Skärmar För Skärmning: Korrugerade Och Polyuretanskärmar, Harpformade Och Spal, Gummi Och Andra Typer, Funktioner I Deras Produktion, Storlekar Och Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Skärmar För Skärmning: Korrugerade Och Polyuretanskärmar, Harpformade Och Spal, Gummi Och Andra Typer, Funktioner I Deras Produktion, Storlekar Och Tips För Att Välja

Video: Skärmar För Skärmning: Korrugerade Och Polyuretanskärmar, Harpformade Och Spal, Gummi Och Andra Typer, Funktioner I Deras Produktion, Storlekar Och Tips För Att Välja
Video: Metso ES Series™ screens – more features 2024, Mars
Skärmar För Skärmning: Korrugerade Och Polyuretanskärmar, Harpformade Och Spal, Gummi Och Andra Typer, Funktioner I Deras Produktion, Storlekar Och Tips För Att Välja
Skärmar För Skärmning: Korrugerade Och Polyuretanskärmar, Harpformade Och Spal, Gummi Och Andra Typer, Funktioner I Deras Produktion, Storlekar Och Tips För Att Välja
Anonim

Det är omöjligt att berätta allt om screeningskärmar, denna information kan fylla sidorna i en lång monografi. Roar är en installation som verkar i kol och annan gruvindustri, inom byggindustrin (produktion av krossad sten, sand, cement), i förädlingsfabriker. Namnet är en allmän samlingsbeteckning för en mängd olika strukturer, förenade med den gamla namnkarakteristiken enligt den onomatopoeiska principen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Allmän beskrivning och syfte

Egenskaperna för en skärm börjar alltid med att nämna variationen i dess design. Siktningsanordningen kan vara primitiv, konstruerad för små volymer och ganska komplexa aggregat, med hög produktivitet . Differentieringen av skärmar sker enligt olika principer: avskärmningsområdet (som bestämmer slutproduktens volym) och det avsedda syftet - från separering av partiklar efter storlek, lösning av specifika problem och till siktning av spannmål från strö och småsten.

Bild
Bild

Skärmar för en skärm identifieras ofta med skärmar, men detta är inte helt korrekt, eftersom nätarket bara är en del av strukturen, fixerad i en ram med en viss form. Denna enhet, kompletterad med vissa designfunktioner, kallas för mullrande, eftersom den avger ett karakteristiskt brus under drift.

Hålens storlek, form och deras diameter, strukturen på vilken screeningprocessen utförs, dess autonomi eller deltagande i processen parallellt med andra enheter (utrustning för vägbygge, transportband, krossnings- och avskärmningsanordningar) - det här är faktorer som avgör syftet med sikten och vilken typ av mask som bäst uppfyller de mål som ställts för industrin.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningsområdet bestäms inte så mycket av ramens konfiguration som av typen av nät

  1. Slits används för bearbetning av råvaror från papper, kemi och livsmedelsindustri. Betydande fördelar gör att de kan installeras i svetsade strukturer, fällor och fat i socker- och pappersbruk.
  2. Genom att installera en skärm med ett annat antal nivåer från 1 till 5 eller mer kan du sekventiellt använda vibrationer, dela upp i fraktioner efter storlek, sålla bort onödiga inneslutningar och bli av med fukt.
  3. Det finns dussintals maskstorlekar som kan användas i nästan alla branscher. Arbetare har olika uppgifter, vilket innebär att man använder olika material och fraktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Siktytan, dess egenskaper, formella egenskaper, som produceras med ökande framgång av inhemska tillverkare, är huvudkomponenten i effektiviteten i alla processer där en sil används. Denna design är indelad i flera vanliga typer. Det finns också mindre kända, skräddarsydda för särskilda behov. Det finns ett antal unika prylar.

Bild
Bild

Utvecklingen inom detta område förbättras ständigt, innovativ teknik och nya, progressiva material används.

Visningar

Sikt för skärmar är en allmän samlingsbeteckning, som betyder harpliknande (självrengörande), polyuretan (gjord av förstärkta trådar, med en speciell beläggning av modernt material), gummi, snöre, vävda,perforerad och rost, spaljé och många andra alternativ. Tillverkningsmaterialet är mycket annorlunda: plåtar av metalllegeringar, rostfri eller korrugerad metalltråd, fjäderstål, sammanvävda trådkonstruktioner av rostfritt stål, kolstål eller högkolstål, trycksvetsat från en metallstång. Modern produktion med sina möjligheter och nya utvecklingar gör att den kan behålla de nödvändiga dimensionerna, utan att ignorera GOST med sina krav på kvalitet och uthållighet av det använda tillverkningsmaterialet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nätet kan vara med delvis, dubbel eller komplex korrugering, tillverkad enligt europeiska standarder. Materialets egenskaper gör nätet riktat för trumma, tyst eller miljövänlig återvinning.

Korg

Ibland nämner de deras relativa styrka, sämre än produkter från specialstål från avancerade utländska tillverkare. men de har sina egna fördelar som inte kan ignoreras - enkel reparation (om det behövs), låg vikt, demokratisk kostnad, en mängd olika produktalternativ som erbjuds på marknaden , - med olika tjocklekar av tråd, tillverkade av rostfritt stål och kolstålstyper, med de mest nyckfulla vävningsmetoderna.

Bild
Bild

Bland erbjudanden från tillverkaren finns möjligheten till exakt utförande av den design som krävs av kunden. Det betyder:

  • olika cellformer - slitsade, i form av en kvadrat eller rektangel;
  • tråd med olika diametrar;
  • breda storlekar för val - från en millimeter och en fjärdedel till 10 cm;
  • självrensande och till och med polyuretanförband - för styrka och flexibilitet i erforderlig grad.
Bild
Bild
Bild
Bild

Namnet "flätat" betyder helt enkelt att den vanliga tillverkningsmetoden är sammanflätning av trådsträngar , men det finns ett stort utbud av typer avsedda för universella eller snävt fokuserade ändamål. I vissa källor kan du hitta namnet - vävda siktar.

Bild
Bild

Strängar

Vanliga funktionella enheter med en lång historia av användning för vardagliga eller nyttiga ändamål: för sortering av sand, kol eller torv. Extremt enkel design - det här är strängar som sträcks över en ram av fjäderstål eller rostfritt stål . Mellanrummen mellan de sträckta strängarna är desamma, det finns inga tvärgående eller sammanvävda element. Därför anses de ha hög produktivitet. Av de trevliga funktionerna är det möjligt att notera förmågan till självrengöring och låg igensättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Svetsad

Inte särskilt populärt. Bland bristerna nämns en mödosam tillverkningsmetod (svetsning av metallstavar, därav namnet, ojämn fördelning vid lederna). De är sämre än korgsiktar när det gäller fjädrande, vilket minimerar chockbelastningar från grova fraktioner . Men i vissa fall är det lämpligt att använda.

Bild
Bild

Fingerformad

En intressant konstruktiv lösning där metallstavar med olika diametrar används, placerade på olika avstånd i ändarna i kassetter. De används för att sikta dolomit, kalksten och klumpiga material varvat med lera. Vanligtvis placeras i en kaskad, siktens diameter beror på vilket material den används för.

Bild
Bild

Vävd

Namn på silar gjorda genom vävning av metalltråd. Det finns vanliga typer, med maximala fraktioner eller skräddarsydda. Oftast används de för att sprida icke -metalliska material med fraktioner upp till 150 mm.

I de flesta fall används namnet "vävt" som en synonym för namnet "korg", så tillverkare i prislistan skriver dessa två termer sida vid sida.

Bild
Bild

Polymer

Det andra namnet är polyuretan. Dessa är siktar, vid tillverkning av vilka industriella kemiska prestationer används. - starka anslutningar, lätta och inte utsatta för korrosion . Samma term betecknar siktar i vilka förstärkta metalltrådar är belagda med slitstark polyuretan. Det är en oersättlig sak i konstruktion för att sortera krossad sten, sand och grus, expanderad lera, men de används också i gruvindustrin. En lyckad applikation uppnås på grund av strukturens sektionsstruktur.

Bild
Bild

Självrengörande

Det andra namnet är harpliknande. De är gjorda av korrugerad metalltråd.

Om det är nödvändigt att arbeta med klibbiga eller igensatta material tas strängar av rostfritt stål, på vilka polyuretan- eller gummidressningar placeras.

Bild
Bild

Perforerad

På grund av enhetens särdrag (tillverkad av en enda metallplåt med perforerade hål) har de fått ett brett spektrum av applikationer - från livsmedelsindustrin till djurhållning, inom gruvindustrin och gruvindustrin. De skiljer sig inte bara i diametern på de gjorda hålen, utan också i tillverkningsmaterialet - från metalllegeringar till stål och aluminium . Form, hålstorlek, legeringstyp avgör valet av konsument och tillämpningsområde.

Bild
Bild

Urvalstips

Tillverkare rekommenderar att i förväg bestämma prioriteringarna, som i sin tur beror på applikationen. Av stor vikt är den förvärvade enhetens ändamålsenlighet, dess anpassningsförmåga till vissa funktioner, bearbetning av material. Om du köper en avancerad produkt, men inte är avsedd för laster som den inte är avsedd för, kan du bara uppnå ett snabbt fel, och inte ens tillverkningsmaterial av högsta kvalitet hjälper till här . Ofta är det bara råd från professionella konsulter som hjälper dig att välja rätt typ ur ett brett sortiment.

Bild
Bild

Rengöringsfunktioner

Ofta ingår i listan över krav som kontrolleras för överensstämmelse vid köp av en sil till en skärm. De beror inte bara på typen av enhet, utan också på egenskaperna hos de bearbetade råvarorna . I denna process beror mycket på driftförhållandena, förebyggande, respekt, styrkan i fästelementen och utformningen av skärmen för skärmen. Man bör inte glömma att det inte är möjligt att använda självrensande siktar i alla branscher på grund av deras ganska begränsade tillämpningsområde.

Rekommenderad: