Emalj PF-115: Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Intyg Om överensstämmelse Med GOST 6465 76

Innehållsförteckning:

Video: Emalj PF-115: Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Intyg Om överensstämmelse Med GOST 6465 76

Video: Emalj PF-115: Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Intyg Om överensstämmelse Med GOST 6465 76
Video: Kapitel 7: Beräkning av de elementära funktionerna 2024, April
Emalj PF-115: Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Intyg Om överensstämmelse Med GOST 6465 76
Emalj PF-115: Tekniska Egenskaper Och Förbrukning Per 1 M2, Intyg Om överensstämmelse Med GOST 6465 76
Anonim

Väderbeständig emaljfärg PF-115 är en mångsidig produkt som är välkänd för den inhemska konsumenten och har visat sig vara en pålitlig färg- och lackbeläggning med höga skyddande och driftsegenskaper. En av de mest populära färgerna och lackerna (LKM) på den ryska marknaden, emaljer med en pentaftalisk bindemedelsbas och ett brett spektrum av ändamål började produceras i Sovjetunionen. Efter den sista moderniseringen som ägde rum på 70-talet av förra seklet fick den förbättrade "peefka" de högsta möjliga tekniska egenskaperna i detta material och klarade testet för överensstämmelse med statens standard 6465-76. I denna artikel kommer vi att ta reda på vad denna skyddande polymerbeläggning är, var och för vilket ändamål den används.

Bild
Bild

Särdrag

Våra landsmän föredrog alltid att hantera billiga, prisvärda, lättanvända och viktigast av allt pålitliga produkter och saker. Och om vi pratar om lackmaterial, måste listan över attraktiva konsumentkvaliteter kompletteras med en sådan egenskap som mångsidighet. Alla dessa kriterier uppfylls av PF -115 emaljfärg - ett färg- och lackmaterial som ofta används inom olika industrisektorer och i vardagen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dess huvudsakliga syfte är att ge korrosionsskydd av metallkonstruktioner ., järnvägstransporter, stadsfordon, jordbruksmaskiner, militär utrustning, ytdelar av självgående / icke-självgående flytande konstruktioner och andra föremål, vars drift förutsätter konstant atmosfärisk påverkan. Samtidigt är omfattningen av denna emalj mycket bredare. Den kan användas som färg på trä, betong, skumbetong och armerad betong, sten eller tegel.

Bild
Bild
Bild
Bild

Trots att många moderna analoger vad gäller ett antal tekniska egenskaper är betydligt överlägsna PF-115, ger det fortfarande inte upp sina positioner på färg- och lackmarknaden. En långsiktig efterfrågan på den beror på den optimala kombinationen av pris och kvalitet, liksom det faktum att emaljen under årtionden av dess existens upprepade gånger har visat sig vara värd att lösa en mängd olika problem och därmed fått förtroende från ett stort antal användare.

Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Det finns många argument för att använda PF-115.

  • Fukt- och väderbeständig. Även om vissa experter är skeptiska till de pentaftaliska emaljens skyddande egenskaper, kan den ändå ta hand om dina strukturer, vilket på ett tillförlitligt sätt begränsar tillgången till nederbörd och UV -strålar.
  • Lättsäker och hållbar. Skyddsbeläggningens livskraft beror direkt på formuleringens originalitet och överensstämmelse med färgtekniken. I genomsnitt är beläggningens hållbarhet 4-5 år.
  • Det har ett lågt pris - detta är en av de främsta fördelarna med emalj, som ofta blir en avgörande faktor till förmån för köpet, särskilt när budgeten är begränsad.
  • Ger utmärkt vidhäftning även när den appliceras på släta metallytor.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Eliminerar betydande kostnader för att förbereda ytor för målning - ytterligare en möjlighet att spara på dyra och tidskrävande tekniska förfaranden.
  • Mycket elastisk och sprickresistent.
  • Mycket hållbar och slitstark, därför lämplig för målning av golv.
  • Det är universellt i tillämpning för externa / interna typer av arbeten, för målning på metall, betong, trä. Eftersom PF-115 kan kombinera bra med de listade materialen kommer det att vara möjligt att skydda olika produkter med en produkt, vilket sparar på inköp av specialkompositioner för behandling av ytor från ett specifikt material.
  • Har goda dekorativa egenskaper och gör det möjligt att få en blank, matt, halvmatt yta.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Lätt att använda, kan appliceras med vanliga målningsverktyg eller specialutrustning, ger minimal krympning. Lågkunnig personal kan arbeta med PF-115.
  • Skiljer sig i god flytbarhet, döljande kraft, tixotropi - förmågan att minska viskositeten på grund av mekaniska påverkan och att öka viskositeten i ett tyst tillstånd.
  • Lätt att rengöra med vanliga tvättmedel.
  • Ett brett urval av färglösningar, bland vilka det finns både klassiska strikta nyanser och ljusa, mättade, vilket gör det lättare att välja rätt färgschema för dina egna behov. Förutom standardfärgerna på emaljer tillverkade i enlighet med GOST kan du beställa en färgskugga enligt RAL.
Bild
Bild
Bild
Bild

Svagheter finns också

  • Innehåll i sammansättningen av komponenter som är skadliga för hälsan. Avdunstningen av dessa ämnen under torkningsprocessen åtföljs av en skarp lukt.
  • Den har låg ånggenomsläpplighet, vilket måste beaktas vid fasadmålning.
  • Låga indikatorer på kemisk resistens mot effekterna av olika aggressiva medier. Därför är användningen av pentaftalisk emalj begränsad i vissa områden inom industrisektorn med ökade krav på kvaliteten på skyddande beläggningar.
  • Brandfarligt.
  • Förlängd torkperiod.
Bild
Bild

För att torka helt tar PF-115 ungefär en dag, vilket inte alltid är motiverat när det gäller tid och, som ett resultat, ekonomi.

När det gäller att måla höghus - vattentorn, skorstenar eller bara väggar i byggnader i flera våningar - är industriklättrare vanligtvis involverade i arbetet. Tjänsterna från sådana team är värda det.

I det här fallet är det mest lönsamt att måla föremål "på en gång ", detta sparar tid och pengar. Det är orealistiskt att göra detta med pentaftalisk emalj, eftersom 24 timmar måste gå innan varje efterföljande lager appliceras. Medan det finns snabbtorkande emaljer, vars torkning mellan skikt bara tar en halvtimme, till exempel Anticor Sprint-beläggningen.

Bild
Bild
Bild
Bild

Dessutom rekommenderas inte PF -115 för att måla metallkonstruktioner som drivs i aggressiva industrimiljöer, det vill säga de som ligger direkt vid metallbearbetningsindustrin, värmekraftverk eller i närheten av dem och föremål som ständigt är i kontakt med vattenmiljön - bryggor, högar. Här behövs mer avancerade material än pentaftalisk färg, som kan ge ett högt korrosionsskydd.

Bild
Bild

Efterlevnad av GOST

I början av artikeln nämndes en händelse i historien om PF-115, som införandet av statens standard för denna typ av färg- och lackprodukter. Äkta pentaftalisk emalj produceras strikt i enlighet med GOST 6456 76, vilket gäller för beläggningar av vilken färg som helst. Enligt denna standard måste emaljtillverkarna uppfylla ett antal krav avseende kvalitetsindikatorer, tekniska egenskaper, förpackning, märkning, produkttransport, tillverkarens garantier etc.

Bild
Bild
Bild
Bild

Emaljen som produceras enligt det ursprungliga receptet kännetecknar bildandet av en beläggning med ett intervall av arbetstemperaturer från -50 ° C till + 60 ° C. Livslängden för en tvåskiktsbeläggning bör vara minst 4 år utan förlust av skyddande egenskaper. De ursprungliga dekorativa egenskaperna bör bibehållas i ett år när de används utomhus i måttliga klimatförhållanden.

Varje sats färg underkastas noggrann kontroll och levereras med ett certifikat som bekräftar materialets kvalitet och dess överensstämmelse med GOST.

Bild
Bild
Bild
Bild

Specifikationer

PF-115-färg är en typ av färg- och lackmaterial från alkydgruppen. Alkydemaljer - traditionella lackmaterial, som grund för den filmbildande komponenten i vilken syntetiska polykondensationsalkydhartser används. På ett antal indikatorer är de överlägsna oljefärger med oljehartsbindemedel.

Polyesterhartser - mångsidiga råvaror , som aktivt används av tillverkare av lackmaterial. Anledningen till en sådan efterfrågan på polyesterhartser ligger i förmågan att använda förnybara naturliga råvaror och erhålla en mängd olika lackkompositioner med en viss uppsättning skyddande, dekorativa och speciella egenskaper.

Bild
Bild

Låt oss överväga huvudkomponenterna i sammansättningen av pentaftalisk alkydemalj

  • Film tidigare . Detta är huvudkomponenten i lackmaterial, som ger polymerbeläggningen vissa egenskaper. Användningen av halvfabrikat pentaftaliskt lack som bindemedel för en polymerbeläggning gör det möjligt att erhålla en film med hög densitet, som utmärks av goda mekaniska egenskaper, fuktbeständighet och motståndskraft mot konstant och kortvarig exponering för atmosfäriska fenomen.
  • Lösningsmedel . Lösningsmedlet är en renad organisk vätska, i detta fall i form av renat fotogen (vitsprit), terpentin eller lösningsmedel, som bringar det filmbildande ämnet att vara redo att använda och justera viskositeten hos lackmaterialen.
Bild
Bild
  • Färgämnen . Införandet av fint dispergerade olösliga färgade pulver i filmformaren säkerställer pigmentering av polymerbeläggningen och gör den ogenomskinlig. För att få vit emalj använder tillverkarna titandioxid och för framställning av färgade beläggningar - kromsyraanhydrid, sot, organiska partiklar. Färgämnen ansvarar för emaljens döljande kraft och ger beläggningens bästa dekorativa effekt, vilket gör färgen långvarig och mättad.
  • Fyllmedel . De ökar döljningskraften, tixotropin, flytande substansers motståndskraft mot rörelse, slitstyrka, korrosionsbeständighet. Användningen av bariter, kalciumkarbonat, hydroaluminosilikat, en massiv mängd talk - stearin, förbättrar de listade tekniska egenskaperna hos lackmaterial.
  • Funktionella tillsatser . Användningen av modifierande tillsatser i form av torktumlare, mjukningsmedel och stabilisatorer löser olika problem. Torktumlare är lösliga organometalliska föreningar av kemiska grundämnen med metallegenskaper och en atommassa över 50. Användningen av kobolt, mangan, bly och andra torkmedel påskyndar torkningen av lackmaterial, vilket minskar filmbildningstiden.
Bild
Bild

Tillsatsen av mjukgörare hjälper till att öka filmens elasticitet och motståndskraft mot plötsliga förändringar i temperaturförhållanden. Stabilisatorer ansvarar för den enhetliga fördelningen av färgämnen genom emaljvolymen och förhindrar att polymerbeläggningen stratifieras.

Färgens prestandaegenskaper

  • Drifttemperaturområde: -35 ° C … + 60 ° C.
  • Faroklass - 3. Som en representant för gruppen alkydemaljer har denna färg en hög toxicitet och brandrisk. Därför måste du följa instruktionerna och följa säkerhetsföreskrifter när du arbetar med den.
  • Glansgraden mätt med en fotoelektrisk glansmätare är 50. Denna typ av lackmaterial utmärker sig genom bildandet av en jämn, slät blank beläggning som utesluter främmande inneslutningar.
  • Indikatorer på beläggningens villkorliga viskositet, mätt med en viskosimeter, beror på färgen. För svart, körsbär och röda beläggningar varierar de från 60 till 100 sekunder, för andra färger - 80-120 sekunder. En lägre viskositet gör det svårt att sprida emaljen med en pensel, medan en högre viskositet gör det nödvändigt att använda mer tunnare för att minska färgens viskositet för vissa verktyg.
Bild
Bild
  • Innehållet i pigment och bindemedel (fasta flyktiga ämnen) varierar efter färg och kan vara 50-68%.
  • Den torkar vid en temperatur av 20 ° C med en luftfuktighet på 65-70% under en dag, med undantag för körsbär och röda emaljer, som har en ökad torktid - cirka 2 dagar. Vid låga temperaturer fördubblas torktiden. Torkintervall mellan lager - 24 timmar.
  • Elasticitetsindikatorer för T -böjning (mm) - 1.
  • Densitetsegenskaper - från 1, 2 till 1, 4 kg per liter.
  • Slaghållfasthetsindikatorer (cm) - 40, som mäts efter att ett kilogram belastning har tappats på en målad bas. Förekomst / frånvaro av sprickor och bucklor på beläggningen registreras.
Bild
Bild
  • Vidhäftningskapacitet i punkter - 1, som anses vara den maximala kvalitetsindikatorn för vidhäftning till basen i enlighet med den konventionella skalan.
  • Täckningsförmågan hos den torkade beläggningen baserat på färgen kan vara 35-120 g / m2.
  • Har hög motståndskraft mot statiska effekter av vanliga hushållskemikalier, transformatoroljor och vatten.
  • Kemisk resistens: filmen har god tolerans mot terpentin, vit sprit, denaturerad alkohol.
  • Hållbarheten för lackmaterial i en sluten industriell behållare under garanti från olika tillverkare är 1, 5 - 2 år från tillverkningsdatumet. När den används i tempererade eller kalla klimat, kommer beläggningen att hålla i 4 år eller mer, och i tropiska klimat minst 1 år.
  • Förpackning: pentaftaliska färger förpackas i industriella behållare i olika storlekar från 0,8 till 60 kg.
Bild
Bild

Varje parti emalj måste kontrolleras i ett laboratorium för överensstämmelse med kvalitetsindikatorerna för GOST.

Bland ovanstående parametrar är endast en bedömning av färgens utseende, förbrukning och torktid tillgänglig för konsumenterna. Därför är det så viktigt att köpa PF-115, producerat enligt det ursprungliga receptet i enlighet med kraven i GOST.

Bild
Bild

Färger

Utbudet av färger för pentaftaliska färger innehåller huvudsakligen fullfjädrade färger och nyanser presenteras i begränsade mängder. Efter torkning kan färgade emaljer bilda en film med en blank, halvblank, matt, halvmatt konsistens och den vita basfärgen i emalj bildar bara en blank eller matt finish.

Färgintervallet presenteras i standardtoner:

  • gul, ljus och ljusgul;
  • beige och ljus beige;
  • Orange;
  • brun;
  • röd;
Bild
Bild
  • grädde;
  • blå;
  • blå, blek och gråblå;
  • turkos;
  • grön och mörkgrön;
  • pistasch;
  • smaragd;
  • grå, ljus och mörkgrå;
  • vit;
  • svart och andra.
Bild
Bild

Den nya färgpaletten presenteras i följande nyanser:

  • blå gran;
  • sallad;
  • färska kryddor;
  • säck;
  • grå;
  • turkos;
  • röd och blå lila;
Bild
Bild
  • choklad;
  • grönt äpple;
  • smaragd;
  • citron;
  • rökig grå.
Bild
Bild

Om det inte finns någon önskad nyans i de färger som erbjuds av en viss tillverkare kan du använda färgningstjänsten och få den nyans som krävs genom att blanda grundläggande eller universella pigment.

Innehållet i olika färgämnen i kompositionen av emaljfärger påverkar beläggningens prestanda. Skapandet av vissa nyanser leder till en minskning av kvaliteten på den slutliga produkten. Till exempel gäller detta körsbär, röda, svarta färger, som av denna anledning, istället för den högsta betyget, endast tilldelas den första.

Bild
Bild

Tillämpningsområde

PF-115 hänvisar till alkydemaljer, vilket framgår av bokstavsbeteckningen "PF", vilket indikerar en pentaftalisk bindemedelsbas. Att studera siffrorna 115 ger oss följande: genom det första numret får vi reda på var lacken appliceras. Så nummer 1 informerar oss om att vi har en atmosfärsbeständig färg framför oss, som rekommenderas för utomhusarbete. Det efterföljande numret 15 är produktens katalogserienummer, så dessa nummer innehåller ingen praktisk information.

Även om denna alkydfärg har det bredaste användningsområdet, utvecklades den främst för korrosionsskydd av metallkonstruktioner som används i naturområden med tempererat, kallt eller tropiskt klimat.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det används i följande branscher:

  • teknik;
  • anläggning av motorvägar;
  • järnvägstransporter;
  • maskinverktyg;
  • byggnad av flygplan;
  • militär-industriell;
  • tillverkning av metallkonstruktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

På grund av den intensiva torkningshastigheten (ungefär en dag) och den snabba vädret av lukten används denna lackering ofta för internt arbete. LKM är också lämplig för bearbetning av trä, betong, tegel och andra ytor som påverkas negativt av atmosfäriska påverkan, förutsatt att ytbehandlingstekniken för målning följs.

Bild
Bild
Bild
Bild

PF-115 anses med rätta vara en "nationell" produkt . Denna färg används med kraft och huvud av olika verktyg, när det är nödvändigt att ordna "oansvariga" föremål som olika bänkar, inslag av staket intill ingångar, källardörrar, skyddsgaller. Det är oumbärligt för färgning av de produkter som inte bara behöver ge korrosionsskydd, utan också för att ge vissa dekorativa egenskaper. Dessutom är träkarmar på fönster eller fasader ofta målade med PF-115-emalj, så att byggnader snabbt får ett välskött utseende och verktyg undviker onödiga kostnader.

Bild
Bild

De flesta industrilokaler och lager är utrustade med fullvärdiga värmesystem. Eftersom estetik i sådana anläggningar spelar en sekundär roll, praktiseras det här att installera ett stort antal praktiska värmeregister som håller den optimala temperaturen i rummet. De, tillsammans med gjutjärnsradiatorer, målas ofta med pentaftalisk färg, igen av ekonomiska skäl.

Bild
Bild

Tillverkare

PF-115 tillverkas av många ryska företag. Men den hårda konkurrensen om konsumenten ledde till att hemmamarknaden för färger och lacker var fylld med billiga emaljer av låg kvalitet som producerades under varumärket PF-115, inte bara enligt GOST utan i enlighet med TU.

Vissa tillverkare av färg- och lackmaterial övar implementering av speciella marknadsföringslösningar att skilja dina produkter av låg kvalitet från andra produkter av låg kvalitet. Som ett resultat av en sådan marknadsföringspolicy dök ett märke av pentaftalisk färg upp under märket 116 med dess andra derivat som Ultra, Extra, Super.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du stöter på billig emalj på hyllorna, var noga med att fråga om normerna för tillverkning av denna färg.

Förtroende förtjänar endast för produkter som tillverkas i strikt överensstämmelse med GOST 6465-76, men inte med TU - tekniska specifikationer för företag, som oftast upprättar individuella kvalitetsindikatorer för att sänka marknadspriset på sina produkter.

Vi erbjuder dig att uppmärksamma välrenommerade tillverkare av färger och lacker med hög betygssäkerhet bland köpare.

Bild
Bild

Lacre

Detta är ett välkänt ryskt företag som specialiserat sig på tillverkning av dekorativa färger och lacker. Universella alkydemaljer "Lakra" har utmärkt vidhäftning mellan skikten, högt atmosfäriskt motstånd och döljande kraft. Utbudet av färger inkluderar över 40 färglösningar. De flesta av dem bildar en blank yta. Garanterad hållbarhet för lackmaterial är 24 månader.

Bild
Bild
Bild
Bild

Prestige

Företaget producerar färger och lacker av högsta kvalitet i kombination med ett överkomligt pris. År 2005 presenterade företaget två tekniska innovationer - en budget pentaftalisk färg "Kazachka" och en högkvalitativ alkydemaljfärg "Poller". Båda produkterna tillverkas i full överensstämmelse med standarderna för denna grupp av lackmaterial.

Bild
Bild

I serien med alkydemaljer finns det många andra värdiga färger och lacker . Detta är en supervit PF-115 med en hög glansgrad baserad på rengjord, klarad lack och en värmebeständig, korrosionsskyddande, silverfärgad dekorativ beläggning med naturligt aluminiumpulver som fyllningsfraktion, som kan användas för att måla radiatorer, värmerör och skorstenar.

Ett mycket intressant alternativ är en miljövänlig akryl halvblank snabbtorkande universalemalj, som när den appliceras börjar lukta som ett grönt äpple. När polymerbeläggningen torkar försvagas äppellukten och försvinner.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tex

En av de största tillverkarna av lackmaterial med ett brett nätverk av byggbutiker i hela Ryssland.

Det finns flera typer av PF-115 här:

  • universell alkydvit matt och blank med möjlighet till färgning enligt katalogen;
  • universell blank färg, som, förutom trä och metall, kan målas på gipsunderlag, byggnadskonstruktioner gjorda av gipsskivor, fiberplattor / spånskivor;
  • "Fazenda" - emalj som bildar en blank yta, kännetecknad av en ekonomisk förbrukning på 1 kg / 6-16 m2 i ett lager med en skikt och motståndskraft mot vittring;
  • "Optimum" - emaljfärger med en torkningstid på upp till 7 timmar. Torkintervall mellan lager - 24 timmar;
  • "Ekonomi" för masskonstruktion och målning av trä- och metallkonstruktioner.
Bild
Bild
Bild
Bild

Efter att ha analyserat feedback från användare av PF-115 kan vi dra slutsatsen att de flesta av våra landsmän tror att emaljen gör ett utmärkt jobb med de uppgifter som tilldelats den. Och nästan alla är nöjda med pris-kvalitetsförhållandet för denna produkt. Enligt många användare är det nödvändigt att köpa peefka uteslutande från välrenommerade företag som värderar deras rykte och producerar emalj av högkvalitativa råvaror, med beaktande av alla krav från GOST.

PF-115 har ett mer än överkomligt pris Därför är inköp av billiga färger av otillräcklig kvalitet en tveksam ekonomi. Användningen av förfalskningar kan framkalla allergier och förgiftning, om än i mild grad, men varför sådana offer. Förutom den starka lukten tar förfalskade färger flera veckor att torka, och beläggningen de bildar är för spröd och börjar spricka i en accelererad takt.

Bild
Bild

Köpare anser fortfarande att emaljfärg gjord enligt det ursprungliga receptet är en bra "folkmassa", som noterar filmens elasticitet och dess motståndskraft mot yttre faktorer. Många sommarboende är glada att du med en begränsad budget snabbt kan förbättra uthusen på platsen efter vintern eller uppdatera det gamla staketet.

Erfarna byggare rekommenderar att inte måla strukturer som utsätts för konstant exponering för direkt solljus med pentaftalisk färg, eftersom det är benäget att blekna.

För dessa ändamål är det bättre att köpa importerad UV-resistent emalj. Det finns inga klagomål om de skyddande egenskaperna hos PF-115: en sådan beläggning är ganska kapabel att skydda betong, metall eller trä från negativa atmosfäriska påverkan.

Bild
Bild

Konsumtion

Förbrukningshastigheten för lackmaterial för tvåskiktsmålning kan vara från 100 till 180 g per 1 m2 enligt följande faktorer:

  • basen som ska målas och dess absorptionsförmåga;
  • arbetsviskositet hos lacken;
  • ytbehandlingsmetod - manuell eller maskin;
  • enkelskiktsbeläggningstjocklek;
  • den valda emaljfärgen;
  • antalet applicerade lager.
Bild
Bild
Bild
Bild

För jämförelse: förbrukningen av svart emaljfärg vid målning av grundade metallkonstruktioner vid bra väder och användning av en sprutpistol kommer att vara 50 g / m2 eller mer, manuellt - 80 g / m2. Och förbrukningen av vit emalj när du målar en träyta med en pensel är cirka 200 g / m2 eller mindre, och färg - cirka 110 g / m2.

Bild
Bild

Hur man odlar?

Före direkt användning blandas emaljfärgen väl. Det enklaste sättet att göra detta är med en elektrisk borr med en mixerfäste. För att erhålla en viss arbetsviskositet hos lackeringsmaterial måste det spädas med ett lösningsmedel som Nefras2 A 130/150 (Solvent), White Spirit eller en blandning av dem, som måste spädas i lika stora proportioner eller med terpentin. Med förbehåll för användning av elektrofärg-applicering av färg i ett högspänningsfält måste kompositionen spädas med RE-4V / RE-3V-förtunnare.

Bild
Bild
Bild
Bild

Användningstips

  • För att uppnå ett positivt resultat av att använda emaljfärg är det viktigt att ordentligt förbereda ytan för målning. Underlaget måste rengöras noggrant genom att ta bort den gamla beläggningen, smuts, olja, fett, vax, rost och andra föroreningar.
  • Förutsatt att lacken är i gott skick tvättas den målade ytan med tvålvatten, torkas och slipas. Ytor med oljefläckar eller vaxavlagringar behandlas med White Spirit. Trä lack.
  • Gipsade och betongytor är dammfria och torktorkade för att undvika avskalning av filmen, bildning av bubblor, som är tydligt synliga på den blanka beläggningen. Dammpartiklar kan orsaka en minskning av både beläggningens dekorativa effekt och dess skyddande funktioner - väderbeständighet och hållfasthet.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Pentaftaliska färger kan förvaras och transporteras vid en temperatur på -30 ° C … + 35 ° C. Korrekt lagring innebär att man placerar en hermetiskt försluten behållare med emalj på en torr plats med begränsad tillgång till solen.
  • Optimala förhållanden för applicering av lackmaterial förutsätter en omgivningstemperatur på 5-35 ° C. Torktiden för varje lager är en dag, om lufttemperaturen är upp till 20 ° C. Det är tillåtet att använda snabbtorkande metoder när beläggningen torkar på en timme vid en högsta tillåtna temperatur på 110 ° C.
  • Målningsarbeten tillåts utföras med vanliga verktyg - pensel, rulle, med hjälp av pneumatisk / luftlös sprutning, strålkastare, doppning och elektrisk målning.
Bild
Bild
Bild
Bild

Optimal teknik för att måla ytor från olika material

  • Stålkonstruktioner. Bearbetning med ett lager jord för metall GF-0119 / GF-021 / VL-05 / VL-023, liknande primers för rostiga ytor som "Unikor" eller en komposition som omvandlar rost, följt av tvålagers applicering av emaljfärg.
  • Profilvirke-2-3-lagers emaljapplikation.
  • Gipsade ytor, tegel, betongplattor, tidigare målade strukturer behandlas på samma sätt som profilerat trä.
Bild
Bild

Du måste utföra allt målningsarbete i produktionsverkstaden där till- och frånluftsventilation är installerad eller i ett rum med god luftcirkulation. Deltagare i målningsarbeten måste ha overall och personlig skyddsutrustning (personlig skyddsutrustning) som skyddar huden från kontakt med färg och andningsorganen från exponering för giftiga ångor.

Rekommenderad: