Motoblock "Titan": Funktioner I Modeller Med 13, 16 Och 18 Hästkrafter. Funktioner På Modellerna "1110", CJD-1002 Och "1810"

Innehållsförteckning:

Video: Motoblock "Titan": Funktioner I Modeller Med 13, 16 Och 18 Hästkrafter. Funktioner På Modellerna "1110", CJD-1002 Och "1810"

Video: Motoblock
Video: Oktan demonterar en 800 E-Tec motor och visar hur du förhindrar motorhaveri. 2024, Maj
Motoblock "Titan": Funktioner I Modeller Med 13, 16 Och 18 Hästkrafter. Funktioner På Modellerna "1110", CJD-1002 Och "1810"
Motoblock "Titan": Funktioner I Modeller Med 13, 16 Och 18 Hästkrafter. Funktioner På Modellerna "1110", CJD-1002 Och "1810"
Anonim

Många privata bönder och bönder i vårt land behöver bara högkvalitativ jordbruksutrustning för att bearbeta sina tomter. Idag, bland den mest mångsidiga utrustningen, intar walk-behind-traktorer från det rysk-kinesiska märket en speciell plats. Motoblock "Titan" är ett verkligt fynd för dem som vill underlätta sitt eget arbete mycket när de arbetar på en tomt. Motoblock från märket är unika, de har ett brett utbud av modeller, det kommer inte att vara svårt för någon att hitta den nödvändiga.

Därefter kommer vi att titta närmare på fördelarna och nackdelarna med utrustning från märket, överväga utbudet av motoblock, råd om drift och val.

Bild
Bild
Bild
Bild

Beskrivning

Motoblock "Titan" produceras av ett rysk-kinesiskt märke som heter Weima. Oftast köps de till små gårdar och medelstora privata tomter. Alla komponenter för motoblock och annan utrustning från märket tillverkas av tillverkaren i Kina, men monteringen av själva utrustningen sker direkt i vårt land. Tack vare ett brett urval av högkvalitativa motoblock till överkomliga priser är det relativt unga märket efterfrågat i många regioner i Ryssland.

Motoblock från märket klarar perfekt alla uppgifter som behöver utföras av bönder medan de arbetar på deras tomt.

Så, produkter från märket ger:

  • plöjning och odling av jorden, samt förberedelse av jorden för vidare plantering av grödor och växter;
  • bergning och vattning av växter;
  • nödvändig transport av varor;
  • rensa territoriet från säsongsföroreningar.

Och även motoblock används för vård av gräsmattor under den varma årstiden, för att hugga ved och några andra trädgårds- och hushållsbehov.

Vi kan lugnt säga att denna teknik helt enkelt är oersättlig för hushållet om det finns en grönsaksträdgård och andra dotterbolag på privat egendom.

Bild
Bild
Bild
Bild

Fördelar och nackdelar

Innan du köper en bakomliggande traktor från ett märke bör du överväga fördelarna och nackdelarna med denna produkt.

  • Många experter är säkra på att Titan -utrustningen inte är sämre än dess västerländska motsvarigheter när det gäller dess funktionalitet.
  • Motoblock från märket är mycket kraftfulla, lämpliga även för steniga och hårda jordar. De klarar alla uppgifter med en smäll. Ganska lätt att använda, även om bonden är nybörjare.
  • Produkter från varumärket är hållbara eftersom tillverkaren endast använder beprövade och högkvalitativa komponenter som är mycket slitstarka även under lång tid.
  • För motoblock "Titan" från märket ger tillverkaren bra garantiperioder.
  • Märkets apparater är mycket funktionella. I varumärkets sortiment kan du hitta många ytterligare komponenter som hjälper till att rädda bonden eller sommarboendet från det trista arbetet.
  • Motoblock av detta märke fräser helst jorden, är mycket manövrerbara och har inte mycket vikt, elstartaren fungerar alltid enkelt och smidigt. Tekniken är mycket ekonomisk.
Bild
Bild
Bild
Bild

När det gäller bristerna kan detta vara ett ganska högt pris för vissa modeller, även om det i det här fallet är mer en funktion, eftersom tillverkaren ber om ett mycket rimligt pris för utmärkt utrustning.

Så i genomsnitt kostar en högkvalitativ Titan walk-behind traktor cirka 15 tusen rubel, men mer kraftfulla modeller kostar 25 och 40 tusen rubel, vilket kan påverka budgeten avsevärt. Och också ett litet minus kan hänföras till det faktum att det ibland saknas vikt, om vi pratar om vissa modeller, vilket resulterar i att den bakomliggande traktorn måste skjutas.

I allmänhet rekommenderas bakomgående traktorer från märket av många specialister. De tjänar länge, men de går sällan sönder, det viktigaste är att byta olja i tid och göra en teknisk inspektion.

Bild
Bild
Bild
Bild

Modellbetyg

Därefter kommer vi att överväga betyget och de viktigaste ändringarna av motoblock som kan köpas från det rysk-kinesiska märket.

Enifield "Titan MK-1000"

En bensinträdande traktor har följande egenskaper:

  • fyrtaktsmotor med en kapacitet på 7,0 liter. sek., endast 3 hastigheter (två framåt och en bakåt);
  • vikt ca 90 kg.
  • motorolja är lämplig för tankning, bränsletank - 3,6 liter;
  • antalet skärare - från 6 till 8;
  • arbetsbredden är 100 cm och djupet är 35 cm.

Kompositknivar ingår, och den bakomliggande traktorn är utrustad med en manuell och elektrisk startmotor.

Tekniken är anpassad för installation av ytterligare (redskap) utrustning.

Det genomsnittliga priset är 25 tusen rubel.

Bild
Bild

Men också i sortimentet av märket hittar du en lika multifunktionell bakomliggande traktor.

Titan 1610

Egenskaper:

  • vikten är drygt 150 kg, effekten är 16 liter. med., det finns luftkylning;
  • tankvolym - 6,5 liter;
  • drivenhet - växlad;
  • 3 växlar (två framåt och en bakåt).

Denna bakomliggande traktor startas manuellt. För denna bakomliggande traktor kan ytterligare utrustning (monterad) också användas.

Rörstången i denna modell är idealisk för bearbetning av våt mark, liksom för att plöja jungfruliga marker, för att skörda gräs och naturligtvis för att skörda och så grödor.

Genomsnittspriset är cirka 40 tusen rubel.

Bild
Bild

Titan 1810

Motorblocket väger lite mer än den tidigare modellen - cirka 160 kg, och även:

  • har en kapacitet på 18 liter. med., tankvolym - 6, 5 liter;
  • 3 växlar (två framåt och en bakåt) och luftkylning;
  • startas manuellt.

Denna bakomliggande traktor anses vara en av de mest relevanta och efterfrågade i varumärkets sortiment.

Det är mycket tillförlitligt och praktiskt och lätt att arbeta med. Lämplig för tung jord och ogräs.

Denna modell använder ett avancerat och ekonomiskt bränslesystem. Det genomsnittliga priset är 44-45 tusen rubel.

Bild
Bild

Titan 1100

Vi rekommenderar att du uppmärksammar denna bakomliggande traktor med en motoreffekt på 10 liter. med. Den tillhör den tunga klassen, men har fäste stöd. Det finns en elstart, 3 växlar och back.

När det gäller "Titan 1110" är den också luftkyld, med en kapacitet på 9 liter. med. och växellåda. Tekniska egenskaper skiljer sig praktiskt taget inte från andra relaterade modeller från sortimentet.

Denna bakomliggande traktor är lämplig för bearbetning av ett litet område, gräsklippning och sådd av grödor.

Bild
Bild

Modeller av motoblock från varumärkena TN 16 PRO och 850 PRO, som går på bensin, kan vara inte mindre högkvalitativa. Täckningsområdet är nästan 100 cm. Rattstången kan justeras både horisontellt och vertikalt.

Bild
Bild
Bild
Bild

Motoblock från märket kan vara ett utmärkt alternativ till många andra alternativ, till exempel Hortmasz CJD-1002 och X-GT65, eftersom Titan har ännu fler växlar, och de är mycket bättre när det gäller egenskaper.

Bild
Bild
Bild
Bild

monteringsanvisningar

Den bakomliggande traktorn monteras enligt de särskilda instruktionerna som följer med i satsen. Och det finns också en speciell krets där. Det ger steg-för-steg-steg för den grundläggande konfigurationen. För varje modell kan instruktionen skilja sig, därför är det helt enkelt omöjligt att säga att monteringsdiagrammet för alla motoblock är detsamma. Säkerhetskraven för montering av denna typ av jordbruksmaskiner är dock desamma.

Om du har grundläggande färdigheter i att montera jordbruksprodukter och med en detaljerad studie av bifogade instruktioner bör problem inte uppstå. När du köper är det viktigt att kontrollera tillgängligheten för alla komponenter. Vid montering är det mycket viktigt att skruva fast sköldarna ordentligt, installera fräsarna och färdspakarna.

Tips för användning

Innan du börjar utföra några agrotekniska arbeten är det mycket viktigt att "rulla" den bakomliggande traktorn. Detta görs före huvudoperationen för att förbereda enheten för ytterligare belastningar. Inkörning bör göras i cirka 7-8 timmar med en minsta belastning på den bakomliggande traktorn.

Det är mycket viktigt att inte glömma underhållet av jordbruksmaskiner .… Så innan du använder en bakomliggande traktor måste du kontrollera oljan i den, det är viktigt att göra detta hela tiden, fästa bultar och tryck i alla däck. Efter avslutat agrotekniskt arbete måste enheten torkas helt och rengöras från alla slags föroreningar.

Regelbundet underhåll är nyckeln till framgången för en hållbar teknik.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om den bakomliggande traktorn skickas för långtidsförvaring, då det är mycket viktigt att förbereda det i förväg. Tappa ur allt bränsle, olja, smörj alla delar och enheter, backventiler.

Mycket Det är viktigt att inte glömma den planerade inspektionen … Ibland är det nödvändigt att byta ut vissa delar som misslyckas med tiden.

Så att byta oljetätningar i en växellåda är inte alltid möjligt för nybörjare, vilket resulterar i att du fortfarande måste kontakta specialister som också kan kontrollera kopplingskabeln och justera gaspedalen om den inte fungerar korrekt.

Bild
Bild

Subtletter av val

Bakomgående traktorer, reservdelar och andra komponenter till dem bör endast köpas i professionella butiker och licensierade försäljningsställen. Du kan kontrollera dem på märkets officiella webbplats.

Rätt val av en walk-behind traktor med hög eller låg växel beror främst på marken på vilken dessa eller dessa arbeten kommer att utföras. Till exempel ett motorblock "Titan 1310" med 13 liter. med. används bäst för jungfruliga länder där stora och kraftfulla maskiner krävs.

Bild
Bild

Om målet är att spara på bränsle, men samtidigt köpa en bra enhet, kan du titta närmare på modellen "Titan 1610", som bara utmärks av sin tillförlitlighet och ganska allvarliga besparingar.

Du bör välja en bakomliggande traktor inte bara baserat på det landområde som kommer att odlas, utan också från personliga preferenser och, naturligtvis, bekvämligheten med att arbeta med utrustning.

Om tomten, trädgården eller grönsaksträdgården är liten, är det ingen idé att skaffa enorm utrustning som är svår att flytta, i det här fallet kan du klara dig med ett litet alternativ.

Du bör alltid vara särskilt uppmärksam på de tekniska egenskaperna hos en viss modell av en bakomliggande traktor - trots att många av dem är utbytbara finns det alltid skillnader och de kan vara betydande.

Bild
Bild
Bild
Bild

Om du är nybörjare och det inte finns några speciella färdigheter i att välja denna typ av teknik kan du dra nytta av råd från professionella agrotekniska mästare som förmodligen vet mycket om sin verksamhet.

När man väljer också du bör vara uppmärksam på de redskap som är fästa på den bakomliggande traktorn … Kvarnar, plogar, gräsklippare, bladspader och några andra kan användas som extra redskap.

Det är mycket viktigt att kolla med varumärkeskonsulterna vilka ytterligare redskap som är lämpliga för en viss modell av "Titan" walk-behind traktor.

Bild
Bild
Bild
Bild
Bild
Bild

I allmänhet är det inte svårt att välja rätt modell, eftersom nästan alla alternativ från det aktuella sortimentet får positiv feedback från både proffs och amatörer.

Rekommenderad: