Asymmetriska Hörnbad (84 Bilder): Storlekar På Akrylprodukter, 170x90 Och 120x120, 150x90 Och 120x90

Innehållsförteckning:

Video: Asymmetriska Hörnbad (84 Bilder): Storlekar På Akrylprodukter, 170x90 Och 120x120, 150x90 Och 120x90

Video: Asymmetriska Hörnbad (84 Bilder): Storlekar På Akrylprodukter, 170x90 Och 120x120, 150x90 Och 120x90
Video: Hur Gör Jag Mina Fade Akryl Naglar 2024, Maj
Asymmetriska Hörnbad (84 Bilder): Storlekar På Akrylprodukter, 170x90 Och 120x120, 150x90 Och 120x90
Asymmetriska Hörnbad (84 Bilder): Storlekar På Akrylprodukter, 170x90 Och 120x120, 150x90 Och 120x90
Anonim

Hörnbad anses med rätta vara strukturer som kan placeras i ett litet badrum, samtidigt som det frigör användbart utrymme i det. Dessutom kommer den ovanliga modellen att dekorera interiören, vilket gör den inte bara funktionell utan också original.

Bild
Bild
Bild
Bild

Särdrag

Hörnbad ligger mellan badrumets vinkelräta väggar, "stående" i hörnet. De utmärker sig genom sin ergonomi och är särskilt praktiska i små badrum, eftersom de frigör användbart utrymme.

Sådana modeller kan vara liksidiga eller mångsidiga . De senare kallas asymmetriska. De kan ha en mängd olika former, men samtidigt är de alltid rymliga och ergonomiska. Grunden för skålarna som behandlas är akrylatbaserade polymerer. Moderna akrylbad innehåller vanligtvis tillsatser som ger biostabilitet och antibakteriella egenskaper hos enheter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns 2 tekniker för tillverkning av akrylskålar

  • Tillverkad av akrylplåt . Sådana strukturer är mer hållbara och pålitliga, deras livslängd är 10-12 år.
  • Extruderad akryl . Dessa är mindre hållbara och hållbara modeller. Dessutom är sådana produkter i ett antal europeiska länder oacceptabla att användas i strukturer som kommer i kontakt med människokroppen. Detta blir en anledning att tänka inte bara på materialets tekniska brister, utan också på dess miljösäkerhet.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Akryl i sig skiljer sig inte i styrka, särskilt om dess multipla böjning är avsedd, därför är det vid tillverkning av badkar förstärkt med polyesterhartser belagda med glasfiber eller polyuretanskum. Det andra alternativet är mer miljövänligt.

Resultatet är ett tillförlitligt material som kännetecknas av bra ljud- och värmeisoleringsprestanda . Detta innebär att ett sådant bad inte skramlar när du drar vatten (som det händer med metallmotstycken) och behåller också värmen. En vattenfylld badtunna i akryl svalnar långsamt - bara 1 grad på 30 minuter. Badkarets yta är slät och behaglig vid beröring.

På grund av materialets plasticitet och teknikens särdrag är det möjligt att skapa skålar med olika och invecklade former. När det gäller färgen är både klassiska snövit och färgade teckensnitt tillgängliga för kunderna.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nackdelen med akrylskålar är övre lagrets skörhet, så de måste skyddas från mekaniska skador.

Asymmetriska modeller kan utrustas med ett hydromassagesystem , duschpaneler, alternativet för aromaterapi, färgterapi, har belysning eller speciella urtag som följer kroppens anatomiska egenskaper, liksom nackstöd och handtag i silikon.

Det mest populära alternativet är hydromassageeffekten, som tillhandahålls av närvaron av jetstrålar. Från dem levereras under tryck vattenstrålar eller vatten-luftstrålar, vilket ger en massageeffekt. Denna massage förbättrar blodcirkulationen och ger en kosmetisk effekt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Asymmetriska badkar har följande fördelar.

  • Praktisk på grund av materialets antibakteriella och självrengörande förmåga, samt dess korrosionsbeständighet.
  • Säkerhet, eftersom beläggningen inte glider, avger inte farliga ämnen.
  • Lätt vikt (ca 30-40 kg), vilket ger enkel transport och installation, samt möjligheten att montera skålen i hus med trä och förfallna golv.
  • Hög ljud- och värmeisoleringsegenskaper.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Ovanlig design, olika former.
  • Lätt att använda - de flesta modeller har en bred hylla med fälgar på vilka du kan placera duschprodukter, tvålar och schampon.
  • Ergonomisk.
  • Lätt att rengöra, vilket eliminerar användningen av slipande rengöringsmedel.

Nackdelen med akrylskålar är det yttre skiktets skörhet, som spricker under påverkan av mekanisk skada. Dessutom innebär den vinklade designen användning av speciella stöd för att säkerställa skålens styrka.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Asymmetriska hörnskålar blir gula med tiden. Du kan undvika detta genom att välja en färgmodell, eller fixa en skadad version med hjälp av badrestaureringstjänsten.

Dimensioner

Huvudkriteriet för att välja badkarets storlek är badrummets dimensioner. Först och främst är det nödvändigt att utföra noggranna beräkningar och sedan bestämma lämplig storlek på teckensnittet. För att göra detta rekommenderas det att skapa en ritning av badrummet i ett bekvämt format, överföra funktionerna i avloppet, fördelningen av vattentillförsel till det, och också ange den exakta platsen och dimensionerna för resten av utrustningen, möbler, hushållsprodukter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om badrummet är tillräckligt litet bör du inte välja för komplexa asymmetriska modeller . - deras kanter kommer att "äta upp" det lediga utrymmet. Skålens mått bestäms av dess längd och bredd. För liksidiga hörnmodeller är den optimala skålstorleken 140x140 eller 150x150 cm. Baserat på detta kan man anta att asymmetriska modeller, vars längd är 140 eller 150 cm, anses vara de mest "populära" storlekarna. 140x70, 150x70 och 150x75 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fem och sexkantiga modeller i små rum ser vanligtvis löjliga ut . Deras användning är irrationell när det gäller övergripande dimensioner. De ser mycket mer attraktiva ut i rymliga badrum i privata hus. Här ser de ut som små pooler, och deras längd kan vara 180 cm eller mer, och deras bredd är 110-160 cm.

Beroende på skålens storlek kan vinklade asymmetriska strukturer villkorligt delas in i tre typer.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Miniatyr

Deras storlek är 120x70 cm, vilket gör det möjligt att använda sådana modeller i små badrum. I vissa fall kan enhetens längd nå 130 cm. Som regel har sådana bad en ökad bredd. Den optimala storleken på sådana skålar är 130x70 och 130x80 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För fyrkantiga badrum kan du köpa ett badkar som mäter 120x90 eller 130x100 cm . Installation av en större skål är omöjlig här, eftersom du måste överge användningen av handfatet och minska det fria området, medan skålen med deklarerade måtten låter dig placera allt du behöver i rummet. En annan fördel med miniatyrenheter är ekonomisk vattenförbrukning. Nackdelen är att det inte går att lägga sig medan du badar. När det gäller skålens volym är sådana mönster nästan samma som volymen på liksidiga teckensnitt med måtten 100x100, 110x110 och 120x120 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Standard

Dessa badkar skiljer sig från de tidigare i sin stora storlek - 150x70 cm. De passar in i de flesta badrummen i typiska höghuslägenheter. Att ta ett bad kan hjälpa dig att komma in i en mer bekväm halv sittning. Närvaron av hydromassage, inbyggda armstöd eller silikon "kuddar" gör proceduren trevligare. Rymliga bad 150x90, 160x90 cm anses också vara standard.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Överdimensionerad

Längden på sådana produkter börjar från 170 cm och kan vara upp till 200 cm. Badkar på 170x90 cm anses vara "löpande" i detta segment. De är avsedda för rymliga badrum. Samtidigt förblir vissa modeller ganska kompakta (till exempel skålar 170x50 cm) eller kan utåt likna mini-pooler (produkter 170x110 cm).

Separat är det värt att markera de sittande hörnstrukturerna, vars dimensioner är mindre än dimensionerna hos miniatyrmotstycken . Ofta är deras längd mindre än 90 cm, och deras bredd är mindre än 70 cm. Sådana strukturer installeras vanligtvis för äldre och funktionshindrade. Du kan ta ett bad i dem medan du sitter. För enkelhets skull har de en plats i skålen.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Det optimala djupet är 50-60 cm. Detta avstånd mäts från badets botten till överloppshålet. Vanligtvis har importerade modeller ett grundare djup jämfört med inhemska.

Formen på ett asymmetriskt bad trotsar ofta beskrivningen.

I allmänhet utmärks följande populära konfigurationer:

  • trapets;
  • månadens form, skära droppe eller hjärta;
  • med ett avfasat eller avrundat hörn;
  • former som liknar en rektangel eller kvadrat, men som har en vinkel på mer eller mindre 90 grader.
Bild
Bild
Bild
Bild

Bad för två förtjänar särskild uppmärksamhet, som i regel är utrustade med ett hydromassagesystem. Sådana mönster har formen av ett hjärta, i vars urtag armarna för huvudet är placerade. Sådana mönster tar mycket plats. Ett alternativ för små badrum är badkar för två, formade som ett oändligt tecken med ett dräneringshål i mitten av skålen.

Bild
Bild

Populära modeller

En av de bästa tillverkarna av badkar i akryl anses vara Tjeckiska märket Ravak … I sortimentet finns det många asymmetriska hörnmodeller gjorda av akrylplåt 5-6 mm tjock, förstärkt med glasfiber. Detta säkerställer produkternas styrka och hållbarhet (10 års garanti). Den angivna väggtjockleken är tillräcklig för installation i hydromassagesystemets skål. Fördelen är olika modeller och former, liksom möjligheten att välja samma skål i flera storlekar (för stora och små rum). Nackdelen är den höga kostnaden, men den är helt utjämnad av typsnittets höga kvalitet och långa livslängd.

Bild
Bild
Bild
Bild

Skålar är inte mindre populära Polska märket Cersanit … För tillverkning av skålar används emellertid ett ark akryl med en tjocklek av 4 mm. Detta påverkar produktens livslängd - det är 7 år.

En annan europeisk tillverkare som tillverkar badkar med en väggtjocklek på mindre än 5 mm är Kolo -märke (Polen). Tillverkaren säger om en 3-årig garanti, men användare hävdar att badkaret kommer att vara 7-10 år utan att ändra dess tekniska och visuella egenskaper. I allmänhet kännetecknas produkterna av tillförlitlighet och hållbarhet, men för tunna väggar blir orsaken till vägran att installera ett hydromassagesystem i badrummet.

Bild
Bild
Bild
Bild

Och här är baden Nederländska företaget Riho tvärtom kännetecknas de av en maximal tjocklek - från 6 till 8 mm, beroende på modell. Detta ger en god säkerhetsmarginal, modellernas hållbarhet, liksom deras högre kostnad.

Asymmetriska premiumskålar i akryl finns i Tyska (Villeroy & Boch), franska (Jacob Delafon) och italienska (BelBagno) företag … De utmärks inte bara av sin styrka, säkerhet och eleganta design, utan också av användning av modern teknik vid tillverkning av sanitetsartiklar. Således var den tyska tillverkaren Villeroy & Boch en av de första som tillverkade skålar baserade på sten. Kvaril är en modifiering av akryl, som innehåller kvartssand, vilket garanterar större produktsäkerhet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Ryska märken vinner också köparnas förtroende. Bland dem - Aquanet -företag , specialiserat på tillverkning av akrylskålar i cirka 10 år. Tjockleken på akrylskiktet är 5 mm. Vissa modeller är utrustade med nackstöd, armstöd, vilket gör badet bekvämare. Skålens yta är behaglig att röra vid (inga sömmar eller defekter). Det håller vattentemperaturen perfekt. Bland "minus" med produkten finns en kort garantitid på ett år. Dessutom finns det många recensioner på nätet som indikerar den låga kvaliteten på avloppssystemet. Samtidigt säljs det inte separat - det måste ändras helt genom att köpa ett avloppsöverflödessats, vilket är ganska dyrt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du letar efter det mest användbara hydromassagesystemet, var uppmärksam på de asymmetriska hörnmodellerna i den spanska produktionen varumärket Pool Spa … Typen och platsen för munstyckena i sådana skålar motsvarar exakt medicinska rekommendationer, så att du kan få maximal återhämtning från proceduren. De flesta modeller är utrustade med ett vattenstrålsystem, markerat i olika färger. Ljusstrålar levereras med olika frekvenser, har olika varaktigheter, vilket bidrar till avslappning, återställning av psykologisk balans. Eftersom tillverkaren är inriktad på produktion av hydromassageskålar, behöver du inte oroa dig för styrkan och tjockleken på badets väggar. Den senare är 6-8 mm. Bristen på mönster är hög kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du letar efter billigare modeller, var uppmärksam på hydromassagehörnen från inhemska tillverkare. Bland tillverkarna som arbetar med akrylark - företagen "1Marka" och "H2O " … Deras produkter kännetecknas av deras hållbarhet, olika former och storlekar och närvaron av flera hydromassagelägen. Badkar "1Marka" har en 10-årig tillverkargaranti. En så lång garantitid är en sällsynthet för modeller av inhemska företag.

När du köper ett bad är det viktigt att förstå att en asymmetrisk modell av hög kvalitet inte kan vara billig. Så, minimipriset för en skål från en europeisk tillverkare varierar från 15 000-17 000 rubel, en inhemsk - från 13 000 till 15 000 rubel. Observera att minimikostnaden är inställd för standardskålar. Så för en liknande enhet med hydromassage börjar genomsnittspriset från 22 000-25 000 rubel.

Bild
Bild
Bild
Bild

För lågt pris indikerar vanligtvis att detta är en plastmodell som har en akrylbeläggning med en tjocklek av högst 1 cm. Ett sådant bad tål inte viktbelastningen och deformeras lätt. Du bör vägra att köpa den.

Bad av premiumsegmentet från Varumärkena Jacuuzzi, Villeroy & Boch och Jacob Delafon … När du köper premiummodeller kan du välja vilken ansedd tillverkare som helst, med fokus på personliga preferenser och designmått. Det är sant att det är dessa badkar som oftast förfalskas, så innan du köper är det viktigt att se till att produkten är original.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

De mest inköpta badpriserna är produkter från Riho, Ravak. Tillgängliga modeller inkluderar Triton, 1Marka och Riho (tillsammans med dyrare kollektioner finns det ganska prisvärda produkter i vissa rader).

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Hur gör man ett val?

När du har bestämt skålens storlek och form, be säljarna om certifikat som bekräftar produkternas höga kvalitet och originalitet. Detta beror på att asymmetriska hörnteckensnitt oftare är förfalskade än andra - oaktsamma tillverkare använder plast, som är täckt med ett tunt lager akryl. En sådan enhet kommer inte att vara längre än 2-3 år.

Du kan verifiera kvaliteten och tillräcklig väggtjocklek med en ficklampa . Du bör slå på den och fästa den på en av väggarna. Om den inte syns igenom (strålen från ficklampan visas inte på andra sidan väggen) kan du fortsätta att inspektera modellen. Den optimala tjockleken på badets sidor anses vara 6-8 mm. Det måste i alla fall vara minst 5 mm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tryck på badets botten och sidor - de ska inte "leka" och falla igenom. Detta indikerar en falsk produkt eller otillräcklig förstärkning. Knacka på badkarets yta. Ljudet ska vara dämpat och samma i alla delar.

Produkter som är alltför komplexa är vanligtvis mindre hållbara än motsvarigheter av enklare former. Detta beror på att ju mer böjd och mångfacetterad skålen är, desto svårare är det att förstärka den. Som regel är livslängden för asymmetriska bad med komplex konfiguration 7-8 år.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Var uppmärksam på ytan - den ska vara slät, enhetlig (inga flisar eller skador) . Det ska inte vara någon kemisk lukt eller plastlukt från badkaret. Detta är vanligtvis ett bevis på en förfalskning.

När du köper en asymmetrisk modell, var uppmärksam på om den är högerhänt eller vänsterhänt. Valet beror på sidan av kommunikationsrören i badrummet.

Om en ram inte finns med badkaret, bör du köpa det separat eller göra ett stativ till skålen själv. När du köper en ram, var uppmärksam på kvaliteten på svetsningen, det är nödvändigt att ha en korrosionsskyddande beläggning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Ramen ska vara en ramstruktur som matchar skålens form. Dess hörn måste placeras på stöd, vilket garanterar konstruktionens styvhet. Justerbara ben är fästa på ramstrukturen. Ramen måste ha en komplex form. Om dessa bara är ramar under skålens sidor, bör du vägra att köpa en uppsättning.

Bild
Bild
Bild
Bild

Det finns flera typer av ramar

  • En ram som följer badkarets form och har en nedre del utformad för vikten av en person och vatten. Strukturen i detta fall är inte fixerad under badets sidor, eftersom styrkan hos det senare tillhandahålls av förstärkning. En pålitlig bas, som vanligtvis är utrustad med badkar av hög kvalitet.
  • En ram som stöder badkarets sidor och har justerbara ben. Vanligtvis är ramen baserad på en U-formad profil. En sådan ram anses svårare att installera, men också mer hållbar.
  • Fyrkantig profilram utformad för asymmetrisk hydromassageskål. Denna bas är en struktur som stöder badkarets sidor och gör att vikten av lasten kan fördelas jämnt längs botten. Har flera stödpunkter på golvet.
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en bubbelpoolskål, se till att den är utrustad med en kompressor, pump och munstycken . Det är bra om enheten har ett automatiskt rengöringssystem. Detta är inte ett obligatoriskt element i den kompletta uppsättningen, men det ger ökad hygien för proceduren. Munstyckena ska placeras i nacken, ryggen, nedre delen av ryggen, benen längs massagelinjerna. Det är bra om de ligger inte bara horisontellt, utan också vertikalt - detta kommer att ge en bättre massage. Dessa delar ska inte sticka ut ur skålen eller på annat sätt orsaka obehag.

Munstycken är extremt känsliga för vattenkvaliteten, så om du inte vill rengöra och byta ut regelbundet på grund av avlagringar, ta hand om ett flerstegs rengöringssystem. För att göra detta bör du köpa specialfilter och tillbehör för installationen, samt mjukningssystem (t.ex. saltgranulat).

Bild
Bild

Tänk på följande faktorer när du väljer skålstorlekar:

  • badrum område;
  • närvaron av andra VVS och möbler i den;
  • storleken på området framför badrummet, fri från VVS och möbler;
  • avståndet från badet till dörren måste vara minst 70 cm;
  • avloppsrörens placering (denna faktor är inte avgörande, men med tanke på det är det möjligt att förenkla processen för vattenförsörjning).
Bild
Bild
Bild
Bild

Välj ett badkar, med hänsyn till vikten och måtten på familjens största medlem. Tveka inte att "prova på" koppen genom att klättra in i den i butiken.

Förbereda badrum

Först och främst är det nödvändigt att stänga av vattentillförseln och sedan demontera den gamla enheten - koppla bort rör och slangar, skruva loss benen. När det gäller gamla sovjetiska bad är deras ben och sidoväggar ofta cementerade. En hammare och en mejsel hjälper till att slå dem. Efter att badet demonterats ska väggarnas och golvets yta jämnas ut, damm och smuts avlägsnas från arbetsytorna.

Bild
Bild

Det är viktigt att se till att avloppssystemet är i gott skick, dess lämpliga plats. Optimalt, om röret stiger över golvet med högst 10 cm. Efter planering av golvet kan du lägga golvbeläggningen, väggarna ska också vara jämna och täckta med ett icke-absorberande material, till exempel färg.

Installationens finesser

Badinstallation utförs i flera steg.

  • Det är nödvändigt att montera en metallram, varefter, med fokus på dess dimensioner, gör en markering av väggarna i badrummet. Vanligtvis är monteringsprocessen enkel om du följer de bifogade instruktionerna.
  • Efter montering av ramen placeras ett badkar i den, och sedan flyttas hela strukturen till väggen. I detta skede är det viktigt att se till att dräneringshålen är kompatibla, skålens stabilitet.
  • Avloppet och avloppet är anslutna, badets sidor är fästa vid väggen.
  • Kall- och varmvattenförsörjning är ansluten, vid behov är en mixer monterad på sidan av badrummet.
  • Tätheten i badets och väggens leder kontrolleras. Du kan eliminera sprickor med hjälp av kantband, en silikonpistol, plastlister. De senare är vanligtvis fästa med silikonlim eller flytande naglar.
Bild
Bild
Bild
Bild

Om ramen inte levereras med badrummet och det inte är möjligt att köpa den separat, kan du göra ett stöd under skålen med egna händer. Vanligtvis används skumbetongblock eller tegel för installation av stativet som lägger ut en struktur från dem som helt upprepar badrumsformen. Ibland är stödet tillverkat av träblock. Det är sant att de bör behandlas med fuktsäker impregnering och medel som säkerställer materialets biostabilitet före användning.

När du installerar en bubbelpoolskål är det viktigt att ta hand om kablarnas jordning . Det är obligatoriskt att använda kablar med 3 ledare. Det är bättre om eluttaget tas bort utanför badrummet. Om detta inte är möjligt, ta bort det från skålen (minst) med 70 cm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hjälpsamma ledtrådar

När du väljer ett badkar för långsträckta badrum, ge företräde åt asymmetriska hörnmodeller som installeras längs en kort vägg. I det här fallet kan du i en smal del av rummet placera ett handfat längs motsatt vägg - en toalett (om vi pratar om ett kombinerat badrum), en tvättmaskin, möbler.

För de kombinerade Khrusjtjov -badrummen kommer det optimala asymmetriska badrummet att vara en skål med måtten 90x100 cm, som placeras längs badrumets bortre sida. Samtidigt blir det plats för att placera ett handfat och en toalettskål eller en smal tvättmaskin.

Bild
Bild
Bild
Bild

För små rum bör du välja en snövit skål och annat VVS, vilket visuellt ökar rummets yta. För samma ändamål bör du köpa en ljus palett för väggdekoration, samt använda speglar.

Den externa badrumspanelen kan ha skarpa hörn och uttalade kanter ., som ser passande ut i minimalistiska och avantgarde, liksom högteknologiska interiörer. För rum i klassisk anda är det bättre att välja jämnare rundade paneler. För orientaliska interiörer är det inte förbjudet att välja skålar med komplexa (fem-sexkantiga former) ovanliga färger. För podiet är det värt att välja en sten eller avslöja dem med kakel, mosaik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Podiet kommer att vara lämpligt i miljöinteriörer, rum i Provence-stil. I det här fallet är det mantlat med trä, och badkaret har en droppliknande form.

För klassisk, Empire eller japansk interiör kan du bygga en piedestal som du sedan kan montera en skål i. Hon kommer att utföra 20-30 cm över piedestalen.

Bild
Bild

För att förlänga din skåls livslängd och se till att den ser snygg ut är det viktigt att ta väl hand om den. Använd inte slipmedel, metallborstar eller hårda borstar för rengöring. Det bästa alternativet är ett speciellt medel för akryl eller ett geliknande diskmedel, samt en mjuk svamp eller trasa.

Rekommenderad: