Transparenta Skyddsglasögon: öppna Glasögon Med Tinningar, Lucerne Och Andra Modeller Med Tydliga Linser, Tips För Att Välja

Innehållsförteckning:

Video: Transparenta Skyddsglasögon: öppna Glasögon Med Tinningar, Lucerne Och Andra Modeller Med Tydliga Linser, Tips För Att Välja

Video: Transparenta Skyddsglasögon: öppna Glasögon Med Tinningar, Lucerne Och Andra Modeller Med Tydliga Linser, Tips För Att Välja
Video: Worksafe Photocromatic Lynx PRO 2024, Maj
Transparenta Skyddsglasögon: öppna Glasögon Med Tinningar, Lucerne Och Andra Modeller Med Tydliga Linser, Tips För Att Välja
Transparenta Skyddsglasögon: öppna Glasögon Med Tinningar, Lucerne Och Andra Modeller Med Tydliga Linser, Tips För Att Välja
Anonim

Under byggnadsarbetet är säkerheten mycket viktig, vilket säkerställs av specialutrustning. Detta inkluderar inte bara kläder, utan även några tillbehör, till exempel skyddsglasögon . Idag kommer vi att titta på deras funktioner, typer och mycket mer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

  • Ett stort sortiment . Om du vill köpa lämpligt ögonskydd kan du hitta ett stort antal tillverkare och modeller, tack vare vilka du kommer att kunna välja glasögon enligt parametrarna av intresse.
  • Pålitlighet … De klara skyddsglasögonen är hållbara och kan skydda ögonen även i de farligaste situationerna.
  • Specialisering … Denna typ av utrustning är mångsidig och kan användas för olika typer av aktiviteter, eftersom tillverkaren tillhandahåller situationer där glasögon är mest effektiva.
Bild
Bild

Vyer

När det gäller typer av glasögon är det värt att notera två huvudgrupper

Öppen … De har en design som liknar vanliga glasögon som korrigerar synen. Den enda skillnaden är att linserna är gjorda av hållbar plast, inte glas. Öppna glasögon kan också utrustas med en böjd ram och pannband, vilket säkerställer att utrustningen sitter ordentligt på huvudet. Denna typ har två underarter - med och utan sidoskydd.

Naturligtvis är modellerna med sidoskydd bättre, eftersom de skyddar mer yta på huvudet.

Bild
Bild

Stängd … Denna typ är avsedd för mer komplext arbete, eftersom ramen och kroppen kan vara ett stycke, vilket gör strukturen mer hållbar. De stängda liknar dykglasögon och har istället för ett pannband ett justerbart pannband, vilket gör att de kan bäras stramare eller lösare, beroende på situationen.

Bild
Bild

Det är värt att nämna om silikonunderlägg , eftersom de tillåter glasögonen att passa närmare ansiktet, vilket förhindrar inträngning av små partiklar av bearbetade material eller damm. Det finns också skyddsmasker, som består av glasögon och ansiktsskydd . Det är värt att notera att dessa modeller skyddar både ögonen och nacken.

Från nackdelar det kan noteras att masker är tyngre, mindre bekväma, dyrare, damm kommer lätt under dem.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material (redigera)

Glasögon är oftast gjorda av polymerer … Det vanligaste linsmaterialet är slagfast polykarbonat . Det är mycket hållbart och har en liten brytningseffekt, så bilden blir inte mycket snedvriden.

Billigare modeller är gjorda av olika typer polymerer eller plast … Dessa material är mindre hållbara, men mycket billigare. Det är värt att nämna om linsbeläggningar , eftersom de låter dig förbättra synkvaliteten, öka livslängden eller öka motståndet mot mekaniska skador. Till exempel tillåter flerlagers antireflekterande beläggningar att ljus reflekteras mer effektivt, vilket ökar komforten under arbetet.

Även glasskydd hydrofoba ämnen vilket gör skyddsutrustningen vattentät eller fläckresistent. Metalliserade linser neutraliserar statisk elektricitet och förhindrar att damm tränger in. Det är nödvändigt att säga om mycket användbart antidimbeläggning för glasögon , som började sprida sig ganska nyligen. Det låter dig använda dina glasögon längre utan att vara obekväm eller slösa tid på att rengöra linserna.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

3Н88 SURGUT StrongGlass

Ventilerade glasögon … Det finns en vid panoramautsikt. Denna modell är mycket lätt att rengöra och tvätta från olika föroreningar.

Den största fördelen är närvaron av slagfast PC StrongGlass.

Beläggningen är fuktbeständig och antifog , vilket gör arbetet i dessa glasögon ganska bekvämt. Linserna är skyddade mot repor och mekaniska skador och är gjorda av material som inte leder elektrisk ström. Anti-dimma-effekten finns även vid plötsliga temperaturförändringar. Evopren kropp och huvudband ger en tät passform mot huvudet.

Bild
Bild

UVEX Ultravision

En modell som är utformad för att skydda inte bara från damm, utan också från kemikalier … Lätt att använda tack vare 180 graders panoramautsikt och anti-dimma linsbeläggning. Head-on gummi kan justeras i längd. Slagfast lins skyddar en person från exponering för kemikalier, syror, alkalier och inträngande av vätskor. Den robusta rosetten skyddar mot små flygande partiklar och UV -strålar.

Bild
Bild

ZP2 PANORAMA

Bekväma och tätt passande skyddsglasögon avsedda för verktygsmaskiner med olika material . Kroppen är gjord av PVC -plast, vilket gör bygeln mjuk. Skyddsglas förhindrar att fasta partiklar kommer in i ögonen. Linsens hårda lager skyddar glasögonen från repor och mekaniska skador. Det finns ett ventilationssystem som hindrar glasögonen från att dimma upp.

För bekväm användning finns en stor justerbart huvudband . Denna lösning kan också användas för konstruktions- och installationsarbete.

Bild
Bild
Bild
Bild

O15 Hammer Active

Universella glasögon för ett brett spektrum av applikationer . Tack vare den stora panoramavyn och dimmskyddet kan användaren arbeta länge utan obehag. Skyddsglaset är tillverkat av transparent polykarbonat, vilket förhindrar repor. Inbyggt i linsen reflekterande UV -beläggning och tinningar ger sidoskydd.

Det bör sägas om de olika tillämpningarna av dessa glasögon, nämligen vid montering, konstruktion, VVS -arbete. De kan också användas i industriella miljöer eller för medicinsk personal.

Bild
Bild
Bild
Bild

ZN4 Etalon

Hushållsmedel, som har ett mjukt hölje med 4 ventilationshål . Justeringen säkerställs av en huvudrem, glaset är tillverkat av slitstarkt polykarbonat, som skyddar användaren från materialpartiklar och damm. Speciell linsbeläggning förhindrar repor och reflekterar ultraviolett strålning.

Dessa glasögon används bäst inom metallurgi, tillverknings- och byggindustri.

Bild
Bild
Bild
Bild

Blålusern

Inhemska polykarbonatglasögon som är enkla att använda och uppfyller alla säkerhetskrav . Linsens tjocklek är 2, 2 mm, vikt 40 gram, vilket gör dem till en av de lättaste bland glasögonen.

"Lucerne" rekommenderas för olika typer av arbete, under vilka en person kan skada ögonen.

Det är värt att notera att dessa glasögon är en av de mest populära och används oftast i vardagen eftersom de ger det nödvändiga grundskyddet.

Bild
Bild

Urvalskriterier

Först och främst, för rätt val av skyddsglasögon, bestäm var du ska använda dem.

För att arbeta med en kvarn och andra verktyg som kan sprida små partiklar är det bättre att köpa modeller med en styv struktur och en speciell beläggning för linserna, eftersom de kan reflektera strålar och ljus. Detta är användbart när gnistor flyger in i dina ögon.

Om vi pratar om enkelt hushållsarbete, så är de här lämpliga mjuka glasögon utan speciella beläggningar , eftersom de är billigare kommer du inte att betala för mycket för dem. Var också uppmärksam på närvaron av ett pannband och hur det regleras.

Rekommenderad: