Emalj KO-8101 (14 Bilder): Sammansättningens Tekniska Egenskaper, Intyg Om överensstämmelse Och GOST, Kvalitetscertifikat

Innehållsförteckning:

Video: Emalj KO-8101 (14 Bilder): Sammansättningens Tekniska Egenskaper, Intyg Om överensstämmelse Och GOST, Kvalitetscertifikat

Video: Emalj KO-8101 (14 Bilder): Sammansättningens Tekniska Egenskaper, Intyg Om överensstämmelse Och GOST, Kvalitetscertifikat
Video: Замена фильтра в ГУР Фотон 1093. 2024, Maj
Emalj KO-8101 (14 Bilder): Sammansättningens Tekniska Egenskaper, Intyg Om överensstämmelse Och GOST, Kvalitetscertifikat
Emalj KO-8101 (14 Bilder): Sammansättningens Tekniska Egenskaper, Intyg Om överensstämmelse Och GOST, Kvalitetscertifikat
Anonim

Valet av efterbehandlingsmaterial för inredningen är ett mycket viktigt steg. Detta gäller även färg och lack. Det är viktigt att uppmärksamma vilka egenskaper färgen har, hur man arbetar med den och hur länge den kommer att hålla.

Emalj KO-8101 är mycket populär bland konsumenter . Du kommer att lära dig om vilka egenskaper som gör materialet efterfrågat från artikeln.

Egenskaper och kvaliteter

Emalj KO-8101 är ett modernt färg- och lackmaterial som tillverkas med den senaste tekniken. Färgen har hög hållbarhet och kan användas även för målning av tak.

Bild
Bild

Nedan följer en lista med egenskaper och egenskaper:

  • skydd av ytan från rost;
  • slits inte och bleknar inte;
  • har vattenavvisande egenskaper;
  • miljövänligt material;
  • eldfast;
  • tål temperaturer från -60 till +605 grader.
Bild
Bild

Användningsområden

Emalj av denna klass har ett ganska brett användningsområde. Den kan användas inte bara inuti, utan också för utomhusarbete. På grund av dess fuktbeständighet och förmåga att motstå höga temperaturer används materialet för att förnya ett slitet och utbränt tak. Färgen är lätt att applicera, vilket gör ytan perfekt plan. Du kan också täcka en tegel- eller betongyta med detta material.

Skiktet i detta fall måste göras tjockare, och på grund av den grova ytan kommer materialförbrukningen att öka.

Bild
Bild
Bild
Bild

Emalj KO-8101 används ofta i bilindustrin . Här spelas huvudrollen av att färgen skapar ett skyddande lager på delarna och inte korroderar. Motordelar, avgasrör och till och med hjulfälgar behåller sitt ursprungliga utseende länge. Det är också värt att notera att de vanligaste färgerna är svart och silver. Detta gör detaljerna mer presenterbara.

Bild
Bild

Mycket ofta används färg i produktionen (fabriker, verkstäder, fabriker) och i rum med hög daglig trafik (kaféer, gallerier, gym, klubbar) som slutmaterial. Emaljen har ökat slitstyrka, därför klarar den tunga belastningar. Färgen påverkas inte av oljor, petroleumprodukter och kemiska lösningar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Applicera emalj på ytan

När du köper färg måste du be säljaren om ett intyg om överensstämmelse och ett kvalitetspass. Detta säkerställer att du har köpt bra material som kommer att hålla länge. Att måla vilken yta som helst kräver förberedelse och utförs i flera steg.

Steg 1: ytbehandling

Innan du börjar måla bör du ta hand om ytan. Den ska vara fri från damm, fukt och andra vätskor. Avfett materialet vid behov med ett vanligt lösningsmedel. För att göra detta, applicera en liten mängd på en trasa och torka av ytan noggrant.

Bild
Bild

Det rekommenderas inte att applicera emalj på en redan målad produkt. Om ändå något material redan har applicerats tidigare, är det bättre att bli av med det så mycket som möjligt. Detta säkerställer att färgen ligger platt och inte kommer att ligga efter med tiden.

Steg 2: applicering av emaljen

Skaka emaljen noggrant tills den är jämn, öppna sedan locket och kontrollera materialets viskositet. Det kan gallras med lösningsmedel om det behövs. Emaljen ska appliceras på ytan i två lager, med en paus mellan applikationerna i cirka två timmar. Om betong, tegel eller gips fungerar som en yta, bör antalet lager vara minst tre.

Bild
Bild
Bild
Bild

Steg 3: värmebehandling

Värmebehandling av färg sker inom 15-20 minuter vid en temperatur på över 200 grader. Detta är nödvändigt för att skydda ytan från påverkan av ämnen som bensin, fotogen, olja. Dessa aggressiva lösningar kan avsevärt förkorta filmens livslängd.

Med rätt användning av materialet kommer förbrukningen per 1 m2 att vara från 55 till 175 gram. Du måste förvara färgen i ett mörkt rum, borta från direkt solljus vid en temperatur på högst 15 grader.

Bild
Bild

Du kommer att lära dig mer om emaljprogrammet i följande video.

Specifikationer

Tabellen nedan presenterar i detalj alla tekniska egenskaper hos KO-8101 emalj:

Indikatornamn Norm
Utseende efter torkning Jämnt lager utan främmande inneslutningar
Färgspektrum Motsvarar alltid normen för avvikelser som presenteras i proverna. Glans är acceptabelt
Viskositet per viskosimeter 25
Torktid till grad 3

2 timmar vid 20-25 grader

30 minuter vid 150-155 grader

Andelen icke-flyktiga ämnen,% 40
Värmebeständighet hos emalj vid 600 grader 3 timmar
Utspädningsprocent vid behov 30-80%
Slagstyrka 40 cm
Saltspraymotstånd 96 timmar
Adhesion 1 poäng
Beläggningens hållbarhet vid 20-25 grader

Statistisk påverkan - 100 timmar

Vatten - 48 timmar

Bensin och oljiga lösningar - 48 timmar

Med tanke på alla dessa egenskaper, egenskaper och egenskaper hos emaljen kan vi med säkerhet säga att färgen klarar alla uppgifter. Även komplexa och oregelbundna ytor får en ljus och vacker yta tack vare denna beläggning.

Bild
Bild

Tillverkaren försäkrar att färgen är helt säker att använda . Alla indikatorer motsvarar GOST. Råvaror för produktion används endast naturligt utan olika typer av dofter och kemiska kompositioner.

Om din uppgift är att lösa problemet med kvalitet och miljövänlighet, är emalj-KO 8101 den perfekta lösningen. Vi önskar dig en underbar och vacker renovering!

Rekommenderad: