Engångsmålningsdräkter: Overaller För Målare Och Skyddsdräkter För Målningsarbeten, Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Engångsmålningsdräkter: Overaller För Målare Och Skyddsdräkter För Målningsarbeten, Tips För Att Välja

Video: Engångsmålningsdräkter: Overaller För Målare Och Skyddsdräkter För Målningsarbeten, Tips För Att Välja
Video: MÅLARE 3 TIPS OCH TRICKS 3 TA BORT FÄRGRESTER 2024, Maj
Engångsmålningsdräkter: Overaller För Målare Och Skyddsdräkter För Målningsarbeten, Tips För Att Välja
Engångsmålningsdräkter: Overaller För Målare Och Skyddsdräkter För Målningsarbeten, Tips För Att Välja
Anonim

Engångsmålningsdräkter används för att måla i speciella kammare och under vanliga levnadsförhållanden, de bärs för att göra airbrushing på en kaross, städa upp interiören och dekorera fasaden. Kläder av denna typ gör det möjligt att helt skydda huden från inträngande av giftiga och förorenande partiklar. Råd om val och översikt av populära modeller kommer att vara användbart för dem som planerar att köpa skyddsdräkter för målningsarbeten och overall för målare för första gången.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

En engångsmålningsdräkt är en jumpsuit gjord av en luddfri vävd eller non-woven bas. Den har kardborreband så nära som möjligt. En målardräkt för målningsarbete bör vara ganska tätt, uteslut att bli våt när den kommer i kontakt med färger och lacker . Det finns alltid en huva i dess design som täcker håret och sidan av ansiktet.

Engångsmålningsdräkter är inte avsedda för återanvändning, också eftersom basen inte är avsedd för betydande mekanisk belastning. Efter användning slängs arbetskläderna helt enkelt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Bland de mest populära modellerna av skyddsdräkter för målning finns det många alternativ som även proffs använder. Overalls -serien "Casper " presenteras i flera modifikationer samtidigt. Den klassiska versionen har en polyetenlaminering på utsidan, den är helt vattentät. Denna version säljs under namnet " Casper-3 " … Modell nr 5 gjord av tyg med den tätaste strukturen tillverkas i blå och vita färger, nr 2 ser ut som en delad kostym, nr 1 har ingen huva.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Skyddsdräkter av märket ZM är inte mindre efterfrågade. Här kännetecknas serien av siffror:

  • 4520: Lätta, andningsbara kostymer som ger minimalt skydd;
  • 4530: dräkter med högre kvalitetsnivå, motståndskraftig mot eld, syror, alkalier;
  • 4540: dessa modeller är lämpliga för arbete med pulverfärger;
  • 4565: De tuffaste, flerskiktiga laminerade polyetenöverdragarna.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Andra märken finns också i skyddande färgdräkter. RoxelPro tillverkar sina produkter av ett laminerat material med en mikroporös struktur. Overalls av märket är lämpliga för att arbeta med färgämnen av olika grad av toxicitet. MEN Jeta Pro passar är mycket lätta, med en minimal skyddsnivå, utrustade med elastiska manschetter och elastiska band i midjan. De är gjorda av polypropen och har ett stort antal storlekar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Urvalstips

När du väljer lämpliga engångsoveraller är det viktigt att inte bara ta hänsyn till priset eller graden av skyddande egenskaper (moderna färgkompositioner är sällan mycket giftiga), utan också andra nödvändiga punkter

  • Mått . De sträcker sig från S till XXL, men det är bättre att ta en modell med liten marginal, som passar fritt över kläder eller underkläder. Det bästa alternativet är justerbart, vilket gör att du kan anpassa produkten manuellt till figuren.
  • Material Typ . Kostymer baserade på polyester eller nylon är en bra lösning. De är lätta, andas, motståndskraftiga mot ämnen på en annan kemisk grund.
  • Ytterligare komponenter . Fickor kommer att vara användbara för att hålla verktyg vid målning. Manschetterna ger en bättre passform av kostymen till huden. Insydda knäskydd är praktiska om du måste arbeta på svåråtkomliga platser.
  • Förpackningens integritet . Engångsdräkten måste skyddas väl från yttre påverkan under lagring. Garantitiden från produktionsdatumet är 5 år.

Med tanke på dessa rekommendationer kan du välja en engångsfärgdräkt för arbete exakt i storlek, så bekväm som möjligt att bära.

Bild
Bild

Villkor

När du använder skyddsdräkter för målare i engångsdesign är det mycket viktigt att följa vissa regler. De mest hållbara modellerna används utomhus . De är utformade för en hög fysisk aktivitet, lämpliga att bära med ytterkläder. Eftersom du inte behöver lägga om overallerna påverkar alltid de viktigaste rekommendationerna processen för att förbereda sig för arbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

Proceduren kommer att vara följande

  1. Packa upp dina kläder . Produkten frigörs från skyddshöljet, fälls ut och kontrolleras för integritet. Särskild uppmärksamhet ägnas åt spännen.
  2. Använd arbetsskor . Det är bättre att använda en ersättningssats inomhus.
  3. Ta av smycken, klockor, armband . Använd inte hörlurar eller prylar under en skyddsdräkt.
  4. Ta på dig jumpsuiten från botten och upp och försiktigt ut den . Sätt på huven och fäst den sedan på kroppen med spännen.
  5. Komplettera din outfit med andningsskydd, handskar och skoskydd .
  6. Efter arbete tas produkten bort med omvänd procedur . Den viks med den smutsiga sidan inåt.
Bild
Bild

Korrekt påklädd och förberedd för arbete kommer en skyddande maskeringsdräkt att utföra sina funktioner framgångsrikt, skydda huden från kontakt med färg och andra giftiga ämnen.

Rekommenderad: