Slutglasögon: Transparenta Och Andra Glasögon Med Indirekt Och Direkt Ventilation, GOST-förseglade Modeller

Innehållsförteckning:

Video: Slutglasögon: Transparenta Och Andra Glasögon Med Indirekt Och Direkt Ventilation, GOST-förseglade Modeller

Video: Slutglasögon: Transparenta Och Andra Glasögon Med Indirekt Och Direkt Ventilation, GOST-förseglade Modeller
Video: RIRGI Safety Glasses Anti Fog Anti Scratch Blue Light Blocking Protective Eyewear 2024, Maj
Slutglasögon: Transparenta Och Andra Glasögon Med Indirekt Och Direkt Ventilation, GOST-förseglade Modeller
Slutglasögon: Transparenta Och Andra Glasögon Med Indirekt Och Direkt Ventilation, GOST-förseglade Modeller
Anonim

Vid utförande av vissa typer av arbete bör man vara noga med att skydda ögonen. Använd för detta ändamål speciella glasögon . De produceras i olika utföranden, de mest populära är slutna modeller. Detta är en populär personlig skyddsutrustning när du väljer vilken du behöver för att vägledas av standarder och detaljer för det kommande arbetet.

Bild
Bild

Standarder

Stängda skyddsglasögon skyddar ögonen mot mekanisk stress . Tillbehör av denna typ har en genomtänkt design. Huvuddragen är integreringen av ramen och kroppen i en enda enhet . En tät passform säkerställs genom närvaron av silikon- eller gummitätningar. Vanliga tinningar i sådana modeller ersätts av ett justerbart huvudband.

Bild
Bild

För korrekt val av skyddstillbehör bör märkningen undersökas.

Certifierade produkter har beteckningen GOST R12.4.230.1-2007 (eller EN 166-2002).

Nivån på mekanisk styrka indikeras med bokstäver . Den högsta graden återspeglas av brevet MEN … På glasögon med låg styrka saknas denna beteckning.

Enligt optisk prestanda glasögon klassificeras i 3 klasser … Detta återspeglas också i märkningen. Förutom, ange skyddsegenskaperna hos glasögon (baserat på de applicerade beläggningarna, närvaron av ljusfilter).

Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Det finns flera typer av glasögon som säljs: med direkt och indirekt ventilation . Ventilationsöppningar placerade runt ramens omkrets eller på sidorna förhindrar imma.

Men det är viktigt att ta hänsyn till att skyddsglasögon avsedda att arbeta med giftiga ämnen, som är utformade för att skydda mot fint damm, måste förseglas. Förekomsten av ventilationshål utesluter denna egendom.

Bild
Bild

För tillverkning av linser och förseglade glasögonramar används material som tål aggressiv påverkan … Sådana tillbehör utesluter direkt ögonkontakt med färger och grundfärger, liksom med deras ångor. Skyddsglasögon behövs vid användning av hammarborrar, slipmaskiner och andra verktyg. De förhindrar att metallspån, sågspån och damm kommer in i ögonen. Sådana modeller är utrustade med stötsäkra linser.

Huvudsyfte svetsglasögon - ögonskydd mot stark glöd. Tillbehör från denna serie är resistenta mot höga temperaturer och mekaniska påverkan.

Alla typer av glasögon, inklusive vindtäta modeller, har ett flexibelt huvudskydd och kropp.

Genomskinliga stängda modeller bekväm att använda. Till salu presenterad modeller med gummifälg - en beläggning som förhindrar dimning av linserna. De rekommenderas för användning vid arbete på en byggarbetsplats, för lackering. Ventilerade modeller med dubbla linser det rekommenderas att använda när du använder en svarv.

Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Det är möjligt att lyfta fram produkter från flera tillverkare som arbetar med tillverkning av skyddsglasögon med ett gott rykte för att erbjuda kvalitetsprodukter

ZP2 Super Panorama -modell har en mjuk, elastisk kropp, den sitter tätt i ansiktet och garanterar ökad täthet.

Fästning på huvudet utförs med en rem, vars längd kan justeras.

Bild
Bild
Bild
Bild

Glasögon från tillverkare som t.ex. Uvex och Amparo, ett inhemskt företag ROSOMZ … De tillverkar skyddstillbehör för en mängd olika industriella aktiviteter.

Det finns en möjlighet att kombinera glasögon med andningsskydd och skyddskläder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modell Hilti PP EY-HA R HC / AF ger tillförlitligt skydd mot damm, har dimlinser. En av egenskaperna hos dessa glasögon är ökad transparens.

De rekommenderas för användning vid hammarborr, rengöring, målning och allmänt byggnadsarbete.

Bild
Bild

ROSOMZ Panorama Super - modell med direkt ventilation. Panoramaglas är tillverkat av högkvalitativt polykarbonat och överför ljus bra.

Dessa glasögon används vid byggnadsarbeten vid hög luftfuktighet och negativa temperaturer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Välj din personliga skyddsutrustning på ett ansvarsfullt sätt. Bli guidad först användarvillkor för glasögon … Du måste veta vilka typer av skyddstillbehör du behöver använda i vissa fall. Tänk på riskerna som följer med arbetsflödet.

Om det finns ett behov av samtidigt skydd av syn och andningsorgan, överväga möjligheten att kombinera glasögon och RPE … Välj produkter beprövade tillverkare , innan du köper, studera kvalitetsparametrarna för produkterna. Uppmärksamma material som glasögonen är gjorda av. Det här skulle kunna vara:

  • polykarbonat;
  • slagtåligt glas;
  • plast;
  • organiskt glas.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Linser är enda och flerskiktad , konventionell och med en speciell skyddande beläggning … Ytterligare sprutning ökar glasernas motståndskraft mot mekanisk påfrestning, förlänger livslängden. De allra flesta plastlinserna är utrustade med stärka membranen.

AR -beläggning Minskar reflektion av ljusstrålar, gör glasögon mer bekväma för ögonen. Använd linserna för att ge fukt och smutsavvisande egenskaper hydrofob sprutning … Färgbeläggningar ger önskad linsfärg. Antistatiskt lager stöter bort damm och neutraliserar statisk elektricitet. Vid arbete under förändrade ljusförhållanden rekommenderas att du använder glasögon med linser med fotokrom beläggning.

För att eliminera elektromagnetisk strålning slutför vissa glasögon gångjärn ljusfilter … Kroppen av skyddstillbehör är vanligtvis tillverkad av polymerer, det kan vara gummi och silikon. Rörliga element är gjorda av plast eller metall. Skyddsglasögon måste vara bekväma, därför ägnas särskild uppmärksamhet åt dem ergonomi.

Se till att glasögonen ger god sikt och nyp inte huvudet. De mest bekväma tillbehören anses vara med tempel, vars längd kan ändras eller med justerbara remmar.

Rekommenderad: