Fugenfuller Knauf Fugen Kitt: Rotband Och Uniflot Kitt Materialförbrukning Per 1m2, Startblandning

Innehållsförteckning:

Video: Fugenfuller Knauf Fugen Kitt: Rotband Och Uniflot Kitt Materialförbrukning Per 1m2, Startblandning

Video: Fugenfuller Knauf Fugen Kitt: Rotband Och Uniflot Kitt Materialförbrukning Per 1m2, Startblandning
Video: 1.Затворение КНАУФ Фуген. Стыки ГКЛ без трещин. 2024, Maj
Fugenfuller Knauf Fugen Kitt: Rotband Och Uniflot Kitt Materialförbrukning Per 1m2, Startblandning
Fugenfuller Knauf Fugen Kitt: Rotband Och Uniflot Kitt Materialförbrukning Per 1m2, Startblandning
Anonim

Knaufs högteknologiska lösningar för reparation och dekoration är bekanta för nästan alla professionella byggare, och många hantverkare föredrar att hantera produkterna från detta märke. Träffen bland torra byggnadsblandningar var kittet "Fugenfuller", som bytte namn till "Fugen", vilket dock inte påverkade dess sammansättning, prestanda och kvalitetsegenskaper, som, liksom alla representanter för den enorma Knauf -familjen, är bortom beröm. I vår artikel kommer vi att prata om möjligheterna för Knauf Fugen -kitt och dess variationer, typer av gipsblandningar, nyanser av att arbeta med dem och reglerna för val av efterbehandlingsbeläggningar för utjämning av ytor på olika byggnadskonstruktioner.

Bild
Bild

Särdrag

Varje byggare vet att det är att föredra att använda gips, kitt och primer från en tillverkare. Knauf, med sitt omfattande produktsortiment, gör detta problem enkelt. Alla kittblandningar som produceras under detta märke (start, efterbehandling, universal) är en obligatorisk komponent i reparationsarbetet. Slutbeläggningar klassificeras enligt flera kriterier.

Bild
Bild

Användningssätt

I enlighet med användningsområdet är nivelleringsbeläggningen:

  1. Grundläggande kännetecknas av en grov konsistens och används för grov utjämning av basen. Huvudkomponenten i kompositionen kan vara gipssten eller cement. Grytor, stora sprickor och kratrar på väggar och tak repareras också med startfyllmedel. Deras fördelar är en bra hållfasthetsreserv, skapandet av ytterligare ljudisolering och en attraktiv kostnad.
  2. Universell - den har nästan samma egenskaper som den grundläggande, men den används redan inte bara som kitt utan också för att fylla gipsväggssömmar. Fördelen är möjligheten att applicera på vilket underlag som helst.
  3. Efterbehandling - är en finfördelad blandning för spackling av tunnskikt (det applicerade lagret överstiger inte 2 mm i tjocklek), en bas för dekorativ efterbehandling. Detta material används för förbehandling av ytor.
Bild
Bild
Bild
Bild

Astringents

Beroende på bindemedlet i kompositionen, som till stor del avgör de tekniska egenskaperna, kittblandning kan vara:

  • Cement - cementbaserade beläggningar används för fasadbehandling och fuktiga rum, eftersom de är resistenta mot extrema temperaturer och fuktighet.
  • Gips - utjämningsbeläggningar baserade på gipssten är relativt billiga, lätta att släta ut, vilket gör dem trevliga att arbeta med.
  • Polymer - dessa efterbehandlingsmaterial används när renoveringen kommer in i hemmet. Färdiga polymerkompositioner lagras i mer än ett dygn och utmärker sig genom enkel slipning, vilket är särskilt uppskattat av efterbehandlare.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Redo att gå

Alla Knauf -kitt är indelade i två kategorier. Den första representeras av torra blandningar, och den andra - av färdiga kitt. Leds av lokalernas uppgifter och villkor väljer hantverkarna de nödvändiga typerna av byggnadsblandningar.

Bild
Bild

Typer och egenskaper

Knauf -påsar finns oftast på byggarbetsplatser, oavsett omfattningen på efterbehandlingen. Nivåbeläggningarna av det tyska märket används med lika stor framgång för inredning av multifunktionella komplex, lägenheter, kontor och försäljningsområden.

Den oöverträffade kvaliteten på efterbehandlingsmaterial som tillverkas av varumärket Knauf gör det möjligt att genomföra de mest komplexa projekten inom privat eller industriell konstruktion.

Låt oss ta en titt på några av dem.

Bild
Bild

Fugenfuller Knauf Fugen

Fugen gips kittblandningar är torra pulverformiga konglomerat, vars huvudkomponent är ett gipsbindemedel och olika modifierande tillsatser som förbättrar blandningarnas egenskaper. Deras efterfrågan beror på deras höga tekniska egenskaper, användarvänlighet och mångsidighet.

Bild
Bild

Med deras hjälp kan du utföra följande typer av arbete:

  • Fyll fogarna efter installation av gipsskivan med en halvcirkelformad kant. I detta fall används en serpyanka (förstärkningstejp).
  • För att stänga sprickor, mindre droppar och andra lokala defekter i gips, för att återställa skadade tand-och-spårväggar och betongplattor.
  • Fyll skarvar mellan prefabricerade betongelement.
  • Montera och fyll fogar mellan gipsplattor.
Bild
Bild
Bild
Bild
  • Limma gipsskivor på underlag med en tolerans på 4 mm för att jämna ut vertikala ytor.
  • Limma och kitt olika gipselement.
  • Installera metallförstärkande hörn.
  • Till kitt med ett kontinuerligt tunt lager av putsade, gipsskivor, betongunderlag.
Bild
Bild
Bild
Bild

En serie Fugenfuller Knauf Fugen-spackel representeras av en universell version av gipsblandningen och två av dess sorter: GF-ytbeläggningar för bearbetning av gipsfiberytor (GVL) eller Knauf-superlistor, och Hydro för arbete på fuktbeständig gipsskiva (GKLV) och fukt- och brandbeständigt arkmaterial (GKLVO).

Bild
Bild
Bild
Bild

Prestandaegenskaper och nyanser av att använda denna blandning:

  • Materialets struktur är finkornig, fraktionernas genomsnittliga storlek är 0,15 mm.
  • Gränsvärdena för skikttjockleken är 1-5 mm.
  • Arbetstemperaturen är minst + 10 ° C.
  • Förbrukningstiden för den färdiga lösningen är en halvtimme.
  • Lagringstiden är begränsad till sex månader.
Bild
Bild

Mekaniska egenskaper:

  1. Tryckhållfasthet - från 30, 59 kg / cm2.
  2. Böjhållfasthet - från 15, 29 kg / cm2.
  3. Indikatorer för vidhäftning till basen - från 5, 09 kgf / cm2.

Gipsblandningen är förpackad i förseglade flerlagerspapper med en volym på 5/10/25 kg. Baksidan av förpackningen innehåller detaljerade bruksanvisningar. Tillverkaren rekommenderar att du använder träpallar för förvaring.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • Detta är en miljövänlig komposition som inte skadar människors hälsa, vilket bekräftas av ett miljöcertifikat.
  • Lätt att använda. För att förbereda arbetslösningen behöver du bara vatten och en byggmixer. Följ instruktionerna, tillsätt vatten till pulvret, ta hänsyn till de angivna proportionerna och blanda noggrant, varefter kompositionen kan användas.
  • Hög styrkaökning. Med kontinuerlig kittning av ytor är detta inte så uppenbart, även om sannolikheten för att kittet skalar av väggarna är noll. I fall med återställande av lokala skador eller installation av förstärkta hörn ger användningen av en höghållfast blandning betydande fördelar.
Bild
Bild
  • Låg flödeshastighet för blandningen: förutsatt att alla väggar i en typisk 2-rumslägenhet med en yta på 30-46 kvm. m med fyrar kan du spackla på relativt plana ytor med en 25 kilos väska "Fugen".
  • Perfekt ytkvalitet för att klistra eller måla. Kittbasen visar sig vara helt slät, som en spegel.
  • Godtagbar kostnad. En påse med 25 kg gips universalblandning kostar cirka 500 rubel.
Bild
Bild

Minus:

  • Intensiteten i inställningen av arbetslösningen.
  • Kraftig och krävande slipning. Dessutom är det omöjligt att lösa detta problem snabbt och utan användning av ganska allvarlig fysisk kraft, även med hjälp av en slipande maskduk med en korn på 100.
  • Oförmågan att applicera ett lager mer än 5 mm.
  • Det är stor sannolikhet att få fläckiga väggar med mörka luckor om du klistrar tunna tapeter i ljusa färger.

Skillnaden mellan Fugen GF (GW) och standardprodukten är den högre flödeshastigheten. Annars är de identiska.

När det gäller Fugen Hydro har denna blandning fuktresistenta egenskaper på grund av dess sammansättning som innehåller vattenavvisande medel - bindande impregneringar baserade på organiska kiselkomponenter.

Bild
Bild

Vilket arbete görs bäst med en hydrofob torr blandning:

  • Fyll sömmarna på fuktresistenta (GKLV) eller fuktresistenta (GKLVO) ark.
  • Limma fuktresistent gips på den förutjämnade basen.
  • Fyll sprickor, spår och andra lokala defekter i betonggolv.
  • Installera och kitt fuktresistenta avdelningsplattor.

Den fuktresistenta blandningen säljs uteslutande i påsar på 25 kilo, köpet kostar dubbelt så mycket som vanligt spackel.

Bild
Bild

Uniflot

Det är en specialiserad höghållfast vattentät förening med gipsbindemedel och polymertillsatser, vars oöverträffade mekaniska egenskaper gör den till den absoluta ledaren bland befintliga analoger.

Det är utformat för att fungera med plåtmaterial, nämligen:

  • Gipsskivor (gipsskivor) med rundade gallrade kanter. I det här fallet behöver du inte använda ett förstärkningstejp.
  • Knauf gipsfiber superark (GVL).
  • Knauf-supergolv av GVLV-element.
  • Perforerade tallrikar.

Uniflots omfattning är endast begränsad till att fylla skarvarna i de listade materialen.

Bild
Bild

Fördelar:

  • Ökade hållfasthetsegenskaper i kombination med hög duktilitet.
  • Utmärkt vidhäftning.
  • Garanterat att eliminera eftertorkning av krympning och fogsprickor, inklusive de mest problematiska tvärsömmarna av gipsskivor.
  • Kan användas i rum med alla luftfuktighetsförhållanden. Uniflot har förmågan att motstå fukt på grund av dess hydrofoba egenskaper.

Den färdiga blandningen behåller sina arbetsegenskaper i 45 minuter, varefter den börjar tjockna. Eftersom kompositionen inte krymper, är det nödvändigt att fylla skarvarna med den spola, för att inte slösa tid och ansträngning senare på slipning av utskotten och sagging. Eftersom gips bryts på olika ställen är pulverets färg rent vitt, rosa eller grått, vilket inte påverkar kvalitetsindikatorerna på något sätt.

Bild
Bild
Bild
Bild

För efterbehandling

I slutskedet av efterbehandlingsarbetet återstår bara att eliminera mindre oegentligheter för att få släta, starka, jämna väggar för dekorativ efterbehandling.

Bara för dessa ändamål passar två lösningar av topplack optimalt i form av:

  1. Torr gips kittblandning innehållande Knauf Rotband Finish polymertillsatser.
  2. Knauf Rotband Pasta Profi färdig att använda vinylspackel.
Bild
Bild
Bild
Bild

Båda blandningarna för inredning har hög plasticitet, användarvänlighet, utesluter krympning och sprickbildning av kittytorna. Deras tillämpningsområde är kontinuerlig tunnskiktad spackling av betong, putsad med kompositioner baserade på cement och gips, avslutad med glasfiberytor på byggnadskonstruktioner.

Vid utjämning av väggar eller tak med en färdig efterbehandling "Knauf Rotband Pasta Profi" varierar de tillåtna värdena för den applicerade skikttjockleken inom 0,08-2 mm. Ytor kan bearbetas med pasta manuellt eller med maskin. Med en blandning av "Knauf Rotband Finish" utförs efterbehandlingsspacklet och appliceras endast för hand. Den maximala tjockleken på det applicerade lagret är 5 mm. Det är omöjligt att stänga sömmarna på gipsskivan med detta material.

Bild
Bild

Om du letar efter en budgetprodukt finns det Knauf HP Finish för detta fall.

Väggar eller tak med en solid bas är kitt med denna gips. Blandningen används för inredningsarbete i rum med normala luftfuktighetsförhållanden. De tillåtna värdena för den applicerade skikttjockleken är 0, 2-3 mm. Slutlig hållfasthet vid kompression - ≤ 20,4 kgf / cm2, vid böjning - 10,2 kgf / cm2.

Också anmärkningsvärt är Knauf Polymer Finish, den första pulverformiga finishen som baseras på ett polymerbindemedel. De som vill uppnå den perfekta väggytan för tapeter, målningar eller andra dekorativa beläggningar bör definitivt välja denna blandning. Knauf Polymer Finish kan appliceras efter användning av andra Knauf -produkter, inklusive det legendariska Rotband -gipset.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar:

  • Ger minimal krympning på grund av mikrofibrer i kompositionen.
  • Det är mycket lätt att slipa och utesluter fragmentarisk avhärdning av beläggningen under slipning, eftersom det kännetecknas av en liten kornstorlek.
  • Skiljer sig i extrem livskraft - murbrukblandningen förlorar inte sina arbetsegenskaper på tre dagar.
  • Har en hög vidhäftningsförmåga.
  • Sprickresistent och seg.

En bonus för köpare är en bekväm volym på 20 kg påsar.

Bild
Bild

Uppskjutare för fasader

Grundläggande kittblandningar, vars huvudkomponent är cement med tillsats av fyllmedel och polymertillsatser, presenteras i två beläggningsalternativ - Knauf Multi -finish i grått och vitt.

Med deras hjälp kan du:

  • Utjämna delvis eller helt betong- och fasadytor behandlade med cementgipsblandningar.
  • Att utföra inredning av lokaler med hög luftfuktighet.
  • Fyll sprickor och fyll hål för att återställa väggarnas integritet.
Bild
Bild
Bild
Bild

Vid kontinuerlig utjämning är de tillåtna appliceringstjocklekarna från 1 till 3 mm och för partiell utjämning upp till 5 mm. Fördelen med att använda en vit blandning är möjligheten att få en idealisk bas för att dekorera med inredningsfärger.

Båda blandningarna har samma prestandaegenskaper:

  • Tryckhållfasthet - 40, 8 kgf / cm2.
  • Vidhäftningskapacitet - 5098 kgf / cm2.
  • Brukstiden för murbrukblandningen är minst 3 timmar.
  • Frostmotstånd - 25 cykler.
Bild
Bild

Konsumtion

Vid beräkning av förbrukningen av utjämningsbeläggningar per 1 m2 yta är det nödvändigt att ta hänsyn till:

  1. De tillåtna värdena för blandningens tjocklek, som för olika utjämningsbeläggningar kan variera från 0,2 till 5 mm.
  2. Typ av bas som ska bearbetas.
  3. Förekomsten och graden av ojämnheter i basen.
Bild
Bild

Förbrukningstakten påverkas också av typen av efterbehandling.

Tänk på att använda Fugen som exempel hur mycket blandning som konsumeras:

  • Om du förseglar gipsskivans sömmar är produktionshastigheten 0,25 kg / 1 m2.
  • Vid fyllning med ett kontinuerligt lager med millimetertjocklek - från 0,8 till 1 kg / 1 m2.
  • Om du installerar plåtar med spår, kommer användningsgraden för ytbeläggningen nästan att fördubblas, det vill säga att den redan är 1,5 kg / 1 m2.

Man bör komma ihåg att endast startkitt har en ökad förbrukningshastighet, därför räcker 30 kg av blandningen i vissa fall till endast 15-20 kvadrat.

Medan en 20-kilos väska med universell sammansättning redan kan täcka ett område på 25 rutor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Hur väljer man?

Du vet redan att kittet kan vara torrt eller färdigt.

Innan du gör ett val till förmån för pulver eller pasta måste du tänka på följande faktorer:

  • Kostnaden för den färdiga utjämningsbeläggningen är högre, även om kvaliteten på den färdiga ytan kommer att vara densamma som vid användning av en torr blandning.
  • Hållbarheten för pulverformuleringar är längre, medan de inte kräver särskilda förvaringsförhållanden.
  • Korrekt beredning av en torr blandning innebär att man får en homogen massa med en viss viskositet och utan klumpar, vilket inte alltid är möjligt för nybörjare.
  • Torrt spackel, baserat på uppgiften, kan enkelt ges önskad konsistens genom att göra det tjockare för fyllning av gipsfogar och grundläggande kitt eller uppslamning för tunnskiktspackel i efterbehandlingsstadiet.
Bild
Bild

Ytbehandling av hög kvalitet innebär användning av flera typer av blandningar:

  • Sömmarna är fyllda med specialiserade föreningar. Det kan vara Uniflot eller Fugen. Som en sista utväg, använd Knauf Multi-finish.
  • Hela ytan är kitt med en utgångsblandning, varefter en efterbehandling eller universell, ersätter båda dessa sorter.

Således, när du planerar att arbeta med gips, är det mest lönsamt att köpa en kombi och en speciell förening för fogar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen, i privat konstruktion, praktiseras användningen av vattenpaneler alltmer - cementplattor, som är universella, för interiör eller fasadarbete. De används i fuktiga rum eller på fasader som grund för olika byggnadsstrukturer för efterbehandling av beläggningar.

I det här fallet är den bästa lösningen att köpa en speciell torrblandning Aquapanel, höghållfast Uniflot eller Fugen Hydro för att täta fogar och bearbeta krökta ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Baserat på det faktum att användarrecensioner av Knauf -kittblandningar är positiva i 95% av fallen kan endast en slutsats dras: produkterna från det tyska märket är älskade, uppskattade och rekommenderade till vänner, vilket framgår av höga betyg - från 4, 6 till 5 poäng. Oftast kan du hitta recensioner om kompositionerna av Fugen och HP Finish.

Av fördelarna med "Fugen vagn" noterar köpare:

  • Enhetlig tillämpning;
  • Bra vidhäftning;
  • Möjlighet till högkvalitativ och billig ytbehandling för målning;
  • Mycket bekväm användning;
  • Multifunktionell applikation.
Bild
Bild

Intressant nog anser vissa att Fugens höga inställningshastighet är en fördel, medan andra är en nackdel och klagar över behovet av att arbeta i högt tempo.

Nackdelarna med blandningen inkluderar:

  • Grå färg;
  • Omöjligheten att applicera ett tjockt lager;
  • "Kloka" teknik för att förbereda en fungerande lösning.

Knauf HP Finish är vald för sin förmåga att skapa en högkvalitativ, slät yta, utmärkt vidhäftning, bekväm drift, brist på obehaglig lukt, ofarlig komposition, sprickresistens och naturligtvis lågt pris. För dem som har använt Knauf -produkter länge är det fascinerande att deras kvalitet förblir konstant hög i många år.

Bild
Bild
Bild
Bild

Tips för ansökan

Trots att Knauf -blandningar är lätta att använda finns det flera regler som bör följas när du arbetar med dem.

Vad du behöver veta:

  • För att späda ut torra blandningar, ta endast rent rinnande vatten med en temperatur på 20-25 ° C. Det är oacceptabelt att använda varmt, rostigt vatten eller vätska med skräp.
  • Pulvret hälls i en behållare med vatten, och inte tvärtom. Om blandningen utförs med ett elverktyg, då alltid med låg hastighet. Vid höga hastigheter är kompositionen aktivt mättad med luft och börjar bubbla under drift.
  • Det rekommenderas att arbeta med kitt för invändig efterbehandling vid temperaturer som inte är lägre än + 10 ° C.
Bild
Bild
  • Varje bas måste grundas för att öka vidhäftningen och, som ett resultat, finishens kvalitet. Medan jorden torkar är det omöjligt att behandla ytan med en utjämningsmassa.
  • Använd alltid rena verktyg och behållare för att förbereda en ny sats med gipsblandning. Om de inte sköljs, ökar hastigheten på stelning av arbetslösningen automatiskt på grund av de frysta fragmenten.
  • När fogarna är fyllda med en gipsbaserad komposition, används en serpyanka som pressar in den i beläggningen med en spatel. Det andra lagret av blandningen kan appliceras när det första är helt torrt.
Bild
Bild

Glöm inte att vara intresserad av tillverkningsdatum och utgångsdatum när du köper material.

Inaktuella blandningar tenderar att stelna för snabbt, så det blir obekvämt att arbeta med dem, och livskraften hos sådana kompositioner kan ifrågasättas. Det finns bara en rekommendation här: kringgå marknaderna och köp kitt på stora byggmarknader.

Rekommenderad: