Vitt Blankt Kök (55 Foton): Ett Modernt Kök I Inredningen, Möbeldesign Från MDF Och Andra Material, Recensioner

Innehållsförteckning:

Video: Vitt Blankt Kök (55 Foton): Ett Modernt Kök I Inredningen, Möbeldesign Från MDF Och Andra Material, Recensioner

Video: Vitt Blankt Kök (55 Foton): Ett Modernt Kök I Inredningen, Möbeldesign Från MDF Och Andra Material, Recensioner
Video: Bianca Ingrosso's drömkök / Beslag Design 2024, April
Vitt Blankt Kök (55 Foton): Ett Modernt Kök I Inredningen, Möbeldesign Från MDF Och Andra Material, Recensioner
Vitt Blankt Kök (55 Foton): Ett Modernt Kök I Inredningen, Möbeldesign Från MDF Och Andra Material, Recensioner
Anonim

Glansiga vita kök är klassiker av olika slag. De är mångsidiga och ser bra ut i vilken inredning som helst. Luftiga och aktuella lockar de flesta hemmafruar. Det enda som väcker tvivel är praktisk och hållbarhet. Med modern teknik behöver du inte oroa dig för det. Men det är värt att prata mer om stillösningarna och funktionerna i blanka vita kök.

Material (redigera)

Om du bestämmer dig för att dekorera köket i vitt, bör du välja det bästa alternativet när det gäller pris och kvalitetsförhållande. Det senare bestäms till stor del av materialet från vilket möbelfasaden är gjord. För att ett nytt snövitt eller mjölkigt kök ska glädjas länge och inte äta upp större delen av reparationsbudgeten bör du tänka på materialet i det framtida headsetet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern produktion erbjuder kök för olika smaker och ekonomiska möjligheter. Samtidigt ska du inte vara rädd för att nya produkter och material ersätter trä, till exempel MDF eller spånskiva. Den senaste tekniken gör det möjligt att tillverka olika brädor och paneler med ganska höga miljöegenskaper. Det finns inga farliga hartser och bindemedel i deras sammansättning.

Natursten och massivt trä har alltid varit och förblir det mest prestigefyllda och dyraste materialet. Att ta hand om ett riktigt träd är dock ganska krävande. Den innehåller många steg - från skonsam rengöring till slipning och polering. Om du lagar mycket, men inte vill spendera all återstående tid i köket för att ta hand om det nya headsetet, bör du välja något mer praktiskt. Trä och natur- eller konststen kan användas som dekorationsdelar.

Bild
Bild
Bild
Bild

Nyligen har emalj (eller keramik) på fasader utvecklats. Det är extremt hållbart och enkelt designat för tunga hushållsbelastningar. Sådana möbler kräver inga speciella vårdåtgärder. Det räcker med att torka av ytan en gång i veckan med en mjuk, fuktig trasa.

MDF -kök har redan fört universell kärlek för bästa valuta för pengarna. Denna möbel överträffar även naturligt trä i styrka och är resistent mot aggressiva miljöer. Det är viktigt för vården att välja rätt produkt. Och då blir det inga problem även med en snövit fasad. MDF är snygg. Du kan använda en av hundratals originallösningar för att skapa ett kök i din egen unika stil. Materialet kan imitera olika ytor och texturer med hjälp av ett mönster - från trä till läder.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Plast är en annan relativt ny lösning för designers och skapare av de bästa köksuppsättningarna i världen. Detta material är extremt praktiskt och lätt att bearbeta . Kostnaden är låg och ganska demokratisk, och de dekorativa egenskaperna är på högsta nivå. Du har ingen aning om hur många nyanser vitt faktiskt har. Bland kök av hög kvalitet utmärks plasten av sin praktiska, funktionalitet och hållbarhet. Materialet låter dig skapa en mängd olika texturer och ytor, möbler i olika former - från strikta och enkla headset till snygga former eller strömlinjeformade ergonomiska lösningar.

Olika materialkombinationer är också på trend under de senaste åren. Till exempel går trä bra med MDF, natursten, keramik. Plast kombineras med MDF -fasader med imitation av olika material. Keramik och emalj kombineras med sten och trä, samt faner och MDF.

Bild
Bild
Bild
Bild

Stilar

Det moderna köket erbjuder en mängd olika stilar. Att välja en köksuppsättning bör baseras på rummets huvudfunktionalitet och kraven från husets ägare. Detta kan vara en plats där kulinariska mästerverk ständigt förbereds och hela familjen samlas. Ett sådant rum ska vara både praktiskt och superfunktionellt och bekvämt. Det kommer trots allt att bli centrum för hela huset. I små moderna lägenheter för 1-2 personer har köket som regel väldigt lite plats.

Därför måste stilen och layouten här vara genomtänkt till minsta detalj . Även om du inte lagar mat ofta och tillbringar större delen av din tid hemifrån, ska köksarbetsytorna vara så enkla att rengöra och bekväma som möjligt.

Beroende på rummets storlek och konfiguration väljer de stil och layout för det framtida rummet. Det kan vara ett kök-matsal eller en verklig verkstad för en hemmakock. Och det finns också ultramoderna kök - klubbar med en riktig bardisk, många exklusiva detaljer och funktionella författarartiklar.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

För vissa verkar vitt opersonligt och för sterilt. Men det är inte alls nödvändigt att sätta ett vitt köksset, lägga vita plattor på golvet och väggarna och göra ett falskt tak i vit glans. Vitt har många variationer och kombineras med absolut vilken färg som helst. Det fungerar som en grund, liksom ett tomt ark där du kan rita ett kök av vilken stil som helst. Välj moderna eller nyklassiska möbler. Och genom att dekorera rummet och tillbehör baserat på det, kommer du att skapa ett dussin rum med helt olika stilar, utseende och känsla av rymden.

Det kan vara ljusa etniska motiv, ett modernt bachelor loft, ett mysigt romantiskt bo eller en unik design som ingen annan har. Huvudrollen kommer att spelas av detaljer som kommer att fungera som en värdig ram för ett vitt glansigt headset - lampor, kökstillbehör, växter, gardiner eller persienner, belysning, färger och texturer, andra nyanser av vitt, naturliga toner eller kontrasterande kombinationer. Du kan ändra rummets design så ofta du vill, utan extra kostnad.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

När du väljer en viss stil är det värt att komma ihåg huvudpunkterna. Så till exempel är klassikerna i form av skrymmande trämöbler olämpliga i ett kök med en yta på 6 kvadratmeter. Vitt expanderar naturligtvis utrymmet, men även i ett redan begränsat område blir det ännu svårare att ta hand om möbler och hålla det rent. Loftalternativet är inte heller lämpligt för ett litet kök. Den här stilen kräver högt i tak, gott om luft och obehagligt utrymme. Det ska finnas stora otäckta fönster i inredningen. Därför har en sådan fashionabel stil nu vissa begränsningar och är endast lämplig för ett kök i en studiolägenhet.

Modern eller högteknologisk stil kommer att vara mest optimal för ett litet kök. Enkla strikta linjer, maximal funktionalitet, där allt är på sin strikta plats, hög ergonomi - allt detta skapar ett bekvämt rum för att förbereda dina favoriträtter.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Om du vill ha ett riktigt lyxigt kök, välj en skandinavisk design. Det låter dig förfina den kalla vitheten i huvudköket. Kombination med sten, trä, andra enkla naturmaterial ser definitivt fantastiskt ut. Rummet blir så harmoniskt som möjligt med ett litet antal tillbehör i 1-2 toner och med ett par krukor med dekorativ låggrönska (isländsk mossa, succulenter, mynta etc.) Accenter hjälper till att placera kompetent spotbelysning.

Om det ändå finns en önskan att skapa ett mysigt kök i ädel stil, kan detta göras i köket, vars område börjar från 9-11 kvadratmeter. Välj en vit och elegant Provence -stil istället för ett tungt brunt headset. Den ser ädel ut och samtidigt mild och romantisk. Subtila detaljer, glasmålningar, patina och genomarbetade handtag kombineras med enkla grundlinjer för att skapa den unika charmen i en fransk provins från 1800 -talet. Köket kommer att andas ljus, sol, ungdom och speciell värme.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Modern är den perfekta lösningen för alla rum med olika kökskonfigurationer . Detta kan vara det traditionella arrangemanget av typsnittet på väggarna, ön, halvön, i form av bokstaven "G" eller "P". Denna stil kombinerar alla de bästa egenskaperna hos extremt motsatta stilar - klassiker och högteknologi, som liksom var en övergång mellan dem. Detta är en kompromiss för dem som vet hur man lagar mat och älskar att äta utsökt, men inte vill spendera mycket tid i köket, än mindre städa ordentligt. Stilen är mångfacetterad. Inom ramen skapas helt olika rum: varma och strama, romantiska och ungkarl, återhållsamma och med ett överflöd av inredning.

Högteknologiska kök tillverkas oftast i vitt med ett stort antal kromytor. Detta kök väljs oftast av perfektionister eller unga intellektuella, liksom de som är vana vid att laga mat som en professionell kock. För sådana ägare och hemmafruar är köket ett slags laboratorium, en studie. Det finns inget överflödigt här, allt är på plats och alla processer är oklanderligt konfigurerade.

Bild
Bild
Bild
Bild

Designalternativ

Innan vi talar om designalternativ är det värt att prata om möjligheterna med rent vitt. Glansigt vitt kök passar bra till alla material, detaljer och accenter i inredningen. Ett kök i vit glans kan förvandla alla minsta rum. Du expanderar visuellt utrymmet och får samtidigt mycket luft och ljus. Bryt naturligt ljus perfekt eller transformera konstgjorda ljus accenter, krom accenter eller speglade ytor kan hjälpa.

Vitt har många olika nyanser. Det är pärla, krämigt, elfenben, opal, marshmallow och så vidare. De kan kombineras på ett ovanligt sätt. Headset är också populära, där toppen är vit och botten kan ha en annan nyans. En mörkare eller till och med kontrasterande färg väljs ofta. Botten av wenge eller cappuccino, burgunderröd eller mörk choklad kommer perfekt att komplettera och späda ut den kalla vita toppen. Detta alternativ kommer att vara mer praktiskt, samt skapa en ovanlig arkitektur i köksutrymmet.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Den vita glansen i köksfasaderna passar bra med keramik, naturligt trä och MDF. Naturliga harmoniska örtartade, beige, olivtoner passar perfekt för ren glans. Ett sådant headset ser extravagant ut i en kombination av betonade kontrasterande accenter. Vitt och svart, vitt och rött skapar spektakulära par. Ett sådant kök behöver inte många tillbehör och tillägg. Mjuk gul belysning och trägolv hjälper till att jämna ut kontrasten.

Små detaljer, färgglada ytor och tillbehör skapar ett intryck av glädje och nöje. Denna design, i kombination med en blank vit fasad, är lämplig för en stor vänlig familj. Olika handgjorda saker kan användas. De kommer bara att ge värme och lust till atmosfären.

Det är viktigt att neutralt vitt balanseras med stämningsgivande färger som hjälper till att återskapa mys och en miljö som bidrar till kommunikation och en trevlig måltid. Välj varmgul, senap, energisk apelsin och färsk grön som följeslagare till vit glans.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Recensioner

Värdinnorna i glansiga vita kök noterar deras attraktiva oklanderliga utseende. Ett sådant headset skapar en känsla av ljus och ledigt utrymme. En stor fördel, enligt recensionerna från ägarna till sådana kök, är de obegränsade möjligheterna att arrangera med olika färger och texturer av både tillbehör och finish. Trots att det verkar smutsigt och svårt att ta hand om, ska du inte vara rädd för vitt. Det finns fläckar eller repor på det, damm är mycket mindre märkbart än på andra färger. Och om du inte väljer en ren vit färg, utan en av nyanserna eller en fasad med en pärlemoreffekt, kan du vinna två gånger. Sådana möbler kommer alltid att se väldigt lyxiga och snygga ut.

Av några av bristerna noteras fingeravtryck i området där handtagen är fästa. Ett skonsamt, men effektivt rengöringsmedel hjälper dig att hantera dem. Var noga med att välja det utan slipande partiklar i kompositionen . Ett annat litet trick hjälper dig att nästan minimera handfläckar. Det är värt att byta ut de små handtagen mot ganska stora. Och när du öppnar kommer dina fingrar praktiskt taget inte att röra vid fasadens ytor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

Vackra exempel

Inredningen i köket med möbler i en vit blank version ser alltid fräsch och dyr ut. Med en relativt liten kontantinvestering kan du få en fantastisk effekt. Vit förlåter många designfel och ger gott om utrymme för experiment med materialkombinationer och kombinationer.

Översionen är perfekt för ett kök i full storlek. Bänkskivor av naturlig eller konstgjord sten framhäver den ädla färgen perfekt

Bild
Bild

Alternativ med en bardisk för unga och aktiva människor som gillar att samla stora grupper av vänner

Bild
Bild

Den skandinaviska designen ser bra ut, men var försiktig med tillbehören. De behövs åtminstone i ett lugnt naturområde

Bild
Bild

Vitt är bra i sina olika nyanser, som framgångsrikt kan kombineras i ett kök. Var inte heller rädd för alternerande blanka och matta ytor

Bild
Bild

Vit glans ser väldigt mysig ut med choklad, kaffe, ädelgrå och tränyanser

Bild
Bild

Mosaik eller små färgade plattor, golv av naturmaterial och äkta hushållsartiklar hjälper till att skapa en köksdesign i etnisk stil

Rekommenderad: