.

Rakt, de är också öppna, headset rekommenderas för smalare rum, byggda i ett korridorschema. De är också lämpliga för öppna kök i en studiolägenhet.

Antag att ytterdörren och fönstret mot gatan ligger i motsatta väggar av kort längd. Då bildar kylskåpet en enda rad med skåp, eller så används den inbyggda versionen. Det rekommenderas att placera matbordet i denna konfiguration vid fönstret.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Oftare föredras det L-formade headsetet. Det är han som tillåter den mest rationella användningen av 9 rutor i köksutrymmet.

Detta skapar en bekväm triangel som minimerar rörelsen mellan:

  • diskbänk;
  • spis;
  • kylskåp.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill ordna ett kök kombinerat med en loggia, ett vardagsrum, är ett U-format möbler att föredra. En bänkskiva eller en bardisk är placerad på ena sidan. Den här disken fungerar både som arbetsplats och matplats.

Vissa designers rekommenderar att du använder denna layout även för fyrkantiga kök som inte har fönster. Detta är dock inte det bästa alternativet, eftersom det inte är möjligt att sätta upp en vanlig matplats.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland kan du höra åsikten att köket är 9 kvm. m. det är värt att visa headset med öar. Men inte alla sådana möbler är idealiska för att lösa problemet. Ofta stör deras överdrivna längd funktionen hos huvudfunktionen; man bör också komma ihåg att bänkskivans bredd i en sådan komposition är strikt begränsad.

När det gäller stolarna är fällningsalternativen mest korrekta, vilket gör att alla kan sitta ner och laga mat utan onödiga störningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En viktig punkt

Innan du planerar en köksdesign 9 kvm. m. med en soffa, tänk på färgerna, välj tapeter, du måste först ta reda på var det är bäst att placera den. Den viktigaste övervägningen här är rymdorientering. I hörnet sätter de speciella modeller, de så kallade hörnen. De har vanligtvis lådor för förvaring av olika tillbehör.

Det finns också konvertibla versioner som enkelt förvandlas till en fullvärdig sovplats. Det ska finnas tillräckligt med ledigt utrymme mellan bordet och soffan och mellan soffan och väggen.

En typisk mjuk soffa av kompakt storlek kan också levereras i köket. I detta fall rekommenderas det att installera det nära väggen. Rektangulära exemplar placeras ibland bakom köksbordet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Men huvudkravet är fortfarande giltigt: rörelsefrihet i hela köket.

Det är naturligtvis också oönskat att möblerna blir ett hinder för att öppna kylskåpet eller dörrarna till headsetets nedre nivå.

Inredning nyanser

Efter noggrann fördelning av alla komponenter kan du börja välja ett efterbehandlingskoncept. Annars kanske de inte är synliga, eller så ger de ett helt annat intryck än vi skulle vilja. Var försiktig när du använder mättade, kontrasterande färger. En fullfjädrad harmonisk interiör skapas med 2 eller 3 grundtoner. Men det är bättre att inte avvika från svartvit finish om det inte är absolut nödvändigt.

Om allt är noga genomtänkt kan du använda kakel med diskreta mönster. Alternativt används fotoutskrift.

För att maximera stämningen föredrar de saftiga, glada färger, till exempel gul, ljusgrön, olika röda nyanser. Om så önskas kan du kombinera dem med vita och svarta paletter. Och här från kalla skalor av turkos eller lila är det bättre att vägra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill ha något naturligt är det lämpligt att välja varma beige och bruna toner. Det kommer att återge utseendet på ett träd eller en vild sten. De som föredrar ultramoderna interiörer kommer säkert att vara nöjda med kombinationen av svart och krom stål nyanser.

I vissa fall måste designers kämpa för att visuellt öka utrymmet. En av de mest värdefulla metoderna för att lösa detta problem anses vara användningen av inbyggda tekniker. Det är inte bara det mest kompakta, utan har också ofta förbättrade tekniska egenskaper. Om du lägger allt du behöver i ett separat stativ, löses problemet med att dra ledningar till separata mekanismer automatiskt.

Det är värt att överväga i förväg vad som verkligen behövs av möbler och utrustning, och vad du kan vägra.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den visuella expansionen av köket uppnås enkelt med spegelliknande texturer och blanka ytor. Om köket är en kvadrat i plan, är användningen av horisontella linjer en utmärkt väg ut ur situationen. Det är inte nödvändigt att dekorera väggarna så här - ett headset med ränder är också en bra idé.

Vi får inte glömma fönsterbrädans funktionalitet. Det är bäst att bygga bänkskivor och handfat där, liksom förvaringssystem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För att förkroppsliga dina färgpreferenser och för att skapa optimala mönster kan du använda både fototapeter och kakelbaserade paneler. Valet av plats för bilden bestäms endast av ändamålsenlighet och personlig smak. Om det görs korrekt garanteras önskad effekt.

Rekommenderad: