Venetiansk Gips I Inredningen (56 Bilder): Marmor Och Pärlemor I Modernt Kök Och Vardagsrumsdesign I En Lägenhet Eller Hus

Innehållsförteckning:

Video: Venetiansk Gips I Inredningen (56 Bilder): Marmor Och Pärlemor I Modernt Kök Och Vardagsrumsdesign I En Lägenhet Eller Hus

Video: Venetiansk Gips I Inredningen (56 Bilder): Marmor Och Pärlemor I Modernt Kök Och Vardagsrumsdesign I En Lägenhet Eller Hus
Video: Вот Почему Эту Венецианку Сможет Сделать Даже.! Folgio Veneziano Wowcolor Ruby Stone Imitation 2024, Maj
Venetiansk Gips I Inredningen (56 Bilder): Marmor Och Pärlemor I Modernt Kök Och Vardagsrumsdesign I En Lägenhet Eller Hus
Venetiansk Gips I Inredningen (56 Bilder): Marmor Och Pärlemor I Modernt Kök Och Vardagsrumsdesign I En Lägenhet Eller Hus
Anonim

Valet av dekorativt efterbehandlingsmaterial för väggar är en aktuell fråga vid varje renovering. Venetiansk gips hjälper till att göra din interiör modern, sofistikerad och lyxig. En sådan beläggning är alltid relevant och kan göras i valfri färg.

Särdrag

Venetiansk gips liknar marmor i sin textur och färgåtergivning. Stenstoft används som grund för blandningen, vilket ger denna effekt. Det slutliga resultatet varierar beroende på fraktionernas storlek. Stenen används i följande typer: granit, kvarts, marmor, onyx, malakit, kalksten. Men oftare är det inte någon sorts ras, utan en blandning av olika.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Tidigare fungerade släckt kalk som bindemedel, men tack vare modern teknik har kompositionen förändrats: akrylhartser och polymerer har utmärkta egenskaper, samtidigt som de är säkra för människors hälsa.

För att ge blandningen önskad nyans tillsätts pigment till den . De kan vara organiska eller oorganiska. Förutom den önskade färgen skyddar pigmentet den färdiga ytan från blekning och andra yttre påverkan. Efter att ha putsat väggens yta behandlas den med skyddande vax, vilket ger beläggningens elasticitet och stöter bort damm.

Bild
Bild
Bild
Bild

Venetiansk inredning är endast avsedd för interiör. Ömtåligt material är inte konstruerat för aggressiva miljöer, extrema temperaturer och hög luftfuktighet. Mikroklimatet som krävs är ett vardagsrum, sovrum, matsal, korridor eller hall. För ett badrum och ett köksförkläde bör sådant material inte användas.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar med venetiansk gips:

  • vattentålighet;
  • har bra vidhäftningsegenskaper;
  • hållbarhet: livslängd - upp till 15 år;
  • tolererar milda rengöringsmedel väl;
  • exfolierar inte, till skillnad från tapeter;
  • eliminerar divergensen mellan sömmarna, eftersom den inte har dem;
  • är ett material som inte är brandfarligt och inte stöder eld;
  • är miljövänligt material;
  • luktar inte;
  • ytan kan målas om eller klistras över med tapeter utan att ta bort det dekorativa gipsskiktet;
  • har utmärkta dekorativa egenskaper, harmoniskt kombinerat med alla möbler och stil.
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Brister:

  • ångpermeabilitet;
  • har inte frostbeständighet;
  • tolererar inte temperaturförändringar;
  • under nedsänkning av huset kan det bildas en spricka på ytan, som inte kan korrigeras;
  • betraktas som dyrt material;
  • kräver en viss skicklighet från befälhavaren.
Bild
Bild

Färgspektrum

Inledningsvis skulle ett sådant efterbehandlingsmaterial för väggarna vara en tydlig imitation av marmor. Därför kommer de klassiska alternativen att vara färglösningar baserade på detta material: grå, vit, smaragd, ljus och rik brun.

För små rum är ljusfärgad venetiansk gips lämplig. Denna färg kommer att utöka utrymmet, så att du kan beundra väggbeläggningen på nära håll.

Bild
Bild

Ljusa, ovanliga färger som choklad, lila, blå, gul, orange är också mycket relevanta. Dessa väggar passar perfekt in i södra och eklektiska interiörer. Färger kan kombineras, skapa övergångar, spelas med material, beroende på belysning. En intressant lösning kan vara att sätta in en panel från fototapeter.

Bild
Bild
Bild
Bild

Förutom färg kompletteras det venetianska gipset med pärlemor . Olika färger ger olika effekter i kombination med pärltoner. Vissa blandningar har en stark glans, och vissa har en behaglig subtil glans.

Bild
Bild

Venetiansk gips beställs vanligtvis i förväg, eftersom försäljningsspecialisten blandar önskad färg för en specifik individuell beställning. Naturligtvis finns det vanliga färgscheman, men du kan uppnå önskat resultat först efter noggrann färgning.

Design

Beroende på blandningens sammansättning skapas en varierad effekt på väggytan vid applicering av venetiansk gips. Det finns typer av gips som är efterfrågade och har utmärkta yttre egenskaper.

Trevignano

Detta gips tillhör premiumklassen. Det ser verkligen lyxigt ut på väggarna. Trevignano -strukturen följer mycket noggrant strukturen och färgspelet i äkta marmor. Dessutom ser beläggningen inte kall ut, den är behaglig vid beröring, sammetslen, som påminner om kashmir.

Denna typ av beläggning appliceras på ytan i tunna lager ., som låter dig skapa illusionen av marmor med dess karakteristiska ådror och färgeffekter. Om den färdiga dekorativa ytan behandlas med ett speciellt vax kan Trevignano bli en dekoration av badrummet, men det är bättre att avsluta duschområdet med ett mer vattentätt material. Till försäljning finns i förpackningar om 5 och 25 kg.

Bild
Bild

Veneto

Efter applicering av det dekorativa materialet skapas effekten av en matt finish. Denna fastighet visas också i polerad marmor. Denna typ av gips är mycket populär på grund av dess lätthet att applicera, men trots detta ser det väldigt ädelt ut. Den glansfria finishen gör den till valet för maskulin och minimalistisk design. Det kan ofta hittas i loft och högteknologiska interiörer. Säljs i förpackningar om 25 kg.

Bild
Bild

Marbella

Denna typ av venetiansk gips har sina rötter i Marocko. En sådan beläggning kännetecknas av stora, matta flätiga drag, mellan vilka glittrande, glänsande vener häller i tunna strömmar. Denna typ av gips används inte bara för väggdekoration, den kan användas för att dekorera tak, pelare, gesimser, nischer. Detta uppnås på grund av materialets höga elasticitet. En förpackning med produkter innehåller 7 kg av blandningen.

Bild
Bild

Encausto

Denna gips har en komplex appliceringsmetod, som består av två steg. Först appliceras en blandning av "Encausto Premiere" med ett mineralfyllmedel, vilket skapar en texturerad yta och sedan för topplacken, en lösning baserad på Encausto -kalksten.

Tack vare en så svår applikation uppnås en helt fantastisk effekt: polerad marmor får ovanliga lysande fläckar. Silverfärger ser ädla och strikta ut, varma och gyllene toner är lyxiga och dyra. Ett paket innehåller 25 kilo lösning.

Bild
Bild

Tierrafino

Tierrafino -gips kommer definitivt att väljas av dem som gillar att vara i lyx, som gillar att skapa interiörer i palats hemma. Denna blandning liknar moiréväv, förgylld marmor eller traventin. Den har ett obeskrivligt pärlflöde.

En sådan patineringsmetod, som efterfrågas inom möbelindustrin för att skapa klassiska grupper, kan vara inte mindre elegant för dekorativ vägg- eller takdekoration.

Tack vare den speciella appliceringstekniken är det Tierrafino -gips som skapar den populära och fashionabla "karta över världen" -beläggningseffekten. Det finns ett paket till salu som innehåller 7 kilo av den färdiga blandningen.

Bild
Bild

Imperiale

Gips värd palatskammare. Guldpigment blandat i blandningen gör att du kan uppnå väldig pompös lyx. Mönstret appliceras i flera genomskinliga lager, vilket gör att du inte bara kan skapa eleganta, utan också ett komplext sofistikerat och skimrande marmormönster, vilket bekräftar att marmor är en "lysande sten". En förpackning innehåller 4 kg färdigblandad blandning.

Tack vare det stora antalet möjliga effekter av venetiansk gips kan du skapa unika interiörer som kommer att glädja ögat länge, samtidigt som de är relevanta. Venetianen kombineras väl med andra hotellmaterial, du kan välja intressanta kombinationer och skapa en rumsdesign i vilken stil som helst.

Bild
Bild

I palatsinteriörer kan beläggningar av rena färger med pärlemor och guldpigment användas ., i kombination med ytbehandlingar av naturlig marmor, trä, mattvita putsade väggar.

Bild
Bild

I en interiör i loftstil överlappar matta stålskärmar harmoniskt med tegel och mycket metallinredning. Detta val är också relevant för minimalistiska mönster. Ljusa, fräscha, rika färger med gyllene ådror är en utmärkt lösning för orientaliska interiörer.

Bild
Bild
Bild
Bild

Vilken ska man välja?

Valet av efterbehandlingsmaterial för väggar är individuellt för alla. Venetiansk puts är dock en långsiktig investering och inte billig. Det är därför det är värt att närma sig frågan med särskild omsorg.

Den första uppgiften är att med rummet bestämma var beläggningen ska användas . Venetianen ser bra ut i stora, rymliga rum, till exempel vardagsrummet. Hallen kommer att få en palatsprakt om blandningen innehåller guldpigment eller effekten av pärlemor. Naturligtvis måste resten av inredningsdetaljerna matcha. Paneler med medeltida teman, volymetriska kristallkronor, gardiner med lambrequins, stuckaturer passar perfekt in i ett sådant vardagsrum.

Bild
Bild
Bild
Bild

För modern design i högteknologisk stil är minimalism, loftgips med matt effekt perfekt. Marmorstrukturen av kalla, pastell, naturliga nyanser kommer att vara en utmärkt bakgrund för att skapa interiörer där huvuduppgiften är att placera accenter. En sådan mottagning är mycket typisk för stora vardagsrum. För att inte överbelasta situationen, för att ge ögonen vila, bör du välja matta blandningar av lakoniska färger.

Bild
Bild

En intressant kombination av färger och texturer kan skapas för köket . Matsalen kan markeras, en mer präglad beläggning med en rik, "välsmakande" färg kan appliceras på den, resten av väggarna kan stängas av och därmed titta bort från arbetsdelen. I köket är det viktigt att använda en vaxbeläggning som skyddar mot överflödig fukt.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För hallar är en neutral palett lämplig, helst ljusa färger, eftersom rummet ofta inte har tillgång till naturligt ljus. Vilken textur som helst kan användas, men du bör inte betala för mycket för guldpigment och pärlemor-på grund av brist på ljus kommer effekten att gå förlorad och hallen är en passage i en lägenhet eller ett hus.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I korridoren tenderar väggarna ofta att bli smutsiga. Du kan tvätta venetianskt gips, men det absorberar snabbt smuts och du måste arbeta hårt för att få det tillbaka till sitt ursprungliga utseende, särskilt om strukturen är porös och sammetslen. Det första du ska göra är att välja ett mörkt pigment och en slät yta, det andra är att hitta ett sätt att kombinera gips horisontellt, till exempel med väggplattor, trä eller plastpaneler.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Mycket ofta i moderna badrumsdesigner kan du hitta alternativ med gips. Till skillnad från kakel skapar gipsade väggar mys, så att du kan välja ett exklusivt färgschema, se fräscht ut och inte trivialt. Det är dock bättre att avsluta duschområdet direkt med kakel eller mosaik. När det gäller fuktbeständighet är sådana material inte sämre än gips, och resten av väggarna måste behandlas med vax.

tips och tricks

Innan du går till affären för en lösning, bör du göra mått på rummet. Arbetsmängden beräknas i kvadratmeter. Nästan alla venetianska plåster appliceras i två steg - baslack och topplack. Tjockleken på den första är 0,5-0,9 mm, tjockleken på den andra är 0,15-0,2 mm. Styrt av informationen om volymen av blandningen av varje typ i förpackningen, måste du beräkna det erforderliga beloppet för ett visst rum.

Bild
Bild

Direkt vid försäljningsstället kommer konsulten att erbjuda att färga blandningen i önskad färg. En katalog med färger erbjuds för varje lösning. Även om önskad nyans saknas kan du skapa din egen individuella version genom att blanda flera färger.

Bild
Bild

Det är värt att köpa venetiansk gips omedelbart före användning. Hållbarheten för ett slutet förpackning är 12 månader, efter färgningsprocessen anses förpackningen vara öppnad.

Eftersom lösningen redan är klar för applicering bör den inte spädas med vatten, detta kommer att skada efterbehandlingsmaterialet. Blandningen ska bara blandas väl.

Bild
Bild

Självtillämpning är möjlig efter noggrann teoretisk förberedelse , samt om du har erfarenhet av efterbehandling. Du bör inte försöka utföra dekorativ puts om du inte är säker på slutresultatet. Du bör också studera instruktionerna för applicering på ett specifikt gips: till exempel, i den tekniska beskrivningen av Marbella -blandningen, indikeras att två mästare krävs under applicering av lager, eftersom gipset torkar snabbt.

Bild
Bild

Det är viktigt att ytan på substratet är plan och ren. Innan den dekorativa blandningen appliceras behandlas väggarna med en speciell akrylimpregnering.

Marmorens struktur bildas av en speciell venetiansk murslev. Det finns olika typer av spatlar utformade för detta. Förekomsten av ett verktyg för hörnarbete anses vara obligatoriskt.

Först appliceras en bas, vit päls. Det fungerar som bakgrund för efterbehandling av dekorativ applikation. Tack vare det första lagret skapas effekten av genomskinlighet i beläggningen, väggen verkar lysa igenom.

Vissa typer av plåster kräver att en viss konsistens skapas vid basfasen. Texturerade linjer måste skapas av en master så att alla väggar behandlas lika. Sluteffekten beror till stor del på "hur handen tog det."

Bild
Bild

Appliceringen av ett lager med ett färgschema anses vara det andra steget ., och det produceras på 8-12 timmar. Vissa blandningar, som Trevignano, erbjuder upp till 12 lager fyllmedel, varje slipning och strykning. Detta skapar ett komplext, mångfacetterat mönster, får en speciell rumslig effekt.

Bild
Bild

Efter att gipset har torkat (1-2 veckor) kan du börja applicera det skyddande vaxet. Det appliceras också med en spatel i två lager, som var och en torkar i 12-24 timmar. Slutligen poleras ytan till en högglans.

Bild
Bild

Vackra exempel i inredningen

Spegelglansen på det dekorativa venetianska gipset i Trevignano imiterar perfekt marmorytan. Tack vare väggarnas reflekterande jämnhet expanderar utrymmet i rummet och själva väggarna verkar transparenta och viktlösa.

Bild
Bild

Imperiale gips har ett guldpigment. Guld och malakit är en kombination värd palatskammare. En lysande, glittrande effekt kan uppnås med ett annat färgschema om en rik och ljus grön verkar för djärv.

Bild
Bild

Stora drag av "Marbella" är ett bra alternativ för att lägga till textur i rummet. En sådan konsistens kan inte uppnås vare sig med tapeter eller med andra efterbehandlingsmaterial. Väggen, gjord med marockansk gips, kräver inte ytterligare dekorativa element, den är själv ett konstobjekt.

Rekommenderad: