Dubbel Ottoman (40 Bilder): Med En Lyftmekanism För Att Sova Och Vila

Innehållsförteckning:

Video: Dubbel Ottoman (40 Bilder): Med En Lyftmekanism För Att Sova Och Vila

Video: Dubbel Ottoman (40 Bilder): Med En Lyftmekanism För Att Sova Och Vila
Video: Fem tips för bättre sömn! 2024, April
Dubbel Ottoman (40 Bilder): Med En Lyftmekanism För Att Sova Och Vila
Dubbel Ottoman (40 Bilder): Med En Lyftmekanism För Att Sova Och Vila
Anonim

Många köpare föredrar en ottoman, eftersom den har mycket gemensamt med en soffa, men samtidigt kännetecknas av kompakthet och praktiska egenskaper. En dubbel ottoman är ett bra alternativ till en dubbelsäng.

Bild
Bild

Funktioner, fördelar och nackdelar

Ottomanen kombinerar funktionaliteten hos både en soffa och en säng. Den är utrustad med ett ryggstöd vid huvudet. Den kompakta storleken gör att du kan frigöra utrymme i vardagsrummet.

Huvuddragen i ottomanen från sängen är att den innehåller en rymlig låda där du kan lägga sängkläder . Ottomanen skiljer sig från soffan genom närvaron av en lyftmekanism.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den dubbla ottomanen är idealisk för att sova. En fjädrande madrass ger komfort och bekvämlighet. Det har obestridliga fördelar:

  • Den kan placeras både i vardagsrummet och i sovrummet. Den kan användas som huvud- eller extrasäng när gästerna anländer.
  • Nästan varje modell är utrustad med en låda som du kan använda efter eget gottfinnande. Den rymmer kuddar, en filt eller olika sängkläder.
  • Kombinerar perfekt det funktionella syftet med en hel säng och en soffa.
  • En dubbel ottoman kostar mindre än en soffa eller säng.
  • Moderna tillverkare erbjuder ett brett utbud av modeller. Du kan hämta en originalmodell även för ett barnrum.
  • Produktens kompaktitet sparar utrymme i rummet. Den kan användas när den är vikt.
  • Olika modeller gör att du kan välja en långsträckt version för långa människor.
  • Ottomanen passar harmoniskt in i vardagsrummet, sovrummet, barnrummet, eftersom det representeras av olika klädsel. Deras val är individuellt. Vissa tyger är dammavvisande och allergivänliga.
  • Lyftmekanismen är säker och bekväm. Ottomanen kan enkelt förvandlas till en dubbelsäng. Olika lösningar används.
  • En mängd olika stilar gör det möjligt att välja det bästa alternativet för inredningen i rummet.
  • Tillverkare erbjuder snygga modeller i olika färger. Du kan välja en ottoman i pastellfärger eller ljusa färger. Kontrastlösningar ser spektakulära ut.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om vi pratar om bristerna i en dubbel ottoman, kan vi notera det faktum att det inte längre kommer att vara möjligt att byta ut den gamla, slitna madrassen. Av denna anledning erbjuder många tillverkare att köpa en ottoman som är utrustad med en ortopedisk madrass med ett block av oberoende fjädrar. Detta alternativ kommer att pågå mycket längre.

Vyer

Moderna tillverkare erbjuder ett brett urval av dubbla ottomanska modeller. De använder olika material, komponenter, färger och klädsel. Bland det stora utbudet finns modeller med eller utan rygg, med armstöd. De kan dekoreras med snygga dekorativa element.

Bild
Bild

Fällbar soffa

För ett sovrum är en hopfällbar modell ett idealiskt alternativ. Om det behövs kan den vikas och därmed frigöra utrymme i rummet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ottoman med ortopedisk madrass

Modellen med en ortopedisk madrass är perfekt för att skapa förutsättningar för en sund och sund sömn. Alternativet med en låda för linne gör att du kan överge byrån.

Alla sängkläder kan enkelt förvaras i den inre lådan.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ottoman med lyftmekanism

En dubbel ottoman med en lyftmekanism gör det möjligt att använda en hydraulisk enhet för att höja konstruktionens ovansida och enkelt komma till lådan nedanför.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Material

Moderna modeller av en dubbel ottoman är gjorda av olika material, vilket återspeglas i praktisk, tillförlitlighet och prissättning. Vanligtvis är ottomanen gjord av metall eller trä:

En ottoman som är utrustad med en trästruktur används vanligtvis som dekoration. Det används inte som sovplats, eftersom det är skört. Detta alternativ är vanligtvis dekorerat med billiga klädsel, så det är billigare än modeller som kan användas för att sova

Bild
Bild
Bild
Bild

Metallmodeller kan användas för både liggande och sittande. Produktens styrka och praktiska påverkas också av metallen som strukturen är gjord av

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Du måste ta på allvar valet av en ottoman, eftersom det fungerar som en dekoration av vardagsrummet och också påverkar din hälsa kraftigt. Fel sovplats kan leda till trötthet eller sömnlöshet.

Bild
Bild

En ottoman väljs ofta för ett barn på en förskola, så sovplatsen ska vara bekväm. Innan du köper en ottoman bör du ta hänsyn till några av nyanserna:

  • Frånvaro av olika typer av defekter, till exempel grader eller repor.
  • Kontrollera funktionen hos den utdragbara mekanismen.
  • Lyften ska vara lätt att använda om du använder den varje dag.
  • Tvättlådan ska vara rymlig.
  • Fötterna måste vara starka och säkra och inte repa golvet.
  • Kontrollera produktens mått för att se till att den passar in i ditt rum.
  • Du bör titta närmare på tillverkaren, vilket slags rykte han har på marknaden.
  • Möbelprodukten måste ha kvalitetscertifikat. Innan du köper bör du bekanta dig med garantin.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra idéer i inredningen

En dubbel ottoman med sidorygg och lådor av naturligt trä passar perfekt in i en modern inredningsstil. Det harmoniserar vackert med andra trämöbler och kompletterar den trendiga ensemblen.

Bild
Bild

Den ljusa modellen kommer att bli höjdpunkten i en attraktiv och effektiv inredning. Hon kommer att ge nya färger till designen av rummet, lägga till mys och komfort.

Rekommenderad: