Planering Av Kök Och Vardagsrum (64 Bilder): Design Av Rum, En Glidvägg I Matsalen Med En Bar, Golvdesignalternativ

Innehållsförteckning:

Video: Planering Av Kök Och Vardagsrum (64 Bilder): Design Av Rum, En Glidvägg I Matsalen Med En Bar, Golvdesignalternativ

Video: Planering Av Kök Och Vardagsrum (64 Bilder): Design Av Rum, En Glidvägg I Matsalen Med En Bar, Golvdesignalternativ
Video: Välkommen till 2 rum och kök i Strandviks Flyglar 2024, April
Planering Av Kök Och Vardagsrum (64 Bilder): Design Av Rum, En Glidvägg I Matsalen Med En Bar, Golvdesignalternativ
Planering Av Kök Och Vardagsrum (64 Bilder): Design Av Rum, En Glidvägg I Matsalen Med En Bar, Golvdesignalternativ
Anonim

Planeringsrum är ett nödvändigt steg för att skapa en harmonisk inredning. Detta gäller särskilt när det saknas film och en inte helt genomtänkt layout av rum, vilket är typiskt för många hus och lägenheter. Och om utvecklaren har funnit det nödvändigt att kombinera kök och vardagsrum, kan man inte klara sig utan en diskret separation av de två utrymmena. Hur man gör detta korrekt, med olika metoder, vad som måste beaktas - vi kommer att överväga i detalj nedan.

Bild
Bild

För- och nackdelar med zonindelning

Zoning är ett verktyg för att avgränsa utrymmen. Dessutom kan det göras på olika sätt. Denna designteknik har sina fördelar.

  • Med zonindelning kan du göra två (eller till och med tre) av ett enkelrum, medan det är olika i syfte och funktion. Detta är ett slags budgetalternativ för att omvandla utrymme.
  • Att dela upp utrymmet i sektioner med olika syften bidrar till en diskret organisation som eliminerar uppkomsten av en röra av olika zoner.
  • Detta gör att du kan slå nackdelarna med layouten för ett visst rum och presentera dem som fördelar.
  • Zoning har flera sorter, genom vilka du kan avgränsa utrymmet utan att bryta integriteten i dess interiör.
  • Denna teknik ger många möjligheter för att ordna möbler, tillbehör, det låter dig skapa en komposition i en enda interiörstil, som antyder att tillhöra den.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns dock flera nackdelar med zonindelning

  • Det måste göras eftertänksamt för att inte dela upp utrymmet i oanvända hörn, och det är möjligt att ett obehagligt och obekvämt rum kommer att skapas.
  • Det är svårt att slå det i rum med ett trasigt perspektiv, där väggarna kan vara avfasade, eller till och med triangulära eller överflödiga med obegripliga utskott och kinkar.
  • Att dela upp ett rum i två funktionella zoner kan beröva utrymmet känslan av luft och rymlighet, så det är ofta omöjligt i små lägenheter.
  • Som regel, när du delar upp ett rum i ett kök och ett vardagsrum, måste du dessutom tänka på separat belysning, och detta är extra arbete, kostnaden för att ringa mästarna, köp av belysningsanordningar och den efterföljande reparationen av väggarna eller tak.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Visuella knep

Du kan zonera det kombinerade utrymmet på olika sätt. För att göra detta kan du använda olika väggbeklädnader, separat belysning av enskilda funktionsområden, accentuera golvet, ordna möbler och imitera staket. Varje typ av rumsindelning har sina egna nyanser.

Bild
Bild

Belysning

Denna teknik kan kallas en av de vanligaste och mest framgångsrika zonmetoderna. Det låter dig kompensera för bristen på naturlig belysning i rummet, vilket är särskilt viktigt när ljusflödet riktas och inte kan belysa hörnen i rummet. Om rummet till en början endast hade centralbelysning och väggbelysning är det vettigt att ange varje zon. Till exempel kan du framhäva gästutrymmet med en vacker ljuskrona och strålkastare för att framhäva matbordet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det kan finnas många kombinationsalternativ, det beror på takets höjd, dess design och storleken på hela rummet. Du kan satsa på samma form på armaturerna genom att placera dem i varje zon. Flera små lampor i rad ovanför baren och en liknande designad ljuskrona ovanför soffbordet, omgiven av en uppsättning stoppade möbler, kommer att se bra ut.

När det gäller lampor är det värt att notera: deras form, storlek, antal beror på layoutens nyanser och nyanser. Till exempel för "Chrusjtjov" är kraftfulla alternativ på långa galgar och kedjor oönskade, även om du vill behålla interiören i en klassisk stil. Denna stil älskar rymd och omfattning, annars fungerar det helt enkelt inte för att uttrycka palatsets högtidlighet. Moderna designtrender innebär användning av panellampor som kan placeras både i matlagningsområdet och ovanför rumets gästutrymme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Golvzon

Att dela golvet så att det inte ser fragmenterat ut är ingen lätt och kreativ uppgift. Detta kan göras på olika sätt. Till exempel på grund av golvbeklädnad av olika storlekar eller mönster i relaterade färger. Separationen av två funktionella områden med en kontrasterande finish kommer att se vacker ut. Till exempel kan du välja en mörk färg för köket och en ljus färg för gästutrymmet. För att mildra anslutningen av två kontrasterande toner kan du lägga en beklädnad mellan dem, vars toner kommer att relateras till var och en av dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan slå zonen med hjälp av olika riktningar för att lägga golvplattorna . Den ursprungliga versionen är en imitation av heltäckningsmattor, som läggs ut i vardagsrummet, betecknad med en kantkakel, som mattans kant. Någon föredrar att använda olika typer av beläggningar för zonindelning av ett rum. Ofta låter en sådan kombination dig uppnå en speciell effekt och en tydlig organisation av två delar av rummet. Du kan välja en kombination, till exempel kakel med linoleum, välja ett kakelmaterial för köket och linoleum för gästrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du inte vill ha en komplicerad golvdekoration kan du göra det lättare: lägg en mjuk matta i gästområdet. Detta tillåter inte bara att utse ett separat utrymme, utan också att fylla det med en atmosfär av hemkomfort. För att beläggningen ska se enhetlig ut i den befintliga interiören kan du välja en färg som passar två olika delar av rummet. Mattans storlek väljs individuellt, vanligtvis täcker den området där uppsättningen stoppade möbler ligger.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Att välja olika väggfinisher

Kanske kan denna metod för zonindelning av ett kombinerat kök och vardagsrum med rätta kallas ett av de mest prisvärda alternativen. Det kräver inte stora ekonomiska investeringar och arbetskostnader, eftersom du till och med kan ange två olika utrymmen med en standard väggbeklädnad - tapeter. Lättare än någonsin - att klistra olika tapeter för kök och vardagsrum. Detta ser särskilt harmoniskt ut när de två zonerna indikeras av de befintliga utsprången.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När det inte finns några utsprång och stilen inte ger ett överflöd av kontraster är det värt att närma sig valet av olika beklädnader särskilt noggrant. Här kan du markera en separat del av väggen, som antyder gränserna för zonerna. Du kan skapa en illusion av avgränsning med texturerade tapeter och paneler utan mönster. Till exempel kan hela rummet klistras över med vanliga paneler, och i köket kan du välja, säg, präglade beläggningar med tegelverk.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vardagsrummet kan dekoreras med ett fototryck som ger en speciell stämning och stödja den valda inredningsstilen. Förresten, med rätt val kan väggmålningar visuellt göra utrymmet större och förse det med den nödvändiga känslomässiga färgen. Hallen kan också accentueras med fototapeter under en duk i form av en panel, som kommer att ge en touch av lyx till interiören. För att få utformningen av ett sådant rum att se enhetligt ut är det tillräckligt för att stödja en av färgnyanserna genom att använda den i designen av köket eller matplatsen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur delar man ett rum med möbler?

Du kan också uppnå en harmonisk zonindelning av köket genom att ordna möbler. Till exempel räcker det ibland att vända soffan; du kan också klara detta på bekostnad av bardisken, som sätter tydliga gränser mellan de olika zonerna i rummet. Ett smalt högt bord med barnstolar, som kan installeras på önskad avgränsningsplats, är också lämpligt för dessa ändamål.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ibland används ställningar, hyllor, skåp och byråer för separering . I varje fall väljs produkterna på ett sådant sätt att deras installation inte stör rörelse i rummet och själva möblernas funktion. En soffa eller hylla vänd mot vardagsrummet kommer redan att separera utrymmet. Om det finns tillräckligt med utrymme i rummet kan du dela in det i ett vardagsrum och ett kök med en matplats. För att göra detta är det tillräckligt att placera ett matbord med stolar mellan de två zonerna.

Bild
Bild

Vi sätter partitioner

Du kan stänga in det kombinerade utrymmet baserat på dess film. Till exempel, om rummet är mycket litet (upp till 18-20 kvm) är detta oönskat, eftersom effekten av obehagliga kameror kommer att bli mörkare, förutom att mörkna. Om rummet är litet men ljust kan asymmetriska skiljeväggar göras. Låt oss säga att en av dem kan vara höjden på hela väggen, den andra - inte mer än skrivbordets höjd. För att få dem att se intressanta ut kan du slå deras form genom att använda inte bara raka, utan också lockiga kanter.

Bild
Bild

När du föredrar partitioner vid zonindelning är det viktigt att förstå: deras tjocklek och bredd väljs baserat på det totala materialet i rummet, den valda stilen och inredningen. I det här fallet kan partitionen inte bara vara döv utan också genomgående. Det kan till exempel likna en ram, som gör att dess nedre del kan användas med tillräcklig bredd, som en bordsskiva för färska blommor eller en golvvas.

Bild
Bild

Om det finns tillräckligt med utrymme i rummet kan du separera det ena området från det andra med skjutbara väggar. Dessutom kan de vara olika: både för hela väggarnas höjd och små. Designalternativen för rummet med sådana skiljeväggar varierar, men skönheten i dessa väggar ligger i användningen av glas. Och detta bidrar i sin tur till att ljushet och luftatmosfär introduceras i interiören.

Partitionerna måste installeras korrekt . Om rummet är litet, räcker det med en antydan till gränsdragning, medan partitionen också kan vara symbolisk. Till exempel använder någon textilskärmar eller vikningsalternativ som imiterar fackdörrar för dessa ändamål. De senare produkterna, liksom skjutväggar, är praktiska genom att de vid behov kan vikas, vilket visuellt ökar bildmaterialet i rummet.

Bild
Bild

Framgångsrika exempel i inredningen

Slutligen kan du vända dig till några av de mest intressanta zonplaneringsidéerna som samlats in på Internet.

Bild
Bild

Bardisken delar rummet med ett brutet perspektiv.

Bild
Bild

En träpartition för hela väggens höjd delar harmoniskt ett stort och brett rum i två små.

Bild
Bild

Golvets kontrasterande finish zoner subtilt mat- och gästavdelningarna.

Bild
Bild

Separat belysning av två olika delar av rummet ser holistisk och modern ut.

Bild
Bild

Designad med individuella belysningstekniker för matplatsen och matlagningsområdet.

Bild
Bild

Möbler som vänds från varandra i olika delar av rummet indikerar tydligt nog gränserna för varje funktionellt utrymme.

Bild
Bild

Användning av olika material för golvning av olika områden. Färgschemat och olika texturer gör att kontraster kan indikera gränserna för två områden som skiljer sig åt i syfte. Accent väggbeklädnader representerar köket, som spelar på bristerna i rummets layout.

Rekommenderad: