Layout Av Kök-vardagsrum (85 Bilder): Designprojekt Av Kombinerade Rum, Som Kombinerar Matsalen Och Hallen I Huset

Innehållsförteckning:

Video: Layout Av Kök-vardagsrum (85 Bilder): Designprojekt Av Kombinerade Rum, Som Kombinerar Matsalen Och Hallen I Huset

Video: Layout Av Kök-vardagsrum (85 Bilder): Designprojekt Av Kombinerade Rum, Som Kombinerar Matsalen Och Hallen I Huset
Video: Beautiful Open Plan Kitchen Dining Living Room Designs 2024, April
Layout Av Kök-vardagsrum (85 Bilder): Designprojekt Av Kombinerade Rum, Som Kombinerar Matsalen Och Hallen I Huset
Layout Av Kök-vardagsrum (85 Bilder): Designprojekt Av Kombinerade Rum, Som Kombinerar Matsalen Och Hallen I Huset
Anonim

Det finns många fördelar med att kombinera kök och vardagsrum i hemrenovering. För dem som gillar att arrangera påkostade högtider och bjuda in många gäster, är detta tillstånd goda nyheter.

Mycket mat och dryck behöver inte bäras för långt, det lediga utrymmet blir märkbart större . Denna omvandling förbättrar layouten och har ett antal positiva aspekter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

9 bilder

Fördelarna med att kombinera

Små kök finns i de flesta lägenheter byggda på 60- och 70 -talen; en stor familj och gäster kan inte samlas vid samma bord. Om gästrummet är litet (vilket inte är så sällsynt) är det också svårt att ställa upp ett festbord och bjuda in många gäster. Designen av vardagsrummet kombinerat kök behövs i flera fall:

  • mycket yta krävs för zonindelning;
  • i det mest privata hushållet eller byhuset finns ett rymligt kök, som, om det kombineras med matsalen, ger en stor mängd utrymme, kan du fortfarande göra ett annat litet rum;
  • efter en större översyn dök det upp ett fritt område, som kan användas med stor nytta.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Alla dessa faktorer bidrar till den kombinerade köks-vardagsrumets växande popularitet.

Mode för sådana projekt dök upp i Amerika och Frankrike på 70 -talet av förra seklet. Gradvis förverkligades rationaliteten i en sådan modell på alla fem kontinenter, inklusive Ryssland. Ledigt utrymme (om taket är mer än tre meter) gör boytan faktiskt mer bekväm.

När man skapar ett projekt bör man ta hänsyn till att lokaler kan utföra många olika funktioner ., detta har både positiva och negativa sidor. Lägenheten växer betydligt i storlek, vilket oftast inte kan annat än glädjas. Detta är särskilt positivt för människor som bor i "Chrusjtjov", där rummen är extremt små.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

En ökning av bostadsytan i 80% av fallen är fortfarande förknippad med en förbättring av bostadskvaliteten

Till exempel kan älskare av köksmöten i 60 -talets anda av förra seklet hänvisa negativt till detta fenomen. Hemmafruar som älskar att "trolla" nära spisen är också osannolikt att bli nöjda med en sådan ombyggnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Brister

Det är viktigt att förstå i början att om väggen mellan köket och vardagsrummet är bärande kommer projektet inte att fungera. Den bärande väggen är tabu, och ingen tillsynsmyndighet kommer att ge tillstånd att demontera den. Om husägaren bestämmer sig för att gå emot dessa regler kommer han att stå inför dyra tvister, böter och restaurering av väggen som den ursprungligen var.

Av nackdelarna med att riva skottet kan man först komma ihåg det faktum att all lukt under tillagningen kommer att spridas i hela lägenheten.

Det är möjligt att mildra sådana konsekvenser genom att installera en kraftfull huva. Men hushållsapparater kan störa tv -tittandet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Stilval

Om husägaren inte har kompetens inom byggnadsområdet är det bättre att anförtro förberedelsen och utvecklingen av projektet till professionella människor. Du kan hitta en analog som imponerar, och ta den som grund som en "utgångspunkt".

På fingrarna eller en schematisk ritning är det verkligen svårt att förklara för en specialist: vad ska lägenheten vara efter renovering. Två illustrationer (eller till och med en) är tillräckligt för att den framtida artisten ska förstå vad kunden vill ha.

Om du väljer den svåra vägen och börjar göra projektet själv, kan detta företag krönas med triumf (vilket är sällsynt). En husägare kan skaffa sig ett nytt yrke genom att göra renoveringar i enlighet med deras idéer om skönhet och stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det är i alla fall viktigt att välja rätt färgschema. För att göra detta bör du tydligt förstå syftet med vart och ett av de zonerade områdena. Följande faktorer är också viktiga:

  • intensitet av naturlig och elektrisk belysning;
  • möblernas förväntade färg;
  • vilken typ av tapeter kommer att finnas på väggarna (och om det kommer att finnas någon, i allmänhet);
  • vilket material golvet kommer att vara av.

Dessa grundläggande faktorer är hörnstenarna för att skapa rätt stil.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hi-tech kännetecknas alltid av raka och kompromisslösa linjer. Det som kännetecknar denna stil:

  • prioritering av högteknologi;
  • flexibilitet och dynamik;
  • ovanliga idéer.
Bild
Bild
Bild
Bild

En sådan design är idealisk för ungdomar under 35 år som har ett intressant högbetalt jobb, följer modevärlden och innovativa lösningar inom det tekniska området.

Det finns ingen plats för monogram och pretentiösa figurer inom högteknologi. Förekomsten av jämna väggar (tegel, betong) är acceptabel; de får inte ens putsas. Dörrarna glider oftast. Alla lampor är "gömda" i väggar och gips. Möbler är klädda med metallpaneler och blir en organisk fortsättning på väggar och golv.

Det finns ett överflöd av teknik i vardagsrummet och köket, så en sådan stillösning kan vara idealisk. På grund av ljusets reflektion från metallen "rör sig rummet isär", det blir mer omfattande.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Klassikerna återvänder till mode catwalken och detta är goda nyheter för klassikerna. Nu bekräftar han omedvetet renässansens "livets semester" och optimistiska harmoni.

Den klassiska stilen, på grund av de traditionella överdrifterna i designen, kan effektivt skapa en illusion av mer ljus och volym i rummet. Först och främst kräver det originella idéer och lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ofta är möbler och tillbehör tillverkade enligt speciella projekt. Denna stil är lämplig i stora rum, designen innebär en generell stilistisk belastning. Det finns många underarter av klassikerna:

  • Antikens Grekland;
  • Antika Rom;
  • Barock;
  • Renässans och klassicism;
  • Konstnärlig Empire -stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Minimalism som stil innebär ledigt utrymme. Vad designers kallar "närvaron av luft". Samtidigt bör minsta mängd möbler vara i rummet; i detta avseende bör det inte finnas några överskott.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Layoutalternativ

I vilket fall som helst, även om partitionen ska rivas, krävs godkännande av designprojektet i tillsynsmyndigheterna, skriftligt tillstånd från BTI. Det spelar ingen roll hur många kvadratmeter det kommer att finnas i rummet: 24 kvadratmeter. m, 40 eller 18.

Innan du seriöst tänker på att göra en plan, rekommenderas det att träffa en person som har arbetat professionellt med renovering av lägenheter i mer än ett år. Goda råd kommer alltid att behövas under renoveringsprocessen.

Bild
Bild

Ett fyrkantigt eller rektangulärt område i köket och vardagsrummet kan dekoreras i samma stil, men det finns bra alternativ och olika stillösningar. Låt oss överväga algoritmen för åtgärder.

Först och främst bör du definitivt göra ett planschema på ritpapper . Mentalt "placera" möblerna där de kommer att vara efter reparationen, vilket indikerar detta faktum på ritningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Eftersom zonverktyg vanligtvis används:

  • bardiskar;
  • olika öppningar, till exempel bågar;
Bild
Bild
Bild
Bild
  • ett litet växthus av levande växter;
  • akvarier av olika storlekar;
  • göra ett golv med en podium.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Och har också en mängd olika färgpaletter. Det kanske inte är värt att”måla” köket i radikalt vinröda toner, men att använda olika mjuka nyanser för köket och vardagsrummet är ett ganska rimligt beslut. Överdriven färgkontrast är också ganska trött på ögonen, här är det mest rationellt att välja den gyllene medelvägen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om byggandet av ett privat hushåll fortfarande är på projektstadiet är det inte svårt att "göra det på papper" i förväg och sedan genomföra kombinationen av kök och vardagsrum.

Moderna 3D -program låter dig skildra ett framtida rum på en dator och till och med välja färg på tapeter och kakel på golvet. Saker och ting är mycket mer komplicerade i fallet när huset har stått i mer än ett dussin år, i det här fallet är det vettigt att bara kontakta personer som har erfarenhet av att arbeta med liknande projekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Du bör i förväg ta reda på hur intakt kommunikationen är ansluten till köket (i allmänhet är de alla tillgängliga). Det är absolut nödvändigt att planera platser för nya butiker, kablarna kommer troligen att behöva bytas. Om så önskas kan köket "pressas" till en minsta storlek, då visas ett stort vardagsrum, som ibland ser väldigt imponerande ut.

Först och främst ger högkvalitativ belysning rummet originalitet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns olika layouter som gör att du effektivt kan omvandla utrymmet, "förminska" det eller "utöka" det. Här är bara några av dem:

  • möbler placeras längs väggarna;
  • alla köksapparater är utbytbara, de kan ha flera syften;
  • hela köket ser ut i samma ton som vardagsrummet;
  • alla handtag och lock på köksredskap är stiliserade för att matcha möbelns ton.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det händer sällan att nya ägare som har köpt en lägenhet är nöjda med den gamla layouten. Ofta "hjälper" gips, med dess hjälp kan du dölja kommunikationer, göra tak i två plan och liknande. Allt detta är bara en del av lösningen på problemet, även om det är mycket viktigt.

Rimlig utformning av hushållsapparater och köksmöbler spelar en viktig roll . Till exempel kan köksredskap och hushållsapparater placeras i nischer i köket. Allt detta kan "förklädas" med dörrar stiliserade som vardagsrumsmöbler. Således kommer ett monokromatiskt "landskap" att visas, där köket blir en organisk fortsättning av vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I vilket fall som helst bör du hålla dig till det gamla postulatet att det ska finnas tre föremål på armlängds avstånd:

  • kylskåp;
  • tvättning;
  • tallrik.
Bild
Bild
Bild
Bild

Du kan placera dem i hörnet nära fönstret, i det här fallet kommer de att se kompakta ut. Frukost- och lunchbordet ligger oftast i vardagsrummet. I allmänhet kan du se att det är en konst att kombinera kök och vardagsrum. Du kan spendera mycket pengar utan att uppnå önskat resultat. Du kan också implementera ett blygsamt budgetalternativ och det kommer att se bra ut.

Bild
Bild
Bild
Bild

För att göra reparationer originella och billiga bör du följa följande postulat:

  • skrymmande möbler bör placeras i hörnet;
  • vid dekoration är det bättre att använda ljusa färger;
  • möbler ska inte vara "tunga" - a la mormors byrå;
  • traditionella möbelväggar döljer utrymme;
  • ljuston uppnås med olika "fläckar" (vaser, mattor, möbelöverdrag, vita kakel);
  • stora speglar "skjuter isär" utrymmet mycket bra, de kan installeras i möbeldörrar, hängda i taket, fästa på väggen.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Under de senaste åren har möbler aktivt tillverkats av pallar. Om trädet är väl bearbetat (grundat och målat) kan hyllor, bord och mycket mer tillverkas av pallar.

Innan du börjar arbeta rekommenderas det definitivt att rita tredimensionella skisser av köks-vardagsrummet på datorn. Det är inte dyrt, men då kommer det att vara 80% klart: är det i allmänhet värt att ta på sig sådant arbete, du kan spendera mycket pengar och tid utan att få önskat resultat. Ibland är det tillräckligt att begränsa dig till en blygsam kosmetisk reparation och inte röra någonting.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Zonindelning

Zoning görs oftast genom att differentiera de material som golven är gjorda av. Under de senaste åren är köken väldigt ofta "stenade" med keramiska granitplattor, i vardagsrummet kan du lägga laminat- eller ekparkett på golvet. Zoneringsfaktorn är viktig, den sätter visuellt upp en osynlig "vägg", omedvetet finns en förståelse för var köket är och var vardagsrummet är. Ofta förstärks zonfaktorn till och med avsiktligt genom att avslöja väggarna i köket med samma porslinstengods, duplicera det även i taket. Det här alternativet ser inte alltid perfekt ut, men i de flesta fall kan det vara ganska användbart.

Väggdekoration är en fortsättning på zonindelningen. Kombinationen av material kan vara väldigt olika, här beror allt på husets estetiska preferenser.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Betydelsen av belysning kan inte avfärdas. Moderna LED -armaturer i duplexgipsskivor kan göra underverk. Belysningen kan ändras radikalt genom att installera flera rader med LED -lampor. Och även med hjälp av ljus kan du bygga en osynlig "skiljevägg" som kommer att betona gränsen mellan köket och vardagsrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Under de senaste tjugo åren har en bardisk ofta placerats i köket, det är liksom tyngdpunkten, som samtidigt betonar funktionaliteten i detta utrymme.

Det finns också alternativ som inte är så vanliga, men de finns. De gör vikbara skiljeväggar eller hänger täta, ogenomträngliga gardiner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Framgångsrika inredningsexempel

Amerikansk stil som kombinerar kök och vardagsrum. Denna design kan hittas oftast på USA: s östkust. Stilens demokratiska karaktär ligger i det faktum att sådana soffor kan placeras både på ett kafé vid vägkanten och i en mångmiljonärs hus. En intressant lösning är när bostadsutrymmet nästan helt "absorberar" köket på grund av det vanliga golvet och väggarna. Det är hur många privata hushåll på östkusten verkar.

Bild
Bild

Områdezon med en bardisk och golv i olika färger gör diskret det tydligt var "vardagsrummet" är och var middagar förbereds. Och även tak i två nivåer av gipsskivor är inblandade i zonindelning. Du kan utöka och begränsa utrymmet i rummet genom att byta LED -lampor.

Bild
Bild

Ett exempel på hur köket "pressas" till det minsta. Det är praktiskt taget osynligt. Användbart bostadsutrymme bokstavligen "härskar" i rummet.

Rekommenderad: