Kantig Ottoman (62 Bilder): Med Lyftmekanism, Modell Elegy, Storlekar 140x200 Och 120x200, Soffa Ottomanska Julia Deluxe 90 Cm, Dubbel

Innehållsförteckning:

Video: Kantig Ottoman (62 Bilder): Med Lyftmekanism, Modell Elegy, Storlekar 140x200 Och 120x200, Soffa Ottomanska Julia Deluxe 90 Cm, Dubbel

Video: Kantig Ottoman (62 Bilder): Med Lyftmekanism, Modell Elegy, Storlekar 140x200 Och 120x200, Soffa Ottomanska Julia Deluxe 90 Cm, Dubbel
Video: Alternate History of Ottomans | Osmanlılar'ın Alternatif Tarihi 1277-2018 2024, Mars
Kantig Ottoman (62 Bilder): Med Lyftmekanism, Modell Elegy, Storlekar 140x200 Och 120x200, Soffa Ottomanska Julia Deluxe 90 Cm, Dubbel
Kantig Ottoman (62 Bilder): Med Lyftmekanism, Modell Elegy, Storlekar 140x200 Och 120x200, Soffa Ottomanska Julia Deluxe 90 Cm, Dubbel
Anonim

Hörnsoffan är en praktisk möbel som är kompakt och bekväm. Tack vare användningen av modern teknik skapar tillverkare hållbara produkter med lång livslängd. Samtidigt kostar modellerna lite och har bra yttre egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Funktioner och Fördelar

Soffan är ett mellanalternativ mellan sängen och soffan. Den är utformad för att sova och är därför utrustad med en madrass . Precis som soffan har ottomanen en eller två ryggar och inbyggda lådor för linne. Denna möbel finns i olika former och storlekar, hörnmodellen anses vara den mest kompakta, eftersom den tar mindre plats och passar i trånga rum.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Utmärkande egenskaper:

  • Den ergonomiska designen säkerställer hög funktionalitet hos den ottomanska. Närvaron av en sänggavel och ryggstöd kommer att göra sömn eller dagtid vila bekvämare, och de små dimensionerna gör att du kan placera möbler i ett begränsat utrymme.
  • Olika finish och tyger gör att du kan välja en ottoman för alla interiörer. Smidiga linjer, dekorativa kuddar skapar en atmosfär av komfort, och mjuka pastellfärger ger rummet lugn och ro.
  • Skåpets rymlighet, möjligheten att ta bort filtar och kuddar, samt säsongsbetonade och onödiga saker som inte passar i garderoben. Storleken på facken beror på den specifika modellen av den ottomanska.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Enkel rengöring och rengöring av möbler uppnås på grund av dess design. Damm och smuts ackumuleras inte under den ottomanska på grund av att det inte finns något ledigt utrymme under den. Detta gör rengöringen av sovrummet mycket enklare.
  • Multifunktionaliteten kommer till uttryck i att modellen kan användas som både soffa och säng. Vissa köper det enbart för att sova, medan andra gör det ottomanska till en del av vardagsrummet.
  • Bekvämligheten med att använda ottomanen är baserad på avsaknaden av behovet av att täcka den varje dag. Sängkläder läggs i garderoben, och möbelns yta behöver inte döljas under överkastet.

De rundade hörnen gör den ottomanska säkrare och kan inte stöta mot. Tack vare detta är möblerna lämpliga även för att ordna en plantskola. I detta fall ges produkter med små dimensioner företräde.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vyer

Modellens praktiska egenskaper är inte bara associerade med dess designfunktioner, utan också med olika arter. En smal långsträckt ottoman är lämplig för ett litet sovrum; par kan välja bredare möbler. Det skiljer sig också i formen på ryggen, specifikationerna för placeringen av de inre lådorna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns följande typer:

Osmansk soffa med lyftmekanism. Bekväm modell som används som sittplats under dagen och blir till en säng på kvällen. Lyftmekanismen gör att du snabbt kan flytta ottomanen och ta ut sängkläderna. Det finns tre typer av lyftmekanismer: manuell, med lindade eller gasfjädrar. Den senare typen har en hög mjukhet och är lättast att hantera

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Dubbel. En sådan ottoman har stora dimensioner och används som koja för två, utrustad med en rymlig låda för linne. Det sparar pengar eftersom det kostar mindre än en dubbelsäng eller svit.
  • Med vadderad rygg. En bra lösning för sovrummet. Möblerna är utrustade med ett hörn på baksidan som kan placeras på vardera sidan av den ottomanska. Fungerar som en fullfjädrad ersättning av sängen och är samtidigt billigare, tar mindre plats.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
  • En och en halv. En plats att sova och vila. I storlek har den en mellanliggande position mellan en enkel- och dubbelsäng. Modellen är lämplig för dem som värdesätter ledigt utrymme, föredrar att sova på bredare möbler.
  • Glidande. Skiljer sig i designfunktioner. Den här ottomanen rör sig framåt och vänder sig från en vanlig soffa till en säng. Det finns både massiva modeller och lättare, som även ett barn kan hantera.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Dimensioner

På soffan kan du koppla av ensam, den är också lämplig för par . Möbler används beroende på dess storlek, medan måtten är standard, vilket förenklar processen att hitta den önskade modellen. Modeller på 140x200 cm är dubbla och lämpar sig för en god vila för två personer.

120x200 cm-storleken på en och en halv säng. Som ett resultat tar den mindre plats och är lämplig för placering i smala, långsträckta rum. Det mest praktiska är 90x200 ottomanerna som passar i trånga utrymmen. Alternativet är lämpligt för en ett-rums- eller studiolägenhet, vars ägare bor ensam.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material och färg

Mångfalden av mönster gör att du kan välja en ottoman för både ultramoderna och mer diskreta interiörer. Möbler gjorda i naturliga nyanser - brun, beige, vanilj - utmärks av sin mångsidighet. Liknande eller kontrasterande färger kan kombineras, olika texturer kan användas. Alternativt är ryggen gjord av tyger med ett mönster, och huvuddelen av den ottomanska är gjord av deras släta tyg.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Möblernas komfortnivå beror på det valda materialet . Först och främst gäller detta fyllmedel. Det finns ett fjäderblock eller skumgummi inuti den ottomanska. Ovanpå de första finns lager av säckväv och vadd, användbara för ryggen. Medan den vilar på en sådan ottoman kommer ryggraden att inta den mest naturliga positionen och kroppen kommer att kunna slappna av.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid tillverkning av möbler tas syntetmaterial också, till exempel skumgummi. För det tas miljövänliga råvaror från europeiska tillverkare. Materialet är helt säkert och avger inte skadliga föreningar i luften. Fördelarna med fyllmedlet inkluderar ökad slitstyrka, motståndskraft mot mikroorganismer och temperaturfluktuationer.

Ottomanens utseende beror på klädseln. För dessa ändamål används läder, velour, mikrofiber, mocka, mattning. Möbler gjorda av naturmaterial ser ädla ut och kan enkelt kombineras med andra föremål. Det är dock dyrare och kräver mer underhåll.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Populära modeller

Olika typer av ottomaner skiljer sig åt i lyftmekanismer, externa och designfunktioner, kvaliteten på de använda materialen. Följande modeller av denna möbel utmärks:

Elegi

En av de mest populära modellerna. Ryggstödets placering varierar beroende på tillverkare och kundens önskemål. Möblerna är utrustade med en fjädersoffa och en lyftmekanism. Det finns en liten hylla på sidan för att ersätta sängbordet. Den är lämplig för förvaring av böcker, telefon, lampa. När du köper bör du ta hänsyn till vinkeln med vilken soffan kommer att ligga mot väggen.

Bild
Bild

Julia Lux

Billig ottoman, utrustad med låg rygg och smala armstöd. Den öppnas med den "ottomanska" lyftmekanismen och är utrustad med ett fjäderblock. Den låga kostnaden för möbler beror på att ryggstödet ofta är stoppat med tekniskt tyg, men om du vill kan du välja ett annat material. Kuddar kan beställas med modellen.

Bild
Bild

Lagun

Modellen är enkel. Det finns ett minimum av dekorativa element på ottomanen, vilket förenklar dess kompatibilitet med interiörartiklar. De breda och rymliga möblerna är utrustade med en plan yta. Modellens design består av en koja, en rektangulär bas och ryggar. Ottomanen utvecklas med hjälp av Eurobook -mekanismen och ligger på fyra ben.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

När du väljer en lämplig ottoman tas hänsyn till rummets yta. Baserat på detta väljs möbelns dimensioner. Det bör inte blockera passagen, blockera åtkomst till fönsterbrädan, strömställare eller sängbord.

Lika viktigt är lätt att transportera möbler. För stor passar inte i dörröppningen, väger mycket och måste demonteras för att placeras i lägenheten.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns ett antal kriterier som man är särskilt uppmärksam på när man köper en ottoman:

  • materialet från vilket ramen är gjord;
  • vad klädseln är gjord av;
  • transformationsmekanism;
  • fyllmedel som den ottomanska är fylld med.
Bild
Bild
Bild
Bild

Den totala kostnaden för möbler, dess utseende, livslängd och komfortnivå beror på de angivna funktionerna. Du bör inte jaga efter de mest budgetmodeller. Som regel är sådana ottomaner skrymmande, och på grund av användningen av billiga råvaror av låg kvalitet blir de snabbt oanvändbara och förlorar sina yttre egenskaper.

Bild
Bild

Vackra idéer i inredningen

En mängd olika designlösningar låter dig kombinera funktionalitet och estetik i ottomanen. För ägare av lägenheter inredda i en neutral stil, kommer minimalistiska möbler utan mönster, gjorda i lugna eller pastellfärger, att passa. Sådana modeller är lättare att passa in i miljön.

Bild
Bild

Anhängare av den klassiska stilen kan rekommenderas att välja en ottoman med en lyftmekanism i knallrött. Denna detalj kommer att ge en touch av friskhet till det inre av rummet.

Bild
Bild

En stoppad ottoman med en bild av djur, dekorerad med teckningar eller färgglada ränder, kommer att bli en del av barnkammaren. Ett litet barn kommer att älska möbler med sina favorit seriefigurer eller roliga teckningar. I det här fallet blir soffan liten.

När du köper bör du prioritera fyllnadskvaliteten: sovplatsen ska vara så bekväm och mjuk som möjligt.

Bild
Bild

Blommönster på klädseln är ett alternativ för drömmande natur. De matchas med det färgschema som råder i rummet, eller de lämnas som ett kontrasterande element för att hjälpa till att placera accenter i rummet. Prydnader och mönster rekommenderas att kombineras med ett vanligt tyg så att uppmärksamheten riktas mot dessa element.

Rekommenderad: